Post by pietrucha133 » Sat Aug 31, 2019 3:59 pm

Witam
Mam problem z ikonami takimi jak waluta konto dodanie do kosza itd. Problem jest taki że występuje on na niektórych urządzenia tylko. Wszystko się naprawia w momencie jak przed nazwa strony dopisze www lub zostawię bez www ale po nazwie strony dopisze /index.php wtedy wszystko jest ok. Jest źle w momencie kiedy wpisze nazwastrony.com Jak to naprawić?
Tak to wygląda Image

Newbie

Posts

Joined
Thu Aug 15, 2019 1:30 am

Post by DannyM » Sun Sep 01, 2019 12:05 am

Masz zle skonfigurowany sklep. Zacznij od poprawy config.php

✯ Professional OpenCart Support [UK-based] ✯
https://opencart.tipshttps://opencart.com.plhttps://facebook.com/opencarttips ✯ Live-chat: http://pixly.me/livechat


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun Jan 03, 2010 4:23 am
Location - Bournemouth, UK

Post by pietrucha133 » Sun Sep 01, 2019 11:18 pm

Ale po wejściu w jaki kolwiek link kategorie produkt ikonki już się pojawiają

Newbie

Posts

Joined
Thu Aug 15, 2019 1:30 am

Post by DannyM » Sun Sep 01, 2019 11:58 pm

Czasami jest to sprawa serwera a czasami przegladarki. Czasami obu przypadkow. Moze byc tez wina awesome fonts... nie ma prostej odpowiedzi klik i zmien a zadziala

✯ Professional OpenCart Support [UK-based] ✯
https://opencart.tipshttps://opencart.com.plhttps://facebook.com/opencarttips ✯ Live-chat: http://pixly.me/livechat


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun Jan 03, 2010 4:23 am
Location - Bournemouth, UK

Post by pietrucha133 » Mon Sep 02, 2019 3:28 am

Nie ogarniam ten sam efekt jest kiedy wpisze stronę z www a jeśli bez to wtedy jest ok. Co mógłbym spróbować zmienić?

Newbie

Posts

Joined
Thu Aug 15, 2019 1:30 am

Post by DannyM » Mon Sep 02, 2019 5:12 am

Skasuj www z adresu

✯ Professional OpenCart Support [UK-based] ✯
https://opencart.tipshttps://opencart.com.plhttps://facebook.com/opencarttips ✯ Live-chat: http://pixly.me/livechat


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun Jan 03, 2010 4:23 am
Location - Bournemouth, UK

Post by pietrucha133 » Mon Sep 02, 2019 4:44 pm

Jak skasować? Ja wiem żeby nie wpisywać ale jeśli potencjalny klient wpisze z www to strona mu się posypie.
Da się jakoś wymusić żeby po wpisaniu www kierowalo na stronę bez www?
Probowalem zrobić przekierowanie na serwerze ale się nie da ponieważ wyskoczyła informacja że jest to ta sama strona

Newbie

Posts

Joined
Thu Aug 15, 2019 1:30 am

Post by DannyM » Mon Sep 02, 2019 5:58 pm

Www skasowac mozesz w pliku config.php
Przekierowanie mozna zrobic na serwerze. Mozesz u nas wykupic pomoc to zrobimy to za ciebie

✯ Professional OpenCart Support [UK-based] ✯
https://opencart.tipshttps://opencart.com.plhttps://facebook.com/opencarttips ✯ Live-chat: http://pixly.me/livechat


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun Jan 03, 2010 4:23 am
Location - Bournemouth, UK
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests