Page 1 of 1

"ÇÖZÜLDÜ" sitemi sunucudan localhosta kopyaladım, hata Notice: unserialize(): Error at offset 55188 of 65535

Posted: Tue Jun 18, 2019 12:31 am
by masteryoda
Merhaba Arkadaşlar,
2.0.x sürümdeki Opencart sitemi "sunucudan localhosta" kopyaladım wamp 64 bit üzerine.
önce aynı versiyon opencart sürümü kurup başarılı şekilde db ve diğer klasörleri de gayet güzel kopyaladım,
site açılıyor hemen herşey çalışıyor gibi de görünüyor. bazı sayfalarda şimdilik css hatası diye düşündüğüm görsel dağınıklıklar var sadece.

Asıl sorun şu:
Ana sayfada üstte bu hata geliyor;
Notice: unserialize(): Error at offset 55188 of 65535 bytes in C:\wamp64\www\mysite\index.php on line 58
Call Stack
# Time Memory Function Location
1 0.0026 332992 {main}( ) ...\index.php:0
2 0.0825 2130336 unserialize ( ) ...\index.php:58

Admin panel de ise üstte bu hata geliyor;
Notice: unserialize(): Error at offset 55188 of 65535 bytes in C:\wamp64\www\mysite\admin\index.php on line 42
Call Stack
# Time Memory Function Location
1 0.0013 292528 {main}( ) ...\index.php:0
2 0.0477 2099304 unserialize ( ) ...\index.php:42

Notlar:
Dizinleri ftp ile indirip kopyaladım localhost a. Yani modülleri manuel olarak ayrıca kurmadım.
Ayrıca Vqmod da mevcut sistemde.
config.php lerin ikisinide güncelledim localhost a uygun şekilde.

Re: sitemi sunucudan localhosta kopyaladım, hata Notice: unserialize(): Error at offset 55188 of 65535

Posted: Fri Jul 05, 2019 10:02 pm
by eka7a
Merhaba,
Kullandığınız modül/tema vb ayarıları tekrar kaydedin. Düzelmezse, kaldırıp tekrar kurmayı deneyin.

Re: sitemi sunucudan localhosta kopyaladım, hata Notice: unserialize(): Error at offset 55188 of 65535

Posted: Sat Aug 31, 2019 8:13 pm
by masteryoda
Evet arkadaşlar, sorunu çözdüm.

58. satırda ki kodun yanına şu kodu ekleyin
if (!unserialize($setting['value'])) echo $setting['key']."==>".$setting['value']."<hr>";

sitenizi refresh ettiğinizde böylece hangi modul ve tablodan kaynaklı sorun yaşandığını ilk satırlarda size gösterecektir.
58. satıra eklediğimiz kodu kaldıralım.

Şimdi, phpmyadmin ile giriş yaparak setting tablosuna gidelim. Tablo da ilgili modül satırını bulalım.
Satırın sonunda ki "serialized" sütununda ki değeri 1 yerine 0 olarak güncelleyerek düzelttim.

Ve sorun çözüldüğünü göreceksiniz.