Post by Daniel » Mon Jul 04, 2011 11:57 am

don;t use svn. its only for testing.

there was one new filed created in the last version under settings.

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by Daniel » Mon Jul 04, 2011 12:01 pm

this is my header:

Code: Select all

From =?UTF-8?B?WW91ciBTdG9yZQ==?= Sun Jul  3 05:12:07 2011
X-Apparently-To: opencart94@yahoo.com via 212.82.111.147; Sat, 02 Jul 2011 22:12:13 -0700
Return-Path: <webmaster@opencart.com>
Received-SPF: none (domain of opencart.com does not designate permitted sender hosts)
X-YMailISG: qgMBgzEWLDvYSVu9kIjW54JdftUmijE.SCEj0Tfct12v7h61
 7KoKMfA3MH0xm50Ohao_9cwP1VWtbxk9fJcKJL.amghbLeFki2sg9UhkGXWS
 X6pFueuK_.HuH159pfYaM3Mq6b_KzKrdpOAqBIkwZQShDy.YZkSxcY.9859L
 Zz9DPb76oEXvbBQcCtgHHTd3q6BdN8Xy3o9hDcIjQ9FKyUnrwNgYgtIoY9CH
 5wU07tKJRqEqQGBTmbVVkQnbJvIR6LzCMQfkCIk2aXReLU6MX5uwtVzF9.g4
 YFkqyj4KfpGtjdgUEmoBKuOJaIywZj6rgIZNPRijLXhmLG2jOE.Wdws81S2d
 5qY9TDBmEmUrYQxHP2awbYrN0qpP68xabH5NrsOuM7g4w8jFj12zPddg.C9O
 z4ybzNaS1sA.KZqv3OcEZOxmHmnD9IxBk8EUFi9Z_jvBNTDjfjHsItCgbUQh
 iHOhparLZM.YcRANmWEdGhagICh0m197ecRo1lZ.ju6BRrs6mMuoBh9vAc3b
 tfLBjfTlEj7B4vAgkSMOt2MegWzqCcmpgRhZ9LFhG9IJGPx0C6Rnq57Ny4UV
 v3YZH1ripFFdJKVjJuzfAOrBi3WQ4uHD40zy1z7n5MJISAUI7rvLhD44szBM
 F1.SmOWwm0gNlLbIWu_Yz4O6ulYcAR0c_bOqc9mD_bq4fBdcEd6P.q1pW83P
 se5UrNkODVrVIg6OGCzlJO2xEZpfg0k43aBv.zHDorWWmE5.8QWPPyAG9Gk_
 NUnjatFEh8X4ZCiOVIisQY4MrsQ6MvZT6tjVkXXp_haMWw8QTd.ftWmGUGmS
 yHjCAZY.V1.lVrBSZJCy0sPnNqtWY45cbOPvojSPYOXK2Foe8aXjO_JnAFVd
 sTcepxlyFh4wS2xceVXcRZm46DEP9KbPGZ6AGoRQIhSjp8uql_lIxDtC0AeB
 bWbW53mJ4rzLNW8bFvaMQqfZ5YggFPAt.oNZ85uxvtKmTfdcN1C1ugI1rxkK
 KOwDnz2NhvfCddqGBcqskxCAeGq0ux2lFEy4FCZYVJLRTDmehggV_n30gBG_
 sGoeQPZ1hEyfdMianlKCd1__68hghvLSAw7.YQ8oDshwvrtfTqlZ2pL5zC3K
 LcRuoJi1G96fBSvqVG6g1ioBeHiz2V.wYZiD8qJiT.DBGIAX_0LN_vuxk5jQ
 m3sH79BxbA7VM_PzWqqGpOVVZRl2UYloXgBBGtpdqahRTWAstb3YBHu2HD8x
 sIZmhgUwYiOkyltxo0hofaxgStlNIY8GHsI0J72Sm7JwNrlB6C56Jc38K3qw
 nuwkx5F.m2LIcJcGTO8MCViKR8v_6LH.BFRLRq8kyJyY27xV3ZTgIdTIL_0p
 fVHzVtnhOmSVGBQDcLQs
X-Originating-IP: [70.86.153.82]
Authentication-Results: mta1019.mail.sp2.yahoo.com  from=opencart.com; domainkeys=neutral (no sig);  from=opencart.com; dkim=neutral (no sig)
Received: from 127.0.0.1  (EHLO opencart.arvixededicated.com) (70.86.153.82)
  by mta1019.mail.sp2.yahoo.com with SMTP; Sat, 02 Jul 2011 22:12:12 -0700
Received: from n219077048101.netvigator.com ([219.77.48.101] helo=localhost)
	by opencart.arvixededicated.com with esmtpa (Exim 4.69)
	(envelope-from <webmaster@opencart.com>)
	id 1QdEyY-0003I6-UY
	for opencart94@yahoo.com; Sun, 03 Jul 2011 00:12:11 -0500
To: opencart94@yahoo.com
Subject: Your Store - Order 1
Date: Sun, 03 Jul 2011 05:12:07 +0000
From: =?UTF-8?B?WW91ciBTdG9yZQ==?=<webmaster@opencart.com>
Reply-To: Your Store<webmaster@opencart.com>
X-Mailer: PHP/5.3.4
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/mixed; boundary="----=_NextPart_112c833b4c0a51c5caffca9fd7b94c50"
X-AntiAbuse: This header was added to track abuse, please include it with any abuse report
X-AntiAbuse: Primary Hostname - opencart.arvixededicated.com
X-AntiAbuse: Original Domain - yahoo.com
X-AntiAbuse: Originator/Caller UID/GID - [47 12] / [47 12]
X-AntiAbuse: Sender Address Domain - opencart.com
Content-Length: 11099

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by opencartisalright » Mon Jul 04, 2011 1:13 pm

Daniel wrote:don;t use svn. its only for testing.

there was one new filed created in the last version under settings.
Well that doesn't help much. I've been updating my store with each SVN release to try and stay on top of all the bug fixes, and now you say stop using it??? I thought the whole purpose of us having access to SVN was so that we could bug fix our stores faster.

Anyway, how would we update the database without messing up all the info we have in it already? Could we just run the installer again, or would that royally mess up everything?

Also, there's been a lot of updates since 1.5.0.5. Any idea when we'll get 1.5.0.6? That way I can just upload the zip file to my server and extract it directly from there without having to go through the whole FTP ordeal...

Active Member

Posts

Joined
Mon Feb 21, 2011 4:09 am

Post by i2Paq » Mon Jul 04, 2011 1:29 pm

I'm voting to stop adding new features to 1.5.0.x for the time being and lets get 1.5.0.5 without bugs first, release 1.5.0.6 as "stable" and then start adding new feature.
atm. there is no zero point for us "users" of OpenCart to start from, the svsn fixes bugs but also adds new features and thus new bug.

nofi Daniel, but look at the way Qphoria handles his 1.4.9.x releases with bug fixes and adding new features.

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

Our FREE search: Find your answer FAST!.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by opencartisalright » Mon Jul 04, 2011 5:17 pm

i2Paq wrote:I'm voting to stop adding new features to 1.5.0.x for the time being and lets get 1.5.0.5 without bugs first, release 1.5.0.6 as "stable" and then start adding new feature.
atm. there is no zero point for us "users" of OpenCart to start from, the svsn fixes bugs but also adds new features and thus new bug.
I'd have to agree. 1.5 already has a bunch of new features (along with its fair share of bugs). Adding new features to the SVN updates is like adding fuel to the fire when you're trying to put it out. I think the main focus should be on making 1.5 stable, and then new features can be added in the future.

For now I'd just like to see a bug free version of 1.5

Active Member

Posts

Joined
Mon Feb 21, 2011 4:09 am

Post by Daniel » Mon Jul 04, 2011 5:33 pm

i have not found a bug with 1.5.0.5 yet that stops it from making sales.

you should not use svn version on a live site. i have to upload half finished work sometimes just in case i lose any information on my pc. you can view the difference in each release and manually make the changes if you need to fix a bug.

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by opencartisalright » Mon Jul 04, 2011 6:24 pm

Daniel wrote:you can view the difference in each release and manually make the changes if you need to fix a bug.
That's what i've been doing, manually fixing the bugs as you update your SVN.

Now all i'm asking is how do I update my database without losing the information that's already in it, because you updated the database in SVN versions r443-446.

Can I just upload the install folder and run through the installer again? Or will that mess up my database?

Or are you planning on making an upgrade script from 1.5.0.5 to whatever the next version is you're planning on releasing?

Active Member

Posts

Joined
Mon Feb 21, 2011 4:09 am

Post by i2Paq » Mon Jul 04, 2011 6:41 pm

Daniel wrote:you should not use svn version on a live site.
You often say when someone addresses a bug "fixed in svn", but the svn has, as you say, also half finished work.
So it is circle we are in, use the svn to fix a bug but at the mean time it will get you half finished work and new issues.

Like I said, lets use the Qphoria method we are used to have in the last year or so. It will create a stable release with all "bugs" ironed out and all features completed. Then move on to new features and when we, as bug testers use the svn we know it is a work in progress.
Last edited by i2Paq on Mon Jul 04, 2011 7:14 pm, edited 1 time in total.
Reason: typo

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

Our FREE search: Find your answer FAST!.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by andris » Mon Jul 04, 2011 7:00 pm

Daniel wrote:i have not found a bug with 1.5.0.5 yet that stops it from making sales.

you should not use svn version on a live site. i have to upload half finished work sometimes just in case i lose any information on my pc. you can view the difference in each release and manually make the changes if you need to fix a bug.

just uploaded 1.5.0.5 and mega menu not working..

Notice: Undefined index: top in /catalog/controller/common/header.php on line 186

seems a bug to me... how can i fix this?

New member

Posts

Joined
Fri Nov 19, 2010 4:34 am

Post by farenhide » Mon Jul 04, 2011 8:24 pm

Hey
the options feature doesn't work in v1.5.0.5. (You can't add options by clicking +) is that already fixed? I'm waiting for 1.5.0.6 to get this feature working. Maybe i can fix it maually?

Thanks
Far

Newbie

Posts

Joined
Fri Jun 17, 2011 6:34 pm

Post by Xsecrets » Mon Jul 04, 2011 9:19 pm

farenhide wrote:Hey
the options feature doesn't work in v1.5.0.5. (You can't add options by clicking +) is that already fixed? I'm waiting for 1.5.0.6 to get this feature working. Maybe i can fix it maually?

Thanks
Far
whatever it is you think is not working is not a bug and isn't being worked on, because there are no known issues with options. You are doing something wrong if you can't add them.

OpenCart commercial mods and development http://spotonsolutions.net
Layered Navigation
Shipment Tracking
Vehicle Year/Make/Model Filter


Guru Member

Posts

Joined
Sun Oct 25, 2009 3:51 am
Location - FL US

Post by jtam » Mon Jul 04, 2011 9:25 pm

Daniel wrote:i have not found a bug with 1.5.0.5 yet that stops it from making sales.

you should not use svn version on a live site. i have to upload half finished work sometimes just in case i lose any information on my pc. you can view the difference in each release and manually make the changes if you need to fix a bug.
I do...you never gave me an answer about the discount code bug which has been confirmed by a couple users.

Newbie

Posts

Joined
Tue Aug 31, 2010 5:40 pm

Post by Daniel » Mon Jul 04, 2011 10:30 pm

it was fixed in the last svn update.

http://code.google.com/p/opencart/source/detail?r=453

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by Daniel » Mon Jul 04, 2011 10:32 pm

farenhide wrote:Hey
the options feature doesn't work in v1.5.0.5. (You can't add options by clicking +) is that already fixed? I'm waiting for 1.5.0.6 to get this feature working. Maybe i can fix it maually?

Thanks
Far

you need to type the attribute name from the global attributes.

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by uksitebuilder » Tue Jul 05, 2011 12:22 am

The little green plus icon next to the options box is a little misleading as it actually does nothing other than to indicate the box is for adding options.

ImageImageImageImageImage

For Friendly Professional Support - Click Here


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Thu Jun 09, 2011 11:37 pm
Location - United Kindgom

Post by Marnus » Tue Jul 05, 2011 1:08 am

In admin>>model>>product.php:

There is not such a column in the "product" table as "image_id". However there is no usage in the controller for the function.

Code: Select all

	public function getTotalProductsByImageId($image_id) {
		$query = $this->db->query("SELECT COUNT(*) AS total FROM " . DB_PREFIX . "product WHERE image_id = '" . (int)$image_id . "'");

		return $query->row['total'];
	}

Newbie

Posts

Joined
Tue Jul 05, 2011 12:54 am

Post by jules_nz » Tue Jul 05, 2011 11:59 am

Hi
I am having the problem with the checkout
It wont get past the Step 3: Delivery Details
It just does the little thinking animation and then stays the same without moving onto the Step 4
Temp site at http://one.sharpedesigns.co.nz
Regards
Jules

Active Member

Posts

Joined
Tue Aug 11, 2009 12:58 pm

Post by jules_nz » Tue Jul 05, 2011 12:03 pm

Nevermind :)
I disabled the shipping methods and it came right (even after the shipping methods were re-enabled)

Active Member

Posts

Joined
Tue Aug 11, 2009 12:58 pm

Post by Daniel » Tue Jul 05, 2011 12:51 pm

Marnus wrote:In admin>>model>>product.php:

There is not such a column in the "product" table as "image_id". However there is no usage in the controller for the function.

Code: Select all

	public function getTotalProductsByImageId($image_id) {
		$query = $this->db->query("SELECT COUNT(*) AS total FROM " . DB_PREFIX . "product WHERE image_id = '" . (int)$image_id . "'");

		return $query->row['total'];
	}
thx

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by ritey » Tue Jul 05, 2011 3:04 pm

I'm getting the same paypal formatting error when using a coupon.

Daniel, is this fixed in the svn or is it still being investigated, probably the only bug that is stopping sales that I've come across in 1.5.0.5

Dave
www.coderstudios.com


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Jan 22, 2010 4:28 am
Location - Richmond
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests