Post by MarianI » Wed Dec 10, 2014 11:57 pm

Buna seara,

Nu reusesc sa setez seo url la varianta asta de opencart. Pana acum, la variantele mai vechi, nu am avut probleme, schimbam denumitea fisierului si mergea brici. Acum sunt blocat total! Nu mai am nici o idee. A reusit cineva? Banuiesc ca nu dadeau drumul cu un asemenea bug, ci gresesc eu ceva. Eroarea este 404, cand dau click pe produse.

Alta problema mai mica (in aparenta, dar culmea este ca din cauza acestei facilitati, m-am hotarat sa folosesc 2.0.1.1) este pozitionarea aiurea( cu spatii lipsa) a produselor alese in modulul "produse recomandate", cel in plus, nu cel din prima pagina.

A mai intampinat cineva problemele astea? si daca da, cum au fost rezolvate?

Editez postarea: Am mai observat acum:

1. In explorer site-ul se vede total aiurea.
2. la munca intram fara probleme in admin, dar acum de acasa pe laptop, linkurile sunt amestecate, unele peste altele, nu merge accesat nimic.

Am uitat sa precizez, am instalat versiunea 2.0.1.1 din cpanel cu modulul de romana impreuna. Aici sa fie greseala?

Multumesc frumos,

New member

Posts

Joined
Thu Mar 21, 2013 8:08 am

Post by florinsith » Thu Dec 11, 2014 4:24 am

Daca opencart e instalat intrun subfolder ex site.ro/folder , trebuie sa editezi .htaccess si la rewritebase sa schimbi / in /folder/.
Opencart 2 merge in IE de la 9 in sus.

Image
My Extensions - SuperTheme - Opencart templates - Opencart modules


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Fri May 14, 2010 2:36 am


Post by MarianI » Thu Dec 11, 2014 4:45 am

este instalat in public_html, direct, fara nici un folder, asa cum am instalat mereu.

New member

Posts

Joined
Thu Mar 21, 2013 8:08 am

Post by MarianI » Thu Dec 11, 2014 2:25 pm

Cu SEO URL am rezolvat problema. Din instalare exista pe server un fisier .htaccess (nu stiu de ce) pe care nu l-am observat. Era gol. l-am sters, l-am redenumit ca de obicei pe cel bun (htaccess.txt) in .htaccess si a mers.

Cu explorelul am inteles.

o idee cu aranjarea aiurea a produselor recomandate? de exemplu daca pe prima pagina folosesc 8 produse recomandate cu modulul Produse recomandate > Feeatured - Home Page si 8 cu modulul Produse recomandate, cele din modulul ultim se aranjeaza cu spatii intre ele.

New member

Posts

Joined
Thu Mar 21, 2013 8:08 am

Post by Valentin_ » Thu Dec 11, 2014 4:41 pm

La mine tot nu merge.
"Pagina nu a fost gasită!"

Code: Select all

RewriteEngine On
RewriteBase /subfolder/
Am scris gresit RewriteBase ?!

Newbie

Posts

Joined
Fri Apr 12, 2013 4:24 am

Post by florinsith » Fri Dec 12, 2014 5:38 pm

Valentin: subfolder trebuie inlocuit cu numele folderului in care ai instalat opencart.

Marian: Eu nu inteleg problem cu fetured, posteaza un link spre site.

Image
My Extensions - SuperTheme - Opencart templates - Opencart modules


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Fri May 14, 2010 2:36 am


Post by MarianI » Fri Dec 12, 2014 8:08 pm

http://www.actsipoliton.ro vezi la "in curs de aparitie" in josul site-ului.

Multumesc mult pentru ajutor. Eu nu stiu ce sa mai incerc

New member

Posts

Joined
Thu Mar 21, 2013 8:08 am

Post by MarianI » Sun Dec 14, 2014 1:38 am

nu reusesc sa sterg din comenzi. Dau stergere, sunt intrebat daca sunt sigur, dau OK si ...nimic. Cum se procedeaza?

New member

Posts

Joined
Thu Mar 21, 2013 8:08 am

Post by MarianI » Mon Dec 15, 2014 8:01 pm

problema asta cu stergerea comenzilor o mai are cineva?

New member

Posts

Joined
Thu Mar 21, 2013 8:08 am

Post by opencartromania » Mon Dec 15, 2014 8:33 pm

Buna ziua!

Din fericire, validarea stergerii comenzilor in versiunea v.2.x se face prin verificarea API-ului utilizatorului.

Prin urmare se incearca o stergere 'securizata' pe https, ori dvs. nu aveti configurat cu singuranta acest protocol.

S-a mai discutat pana acum ca aceasta noua versiunea are inca 'probleme', insa se pare ca scriem, vorbim degeaba...

Success la depanat problema, care face un curl post pe https.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Sep 25, 2013 9:26 pm


Post by MarianI » Tue Dec 16, 2014 1:13 am

Sa stiti ca inainte sa pun o intrebare, folosesc functia cautare. Intai pe google si apoi aici! Poate sunt eu neinspirat in cautarile mele, dar nu pot fi acuzat ca nu am incercat macar sa nu deranjez lumea degeaba. dati-mi un link va rog, unde s-a discutat si unde se explica cum se rezolva problema. Eventual si problema cu produsele recomandate.

multumesc frumos.

New member

Posts

Joined
Thu Mar 21, 2013 8:08 am

Post by huha » Thu Dec 18, 2014 1:30 am

MarianI wrote:nu reusesc sa sterg din comenzi. Dau stergere, sunt intrebat daca sunt sigur, dau OK si ...nimic. Cum se procedeaza?
Am avut si eu problema aceasta. NU puteam edita comenzile sau sa le sterg. Imi aparea sus un mesaj cu rosu ceva legat de Curl.
Problema a rezolvat-o admin-ul hostingului. Avea el ceva restrictionat pe server si nu mergea. DUpa ce si-a dat seama de problema a anulat restrictionearea si acuma nu mai am probleme .

Topicul in engleza in care am discutat este aici
http://forum.opencart.com/viewtopic.php?f=190&t=135248

printre verificari mai incercati si astea 4
pm-netti wrote:@huha
Have you completed all previous adjustments?

1. API user: http://forum.opencart.com/viewtopic.php ... 48#p531232
2. api_id: http://forum.opencart.com/viewtopic.php ... 48#p531481
3. API User is enabled: http://forum.opencart.com/viewtopic.php ... 48#p531485
4. Addition in admin page Settings > Edit > Option 'API User' is Selected.

Newbie

Posts

Joined
Tue Dec 09, 2014 5:37 am

Post by MarianI » Fri Dec 19, 2014 4:10 am

Nu am eroare la incercarile de stergere. am vb cu tehnicul unde gazduiesc peste 15 siteuri si ma inteleg excelent cu ei. Au facut toate testele si ...jura ca e ok.
Hai sa vedem impreuna unde gresesc:
Am setat la FTP:

la Host: domeniu.ro
port: 21
utilizator FTP: cel cu care intru in cpanel
parola: cea cu care intru un cpanel
radacina: public_html/ ( asta si este)

La API, am ACUM setat

User:cel cu care intru in cpanel
parola: cea cu care intru un cpanel
status: activat

Am incercat aici: cu parola si userul de Admin, cu userul si parola pt baza de date, cu un alt user si parola noi ...etc.

Finalul dramatic? Aceasi intrebare: Esti sigur ca vrei sa stergi??? Eu am raspuns din ce in ce mai putin convins! Da frate! Si ....NIMIC!!!!

New member

Posts

Joined
Thu Mar 21, 2013 8:08 am

Post by huha » Fri Dec 19, 2014 5:19 am

MarianI wrote: La API, am ACUM setat

User:cel cu care intru in cpanel
parola: cea cu care intru un cpanel
status: activat
Userul API are ca nume un sir de caractere aleatoru si la parola folositi butonul generare, care genereaza o parola foarte lunga. Acest user trebuie sa fie selectat si in
system
settings
edit la magazinul d-stra
tab-ul option
la API User

Ca in poza din atasament

Incercati sa schimbati numele userului API in ceva aleatoru , parola sa o generati cu butonul generate si sa-l setati in setari la API USER si incercati din nou daca mai aveti eroarea.


User-ul cu care va conectati la back ofiice se seteaza din
System
Users
Users
si acolo il gasiti. Userul cu care va conectati ca admin si API user nu este necesar sa fie la fel

Attachments

API.JPG

API.JPG (85.54 KiB) Viewed 1193 times


Newbie

Posts

Joined
Tue Dec 09, 2014 5:37 am

Post by MarianI » Fri Dec 19, 2014 5:44 am

Multumesc, am reusit din prima. Foarte precise si clare explicatiile dumneavoastra.

New member

Posts

Joined
Thu Mar 21, 2013 8:08 am

Post by huha » Fri Dec 19, 2014 5:46 am

MarianI wrote:Multumesc, am reusit din prima. Foarte precise si clare explicatiile dumneavoastra.
Ati reusit sa rezolvati problema dumneavoastra sau sa schimbati doar userul API ?
MarianI wrote: Am uitat sa precizez, am instalat versiunea 2.0.1.1 din cpanel cu modulul de romana impreuna. Aici sa fie greseala?
Cand instalam opencart din CPANEL, userul API il gaseam gol dar il completam eu .

Newbie

Posts

Joined
Tue Dec 09, 2014 5:37 am

Post by MarianI » Fri Dec 19, 2014 6:01 am

Am rezolvat problema in 3 minute. Multumesc din nou!

New member

Posts

Joined
Thu Mar 21, 2013 8:08 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests