Post by opencartisalright » Fri Jun 03, 2011 2:57 am

tghasemi wrote:Bug: OpenCart 1.5.0 does not send the order confirmation email to the customer. For some odd reasons it does not through an exception and exist in "system/library/template.php" line 21.

Cause: "/catalog/model/checkout/order.php" line 368 : $html = $template->fetch('default/template/checkout/mail/order.tpl') is not a valid path

Fix: change it to : $html = $template->fetch('default/template/mail/order.tpl');
I can't speak for your proposed fix, but when I make an order as a customer on my store I get the order confirmation e-mail without any problem. Are you using the latest version?
Last edited by opencartisalright on Fri Jun 03, 2011 2:58 am, edited 1 time in total.

Active Member

Posts

Joined
Mon Feb 21, 2011 4:09 am

Post by Blnukem » Fri Jun 03, 2011 2:58 am

After today's fresh install Add to cart, Add to Wish List, Add to Compare and search no longer work here is the IE error MSG.

Webpage error details

User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; SearchToolbar 1.2; User-agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; http://bsalsa.com) ; .NET CLR 1.0.3705; Media Center PC 4.0; .NET CLR 2.0.50727; InfoPath.2; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET4.0C; .NET4.0E; Media Center PC 2.8; Media Center PC 3.0; AskTbFXTV5/5.11.3.15590; .NET CLR 3.5.30729)
Timestamp: Thu, 2 Jun 2011 18:54:02 UTC


Message: 'jQuery' is undefined
Line: 10
Char: 1
Code: 0
URI: http://shop.MyDomainName.com/catalog/vi ... tom.min.js


Message: 'jQuery' is undefined
Line: 60
Char: 1
Code: 0
URI: http://shop.MyDomainName.com/catalog/vi ... .cookie.js


Message: '$' is undefined
Line: 1
Char: 1
Code: 0
URI: http://shop.MyDomainName.com/catalog/vi ... ry/tabs.js


Message: Object expected
Line: 1
Char: 83
Code: 0
URI: http://shop.MyDomainName.com/catalog/vi ... pressed.js


Message: Object expected
Line: 1
Char: 1
Code: 0
URI: http://shop.MyDomainName.com/catalog/vi ... /common.js


Message: 'jQuery' is undefined
Line: 18
Char: 2
Code: 0
URI: http://shop.MyDomainName.com/catalog/vi ... .4.pack.js


Message: Object expected
Line: 249
Char: 1
Code: 0
URI: http://shop.MyDomainName.com/index.php? ... oduct_id=3


Message: Object expected
Line: 252
Char: 1
Code: 0
URI: http://shop.MyDomainName.com/index.php? ... oduct_id=3


Message: Object expected
Line: 302
Char: 1
Code: 0
URI: http://shop.MyDomainName.com/index.php? ... oduct_id=3


Message: Object expected
Line: 347
Char: 1
Code: 0
URI: http://shop.MyDomainName.com/index.php? ... oduct_id=3


Message: 'jQuery' is undefined
Line: 20
Char: 1
Code: 0
URI: http://shop.MyDomainName.com/catalog/vi ... r-addon.js


Message: '$' is undefined
Line: 351
Char: 1
Code: 0
URI: http://shop.MyDomainName.com/index.php? ... oduct_id=3

New member

Posts

Joined
Wed Apr 28, 2010 11:17 pm

Post by Robert1 » Fri Jun 03, 2011 3:47 am

Possible Bug, check post but not sure if reported, Please see screenshot

Image

Did Clean install 1.5.0 (june 1st midnight) seem to be having issue on IE9/FF3.6 (Haven't Tested FF4)

Bullets seem to be off in footer, I'm guessing css issue, not hiding <li> code properly. Anyone else having same issue and has a fix if bug been posted?

Newbie

Posts

Joined
Fri Jun 03, 2011 3:37 am

Post by Scribe » Fri Jun 03, 2011 4:36 am

For me the image/file manager is empty, I replaced my opencart 1.5 with the fixed version and this resolved the issue however after updating files to the latest downloadable version it has broken again. If someone could confirm what was broken I could look at just applying a quick fix myself.

Thanks

EDIT: Just noticed 1.5.0.1 will try this cheers

New member

Posts

Joined
Sun Feb 13, 2011 11:12 am

Post by tghasemi » Fri Jun 03, 2011 7:02 am

opencartisalright wrote:
tghasemi wrote:Bug: OpenCart 1.5.0 does not send the order confirmation email to the customer. For some odd reasons it does not through an exception and exist in "system/library/template.php" line 21.

Cause: "/catalog/model/checkout/order.php" line 368 : $html = $template->fetch('default/template/checkout/mail/order.tpl') is not a valid path

Fix: change it to : $html = $template->fetch('default/template/mail/order.tpl');
I can't speak for your proposed fix, but when I make an order as a customer on my store I get the order confirmation e-mail without any problem. Are you using the latest version?
I'm using 1.5.0 ! look at the code below .. it's pointing to a location that does not exist !

if (file_exists(DIR_TEMPLATE . $this->config->get('config_template') . '/template/mail/order.tpl')) {
$html = $template->fetch($this->config->get('config_template') . '/template/mail/order.tpl');
} else {
$html = $template->fetch('default/template/checkout/mail/order.tpl');
}

I'm using a different payment method other than the pre-installed ones ... I traced the code for Cash Delivery and my own Mod, they both get to this point and both trigger the exception at "system/library/template.php" line 21 which is : exit('Error: Could not load template ' . $file . '!'); but for some odd reasons the other mod passes the exit() and reloads !

Newbie

Posts

Joined
Thu May 26, 2011 5:42 am

Post by JasonSGN » Fri Jun 03, 2011 10:12 am

Just found a small bug. If a customer adds an item to their wish list and that item is later deleted in the admin area, the customer's wish list will show that there's 1 item in their wish list, but if you go into your wish list nothing appears. I had to manually delete the wish list contents from the database to clear it out.

New member

Posts

Joined
Fri Jan 01, 2010 12:15 am

Post by sn0rcha » Fri Jun 03, 2011 10:49 am

Anyone else noticed that "cost price" has been removed? - or has it been moved somewhere else?

Found another bug:

When using SEO urls for categories.. If you navigate to a category via an SEO URL - the categories navigation on the left (or right) doesn't expand.

Cheers,
Snorcha

Newbie

Posts

Joined
Wed Jun 01, 2011 6:10 am

Post by Daniel » Fri Jun 03, 2011 11:42 am

Blnukem wrote:After today's fresh install Add to cart, Add to Wish List, Add to Compare and search no longer work here is the IE error MSG.

Webpage error details

User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; SearchToolbar 1.2; User-agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; http://bsalsa.com) ; .NET CLR 1.0.3705; Media Center PC 4.0; .NET CLR 2.0.50727; InfoPath.2; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET4.0C; .NET4.0E; Media Center PC 2.8; Media Center PC 3.0; AskTbFXTV5/5.11.3.15590; .NET CLR 3.5.30729)
Timestamp: Thu, 2 Jun 2011 18:54:02 UTC


Message: 'jQuery' is undefined
Line: 10
Char: 1
Code: 0
URI: http://shop.MyDomainName.com/catalog/vi ... tom.min.js


Message: 'jQuery' is undefined
Line: 60
Char: 1
Code: 0
URI: http://shop.MyDomainName.com/catalog/vi ... .cookie.js


Message: '$' is undefined
Line: 1
Char: 1
Code: 0
URI: http://shop.MyDomainName.com/catalog/vi ... ry/tabs.js


Message: Object expected
Line: 1
Char: 83
Code: 0
URI: http://shop.MyDomainName.com/catalog/vi ... pressed.js


Message: Object expected
Line: 1
Char: 1
Code: 0
URI: http://shop.MyDomainName.com/catalog/vi ... /common.js


Message: 'jQuery' is undefined
Line: 18
Char: 2
Code: 0
URI: http://shop.MyDomainName.com/catalog/vi ... .4.pack.js


Message: Object expected
Line: 249
Char: 1
Code: 0
URI: http://shop.MyDomainName.com/index.php? ... oduct_id=3


Message: Object expected
Line: 252
Char: 1
Code: 0
URI: http://shop.MyDomainName.com/index.php? ... oduct_id=3


Message: Object expected
Line: 302
Char: 1
Code: 0
URI: http://shop.MyDomainName.com/index.php? ... oduct_id=3


Message: Object expected
Line: 347
Char: 1
Code: 0
URI: http://shop.MyDomainName.com/index.php? ... oduct_id=3


Message: 'jQuery' is undefined
Line: 20
Char: 1
Code: 0
URI: http://shop.MyDomainName.com/catalog/vi ... r-addon.js


Message: '$' is undefined
Line: 351
Char: 1
Code: 0
URI: http://shop.MyDomainName.com/index.php? ... oduct_id=3
your jquerys missing. reupload the jquery file.

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by Daniel » Fri Jun 03, 2011 11:44 am

opencartisalright wrote:
tghasemi wrote:Bug: OpenCart 1.5.0 does not send the order confirmation email to the customer. For some odd reasons it does not through an exception and exist in "system/library/template.php" line 21.

Cause: "/catalog/model/checkout/order.php" line 368 : $html = $template->fetch('default/template/checkout/mail/order.tpl') is not a valid path

Fix: change it to : $html = $template->fetch('default/template/mail/order.tpl');
I can't speak for your proposed fix, but when I make an order as a customer on my store I get the order confirmation e-mail without any problem. Are you using the latest version?

fixed.

it only happens if you use a different template.

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by Daniel » Fri Jun 03, 2011 11:45 am

Robert1 wrote:Possible Bug, check post but not sure if reported, Please see screenshot

Image

Did Clean install 1.5.0 (june 1st midnight) seem to be having issue on IE9/FF3.6 (Haven't Tested FF4)

Bullets seem to be off in footer, I'm guessing css issue, not hiding <li> code properly. Anyone else having same issue and has a fix if bug been posted?

i'm pretty sure this is because you have a a missing end tag some where and is causing the slideshow style to spread accross the footer.

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by a_sun » Fri Jun 03, 2011 12:11 pm

Daniel wrote:
a_sun wrote:When I try to do the backup.
admin>system>backup/restore

I have this error message:

Notice: Undefined index: Tables_in_EPdb in E:\wwwusr\vhosts\easternprinters.com\httpdocs\store\admin\model\tool\backup.php on line 21Notice: Undefined index: Tables_in_EPdb in E:\wwwusr\vhosts\easternprinters.com\httpdocs\store\admin\model\tool\backup.php on line 21Notice: Undefined index: Tables_in_EPdb in E:\wwwusr\vhosts\easternprinters.com\httpdocs\store\admin\model\tool\backup.php

I have reinstall the store with the SVN 352.

Thanks,
a_sun

which version of mysql are you using?

Hi Daniel:
I am using MySQL version 5.0.27.

Please help to check what problem cause?

Thanks,
a_sun

New member

Posts

Joined
Tue Dec 29, 2009 5:22 pm

Post by scmKORE » Fri Jun 03, 2011 12:40 pm

Is it possible to know as of which post the current 1.5.0.1 version is so that I can apply fixes accordingly?

New member

Posts

Joined
Mon May 02, 2011 9:57 am

Post by Daniel » Fri Jun 03, 2011 12:42 pm

sn0rcha wrote:Anyone else noticed that "cost price" has been removed? - or has it been moved somewhere else?

Found another bug:

When using SEO urls for categories.. If you navigate to a category via an SEO URL - the categories navigation on the left (or right) doesn't expand.

Cheers,
Snorcha

works fine for me.

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by Daniel » Fri Jun 03, 2011 12:49 pm

a_sun wrote:
Daniel wrote:
a_sun wrote:When I try to do the backup.
admin>system>backup/restore

I have this error message:

Notice: Undefined index: Tables_in_EPdb in E:\wwwusr\vhosts\easternprinters.com\httpdocs\store\admin\model\tool\backup.php on line 21Notice: Undefined index: Tables_in_EPdb in E:\wwwusr\vhosts\easternprinters.com\httpdocs\store\admin\model\tool\backup.php on line 21Notice: Undefined index: Tables_in_EPdb in E:\wwwusr\vhosts\easternprinters.com\httpdocs\store\admin\model\tool\backup.php

I have reinstall the store with the SVN 352.

Thanks,
a_sun

which version of mysql are you using?

Hi Daniel:
I am using MySQL version 5.0.27.

Please help to check what problem cause?

Thanks,
a_sun

don;t use spaces in your db name, or db prefix.

took me a while of searching the web to find other people that have this problem.


"
> > > I try to use: Show Tables from My Design
> > > Where "My Design" is the name of the Database. - But it is not
> working
> > > Even not with: Show Tables from 'My Design'
> > >
> > > How can I use a Database name wit 2 words in it!?
> > >
> > > THX
"

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by cmebd » Fri Jun 03, 2011 1:07 pm

Hi there,

Appears that unable to load a "new" template graphic under the store tab in Settings. (similar to the issue with logo and icon previously)

Additionally - not sure whether this is a bug or restriction but am unable to import a .gif file. Tried several times through the image import tool with no success (although the message given was image was loaded successfully).

Once the image was loaded onto the server manually in the "right" directory (image/data with a permission of 777) it was still not accessible from the image manager.

A stupid question is the one you -don't- ask.........(Anon)

)C1.5.0.1 (IN devel)
OC V1.4.9.5
OC V1.4.9.2
OC V1.4.7
OC V1.3.4


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Nov 13, 2009 11:17 am
Location - Tasmania, Australia

Post by sn0rcha » Fri Jun 03, 2011 1:10 pm

Daniel wrote:
sn0rcha wrote:Anyone else noticed that "cost price" has been removed? - or has it been moved somewhere else?

Found another bug:

When using SEO urls for categories.. If you navigate to a category via an SEO URL - the categories navigation on the left (or right) doesn't expand.

Cheers,
Snorcha

works fine for me.
Non SEO: http://csms.isa-geek.com:801/muffinkids ... path=61_59

SEO: http://csms.isa-geek.com:801/muffinkids ... -5-7-Years

See the navigation module on the left expand in the first but not the second?

Am I missing something hehe..

***EDIT*** - It seems to be the way it's storing the URL alias - not storing the parent category/s. If i change the url alias in the url_alias table to include the parent category it's all good

Newbie

Posts

Joined
Wed Jun 01, 2011 6:10 am

Post by daniel1 » Fri Jun 03, 2011 4:44 pm

Couple of things:
Is anyone running opencart on a 1and1 dedicated server if so does the cart contents vanish when added to cart?

I tested this on my dedicated server and a local virtual machine:

apache rewrite mod is enabled.
SEO Url's not working.
running latest 1.5.0.1
renamed .htaccess.txt to .htaccess
enabled seo in admin
default seo keyword for ipod classic in admin is ipod_classic
404 error displayed when clicking the item http://10.0.0.140/opencart_v1.5.0.1/upload/ipod_classic

Daniel1

New member

Posts

Joined
Tue May 31, 2011 12:59 am

Post by QNAP » Fri Jun 03, 2011 4:59 pm

Daniel, do you know if the Newsletter function is working as it should? Tested yesterday on three different occasions but the mail will not make it to the "customer". Strange.

Also, it would be great to have the possibility to enter the "cost price" under Products/Data
It is very important, do you think this is fixable? Thank you!

Active Member

Posts

Joined
Wed Jan 19, 2011 3:46 am

Post by opencartisalright » Fri Jun 03, 2011 5:21 pm

QNAP wrote:Also, it would be great to have the possibility to enter the "cost price" under Products/Data
It is very important, do you think this is fixable? Thank you!
Both Daniel and Q said there was a better was to report on profit and loss which is why the cost field was removed. But as far as I know there hasn't been any word on how they are going to improve it. I think maybe someone is going to whoop up some new reports for P&L reporting or something like that. Not sure if it will be in the core or an extension though...

Bottom line is the cost field is gone from the product page and I doubt it will come back in that form.

Active Member

Posts

Joined
Mon Feb 21, 2011 4:09 am

Post by a_sun » Fri Jun 03, 2011 5:24 pm

Daniel wrote:
a_sun wrote:

Hi Daniel:
I am using MySQL version 5.0.27.

Please help to check what problem cause?

Thanks,
a_sun

don;t use spaces in your db name, or db prefix.

took me a while of searching the web to find other people that have this problem.


"
> > > I try to use: Show Tables from My Design
> > > Where "My Design" is the name of the Database. - But it is not
> working
> > > Even not with: Show Tables from 'My Design'
> > >
> > > How can I use a Database name wit 2 words in it!?
> > >
> > > THX
"
Hi Daniel:
I did not use any spaces in db name or dv prefix...
what I use is "oc_"
Is that caused the issue?

As I did before for 1.4.9 that was work correctly...

Thanks,
a_sun

New member

Posts

Joined
Tue Dec 29, 2009 5:22 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests