Post by spiders3 » Wed Nov 06, 2013 6:46 am

Здравейте колеги,

Доста време се чудя и търся информация относно две неща..
1-вото е относно мейлите. Имам мейл лист на csv файл и не знам как да го кача в базата данни на opencart ( не искам да използвам mailchip и други), след което направо от модул на newsletter от opencart да ги изпращам на потребителите - бързо и лесно.
Ако пък не стане така, как и от къде мога да си наема мейл сървър и да кача тази база данни в системата и директно от там да ги изпращам на потребителите, тей като сегашният ми хостинг план поддържа 350-700 майла/час.

2-ро. Искам да синхронизирам два сайта, да кажем сайт A.com със сайт B.com - автоматично при качване на продукти, променяне, изтриване и пр., да се променят в сайт B.com - това възможно ли е?

New member

Posts

Joined
Thu Apr 04, 2013 6:28 am

Post by mostly » Wed Nov 06, 2013 3:52 pm

И двете са възможни.

User avatar
New member

Posts

Joined
Thu Feb 28, 2013 2:03 am

Post by delpx » Wed Nov 06, 2013 4:05 pm

Здравей.

За да използваш newslater-a е необходимо да имаш регистриран потребител и той ясно да е пожелал да иска да получава newslater-a. Това е отбелязано в колона newslatter в таблицата oc_customers съответно с 1 или 0. За да пращаш newslattera на потребители който не го желаят (предполагам че това е спам :) ) е необходимо да промениш всички стойности в колоната newslatter на 1, това може да стане много лесно с php скрипт , но може би нарушаваш правилата. Ако в cvs-а който притежаваш фигурират само mail-адреси и искаш да ги набуташ в opencart-a е необходимо за всеки мейл да създадеш потребител чрез скрипт или ръчно. Като цяло идеята е да спамиш някаква таргет група и мисля че е много по удачно да го правиш през външен php скрит а не от самия opencart за да не разсърдиш чичо гошо.
Надали може да си наемеш мейл сървър специално за пращане на спам , но можеш да ползваш много безплатни мейл сървъри от който да пращаш чрез къстъм скрипт.

По втората точка , много зависи какви са ти хостингите , каква е ОС , при теб ли са сървърите и т.н.
Възможно най лесното решение е да ползваш 1 хостинг с два домейна. Вторият вариант е използването на някакъв софтуер за синхронизация на файловете на БД но не мисля че е добра идея. Третия най чист вариант е използването на скрипт който да синхронизира съдържанието на БД на определен интервал от време.
Дано да съм бил полезен.

Newbie

Posts

Joined
Thu Aug 01, 2013 9:09 pm

Post by spiders3 » Mon Nov 18, 2013 5:34 am

Благодаря за информацията!

Някой може ли да направи такъв скрипт? - Скрипт който да синхронизира съдържанието на БД на определен интервал от време.

New member

Posts

Joined
Thu Apr 04, 2013 6:28 am

Post by spiders3 » Mon Nov 25, 2013 10:02 am

Здравейте колеги,

Връщам се с нов въпрос. В момента имам сайт, който е на български, искам да направя английски сайт със същите продукти - купих домейн, разположих го в същия хостинг акаунт, инсталирах същата версия ( 1.5.5.1) опенкарт, инсталирах нужните модули и в момента се опитвам да прехвървя всички продукти от бг сайта към англ. сайта с инструмент import/export, но не се получава - прехвърлих image папката в новия сайт, export-нах продуктите със съответния модул от стария сайт, в новия сайт създадох категория "АБВ" с ID 60, файла, който изтеглих от стария сайт е с ID категория 65(категорията, която се опитвам да кача) му сложих ID 60, и го import-нах в новия сайт, но за съжаление не се появиха продуктите.
Някой има ли идея как да кача над 500 продукта от стария в новия сайт и след това един по един да ги превеждам?

Благодаря!

New member

Posts

Joined
Thu Apr 04, 2013 6:28 am

Post by mostly » Mon Nov 25, 2013 4:40 pm

Експортираш всички таблици със "category_*" и "product_*" след което си ги импортираш във новата база данни.

Поздрави

User avatar
New member

Posts

Joined
Thu Feb 28, 2013 2:03 am

Post by spiders3 » Wed Nov 27, 2013 8:32 pm

mostly wrote:Експортираш всички таблици със "category_*" и "product_*" след което си ги импортираш във новата база данни.

Поздрави
Готово!
Благодаря! :)

New member

Posts

Joined
Thu Apr 04, 2013 6:28 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests