Post by m1jd1 » Thu Oct 20, 2011 9:18 pm

I'm getting this error in OC 1.5.1.3, clean instalation.
2011-10-20 15:03:56 - PHP Notice: Undefined index: payment_address_id in /data/.../www/dev/catalog/controller/checkout/payment.php on line 11
and oc shows to customer: JSON.parse: unexpected character

1. Insert product into cart.
2. Click to Checkout
3. Register account, click to Continue.
4. Insert requied data, check Privaci policy, UNCHECK My delivery and billing addresses are the same.
5. Click to Continue.
6.Billing Details - Continue.
7. Delviery Details - Continue.
8. Delivery Method - Continue. -> SyntaxError: JSON.parse: unexpected character

Newbie

Posts

Joined
Fri Jul 29, 2011 4:15 pm

Post by nyltak » Thu Oct 20, 2011 11:26 pm

1.5.1.3

Is the notification email sent to admin supposed to be identical to the email sent to a new registered user?

"Welcome and thank you for registering at ...you can log in at..."
This seems a strange way to notify admin of a new person signing up.

Shouldn't an email with the newly registered persons information be sent to admin, or simply something that says "You have a new member"?

New member

Posts

Joined
Wed Jul 20, 2011 9:56 am

Post by myshadowself » Fri Oct 21, 2011 6:04 am

Dunno if this is a bug, but it seems like a bug to me - I noticed it on all 1.5.x versions Ive tried.

During install, if the database password contains anything other than Alphanumeric characters, the installer won't connect to the datebase (step3). EG:

Doesn't work: v#d3U&)%C&D7XEj_*5=6-V7QusW
Works: helloworld1

Haven't got time to go deeper into it at the moment, but thought Id better let you know.

Ronald Laughton is the worst referee in Rugby League


New member

Posts

Joined
Tue Jun 07, 2011 8:59 pm

Post by m1jd1 » Fri Oct 21, 2011 5:37 pm

Daniel,
could you please confirm that it is a bug?
PHP Notice: Undefined index: payment_address_id in /data/web/../catalog/controller/checkout/payment.php on line 11
Clear instalation without ANY modifications or changes of settings. Customers cannot checkout if they choose "Register Account".

Thanks a lot.

Newbie

Posts

Joined
Fri Jul 29, 2011 4:15 pm

Post by anteater_sa » Fri Oct 21, 2011 7:22 pm

http://demo.opencart.com/system/logs/error.txt

Error log is turned on and available to public by default, this could allow someone to find vulnerabilities in the store. Maybe logging should be turned off by default or perhaps an .htaccess file in this folder dissallowing public view.

Newbie

Posts

Joined
Mon Jul 18, 2011 7:19 pm

Post by i2Paq » Fri Oct 21, 2011 10:30 pm

anteater_sa wrote:http://demo.opencart.com/system/logs/error.txt

Error log is turned on and available to public by default, this could allow someone to find vulnerabilities in the store. Maybe logging should be turned off by default or perhaps an .htaccess file in this folder dissallowing public view.
This is up to the store-owner, but here is some useful info: Good ideas for Website security.

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

Our FREE search: Find your answer FAST!.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by rocket » Sat Oct 22, 2011 7:21 am

m1jd1 wrote:I'm getting this error in OC 1.5.1.3, clean instalation.
2011-10-20 15:03:56 - PHP Notice: Undefined index: payment_address_id in /data/.../www/dev/catalog/controller/checkout/payment.php on line 11
and oc shows to customer: JSON.parse: unexpected character

1. Insert product into cart.
2. Click to Checkout
3. Register account, click to Continue.
4. Insert requied data, check Privaci policy, UNCHECK My delivery and billing addresses are the same.
5. Click to Continue.
6.Billing Details - Continue.
7. Delviery Details - Continue.
8. Delivery Method - Continue. -> SyntaxError: JSON.parse: unexpected character
I get the same sort of problem but don't see any errors, just the continue button not doing anything!

User avatar
New member

Posts

Joined
Sat Oct 22, 2011 12:09 am

Post by andrew222 » Sat Oct 22, 2011 9:38 am

I seem to be having a lot of problems with the Product options.

Each of my products has a select list with 8 choices. As it all looked good I used the first product as a template and created 70 more products and just changed the product name, Model etc.

I just noticed that quite a few of these products only have 4-5 choices in the select list despite the original template having 8. I then went on to correct one of the products by manually adding all 8 choices in the select list, saved it, looked at it again and only 6 were saved.

I also have the issue now and again of opening the product option tab to in admin to find that some are not even populated until I refresh the page.

Bit of a brain ache with loads of products :'(

Andrew

New member

Posts

Joined
Wed Nov 17, 2010 12:30 pm

Post by BlondMM » Sat Oct 22, 2011 10:34 am

Using a clean install of OC 1.5.1.3 on PHP 5.3:

SSL is on, while admin/config.php has been changed to https: with HTTPS_SERVER and HTTPS_IMAGE.

Image Manager does not change the picture of an item after double-clicking another one. Making a selection is still possible (renaming, moving and adding pictures also work), but a secondary click offers no result.

As soon admin/config.php is changed back to http:, Image Manager correctly selects a picture with a double-click (filenames with spaces or ampersands are no problem!).

All suggestions I have read in other topics have been reviewed. There are no issues concerning permissions on files or folders.

Newbie

Posts

Joined
Sat Oct 22, 2011 9:37 am

Post by Maansy » Sat Oct 22, 2011 11:05 pm

Daniel wrote:
opencart is the most well programmed cart out!
That's true. And with one main programmer too ;)

ALL Templates :: 1.5.1+ Templates :: 50%-75% PRICE DROP ONLY at OpencartStuff.com


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Thu Jun 24, 2010 6:04 am


Post by Qphoria » Sat Oct 22, 2011 11:05 pm

anteater_sa wrote:http://demo.opencart.com/system/logs/error.txt

Error log is turned on and available to public by default, this could allow someone to find vulnerabilities in the store. Maybe logging should be turned off by default or perhaps an .htaccess file in this folder dissallowing public view.
The included htaccess file protects you from this. You just need to enable it by renaming htaccess.txt to .htaccess

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by Daniel » Sun Oct 23, 2011 1:04 am

m1jd1 wrote:Daniel,
could you please confirm that it is a bug?
PHP Notice: Undefined index: payment_address_id in /data/web/../catalog/controller/checkout/payment.php on line 11
Clear instalation without ANY modifications or changes of settings. Customers cannot checkout if they choose "Register Account".

Thanks a lot.

yes and its just been fixed. check the svn.

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by Maansy » Sun Oct 23, 2011 4:28 am

Daniel wrote:
m1jd1 wrote:Daniel,
could you please confirm that it is a bug?
PHP Notice: Undefined index: payment_address_id in /data/web/../catalog/controller/checkout/payment.php on line 11
Clear instalation without ANY modifications or changes of settings. Customers cannot checkout if they choose "Register Account".

Thanks a lot.

yes and its just been fixed. check the svn.
Right on ;D

ALL Templates :: 1.5.1+ Templates :: 50%-75% PRICE DROP ONLY at OpencartStuff.com


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Thu Jun 24, 2010 6:04 am


Post by webbutvecklarna » Mon Oct 24, 2011 8:34 pm

Dunno if i should post it here or in the shipping extension forum but since its a standard shipping module i'll go with this thread.

Seems to be a typo in the Royal Mail shipping module, catalog/model/shipping/royal_mail.php line 317:

Code: Select all

$quote_data['special_delivery_100'] = array(
'code'         => 'royal_mail.special_delivery_1000',
....
Its Special Delivery 1000 so a zero is missing the array key.

Code: Select all

$quote_data['special_delivery_1000'] = array(
/ Simon


Posts

Joined
Thu Sep 08, 2011 4:11 pm

Post by Daniel » Mon Oct 24, 2011 9:00 pm

webbutvecklarna wrote:Dunno if i should post it here or in the shipping extension forum but since its a standard shipping module i'll go with this thread.

Seems to be a typo in the Royal Mail shipping module, catalog/model/shipping/royal_mail.php line 317:

Code: Select all

$quote_data['special_delivery_100'] = array(
'code'         => 'royal_mail.special_delivery_1000',
....
Its Special Delivery 1000 so a zero is missing the array key.

Code: Select all

$quote_data['special_delivery_1000'] = array(
/ Simon
fixed and thx

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by i2Paq » Tue Oct 25, 2011 1:11 am

using the SVN viewing an order I get:

Code: Select all

Notice: Undefined index: fraud_score in /var/www/vhosts/cupofcoffee.nl/subdomains/151/httpdocs/admin/model/sale/order.php on line 460
Notice: Undefined index: fraud_detail in /var/www/vhosts/cupofcoffee.nl/subdomains/151/httpdocs/admin/model/sale/order.php on line 461
Could be just WIP (Work In Progress) :)

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

Our FREE search: Find your answer FAST!.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by TechSitement » Tue Oct 25, 2011 7:58 am

andrew222 wrote:I seem to be having a lot of problems with the Product options.

Each of my products has a select list with 8 choices. As it all looked good I used the first product as a template and created 70 more products and just changed the product name, Model etc.

I just noticed that quite a few of these products only have 4-5 choices in the select list despite the original template having 8. I then went on to correct one of the products by manually adding all 8 choices in the select list, saved it, looked at it again and only 6 were saved.

I also have the issue now and again of opening the product option tab to in admin to find that some are not even populated until I refresh the page.

Bit of a brain ache with loads of products :'(

Andrew
@Andrew222, 1 or more of my options also disappear from the admin when I go in to edit a product. They don't always disappear, but when it happens, it's time consuming to re-type the option info each time. Here is a snap shot:
Image
The 3rd option is missing and clicking on the down arrow does not work to get it back; I have to remove the option and replace it.
What I have discovered is that when any options are missing, if refresh the page (or cancel & go back in), the options often reappear. Sometimes I may have to refresh 2 or 3 times before all options return, but it takes less time than adding the missing options back.
To save time, I always check my options first before making any other changes to the product info. That way, if any options are missing, I won't have wasted time editing other info if I need to cancel or refresh. It's a bandaid unless/until there is a better fix. I've not been able to find a solution via searching the threads. Hope this helps.

Awali Art
Original Imported Fine Art
Store Front
Facebook
Twiter
YouTube


User avatar
Newbie

Posts

Joined
Wed Oct 05, 2011 2:41 am


Post by aurevilly » Tue Oct 25, 2011 10:03 am

Sorry I opened a bug in the tracker before reading the topic :[

Close it if inappropriate.. Here's a copy of what a wrote there

Issue 601: Customers without address books

What steps will reproduce the problem?
1. Add customer thru admin panel, without any address book
2. Go on catalog, login with customer
3. We see notices from system/library/tax.php

What is the expected output? What do you see instead?

Notice: Undefined index: country_id in /system/library/tax.php on line 23
Notice: Undefined index: zone_id in /system/library/tax.php on line 23

I'd create a warning which has the same layout as #notification bar, but totally at the top of website, which ask the client to enter an address.

User avatar
New member

Posts

Joined
Thu Sep 29, 2011 4:32 am
Location - Sherbrooke, Canada

Post by Daniel » Tue Oct 25, 2011 12:38 pm

already fixed in svn.

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by bull5-i » Tue Oct 25, 2011 2:35 pm

bull5-i wrote:I don't know if it is a bug or not, but on the OC documentation page you have the following:
To award Reward Points, go to SALES - Orders, select an order and click the far right EDIT Link. Then on the ORDER DETAILS Tab, find REWARD POINTS and click the (+) Button.
Unfortunately I do not see the Edit link, only View is there. And when I view the Order I can't seem to find the (+) button anywhere on the Order Details tab to add rewards points for the registered customer.
Any comments on this?

I also found the character limit (currently 32) imposed on the product return reasons to be very limiting. For russian translation I would require at least 35-40 characters to correctly (and politely) translate the reasons. Could this be raised to lets say 64?

|V|355 \/\/17|-| 7}{3 |3357, ... [you know the rest]

Commercial mods: New! Questions & Answers PRO - Admin Quick Edit PRO - Product Downloads PRO - Custom Product Tab PRO - New! Product Quick Edit Plus

All mods & extensions by me


Active Member

Posts

Joined
Tue Jan 11, 2011 8:49 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests