Post by yo99vld » Thu May 23, 2013 4:17 pm

oare merge sa administrez mai multe magazine online.. cu aceasi baza de date.. sa nu mai stau la fiecare in parte cand modific pe unu produsele sa stau sa modific iar si pe celalalt .. specific ca sunt magazine cu aceleasi produse dar template-uri diferite.. as dori sa stiu daca se poate face chestia aceasta .. va multumesc.

New member

Posts

Joined
Fri Apr 06, 2012 8:34 pm

Post by robertiulianstoica » Sun May 26, 2013 8:03 am

se poate, insa toate magazinele trebuie sa se afle pe acelasi server sau poti sa faci conexiune remote la baza de date.
*Later Edit: Nu stiam ca exista setare multistore :D.
Last edited by robertiulianstoica on Wed Jan 08, 2014 4:35 pm, edited 1 time in total.

robertiulianstoica[at]gmail.com


New member

Posts

Joined
Tue May 07, 2013 8:42 pm

Post by eduard86 » Fri May 31, 2013 8:40 pm

ma poate ajuta si pe mine cineva ...am instalat opencart ,am facut un site localhost si acum as dori sa-l urc pe net, precizez ca am cumparat domeniu si host de la hostway .
Ma poate ajuta si mine cineva pas cu pas ...sa imi zica ce trebuie facut .
va multumesc...

New member

Posts

Joined
Fri May 31, 2013 5:58 pm

Post by florinsith » Mon Jun 03, 2013 3:07 pm

Opencart are deja functionalitatea care iti permite sa manageriezi mai multe magazine din acelasi admin. Tot ce trebuie sa faci este sa indrepti noile domenii catre acelasi folder in care ai instalat magazinul default. Apoi in admin la magazinul default mergi la system > settings si adaugi un nou magazin, faci setarile cum doresti, iar la adresa magazinului scrii noul domeniu adaugat deja in cpanel.Si cam atat, apoi manageriezi produsele cum doresti, poti pune preturi separate pentru fiecare magazin cu ajutorul preturilor speciale si discounturilor, poti adauga fiecare produs carui magazin doresti si asa mai departe.

Cum transferi situl:

Online pe situl unde doresti sa urci magazinul lucrat instalezi opencart aceeasi versiune cu cel din localhost. Dupa instalare stergi toate fisierele opencart cu exceptia config.php si admin/config.php.

Pe situl din localhost faci export la baza de date si apoi o importi in baza de date pe care ai creato online cand ai instalat noul opencart.

Si ultimul pas, transferi toate fisierele din localhost spre online cu exceptia fisierelor config.php si admin/config.php.

Image
My Extensions - SuperTheme - Opencart templates - Opencart modules


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Fri May 14, 2010 2:36 am


Post by mustata_marius » Sun Aug 25, 2013 10:57 pm

-Pentru multistore se pot seta template-uri diferite ? daca da cum?
-ca sa setez preturi diferite trebuie create grupuri de clienti pentru fiecare domeniu in parte? sau care este mai exact modalitatea de setare a preturilor speciale?

New member

Posts

Joined
Thu Mar 28, 2013 12:06 am

Post by florinsith » Tue Aug 27, 2013 9:29 pm

Cand mergi in admin la system > setari poti edita care din magazine doresti, si asa poti seta template-uri diferite.

Cat despre preturi da, asa este grupuri de clienti diferite pentru preturi diferite (preturi speciale), poti seta noul grup de clienti ca fiind cel default pentru noul magazin pentru ca preturile reduse sa apara de cum intri in el (tot in sistem > setari editand magazinul).

Image
My Extensions - SuperTheme - Opencart templates - Opencart modules


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Fri May 14, 2010 2:36 am


Post by mustata_marius » Wed Jan 08, 2014 2:52 am

Buna
Am si eu 2 intrebari tot legat de multistore .
-Daca pentru multistore gazduit pe un server public, se trece la fiecare magazin in parte domeniul alocat ( store url) , pentru un multistore gazduit pe localhost cum trebuie sa procedez?

- pentru fiecare magazin din cadrul multistore trebuie facute layout-uri separate? si daca da ce route trebuie trecut la fiecare?

Multumesc

New member

Posts

Joined
Thu Mar 28, 2013 12:06 am

Post by florinsith » Wed Jan 08, 2014 10:48 am

Salut,

1. http://forum.opencart.com/viewtopic.php?f=20&t=14084
2. Nu neaaparat, unele se pot folosii in amundoua (trebuie sa editezi layouturile si sa readaugi aceeasi ruta pentru cel de-al doilea magazin). Pentru homepage vei crea layout separat, asa ca o sa creezi un duplicat pentru home existent, cu aceeasi ruta dar doar pentru cel de-al doilea magazin.

Image
My Extensions - SuperTheme - Opencart templates - Opencart modules


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Fri May 14, 2010 2:36 am


Post by mustata_marius » Wed Jan 08, 2014 8:55 pm

Multumesc, A fost de mare ajutor informatia.

New member

Posts

Joined
Thu Mar 28, 2013 12:06 am

Post by mustata_marius » Thu Feb 20, 2014 3:41 am

Buna .
Am si eu o problema si nu imi dau seama unde gresesc
Incerc sa setez magazinul nr2 in multistore , completez toate informatiile necesare dar cand dau sa accesez pagina de magazin imi da eroarea:
Forbidden

You don't have permission to access / on this server.

Additionally, a 500 Internal Server Error error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Ma poate ajuta cinea?

Multumesc

New member

Posts

Joined
Thu Mar 28, 2013 12:06 am

Post by florinsith » Fri Feb 21, 2014 1:27 am

Pe localhost sau online. Esti sigur ca ai adaugat corect noul domeniu? Inainte sa setezi multi-store in admin daca mergeai pe noul url te ducea tot in acelasi magazin?

Image
My Extensions - SuperTheme - Opencart templates - Opencart modules


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Fri May 14, 2010 2:36 am


Post by mustata_marius » Fri Feb 21, 2014 3:46 am

In primul rand e pe on-line
domeniul de baza merge ok, nu am probleme cu el
am adaugat apoi domeniul ad-on, am mers in admin si am inserat al doilea magazin unde am setat url-ul cu adresa domeniului ad-0n.
Daca dau pe fata magazin pentru magazinul implicit e ok
daca dai pe fata magazin la magazinul secundar imi apare eroarea aia
problema e ca am incercat acelas lucru si pe localhost si nu am probleme
Din cate banuiesc e vorba de o setare ceva pe undeva la drepturi de scriere dar cum nu ma pricep.....

New member

Posts

Joined
Thu Mar 28, 2013 12:06 am

Post by florinsith » Fri Feb 21, 2014 6:00 pm

Avand in vedere ca ambleme urluri duc in acelasi folder nu are cum sa fie aia problema. Esti sigur ca ai adaugat cel de-al doilea domeniu corect, ma refer in cpanel, nu in opencart. Sterge magazinul creat in admin si apoi probeaza noul url si vezi daca te duce la magazinul implicit.

Image
My Extensions - SuperTheme - Opencart templates - Opencart modules


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Fri May 14, 2010 2:36 am


Post by mustata_marius » Fri Feb 21, 2014 10:55 pm

Am incercat si imi da aceeasi eroare .

New member

Posts

Joined
Thu Mar 28, 2013 12:06 am

Post by florinsith » Sat Feb 22, 2014 1:28 am

Atunci domeniul nu este setat corect. Ati setat domeniul inspre acelasi folder ca cel principal, sau cum?

Image
My Extensions - SuperTheme - Opencart templates - Opencart modules


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Fri May 14, 2010 2:36 am


Post by mustata_marius » Sat Feb 22, 2014 2:06 am

Da aici era problema, nu era setata corect calea pentru al doilea domeniu. Multumesc mult pentru informatii. In baza celor de la gazduire stateam eu mult si bine si nu gaseam problema . Astia, la cinci ticket-uri de suport pe care le-am deschis la ei cu 5 teme diferite mi-au dat mereu acelasi raspuns, ca e o problema de design la site .

Multumesc

New member

Posts

Joined
Thu Mar 28, 2013 12:06 am

Post by florinsith » Sat Feb 22, 2014 7:44 pm

Probabil nu se asteptau ca domeniul sa duca in acelasi loc precum cel de baza.

Image
My Extensions - SuperTheme - Opencart templates - Opencart modules


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Fri May 14, 2010 2:36 am


Post by mustata_marius » Mon Feb 24, 2014 4:00 am

Nu e vorba de ce se asteptau. Pana le-am achitat facura ma sunau si nu mai scapam de ei . Dupa ce am achitat , primesc acelasi raspuns laconic : aveti o problema de design si nu va putem ajuta .
Multumesc inca o data .

New member

Posts

Joined
Thu Mar 28, 2013 12:06 am

Post by mariusene » Thu Jul 24, 2014 9:41 am

Am si eu nevoie de ajutor pentru starea optiunii multistore.
Am doua domenii diferite. Pe domeniul1 am setat magazinul de baza. Vreau ca pe un subdomeniu de pe domeniul2 sa setez al doilea magazin.
Am creat un subdomeniu pe domeniul2, http://www.mag2.domeniul2.ro si l-am redirectionat catre http://www.domeniul1.ro unde este magazinul de baza. Am setat multistore cu adresa http://www.mag2.domeniul2.ro dar cand intru pe el imi afiseaza magazinul de baza http://www.domeniul1.ro, nu magazinul nou creat.

Poate cineva sa-mi spuna unde am gresit?

Image


New member

Posts

Joined
Fri Jul 08, 2011 2:44 am

Post by florinsith » Sat Jul 26, 2014 8:40 pm

Nu trebuie sa redirectionezi subdomeniul creat, trebuie sa isi aiba radacina in acelasi folder cu magazinul principal, nu sa fie redirectionat.

Image
My Extensions - SuperTheme - Opencart templates - Opencart modules


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Fri May 14, 2010 2:36 am

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests