Post by ivanov.yordan » Wed Apr 09, 2014 8:04 pm

Здравейте,
Нека приемем условно, че в магазина ми ще има 10 различни продукта. Всеки е с различен размер и от всеки вид се събират различен брой в един кашон, с който ще доставям.
Миминалната ми поръчка от продукт ще бъде броя на продуктите в един кашон. Т.е. от продукт 1 се събират 50 бр., от продукт 2 47 бр., от продукт 3 63 бр. и т.н. Настройката за минимална поръчка на продукт ми е ясна.
Въпроса ми е: как да направя така, че потребителя да може да си поръча толкова бройки продукт, че тази бройка да е кратна на един кашон. Например: продаваме чаши. От този вид чаша се събират 50 броя в един кашон. Т.е. минималната поръчка е 50 бр. Потребителя трябва да може да поръча 50 бр. чаши, 100 бр. чаши, 150, 200 и т.н. Същата ситуация е съотносима към всякакъв брой продукти. Просто е важно да е кратно на броя в един кашон(т.е. минималното количество), защото един кашон ще е минималната доставка.

Newbie

Posts

Joined
Wed Apr 09, 2014 7:58 pm

Post by mostly » Mon Apr 14, 2014 4:04 pm

Малко не ти хващам логиката защо ти е това кратно след като работиш с кашон защо направо не продаваш кашон чаши като продукт. А иначе за да стане такова кратно иска малко модификация с Javascript когато въведе клиента бройката взимаш въведената стойност делиш я на минималното количество за този продукт и правиш една проверка дали е цяло число или не е. Съответно вече имаш възможност да изтриеш въведеното от клиента и да го накараш да въведе стойност кратна на минималното количество.

Code: Select all

function isFloat(n) {
    return n === +n && n !== (n|0);
}

function isInteger(n) {
    return n === +n && n === (n|0);
}
Поздрави.

User avatar
New member

Posts

Joined
Thu Feb 28, 2013 2:03 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests