Post by Spike » Tue Apr 28, 2009 4:57 pm

Hi Guys,

you create a very nice and simple shopsystem - but maybe not simple enough for me? ;) My Problem, the customers on my page dont see the shipping-page! If they press "check out" the next page is always "Paymethod" ... what had happened?

At the Admin-Panel i selected "Flat Rate" and "Enabled" but it doesnt work ;(.

Sry 4 my bad english - i´m from germany! :)

Regards

Newbie

Posts

Joined
Fri Feb 13, 2009 4:47 pm

Post by Daniel » Tue Apr 28, 2009 6:24 pm

you need to select the filed that say this this product requires shipping. under admin products

User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by Spike » Tue Apr 28, 2009 6:30 pm

Ouh, damn - it works now ! ;) Sry, my mistake ! Thx you very well for this fast answer!

Newbie

Posts

Joined
Fri Feb 13, 2009 4:47 pm

Post by BfoP » Tue May 05, 2009 8:57 am

Spike wrote:Hi Guys,

you create a very nice and simple shopsystem - but maybe not simple enough for me? ;) My Problem, the customers on my page dont see the shipping-page! If they press "check out" the next page is always "Paymethod" ... what had happened?

At the Admin-Panel i selected "Flat Rate" and "Enabled" but it doesnt work ;(.

Sry 4 my bad english - i´m from germany! :)

Regards
I have the same problem, but whem i put "product requires shipping" in admin appear this "Error: Could not load model shipping/zone!" in catalog chekout.

Thanks for your help

Newbie

Posts

Joined
Sun May 03, 2009 7:45 am

Post by JNeuhoff » Tue May 05, 2009 6:12 pm

It looks like you have installed Opencart 1.2.7, but you are using a database from a previous Opencart release. Previous releases used to have the
  • catalog/model/shipping/zone.php
file, but the latest Opencart seems to have replaced it with the shipping module
  • catalog/model/shipping/weight.php
which does the same, except it only allows for one geo zone to be configured.

Daniel, any reason why the zone shipping isn't there anymore?

MHC Web Design
Override Engine * Integrated VQMod * Unused Images Manager * Instant Option Price Calculator * TrustPilot Reviews * Google Rich Snippets * Google Tag Manager * Export/Import Tool * Template Switcher PHP/Twig


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am


Post by Daniel » Tue May 05, 2009 6:22 pm

its just been renamed to weght based shipping.

I'm going to do the same for iten and price based shipping.

all be mixed with geo zones.

User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by JNeuhoff » Tue May 05, 2009 6:55 pm

which does the same, except it only allows for one geo zone to be configured.
Sorry, I was wrong, the weight based shipping module does support multiple zones, I just tested it.
I'm going to do the same for iten and price based shipping.

all be mixed with geo zones.
That will be quite useful.

MHC Web Design
Override Engine * Integrated VQMod * Unused Images Manager * Instant Option Price Calculator * TrustPilot Reviews * Google Rich Snippets * Google Tag Manager * Export/Import Tool * Template Switcher PHP/Twig


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am


Post by BfoP » Tue May 05, 2009 8:06 pm

Are already working, i put the module ZONE again in Opencart. ;D

Thanks

Newbie

Posts

Joined
Sun May 03, 2009 7:45 am

Post by Daniel » Tue May 05, 2009 8:29 pm

Sorry guys. I should have said you have to delete all the zone entries int he settings table.

User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests