Post by Daniel » Tue May 31, 2011 12:28 am

Please post all OpenCart 1.5.0 bugs here!

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by JasonSGN » Tue May 31, 2011 2:04 am

When saving a return after adding a product to it:

Notice: Undefined index: manufacturer in C:\xxx\admin\model\sale\return.php on line 10Error: Unknown column 'manufacturer' in 'field list'
Error No: 1054
INSERT INTO oc_return_product SET return_id = '3', product_id = '40', name = 'iPhone', model = 'product 11', quantity = '1', manufacturer = '0', return_reason_id = '1', opened = '1', comment = 'Credit will be applied when received.', return_action_id = '2'

New member

Posts

Joined
Fri Jan 01, 2010 12:15 am

Post by alex1 » Tue May 31, 2011 2:04 am

Bug:

Just installed 1.5.0, finished the install, and then clicked on "View your store". it took me to the homepage, and I got:

Webpage error details

User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.0; Trident/4.0; GTB7.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; .NET4.0C)
Timestamp: Mon, 30 May 2011 18:03:44 UTC

Message: 'undefined' is null or not an object
Line: 25
Char: 197
Code: 0
URI: /catalog/view/javascript/jquery/nivo-slider/jquery.nivo.slider.pack.js

Active Member

Posts

Joined
Sat Oct 16, 2010 9:49 am

Post by peecha85 » Tue May 31, 2011 2:19 am

This is not a bug, but something that should be changed (I have said this before).

Go to any product and scroll down until "Add to cart" button is on top of window, but still visible (for example- if you are reading product description). The press that "Add to cart" button... You will hardly notice that something happened and product was added to cart.

I hope this will be fixed somehow- maybe the whole page should scroll up as soon as you press "add top cart" button.

EDIT:

Attachments

untitled2.jpg

Here you will see what I mean. Press add to cart button, when it is on top- you will not notice something was added - untitled2.jpg (52.85 KiB) Viewed 10816 times

Last edited by peecha85 on Tue May 31, 2011 2:28 am, edited 1 time in total.

Active Member

Posts

Joined
Tue May 11, 2010 10:28 pm

Post by newbiehere » Tue May 31, 2011 2:25 am

image uploader not working and not showing me any folder,what should i do?

New member

Posts

Joined
Tue Mar 01, 2011 2:22 pm

Post by newbiehere » Tue May 31, 2011 2:31 am

the shopping Cart total always shows in $ but my default currenct is INR,hw can i rectify this?

New member

Posts

Joined
Tue Mar 01, 2011 2:22 pm

Post by alex1 » Tue May 31, 2011 2:34 am

Bug:

Step 2: Billing Details, filled out info, and hit continue.

It went from Step 2 to Step 5, Payment Method...

So I thought I missed something for steps 3-4, so I clicked "modify" on step 2.

It opened step 2, but then I couldn't click continue anymore, it didn't do anything.

Active Member

Posts

Joined
Sat Oct 16, 2010 9:49 am

Post by ohalex » Tue May 31, 2011 3:13 am

shopping cart, search & menu don't have the proper look in IE7
Image

Newbie

Posts

Joined
Mon May 02, 2011 4:50 am

Post by alex1 » Tue May 31, 2011 3:26 am

Bug:

Go to a product in admin, click on attributes, click on add attribute. Include info in attribute and text, click Save on top right, and attribute doesn't get saved

Bug:

Click on options tab in admin for a product. Can't seem to add an option.. i type in option name, click the plus sign, nothing happens

Active Member

Posts

Joined
Sat Oct 16, 2010 9:49 am

Post by trapson » Tue May 31, 2011 4:17 am

Image manager is not working here :( Is opens but no buttons work and there are no maps or items to select.
Google Chrome 11.0.696.71 & IE 8.0

Opencart 1.4.9.3


New member

Posts

Joined
Fri Sep 24, 2010 7:10 pm

Post by ohalex » Tue May 31, 2011 4:23 am

I tried to reassign one category as a subcategory to another. I've got it reassigned, but received this message:

Code: Select all

Error: File 'C:\WINDOWS\TEMP\#sql_ad4_0.MYD' not found (Errcode: 13)
Error No: 29
SELECT * FROM oc_category c LEFT JOIN oc_category_description cd ON (c.category_id = cd.category_id) WHERE c.parent_id = '17' AND cd.language_id = '1' ORDER BY c.sort_order, cd.name ASC

Newbie

Posts

Joined
Mon May 02, 2011 4:50 am

Post by CypherUK » Tue May 31, 2011 4:50 am

@Alex1 - How about posting your bug reports in the Bug Report Thread that is suggested in the very first post? - http://forum.opencart.com/viewtopic.php ... 87#p159887

User avatar
New member

Posts

Joined
Sun Oct 17, 2010 7:36 pm
Location - Essex, United Kingdom

Post by JNeuhoff » Tue May 31, 2011 5:39 am

alex1 wrote: Bug:

Click on options tab in admin for a product. Can't seem to add an option.. i type in option name, click the plus sign, nothing happens
All options in Opencart 1.5.0 are to be pre-defined as global options in the admin backend:

Catalog > Options

The options tab in the product edit page only allows you to select one of these pre-defined options as a new option. The Add-button is actually obsolete. From an designer's point of view it would have been better to present all the options as a single-choice drop-down select, and have an Add-button to insert the newly selected option into the above list of product options. Would have been less mis-leading that way.

MHC Web Design
Override Engine * Integrated VQMod * Unused Images Manager * Instant Option Price Calculator * TrustPilot Reviews * Google Rich Snippets * Google Tag Manager * Export/Import Tool * Template Switcher PHP/Twig


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am


Post by ohalex » Tue May 31, 2011 5:47 am

Slideshow works in IE6, IE7. Doesn't work in FF, Opera, Google Chrome, IE8

Newbie

Posts

Joined
Mon May 02, 2011 4:50 am

Post by JNeuhoff » Tue May 31, 2011 6:01 am

There is no Default layout template define anywhere in the Opencart 1.5.0 template. It is listed in the database though.

I assume the Default layout should be either a layout which can be applied to any route and modules. Or it should be defined somewhere as a specific default.tpl template. Alternatively, if we don't want it, get rid ofit altogether from the list of available layouts.

MHC Web Design
Override Engine * Integrated VQMod * Unused Images Manager * Instant Option Price Calculator * TrustPilot Reviews * Google Rich Snippets * Google Tag Manager * Export/Import Tool * Template Switcher PHP/Twig


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am


Post by Seaking » Tue May 31, 2011 6:14 am

alex1 wrote:Bug:

Go to a product in admin, click on attributes, click on add attribute. Include info in attribute and text, click Save on top right, and attribute doesn't get saved

Bug:

Click on options tab in admin for a product. Can't seem to add an option.. i type in option name, click the plus sign, nothing happens
You need to set up a new attribute first
All i did was clicked on attributes
Then insert and named it Roger
Assigned it to the Technical group and gave it a 2 in the sort order box
Back to Products. into the first one on the list An Apple cinema 30" added the Attribute Roger
Saved it and then went to the store front and found it in the Specification tab for the product

Newbie

Posts

Joined
Tue May 24, 2011 9:15 pm

Post by Seaking » Tue May 31, 2011 6:23 am

alex1 wrote:Bug:

Go to a product in admin, click on attributes, click on add attribute. Include info in attribute and text, click Save on top right, and attribute doesn't get saved

Bug:

Click on options tab in admin for a product. Can't seem to add an option.. i type in option name, click the plus sign, nothing happens
options page
Click insert
in box that says options name type anything you want (I typed daddy LOL)
Select check box
I then selected 2 on the sort order
click on the blue add option
in-putt everything again then click on save and it should work well it has on the 5 I've done LOL

Newbie

Posts

Joined
Tue May 24, 2011 9:15 pm

Post by netol » Tue May 31, 2011 7:11 am

I have uploaded 2 Downloads and I can't see them (No results! message)
However, I see the "Showing 1 to 2 of 2 (1 Pages)" footer message.

EDIT: Sorry, my fault. I missed the installation of php5-curl
Last edited by netol on Wed Jun 01, 2011 6:20 pm, edited 1 time in total.

Newbie

Posts

Joined
Tue May 31, 2011 6:42 am

Post by celestial » Tue May 31, 2011 7:25 am

NIVO Slider Error
nivo-slider-error.jpg

nivo-slider-error.jpg (36.54 KiB) Viewed 10551 times


Celestial - Martín Abel Rosales
Email: martinrosales2012@hotmail.com
Skype: martin.abel.rosales
San José , Costa Rica


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Sat Mar 20, 2010 4:19 am
Location - Costa Rica

Post by Daniel » Tue May 31, 2011 7:53 am

ohalex wrote:I tried to reassign one category as a subcategory to another. I've got it reassigned, but received this message:

Code: Select all

Error: File 'C:\WINDOWS\TEMP\#sql_ad4_0.MYD' not found (Errcode: 13)
Error No: 29
SELECT * FROM oc_category c LEFT JOIN oc_category_description cd ON (c.category_id = cd.category_id) WHERE c.parent_id = '17' AND cd.language_id = '1' ORDER BY c.sort_order, cd.name ASC

this is down to a file missing in your mysql.

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests