Post by bontex » Fri May 15, 2015 11:39 pm

Salut din nou tuturor,

Intampin mai nou o problema cu site-ul si anume ca acesta se autoacceseaza consumand latimea de banda inutil.

Am discutat cu cei de la hosting si mi-au spus ca este din setarile de caching. Unde sunt setari de caching in opencart?

Ma poate indruma cineva spre rezolvarea situatiei?

Stima,
Last edited by bontex on Mon May 18, 2015 3:40 pm, edited 2 times in total.

User avatar
New member

Posts

Joined
Fri Nov 14, 2014 3:17 pm

Post by bontex » Sat May 16, 2015 1:18 am

Versiunea 2.2

User avatar
New member

Posts

Joined
Fri Nov 14, 2014 3:17 pm

Post by florinsith » Tue May 19, 2015 11:48 pm

Cum adica se autoacceseaza? Ce setari de cache? Care cache?

Image
My Extensions - SuperTheme - Opencart templates - Opencart modules


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Fri May 14, 2010 2:36 am


Post by bontex » Wed May 20, 2015 12:13 am

Buna seara florinsith,
Am vazut ca dupa un timp relativ scurt mi sa terminat latimea de banda alocata si am vorbit cu cei de la hosting sa vad care este situatia.
Mi-au spus decat ca site-ul isi autoacceseaza fisierele si din aceasta cauza se termina latimea de banda din cauza setarilor de cache. Din cate stiu site-ul nu are setari de cache decat daca nu se poate seta cumva din htaccess insa asta ma depaseste. E tot ce stiu...

User avatar
New member

Posts

Joined
Fri Nov 14, 2014 3:17 pm

Post by opencartromania » Thu May 21, 2015 1:40 pm

Salulutare!

Acest lucru se poate intampla doar in urmatoarele cazuri:

1. aveti template cumparat de pe 'torrent'
2. aveti module cumparate de pe 'torrent'
3. aveti procesarea automata de feed-uri

De autoaccesare (nu mi se pare deloc uzual acest termen) nu am prea auzit....

Mai discutati cu hoster-ul ... poate schimba expresia si va lamureste exact ce si cine va 'autoacceseaza' site-ul.

In cazul unui raspuns evaziv - schimbati hoster-ul (asta daca nu este unul gratuit)

Succes

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Sep 25, 2013 9:26 pm


Post by bontex » Thu May 21, 2015 8:07 pm

Buna ziua opencartromania,

tempalte-ul e cumparat cu licenta,
este un singur modul care tine stocul si acela cumparat
cu procesarea automata de feeduri ar putea fi ceva, cum se poate seta?

Cei de la hosting mi-au spus de autoaccesare insa nu am inteles nici eu cum adica site-ul sa se autoacceseze e ca si cum ar face ce vrea el :D , apoi dupa ce am cerut mai multe detalii au spus ca sunt setarile de cache ( iar nu cunosc sa fie setari de cache) decat la instalarea anumitor pluginuri seo, si in final mi-au dat niste linkuri de la imagini.

Atasez alaturat mail-ul de la ei:

Buna ziua,

Prin prezentul tichet va aducem la cunostinta faptul ca s-a inregistrat abuz de resurse de pe domeniul bontex.ro care provoaca incarcare (load) pe server.
Va recomandam sa contactati un programator pentru a verifica setarile de caching deoarece site-ul se auto acceseaza.

31.14.97.55 - - [15/May/2015:17:13:03 +0300] "GET /image/cache/catalog/Bluze/bluza-fete-b1595-200x200.jpg HTTP/1.0" 200 11455 "-" "-"
31.14.97.55 - - [15/May/2015:17:13:03 +0300] "GET /image/cache/catalog/Colanti/colanti-bebe-fete-9-18-luni-200x200.jpg HTTP/1.0" 200 9511 "-" "-"
31.14.97.55 - - [15/May/2015:17:13:03 +0300] "GET /image/cache/catalog/Colanti/colanti-fete-c3127-200x200.jpg HTTP/1.0" 200 6994 "-" "-"
31.14.97.55 - - [15/May/2015:17:13:03 +0300] "GET /image/cache/catalog/Salopete/salopete-bebelusi-bontex.ro-s1892-200x200.jpg HTTP/1.0" 200 11501 "-" "-"
31.14.97.55 - - [15/May/2015:17:13:03 +0300] "GET /image/cache/catalog/Colanti/colanti-fete-c3126-200x200.jpg HTTP/1.0" 200 9291 "-" "-"

User avatar
New member

Posts

Joined
Fri Nov 14, 2014 3:17 pm

Post by opencartromania » Thu May 21, 2015 11:25 pm

Salutare!

1. nici vorba de autoaccesare ptr. ce ati relatat pe log-uri - ci doar de folosirea resurselor in mod exagerat prin regenerarea cache-ul pe imagini, proces care necesita resurse in functie de numarul de imagini existente.

(ex. imagini pentru 200 produse -> necesita o memorie minim de 40M)

2. pe un shared puteti fi acuzat de 'orice'

3. daca ip-ul nu este cel al domenilui dvs. (http://www.acsinstal.eu/) atunci se incearca citirea/salvarea imaginilor de catre terti.

4. schimbati host-ul (sau nu, avem site-uri la webfactor si sunt f. ok)

Succes!

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Sep 25, 2013 9:26 pm


Post by bontex » Fri May 22, 2015 12:37 am

Multumesc frumos pentru raspuns opencartromania, este cred cel mai pertinent raspuns, acum am inteles exact situatia.
Cei de la hosting mi-au recomandat:

O recomandare este sa dezinstalati/reinstalati plugin-ul de cache al site-ului deoarece se pare ca de acolo este problema. In momentul in care se acceseaza site-ul, se acceseaza fisierele via linkweb si nu fisierele din calea FTP.

Cum pot face asta?

Toata stima,

User avatar
New member

Posts

Joined
Fri Nov 14, 2014 3:17 pm

Post by medvi » Fri May 22, 2015 4:20 am

Site-ul cu ip 31.14.97.55 este http://www.acsinstal.eu, daca este corect este PRESTASHOP, de ce intreaba la OPENCART, si noi raspundem ca prosti. Sa ne dea domeniul despre care este vorba ! Daca este prestashop cum cred eu sa mearga cu intrebari la PrestaShop. Are host de la https://webfactor.ro/gazduire-shared cu 1$ pe luna cu 40G trafic si vrea sa scoata milioane si mai vrea si solutii moca, bai cat tupeu si nesimtire la unii.
Sau daca site-ul este http://www.bontex.ro, este pe acelasi host, cred ca se acceseaza intre ele, sau au linkuri, oricum ar fi tipul nu ne da toate datele in mod intentionat, este ceva dubios !!!

Image
If you have any questions or want solutions to your problems, please email: support@medvicompany.ro


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Mar 04, 2015 12:29 am
Location - Bucuresti

Post by medvi » Fri May 22, 2015 4:49 am

IP de server este comun la cele doua site-uri - CORECT dar !!! dedicat unuia dintre ele - TEAPA si anume acestuia
http://www.acsinstal.eu, DACA mai vreti eu zic sa spargeti pusculita ;D De unde oare o veni autoaccesarea asta, intrebare de 100 puncte sau de 100€ ? ;D Site-urile sunt pe acelasi cont de host ? Unul este domeniu principal si altul adaugat, normal sunt ale aceeasi persoana sau administrate de aceeasi persoana. De ce ne batem noi capul cu astfel de oameni.

Attachments

2015-05-21_23-43-25.jpg

2015-05-21_23-43-25.jpg (105.23 KiB) Viewed 2123 times

2015-05-21_23-43-06.jpg

2015-05-21_23-43-06.jpg (87.46 KiB) Viewed 2123 times


Image
If you have any questions or want solutions to your problems, please email: support@medvicompany.ro


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Mar 04, 2015 12:29 am
Location - Bucuresti

Post by florinsith » Fri May 22, 2015 4:37 pm

bontex wrote: O recomandare este sa dezinstalati/reinstalati plugin-ul de cache al site-ului deoarece se pare ca de acolo este problema. In momentul in care se acceseaza site-ul, se acceseaza fisierele via linkweb si nu fisierele din calea FTP.
Aia-s beti. Schimba hosterul.Imaginile se salveaza in cache pe diferite dimensiuni (ex: ca atunci cand cineva vizualizeaza produsul in lista sa incarce decat o imagine mica de 200x200 in loc de cea originala posibil mult mai mare), nimic anormal, nimic problematic.

Image
My Extensions - SuperTheme - Opencart templates - Opencart modules


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Fri May 14, 2010 2:36 am


Post by bontex » Fri May 22, 2015 6:26 pm

Buna ziua medvi si tuturor care au raspuns la problema mea.

In primul rand platforma este opencart motiv pentru care cer sfaturi aici, in al doilea rand medvi nu esti obligat sa raspunzi si sa spui ca sunt(em) nesimtiti, intreb in necunostinta de cauza iar datele afisate sunt cele pe care le-am primit de la hosting ( daca nu sunt complete nu stiu ce sa cer mai mult, drept pentru care intreb si eu aici.

Singurul domeniu pe care il am este www.bontex.ro si nu se fac milioane pe el asa cum spui iar daca trebuie un ip unic nu ar fi o problema pentru cativa lei in plus doar ca nu stiam, faptul ca imparte resursele cu alt site.

Site-ul consuma 2gb/24 ore pentru approx 150 vizite/zi si am considerat anormala situatia drept pentru care am apelat la ajutorul comunitatii?
Daca nu doresti sa-ti bati capul cu "problemele altora" medvi nu este obligatoriu sa raspunzi la solicitari. Poti de ex sa trimiti ca de obicei contacteaza-ma pe pm unde spui ca poti rezolva situatia pentru o suma de bani (oarecare) ca de obicei...
Noi incepatorii suntem mai limitati in ale web-ului.
O zi frumoasa comunitatii, tineti aproape...

User avatar
New member

Posts

Joined
Fri Nov 14, 2014 3:17 pm

Post by bontex » Fri May 22, 2015 6:44 pm

Multumesc frumos pentru raspuns florinsith, am sa incerc cu un ip unic, daca situatia nu se rezolva voi urma sfaturile tale pentru schimbarea hostingului.

Toata stima si respectul pentru ajutorul dat comunitatii si pentru munca depusa.

User avatar
New member

Posts

Joined
Fri Nov 14, 2014 3:17 pm

Post by opencartromania » Fri May 22, 2015 7:27 pm

Salutre!

Nu se va rezolva problema cu ip-ul unic.

Incearca un upgrade de cont.

Traficul nu se contorizeaza in interiorul firmei de hosting dupa ip (90% sunt shared si cu ip unic, deci nu e relevant), contorizarea se face la nivel de cont/domeniu.

Sfat personal incearca un upgrade la contul de gazduire.

Succes!

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Sep 25, 2013 9:26 pm


Post by bontex » Fri May 22, 2015 8:52 pm

Salutare opencartromania,

Am vorbit cu cei de la firma de hosting si acelasi lucru mi-au spus si ei ca nu se rezolva cu ip unic iar contorizarea se face la nivel de domeniu.

Problema este de ce fisierele sunt accesate via linkweb si nu via ftp dupa cum spun ei.

"In momentul in care se acceseaza site-ul, se acceseaza fisierele via linkweb si nu fisierele din calea FTP."

Toata stima,

User avatar
New member

Posts

Joined
Fri Nov 14, 2014 3:17 pm

Post by opencartromania » Fri May 22, 2015 10:38 pm

Salutare!

Vedeti ca s-a mai discutat problema.

O alta varianta este, ca in descriere sa aveti 'injectat' ceva cod care face request pe servere din Rusia.

La editarea/adaugarea produselor - se injecteaza un iframe sau un div - hidden (Moziila a avut o astfel de vulnerabilitate)

Am avut clienti cu aceasta problema.

Rezolvare: contactati un developer sa va verifice.

Succes!

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Sep 25, 2013 9:26 pm


Post by medvi » Sat May 23, 2015 3:20 am

Scuze pentru limbaj draga doamna sau domnisoara AO, nu aveti linkuri catre nici un site din Rusia am verificat. Cred ca cel mai probabil .... trebuie sa am acces pe server sa-mi pot face o parere obiectiva - de aceasta data. Daca va intereseaza o colaborare dati-mi un PM. Pacat ca nu am eu contul de share pe care il aveti dvs, as "dansa" un pic cu firma de hosting.

Image
If you have any questions or want solutions to your problems, please email: support@medvicompany.ro


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Mar 04, 2015 12:29 am
Location - Bucuresti

Post by florinsith » Sat May 23, 2015 7:30 pm

bontex wrote: In momentul in care se acceseaza site-ul, se acceseaza fisierele via linkweb si nu fisierele din calea FTP.
Intraba-i ce vor ei sa spuna prin asta? Eu nu inteleg la ce se refera.

Image
My Extensions - SuperTheme - Opencart templates - Opencart modules


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Fri May 14, 2010 2:36 am


Post by atufa » Mon May 25, 2015 3:35 pm

florinsith wrote:
bontex wrote: In momentul in care se acceseaza site-ul, se acceseaza fisierele via linkweb si nu fisierele din calea FTP.
Intraba-i ce vor ei sa spuna prin asta? Eu nu inteleg la ce se refera.
Cred ca se refera la faptul ca fisierele sunt accesate direct prin web, ca mai jos, "linkweb" cum zic ei, probabil ca nu prin Opencart si de aici traficul mare:
http://www.bontex.ro/image/cache/catalo ... 00x200.jpg

Daca ar fi accesate local prin Opencart, ca mai jos, "calea FTP" cum zic ei, atunci n-ar genera trafic:
/home/bontex/public_html/image/cache/catalog/Bluze/bluza-fete-b1595-200x200.jpg

De verificat drepturile pentru directorul /image sa fie 755 sau chiar pus temporar 750, ca sa nu mai poata fi accesat din afara sitului.

Image Image


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Jul 27, 2012 2:31 pm


Post by bontex » Mon May 25, 2015 4:05 pm

Buna ziua atufa,

Am pus permisiuni 750 pe folderul de cache si genereaza erori asa cum am atasat imaginea, i-am pus 755 si vad ca e ok acum insa cum stiu in ce fel acceseaza fisierele acum?

Toata stima,

Attachments

permisiune cache 750.png

permisiune cache 750.png (463.13 KiB) Viewed 2031 times


User avatar
New member

Posts

Joined
Fri Nov 14, 2014 3:17 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests