Post by utzy » Sun Feb 03, 2013 2:04 am

Am folosit primul cod, merge. Multumesc mult ! :) :)

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Nov 25, 2011 5:59 am

Post by mariusrf » Sun Feb 03, 2013 9:12 am

Buna seara,

Am si eu o problema....in legatura cu categoriile,defapt subcategorii. de exemplu. daca sunt pe un produs, si in dreapta am categoriile, daca dau pe categoria mama sa zicem, imi apar subcategoriile dar cu numele categoriei mama, chiar daca link-urile sunt corecte.
Ce trebuie sa fac?

Attachments

category.png

category.png (21.83 KiB) Viewed 3801 times


Newbie

Posts

Joined
Fri Feb 01, 2013 5:41 pm

Post by R3aver » Sun Feb 03, 2013 8:43 pm

Salut,

Exista vreo posibilitate sa se adauge un camp dimensiuni in care sa pot adauga eu dimensiunile cu variatii de pret pentru fiecare produs?
In momentul de fata am introdus o optiune dimensiuni si pt fiecare produs trebuie sa selectez dintr-un drop down menu dimensiunea introdusa initial. Ideea este ca vand stickere si pt fiecare in parte am alte dimensiuni si dupa ce am adauagat 400 de dimensiuni am observat ca mi-au disparut deja din pagina produsului unele din ele si s-a dat totul peste cap (sa fie oare din cauza ca au fost adaugat unele dimensiuni fara nici o valoarea in campul sort order?).
Astept raspunsul vostru si daca este cineva dispus sa ma ajute, eventual contra cost.

PS. daca este cineva dispus sa ma ajute si are si timp am mai multe de modificat la site si sunt interesat de colaborari.

Multumesc anticipat.

New member

Posts

Joined
Fri Dec 16, 2011 10:20 pm

Post by florinsith » Sun Feb 03, 2013 10:53 pm

mariusrf wrote:Buna seara,

Am si eu o problema....in legatura cu categoriile,defapt subcategorii. de exemplu. daca sunt pe un produs, si in dreapta am categoriile, daca dau pe categoria mama sa zicem, imi apar subcategoriile dar cu numele categoriei mama, chiar daca link-urile sunt corecte.
Ce trebuie sa fac?
Ai vreun vqmod care modifica modulul de categorii sau ai facut vreo modificare manuala? Daca nu posteaza codul din catalog/view/theme/tema-ta/template/module/category.tpl
R3aver wrote:Salut,

Exista vreo posibilitate sa se adauge un camp dimensiuni in care sa pot adauga eu dimensiunile cu variatii de pret pentru fiecare produs?
In momentul de fata am introdus o optiune dimensiuni si pt fiecare produs trebuie sa selectez dintr-un drop down menu dimensiunea introdusa initial. Ideea este ca vand stickere si pt fiecare in parte am alte dimensiuni si dupa ce am adauagat 400 de dimensiuni am observat ca mi-au disparut deja din pagina produsului unele din ele si s-a dat totul peste cap (sa fie oare din cauza ca au fost adaugat unele dimensiuni fara nici o valoarea in campul sort order?).
Astept raspunsul vostru si daca este cineva dispus sa ma ajute, eventual contra cost.

PS. daca este cineva dispus sa ma ajute si are si timp am mai multe de modificat la site si sunt interesat de colaborari.

Multumesc anticipat.
Arunca o privire la aceasta extensie: http://www.opencart.com/index.php?route ... on_id=7418 poate te ajuta.

Image
My Extensions - SuperTheme - Opencart templates - Opencart modules


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Fri May 14, 2010 2:36 am


Post by R3aver » Sun Feb 03, 2013 11:41 pm

Salut,

Multumesc pentru raspuns insa nu este exact ceea ce caut, tot va trebui sa introduc la optiuni toate dimensiunile posibile... Incerc sa fiu mai explicit.

In momentul de fata pentru un produs am 3 variante de dimensiuni (vezi aici http://www.westick.ro/stickere-decorati ... rty-people), una standard pt care e valabil pretul initial si alte 2 pentru care pretul creste. Asta am facut-o definind o optiune "dimensiuni" de tip radio button, la numele valoarii optiunii introducand dimensiunea. Apoi, in interfata admin/produs/optiuni trebuie sa selectez optiunea definita anterior "Dimensiuni", apoi valorea dimensiunii si selectez dupa +/- pretul. Insa cand adaug alt produs trebuie din nou sa adaug valorile optiunii si apoi sa ma intorc in pagina de editare a produsului si sa caut dimensiunea introdusa prin alte cateva sute...
Deci caut o varianta sa scriu direct in pagina de editare a produsului dimensiunile pt acel produs si cu cat creste pretul pt o dimensiune mai mare.

In alta ordine de idei, am mare nevoie de un sfat pentru urmatoarea problema:

Am un site cu stickere laptop/auto/decorative.
Cum ar fi mai ok sa denumesc produsele pentru a obtine o pozitie mai buna in google?
De exemplu, in momentul de fata, pentru un sticker decorativ cu pisici linkul arata asa: stickere-decorative/animale/pisici
iar titlul: "Sticker Pisici - stickere decorative - autocolante decorative perete" iar la tag am "pisici",
Ar trebui sa redenumesc categoria din "animale" in "stickere decorative animale" iar url'ul din pisici in "sticker-decorativ-pisici", iar la tag sa adaug "stickere decorative, stickere perete,etc"?

Merci mult,

New member

Posts

Joined
Fri Dec 16, 2011 10:20 pm

Post by florinsith » Mon Feb 04, 2013 1:22 am

Treaba cu seo e subiectiva deci nu am un raspuns.
Cred ca mai multe stickere pot folosii aceleasi dimensiuni deci nu inteleg de ce ai fost nevoit sa creezi 400 de optiuni.
Creaza 1 optiune , in care introduci ca valori de optiuni toate masurile posibile (ma indoiesc ca sunt mai mult de 10) si apoi folosesti acea optiune pentru toate produsele (bineinteles cand adaugi optiunile la produs le alegi doar pe cele posibile)

Image
My Extensions - SuperTheme - Opencart templates - Opencart modules


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Fri May 14, 2010 2:36 am


Post by R3aver » Mon Feb 04, 2013 1:30 am

Salut,

Era vorba de stickere de perete, iar dimensiunile variaza foarte mult in functie de model, pt o latime anume, proportional inaltimea este alta, unele sunt patrate, unele dreptunghiulare, unele mai inalte/late, altele mai putin, altele nu se pot face la o dimensiune foarte mica pentru ca fizic nu s'ar putea decupa pe cutter plotter, daca as pastra cateva dimensiuni standard ar insemna sa le deformez...
In fine, ma interesa strict daca se poate face ce ma intereseaza, mai exact daca esti sau este cineva dispus pentru ca de putut stiu se poate face.
Iar la partea cu seo, ma gandeam eu ca eu nu vand pisica in sine, ci stickerul decorativ "pisica", de aceea intrebam :)
Repet, in masura in care ai timp sau altcineva are timp si se pricepe sunt dispus sa platesc aceste informatii/eventuale module realizate.

Multumesc,

New member

Posts

Joined
Fri Dec 16, 2011 10:20 pm

Post by mariusrf » Wed Feb 06, 2013 5:38 am

Salut,

Am rezolvat problema cu numele subcategoriilor(m-a ajutat xvirusx).

Revin cu alta intrebare, pot face pe prima pagina unde sunt afisate ultimele produse postate, dupa un numar de 20 de produse de exemplu, sa exista o a 2-a pagina, a 3-a, etc ?

Multumesc anticipat!

Newbie

Posts

Joined
Fri Feb 01, 2013 5:41 pm

Post by mariusrf » Fri Feb 08, 2013 10:27 pm

multumesc de ajutor.

Newbie

Posts

Joined
Fri Feb 01, 2013 5:41 pm

Post by utzy » Sat Mar 16, 2013 4:40 am

Vreau sa duc un banner intr-o pagina din Informatii. Am creat Banner-ul, am creat Aspectul si am tot incercat sa creez ruta spre acea pagina, dar nu imi iese. Pagina se numeste Diverse. Aveti idee cum trebuie creata ruta din Aspect? ...sau tine de altceva?

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Nov 25, 2011 5:59 am

Post by florinsith » Sun Mar 24, 2013 8:03 pm

Creezi aspectul dar fara nicio ruta (si nu vreau sa spun sa adaugi ruta si sa lasi campul gol, ci sa cu adaugi ruta deloc). Apoi editezi pagina de informatii si in tabul Layout Override selectezi layoutul creat mai devreme. La fel si pentru produse/categorii.

Image
My Extensions - SuperTheme - Opencart templates - Opencart modules


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Fri May 14, 2010 2:36 am


Post by utzy » Mon Mar 25, 2013 5:11 am

Am reusit, multumesc mult! :crazy:

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Nov 25, 2011 5:59 am

Post by utzy » Sat Mar 30, 2013 4:00 pm

Nu am verificat vizibilitatea magazinului pe Internet Explorer pina acum si surpriza, e totul alambicat :( . Folosesc tema free Grey Orange, modificata, adaugat VQ-moduri, etc...Aveti idee de ce nu merge pe Explorer ??

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Nov 25, 2011 5:59 am

Post by pixule » Sun Mar 31, 2013 6:37 pm

Va salut. Lucrez la un magazin online in opecart, si intampin urmatoarea problema... la finalizarea comenzii, aleg metoda de plata, dau Continua, si rezultatul e afisarea urmatorii erori:
Notice: Error: Could not load controller payment/cod! in /home/*******/public_html/system/engine/controller.php on line 47

Am activat mai multe modalitati de plata, eroarea persista, am schimbat permisiunile la fisierele din module/payment, la cele din template... nimic. Va multumesc anticipat pt orice idee, o zi buna!

Newbie

Posts

Joined
Sun Mar 31, 2013 6:33 pm

Post by Nija » Mon Apr 01, 2013 3:45 pm

utzy wrote:Nu am verificat vizibilitatea magazinului pe Internet Explorer pina acum si surpriza, e totul alambicat :( . Folosesc tema free Grey Orange, modificata, adaugat VQ-moduri, etc...Aveti idee de ce nu merge pe Explorer ??
Am avut si eu problema asta. Eu am rezolvat-o prin reuploadarea language pack-ului. Ma refer la limba Romana.
Daca intri pe Internet Explorer si selectezi limbra engleza o sa vezi ca nu o sa fie nici o problema.

Active Member

Posts

Joined
Sun Oct 31, 2010 5:19 pm
Location - Constanta, Romana

Post by utzy » Tue Apr 02, 2013 4:40 am

Ai dreptate, merge in toate limbile, doar in Romana nu. O sa reincarc Limba Romana...Multumesc.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Nov 25, 2011 5:59 am

Post by florinsith » Tue Apr 02, 2013 8:31 am

Ai editat unul dintre fisierele de limba sau poate ai tradus vreun modul nou instalat si in fisierul de limba la encoding ai utf8 in loc de utf8 without bom. Asa ca incearca sa determini fisierul care ar putea fi problematic: Ex: Daca se intampla pe toate paginile este headerul sau footerul, daca se intample doar pe niste pagini in care adaugi un anume modul, antunci probabil acel modul este vinovat etc. Dupa ce ai identificat fisierul(ele) editeaza-l in notepad++ si in tabul encoding ill convertesti in utf8 without bom si salvezi.

Image
My Extensions - SuperTheme - Opencart templates - Opencart modules


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Fri May 14, 2010 2:36 am


Post by utzy » Tue Apr 16, 2013 4:56 am

Salutari.
Sa zicem ca vreau sa scad preturile la toate produsele cu 10%. Cum pot face asta? Exista vreun modul sau extensie, VQmod ? Folosesc 1.5.4.1. Multumesc.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Nov 25, 2011 5:59 am

Post by florinsith » Wed Apr 17, 2013 12:14 am

Mergi in phpmyadmin si accesezi baza de date a magazinului, in tabul sql rulezi interogarea:

Code: Select all

update product set price = round(price/1.1,4)
sau cred ca mai corect ar fii sa-l inmultesti cu 0,9 si atunci ar fi:

Code: Select all

update product set price = round(price*0.9,4)
daca ai prefix la tebelele din baza de date nu uita sa-l incluzi in interogare, ex:

Code: Select all

update prefixultau_product set price = round(price*0.9,4)

Image
My Extensions - SuperTheme - Opencart templates - Opencart modules


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Fri May 14, 2010 2:36 am


Post by utzy » Wed Apr 17, 2013 12:55 am

Multumesc, o sa incerc sa vad ce iese ;D

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Nov 25, 2011 5:59 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests