Page 1 of 2

melodie pe background

Posted: Tue Jan 21, 2014 7:31 pm
by catalinm75
Salut!

Fac un magazin cu 1.5.4.

As vrea o melodie care sa ruleze permanent pe background. E posibil asa ceva?

Daca da, ce ar trebui sa fac?

Multumesc!

Re: melodie pe background

Posted: Tue Jan 21, 2014 8:12 pm
by Xyph3r
E posibil in HTML5
http://www.w3schools.com/html/html5_audio.asp

IE 9+

Sau si in browserele mai vechi cu javascript - mai multa bataie de cap.

Re: melodie pe background

Posted: Tue Jan 21, 2014 9:17 pm
by catalinm75
Stiam lucrurileastea, dar nu stiu cum sa le fac posibile in opencart.

Pur si simplu fac "code embeding" si merge?

Ai mai incercat asa ceva si a mers?

Re: melodie pe background

Posted: Tue Jan 21, 2014 9:50 pm
by Xyph3r
E cod html...pur si simplu il introduci unde vrei tu..de ce ar functiona diferit pe Opencart? Il adaugi in heade, footer ..modul ...sau unde vrei tu

Re: melodie pe background

Posted: Tue Jan 21, 2014 11:29 pm
by catalinm75
ok

incerc si te tin la curent

Re: melodie pe background

Posted: Wed Jan 22, 2014 12:26 am
by florinsith
Nuu, daca vrei sa pui melodie de fundal foloseste vreun plugin care sa aiba si un mic buton de stop undeva.(cele mai enervante situri sunt cele care au muzica pe fundal si no o poti oprii)

Re: melodie pe background

Posted: Wed Jan 22, 2014 8:16 am
by Xyph3r
Pai foloseste HTML 5 cu controls daca nu vrea compatibilitate cu browserele mai vechi

Code: Select all

<audio controls>
  <source src="horse.ogg" type="audio/ogg">
  <source src="horse.mp3" type="audio/mpeg">
Your browser does not support the audio element.
</audio>
Sau poti folosi youtube si sa ascunzi frame-ul principal ...cam asa..bine..decizi tu setarile

Code: Select all

<iframe width="250" height="25" src="//www.youtube.com/embed/Q_wkhdoE-c0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Re: melodie pe background

Posted: Wed Jan 22, 2014 2:55 pm
by catalinm75
Azi fac treaba si-ti dau link!

Inca nu m-am decis asupra melodiei!

Re: melodie pe background

Posted: Thu Jan 23, 2014 5:47 pm
by utzy
catalinm75 wrote:
Inca nu m-am decis asupra melodiei!

"Pușca și cureaua lată"

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Re: melodie pe background

Posted: Fri Jan 24, 2014 1:47 am
by catalinm75
@ utzy

he he he

hai, nu ma influenta.....

Re: melodie pe background

Posted: Mon Jan 27, 2014 8:49 pm
by catalinm75
Uite cum sta treaba, nu pot insera melodia aia.....

Nu stiu in ce script sa pun codul html 5.

Realmente nu ma descurc.

Pe bune, am nevoie de putin ajutor.

Daca se poate, desigur!

Re: melodie pe background

Posted: Mon Jan 27, 2014 9:54 pm
by Xyph3r
O pui in pagina...daca browserul suporta...incepe sa cante..daca nu..

Code: Select all

<audio controls>
  <source src="audio/audio.mp3" type="audio/mpeg">
Your browser does not support the audio element.
</audio>
sau

Code: Select all

<embed name="melodia" loop="true" hidden="true" src="audio/audio.mp3"></embed>
bineinteles///melodia o pui in folderul audio creat in root..numele il decizi tu dar il schimbi si in cod

si uita-te aici si la browser support si vezi ce fel de formate suporta fiecare


Mai uita-te si aici...ai un player..8kb are scriptul
http://www.jplayer.org

Aici ai alta metoda

Re: melodie pe background

Posted: Wed Jan 29, 2014 10:07 pm
by catalinm75
Hai sa lamurim o treaba!

Sunt foarte convins ca metofele tale dau rezultate si vor avea succes!

Intrebarea mea, relativ simpla, IN CE SCRIPT trebuie sa le integrez?

Aici e problema mea.....

Asta as fi dorit sa flu.....

Re: melodie pe background

Posted: Wed Jan 29, 2014 10:43 pm
by Xyph3r
in niciun script...
depinde ce folosesti...codul HTML audio il bagi in header.tpl sau footer.tpl

Am presupus ca stii macar putin HTML...

Re: melodie pe background

Posted: Wed Jan 29, 2014 10:53 pm
by catalinm75
L-am bagat.

Nu merge!

Re: melodie pe background

Posted: Wed Jan 29, 2014 11:05 pm
by Xyph3r
ai uploadat fisierul audio? ai schimbat codul ca sa iti incarce fisierul tau? ai folosit un browser HTML5?

Daca intrai pe pagina oferita de mine mai sus..vedeai in ce browsere functioneaza si tipuri de fisiere suportate.

Supportul pentru audio este limitat. Cea mai buna varianta pentru tine ere sa folosesti jsplayer sau ceva similar.

Sau chiat youtube...iti alegeai o melodie si o puneai embed cu autostart intr-un div care era ascuns

Re: melodie pe background

Posted: Wed Jan 29, 2014 11:09 pm
by catalinm75
Si eu m-am gandit la youtube, dar nu stiu cum sa-l fac sa faca autoplay.....

Re: melodie pe background

Posted: Wed Jan 29, 2014 11:38 pm
by Xyph3r
uite asa

Code: Select all

<?php if (!isset($this->request->get['route']) || (isset($this->request->get['route']) && $this->request->get['route'] == 'common/home')) { ?>
	<iframe style="display:none;" width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/exOA_rGl1BY?autoplay=1" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<?php } ?>
asta il copiezi in footer.tpl inainte de </body>
Frame-ul va fi ascuns si va canta in background numai pe homepage.
Poti folosi si soundcloud.com sau trilulilu

Code: Select all

<iframe width="110" height="80" src="http://embed.trilulilu.ro/muzica-pop/cornel-constantiniu-draga-1?autoplay=true" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Cu trilulilu ai si buton de pauza.poti mari width la 448 ca sa ai toata bara trilulilu sau poti ascunde tot iframe-ul cu style="display:none;"

Re: melodie pe background

Posted: Thu Feb 06, 2014 12:56 pm
by catalinm75
Incerc de-o saptamana, diferite metode. Nu merge nimic......

Efectiv, sunt la limita cu nervii.....

Nu reusesc sa fac melodia sa mearga cu niciun chip.

Re: melodie pe background

Posted: Thu Feb 06, 2014 4:46 pm
by Xyph3r
Ti-am dat eu sus varianta youtube si varianta trilulilu..testate de mine si merg perfect...mai mult de atat ce pot spune? Doar sa intru sa le fac eu personal

Later Edit: Acum vad ca te-ai dus si pe forumul General sa ceri suport pentru o chestie pe care ti-am explicat-o si pe care nu stii tu sa o faci. Cum vrei sa te ajute oamenii daca tu nu stii sa copiezi 3 randuri in codul tau? Da-mi un acces temporar FTP pe privat si melodia dorita pe trilulilu sau youtube si iti adaug eu.