Post by mikell » Thu Jan 16, 2014 12:39 am

Salut ,
am cateva intrebari:
1. cum pot evidentia produsele care sunt la promotie ca sa apara in imaginea produsului respectiv intr-un colt al fotografiei scris promotie .

2.cum scriu la subsol (unde apar date despre drepturi de autor), caracterul %?

3.cum pot sa fac cand se apasa pe butonul continuare(pt continuarea cumparaturilor) dupa ce se pune un produs in cos , ca sa se ajunga la sectiunea produse , nu la pagina de index a site-lui?

Multumesc anticipat!

Active Member

Posts

Joined
Sun Sep 01, 2013 4:37 pm

Post by Xyph3r » Thu Jan 16, 2014 6:27 am

1) Sa presupun ca vrei sa scrie promotie in coltul produselor din modulele pe care le setezi

trebuie sa adaugi

Code: Select all

<?php if ($product['special']) { ?>
         <div class="promotie">Promotie</div>
<?php } ?>
In div-ul image din featured/bestseller/latest/special.tpl

Trebuie sa arate ceva de genul.

Code: Select all

  <div class="image">
<?php if ($product['special']) { ?>
         <div class="promotie">Promotie</div>
<?php } ?>
<a href="<?php echo $product['href']; ?>"><img src="<?php echo $product['thumb']; ?>" alt="<?php echo $product['name']; ?>" /></a></div>
Apoi in stylesheet.css, adaugi "position: relative;" la

Code: Select all

.box-product .image {
	display: block;
	margin-bottom: 0px;
}
si sub portiunea asta de cod adaugi

Code: Select all

.box-product .image .promotie {
	position: absolute;
top: 0;
right: 0;
}
2) Pur si simplu il scrii unde iti trebuie sau folosesti "&#37;" fara ghilimele.

3) in catalog/view/theme/tema ta sau default/template/checkout/cart.tpl ai linia

Code: Select all

<div class="center"><a href="<?php echo $continue; ?>" class="button"><?php echo $button_shopping; ?></a></div>
o inlocuiesti cu

Code: Select all

<div class="center"><a href="http://www.pagina-ta.ro/produse" class="button"><?php echo $button_shopping; ?></a></div>

ImageImageImage
Opencart Templates, Modules, Themes & Custom Development | ShopThemer


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun Feb 10, 2013 1:08 am


Post by robertiulianstoica » Thu Jan 16, 2014 7:09 am

Sau si mai simplu:

In controller/model/tool/image.php

adaugi functia

Code: Select all

public function resizePromo($filename, $width, $height) {
		if (!file_exists(DIR_IMAGE . $filename) || !is_file(DIR_IMAGE . $filename)) {
			return;
		} 
		
		$info = pathinfo($filename);
		$extension = $info['extension'];
		
		$old_image = $filename;
		$new_image = 'cache/' . utf8_substr($filename, 0, strrpos($filename, '.')) . '-' . $width . 'x' . $height . '-promo' . '.' . $extension;
		
		if (!file_exists(DIR_IMAGE . $new_image) || (filemtime(DIR_IMAGE . $old_image) > filemtime(DIR_IMAGE . $new_image))) {
			$path = '';
			
			$directories = explode('/', dirname(str_replace('../', '', $new_image)));
			
			foreach ($directories as $directory) {
				$path = $path . '/' . $directory;
				
				if (!file_exists(DIR_IMAGE . $path)) {
					@mkdir(DIR_IMAGE . $path, 0777);
				}		
			}
			
			$watermark = 'data/imagine_promo/jpg';
			
			$image = new Image(DIR_IMAGE . $old_image);
			$image->resize($width, $height);
			$image->watermark(DIR_IMAGE .$watermark, 'topright');
			$image->save(DIR_IMAGE . $new_image);
		}
		
		if (isset($this->request->server['HTTPS']) && (($this->request->server['HTTPS'] == 'on') || ($this->request->server['HTTPS'] == '1'))) {
			return HTTPS_IMAGE . $new_image;
		} else {
			return HTTP_IMAGE . $new_image;
		}	
	}
Seteaza calea catre imaginea care ti-o doresti ca si promo. Ai grija sa fie redimensionata undeva la 15/15px.

Apoi in catalog/controller/product/category.php cauti in loopul de produse unde este inserata imaginea si inlocuiesti cu:

Code: Select all

if ($special) {
					$image = $this->model_tool_image->resizePromo($result['image'], $this->config->get('config_image_product_width'), $this->config->get('config_image_product_height'));
				} else if ($result['image']) { 
					$image = $this->model_tool_image->resize($result['image'], $this->config->get('config_image_product_width'), $this->config->get('config_image_product_height'));
				} else {
					$image = false;
				}
Si presto! Ai scapat de belele de asezare cu internet explorer si ai si comprimat resursele, incarcand doar o poza, nu doua la fie care incarcare de pagina.

robertiulianstoica[at]gmail.com


New member

Posts

Joined
Tue May 07, 2013 8:42 pm

Post by Xyph3r » Thu Jan 16, 2014 8:08 am

Mai simplu..nu cred.

mai eficient..poate.

Dar as recomanda sa nu modifice fisierele de sistem decat cu vqMod si sa adauge modificarea si in controllerele modulelor din moment ce varianta ta se aplica numai in categorii.

ImageImageImage
Opencart Templates, Modules, Themes & Custom Development | ShopThemer


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun Feb 10, 2013 1:08 am


Post by robertiulianstoica » Thu Jan 16, 2014 8:11 am

E free of choice unde il pune, eu am dat un exemplu.
Ai dreptate, nu e mai simplu, dar mai eficient.

robertiulianstoica[at]gmail.com


New member

Posts

Joined
Tue May 07, 2013 8:42 pm

Post by mikell » Fri Jan 17, 2014 2:44 am

Multumesc Xyph3r si robertiulianstoica !
Am incercat prima varianta a lui Xyph3r dar imi apare la toate produsele scris "Promotie" . Undeva gresesc.
Mentionez ca
oriunde am gasit :
<div class="image">

am adaugat:

Code: Select all

<?php if ($product['special']) { ?>
         <div class="promotie">Promotie</div>
<?php } ?>
si tb sa spun ca am gasit mai multe fisiere decat ai indicat, unele cu locatii diferite in product si in module adica in urmatoarele fisiere:
catalog\view\theme\default\template\module\special.tpl
catalog\view\theme\default\template\module\featured.tpl
catalog\view\theme\default\template\module\latest.tpl
catalog\view\theme\default\template\module\bestseller.tpl

catalog\view\theme\default\template\product\category.tpl
catalog\view\theme\default\template\product\product.tpl
catalog\view\theme\default\template\product\special.tpl

Unde gresesc?

Active Member

Posts

Joined
Sun Sep 01, 2013 4:37 pm

Post by mikell » Fri Jan 17, 2014 2:59 am

Mentionez ca daca nu adaug codul in catalog\view\theme\default\template\product\category.tpl, nu mai apar produsele cu textul "Promotie" dar apar in sectiunea Oferte speciale , cu textul "Promotie"

???

Active Member

Posts

Joined
Sun Sep 01, 2013 4:37 pm

Post by mikell » Fri Jan 17, 2014 3:42 am

;) Gata !! M-am prins;toate produsele erau la oferta :D :D
Multumesc, inca o data Xyph3r !

Active Member

Posts

Joined
Sun Sep 01, 2013 4:37 pm

Post by mikell » Fri Jan 17, 2014 9:56 pm

Mai complicam un pic problema!(sau mai mult!?). Am inteles cum este cu fiecare produs daca este la oferta, dar daca oferta ar avea loc numai daca se cumpara 2 sau mai multe produse pe aceasi factura ca de ex.:
. Dacă un membru cumpără 1 Liver Aid + 1 Meal Time pe o singură factură, va primi CADOU 1 Garlic Caps .
Atunci, m-ar intersa ca sa apara scris Promotie ,la Liver Aid , Meal Time si Garlic Caps

Sau:
25% DISCOUNT din preţul produsului Vein ProteX , dacă acesta este achiziţionat pe aceeaşi factură cu produsul VeinCare .
Sa apara Vein ProteX si VeinCare ca promotie.

Cred ca e ceva bataie de cap, nu?!

Weekend placut tuturor!

Active Member

Posts

Joined
Sun Sep 01, 2013 4:37 pm

Post by nicudica » Fri Jan 17, 2014 10:29 pm

Saluty Mikell!

Am o mica intrebare ... modificarile pe care le tot ceri sunt ptr. magazinul tau, sa inveti sau pentru un client?

Cu stima...

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Nov 11, 2009 9:20 pm
Location - Bucharest / Romania

Post by Xyph3r » Sat Jan 18, 2014 2:08 am

mikell wrote:Mai complicam un pic problema!(sau mai mult!?). Am inteles cum este cu fiecare produs daca este la oferta, dar daca oferta ar avea loc numai daca se cumpara 2 sau mai multe produse pe aceasi factura ca de ex.:
. Dacă un membru cumpără 1 Liver Aid + 1 Meal Time pe o singură factură, va primi CADOU 1 Garlic Caps .
Atunci, m-ar intersa ca sa apara scris Promotie ,la Liver Aid , Meal Time si Garlic Caps

Sau:
25% DISCOUNT din preţul produsului Vein ProteX , dacă acesta este achiziţionat pe aceeaşi factură cu produsul VeinCare .
Sa apara Vein ProteX si VeinCare ca promotie.

Cred ca e ceva bataie de cap, nu?!

Weekend placut tuturor!
Ca sa nu fie bataie de cap...cred ca ai putea folosi un custom field in admin...sau un camp pe care nu il folosesti. Il faci selectabil si selectezi da...doar la produsele care sunt in promotie..asta daca nu sunt foarte multe si vor fi greu de editat.

ImageImageImage
Opencart Templates, Modules, Themes & Custom Development | ShopThemer


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun Feb 10, 2013 1:08 am


Post by mikell » Sun Jan 19, 2014 5:55 am

Merci de raspuns, Xyph3r , dar nu te supara, n-am gasit .
M-am uitat in admin la adm. produselor(...?) si n-am gasit custom field.


Ca sa nu fie bataie de cap...cred ca ai putea folosi un custom field in admin...sau un camp pe care nu il folosesti. Il faci selectabil si selectezi da...doar la produsele care sunt in promotie..asta daca nu sunt foarte multe si vor fi greu de editat.

Active Member

Posts

Joined
Sun Sep 01, 2013 4:37 pm

Post by Xyph3r » Sun Jan 19, 2014 6:59 am

Ori il faci tu ori folosesti un camp de la sku sau ce nu folosesti tu ca sa creezi un selectbox ca sa il folosesti in front-end

ImageImageImage
Opencart Templates, Modules, Themes & Custom Development | ShopThemer


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun Feb 10, 2013 1:08 am


Post by mikell » Tue Jan 21, 2014 4:14 am

Merci Xyph3r..
Cum am incercat eu.
Din Admin->Catalog ->Optiuni am creat un buton de selectie numit Promotie.Am ales 2 valori:
-este la promotie
-nu este la promotie ...
si pt fiecare produs care este la promotie , am creat acest buton(denumit promotie)

Acum este problema...
Cum pun in evidenta in lista de produse, produsele de felul de mai sus, (cu butonul Promotie) care sunt la promotie, ca sa apara cu textul Promotie pe imagine ?

Multumesc anticipat!

Active Member

Posts

Joined
Sun Sep 01, 2013 4:37 pm

Post by Xyph3r » Tue Jan 21, 2014 4:58 pm

Sunt cam obosit acum si raspunsul meu s-ar putea sa para putin cam vag...

Eu gandisem altfel. Folosesti un camp liber , pe care nu il folosesti din admin ( sku, mpn, locatie etc) . In campul asta scrii "promotie" sau creezi un select editand fisierul "admin/view/template/catalog/product_form.tpl".(mai complicat)

Ca exemplu luam "MPN".

Apoi in product.php, category.php, search.php s.a.m.d definesti campul respectiv.

Luam ca exemplu product.php
adaugi

Code: Select all

$this->data['promotie'] = $product_info['mpn'];
inaintea

Code: Select all

$this->load->model('tool/image');

Apoi in product.tpl din tema folosesti

Code: Select all

<?php if ($promotie == promotie) { ?>
	cod html aici
<?php } ?>


La fel se poate face si pentru categorii, search, module..etc.

ImageImageImage
Opencart Templates, Modules, Themes & Custom Development | ShopThemer


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun Feb 10, 2013 1:08 am


Post by nicudica » Tue Jan 21, 2014 5:13 pm

Saluty!

Raspunsul il stii deja, il ai in 2 variante... ba mai mult una chair facuta de tine:

Code: Select all

<?php if ($product['special']) { ?>
         <div class="promotie">Promotie</div>
<?php } ?>
Insa am impresia ca degeaba se chunuie atata lume sa-ti explice...

Sa nu fie cu suparare... incearca sa si gandesti ce faci, nu mecanic, altfel vei pune intrebari la fiecare din problemele pe care le vei intampina ..

Succes!

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Nov 11, 2009 9:20 pm
Location - Bucharest / Romania

Post by mikell » Tue Jan 21, 2014 5:54 pm

@nicudica

multumesc pentru raspunsul tau la acest topic. Dar pe langa acest raspuns mai este si un comentariu.
Nu te supara, dar cu comentariul tau mi-ai dat o nota proasta si vei face prin aceasta ca nimeni sa nu-mi mai raspunda. Asa vrei ?
Last edited by mikell on Tue Jan 21, 2014 6:02 pm, edited 1 time in total.

Active Member

Posts

Joined
Sun Sep 01, 2013 4:37 pm

Post by mikell » Tue Jan 21, 2014 5:58 pm

@Xyph3r

multumesc, o sa incerc ce ai spus!
Numai bine!

Active Member

Posts

Joined
Sun Sep 01, 2013 4:37 pm

Post by nicudica » Tue Jan 21, 2014 6:38 pm

Saluty!

Sigur ca solutii iti vor fi 'furnizate' in continuare....

Ce incerc sa-ti explic, este spre binele tau ..

Succes!
ps: daca te vei documenta putin, aceste lucruri le poti face foarte usor .. satisfactia va fi de partea ta!

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Nov 11, 2009 9:20 pm
Location - Bucharest / Romania

Post by nicudica » Wed Jan 22, 2014 1:49 pm

Saluty!

Nu 'te-ai prins', era si de asteptat atat timp cat faci totul mecanic.

Uite solutia, asa cum ti.am scris in mesajul anterior si cum au mai facut-o si ai mei colegi.

1. admin -> editare produs -> tab Data -> alegi campul MPN (scrii spre ex. Promotie) apoi salvezi.
2. catalog:

catalog -> controller -> product -> product.php

cauta: 'product_id' => $result['product_id'], (aprox. linia nr. 360)

adaugi dupa 'product_id' => $result['product_id'],

'promotie => $result['mpn'],

va arata de genul:

Code: Select all

$this->data['products'][] = array(
					'product_id' => $result['product_id'],
               'promotie'   => $result['mpn'],
					'thumb'   	 => $image,
					'name'    	 => $result['name'],
					'price'   	 => $price,
					'special' 	 => $special,
					'rating'     => $rating,
					'reviews'    => sprintf($this->language->get('text_reviews'), (int)$result['reviews']),
					'href'    	 => $this->url->link('product/product', 'product_id=' . $result['product_id']),
				);
Apoi in view apelezi cele scrise mai sus:

catalog -> view -> theme -> default (sau nume tema) -> template -> product -> product.tpl

dupa

<?php if ($thumb) { ?>

adaugi

<?php if ($product['promotie']) { ?>
<div class="promotie"><?php echo $product['promotie']; ?></div>
<?php } ?>

Ai rezolvat problema ptr. afisare text predefinit in descriere produs.

Acelasi lucru il faci si ptr. latest, bestseller, featured, etc....

Mentionez ca acest exemplu este pur orientativ ...

Succes..

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Wed Nov 11, 2009 9:20 pm
Location - Bucharest / Romania
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests