Post by Daniel » Wed May 25, 2011 1:03 am

Qphoria wrote:Looks like you removed the Invoice number based on prefix which means this bug from 1.4.x is back and people cannot reset their Invoice id.

There are numerous bug and issue reports on this:
http://forum.opencart.com/viewtopic.php?f=20&t=27323
http://forum.opencart.com/viewtopic.php ... 120#p80511
http://forum.opencart.com/viewtopic.php ... ix#p120789
http://forum.opencart.com/viewtopic.php ... ice+prefix
http://forum.opencart.com/viewtopic.php ... fix#p62284
http://forum.opencart.com/viewtopic.php ... 6&p=131956
http://forum.opencart.com/viewtopic.php ... fix#p81039

Another person who used a similar method that I used and got it working correctly:
http://forum.opencart.com/viewtopic.php ... 120#p85177

This was the link that had the fix explained better:
http://forum.opencart.com/viewtopic.php ... 97#p140739

But somehow that thread has mysteriously disappeared.

So now the old broken invoice system is back in. And I'm seeing many of my fixes from 1.4.x are being removed. So either you are not merging the existing changes because you don't understand svn or you are just deleting all the fixes I made because you don't agree with them or understand them. Last I checked, people weren't complaining about these fixes in 1.4.9.x, but if you want to wait for the same mistakes to have to be uncovered again, go ahead. Just because you don't understand a bug fix I made doesn't mean you should remove it.

People in some countries need to be able to reset their invoice id based on fiscal year or calendar year or just for test purposes. Without the fix I gave and we discussed, there is no way to do that.
ok i just added the invoice number fix. did not notice the WHERE statement when I looked at the 1.4.9.x code in the past.

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by i2Paq » Wed May 25, 2011 1:12 am

Wauw, at the speed the issues with RC2 are fixed I just downloaded the SVN to stay up-to-date ;D

Great work Daniel for fixing and sharp looking Qphoria!

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

Our FREE search: Find your answer FAST!.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by hawkey » Wed May 25, 2011 1:51 am

Daniel wrote:
hawkey wrote:Hello

Testing affiliate system with latest SVN 304 and found some problems.

2. Missing INSERT to affiliate_transaction on checkout. Affiliate ID is assigned to order only => system does not count provisions. There is not any INSERT to affiliate_transaction on frontend, is it in progress?

just fixed this.

I have just released RC2. Please use this thread for bugs now:

http://forum.opencart.com/viewtopic.php?f=162&t=32488
Thanks for quick fix.
And my second point? Storing affiliate transactions is not done yet?

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart


Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 25, 2010 12:10 am
Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by jaggy » Wed May 25, 2011 2:00 am

Daniel wrote:
opencartisalright wrote:When trying to copy the products in the admin panel, I get errors like below.

Code: Select all

Error: Duplicate entry '28-50' for key 'PRIMARY'
Error No: 1062
INSERT INTO product_related SET product_id = '28', related_id = '50'

Code: Select all

Error: Duplicate entry '48-51' for key 'PRIMARY'
Error No: 1062
INSERT INTO product_related SET product_id = '48', related_id = '51'

Code: Select all

Error: Duplicate entry '48-52' for key 'PRIMARY'
Error No: 1062
INSERT INTO product_related SET product_id = '48', related_id = '52'
and so on....

it should be fixed with the code from the svn i have just done. can not tell though because i can not replicate this problem.
can we compare your current product_related with ours?

this is sql snippets from install/opencart.sql

Code: Select all

DROP TABLE IF EXISTS `oc_product_related`;
CREATE TABLE `oc_product_related` (
  `product_id` int(11) NOT NULL,
  `related_id` int(11) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`product_id`,`related_id`),
  KEY `product_id` (`product_id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_bin;
which will give those error, even with your current fix. http://code.google.com/p/opencart/sourc ... roduct.php

i tried to remove and recreate index and then problem disappears -- even with the previous revisions

Code: Select all

alter table product_related drop primary key, add index(product_id,related_id)

New member

Posts

Joined
Mon May 04, 2009 7:02 pm
Location - Philippines

Post by mgxtreme » Wed May 25, 2011 2:09 am

HI

Not sure if the MySQL fix is still needed from RC1 but just done a fresh install and get the following error at the top of the main shop page

Warning: mysql_real_escape_string() expects parameter 1 to be string, array given in C:\wamp\www\opencart15rc2\system\database\mysql.php on line 54

It also appears on every page you visit and the layout of the shop has been lost and is all to the left of the screen

Attachments

Capture.PNG

Capture.PNG (48.84 KiB) Viewed 5456 times


Regards

Rob. (Staffordshire)


Newbie

Posts

Joined
Wed Apr 27, 2011 3:32 pm

Post by jaggy » Wed May 25, 2011 2:30 am

mgxtreme wrote:HI

Not sure if the MySQL fix is still needed from RC1 but just done a fresh install and get the following error at the top of the main shop page

Warning: mysql_real_escape_string() expects parameter 1 to be string, array given in C:\wamp\www\opencart15rc2\system\database\mysql.php on line 54

It also appears on every page you visit and the layout of the shop has been lost and is all to the left of the screen

set


set php.ini not to display "Warning" and "Notice" @see http://php.net/manual/en/errorfunc.configuration.php

New member

Posts

Joined
Mon May 04, 2009 7:02 pm
Location - Philippines

Post by celestial » Wed May 25, 2011 2:30 am

The footer still with problems, when you click an empty option of the menu the footer expand all the wide screen and begin at the left side, when you click a option with value the footer is Ok

Celestial - Martín Abel Rosales
Email: martinrosales2012@hotmail.com
Skype: martin.abel.rosales
San José , Costa Rica


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Sat Mar 20, 2010 4:19 am
Location - Costa Rica

Post by jaggy » Wed May 25, 2011 3:11 am

celestial wrote:The footer still with problems, when you click an empty option of the menu the footer expand all the wide screen and begin at the left side, when you click a option with value the footer is Ok
can you provide some steps how to replicate? screenshots would be nice.

New member

Posts

Joined
Mon May 04, 2009 7:02 pm
Location - Philippines

Post by Daniel » Wed May 25, 2011 3:24 am

jaggy wrote:
mgxtreme wrote:HI

Not sure if the MySQL fix is still needed from RC1 but just done a fresh install and get the following error at the top of the main shop page

Warning: mysql_real_escape_string() expects parameter 1 to be string, array given in C:\wamp\www\opencart15rc2\system\database\mysql.php on line 54

It also appears on every page you visit and the layout of the shop has been lost and is all to the left of the screen



set php.ini not to display "Warning" and "Notice" @see http://php.net/manual/en/errorfunc.configuration.php

I don;t want them to do that because it needs investigating. telling people to switch off error reporting is not help me.

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by Daniel » Wed May 25, 2011 3:24 am

celestial wrote:The footer still with problems, when you click an empty option of the menu the footer expand all the wide screen and begin at the left side, when you click a option with value the footer is Ok
which option and which menu?

the admin?

what page?

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by Daniel » Wed May 25, 2011 3:28 am

jaggy wrote:
Daniel wrote:
opencartisalright wrote:When trying to copy the products in the admin panel, I get errors like below.

Code: Select all

Error: Duplicate entry '28-50' for key 'PRIMARY'
Error No: 1062
INSERT INTO product_related SET product_id = '28', related_id = '50'

Code: Select all

Error: Duplicate entry '48-51' for key 'PRIMARY'
Error No: 1062
INSERT INTO product_related SET product_id = '48', related_id = '51'

Code: Select all

Error: Duplicate entry '48-52' for key 'PRIMARY'
Error No: 1062
INSERT INTO product_related SET product_id = '48', related_id = '52'
and so on....

it should be fixed with the code from the svn i have just done. can not tell though because i can not replicate this problem.
can we compare your current product_related with ours?

this is sql snippets from install/opencart.sql

Code: Select all

DROP TABLE IF EXISTS `oc_product_related`;
CREATE TABLE `oc_product_related` (
  `product_id` int(11) NOT NULL,
  `related_id` int(11) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`product_id`,`related_id`),
  KEY `product_id` (`product_id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_bin;
which will give those error, even with your current fix. http://code.google.com/p/opencart/sourc ... roduct.php

i tried to remove and recreate index and then problem disappears -- even with the previous revisions

Code: Select all

alter table product_related drop primary key, add index(product_id,related_id)

clear all the product_related table. maybe some old data. again though this does not happen to me.

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by celestial » Wed May 25, 2011 4:13 am

In Frontend menu tested with ie8 and ff4
footer01.jpg

footer01.jpg (33.35 KiB) Viewed 5431 times

footer02.jpg

footer02.jpg (29.4 KiB) Viewed 5431 times


Celestial - Martín Abel Rosales
Email: martinrosales2012@hotmail.com
Skype: martin.abel.rosales
San José , Costa Rica


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Sat Mar 20, 2010 4:19 am
Location - Costa Rica

Post by karlpers » Wed May 25, 2011 4:26 am

Daniel wrote:
karlpers wrote:Great look of the new category menu in header!
I found some bugs, I dont know if they are local or applys for everyone..,

1. I cant add more then 1 item in cart
2. When I try to use a coupon code (1111) - my shopping cart drops out and the items are removed from cart. The same thing happends with voucher/try to estimate shipping & tax
3. My cart drops when I try to click on Checkout - Shopping cart wents empty

:)

just happens to you. do u have a link? or is it localhost?

also sounds like your session directory is not writable.not opencart related.
Well, which directory is the session directory? I did just install it on webshop365.se/150

Active Member

Posts

Joined
Tue Jun 09, 2009 10:35 pm

Post by amdev » Wed May 25, 2011 9:36 am

Code: Select all

Notice: Undefined index: top in C:\AppServ\www\15rc2\admin\model\catalog\category.php on line 4Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\AppServ\www\15rc2\admin\index.php:75) in C:\AppServ\www\15rc2\system\engine\controller.php on line 28Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\AppServ\www\15rc2\admin\index.php:75) in C:\AppServ\www\15rc2\system\engine\controller.php on line 29
When i create a new category and don't check a checkbox the top menu bar.
Then I replace CheckBox to Radio Button.

Code: Select all

        <tr>
          <td><?php echo $entry_top; ?></td>
          <td><?php if ($top == 1) { ?>
            <input type="radio" name="top" value="1" checked="checked" />
            <?php echo $text_yes; ?>
            <input type="radio" name="top" value="0" />
            <?php echo $text_no; ?>
            <?php } else { ?>
            <input type="radio" name="top" value="1" />
            <?php echo $text_yes; ?>
            <input type="radio" name="top" value="0" checked="checked" />
            <?php echo $text_no; ?>
            <?php } ?></td>
        </tr>
and add

Code: Select all

	$this->data['text_yes'] = $this->language->get('text_yes');
		$this->data['text_no'] = $this->language->get('text_no');
in a controller. It work fine.

ร้านค้าออนไลน์
OpenCart Thailand Support Forum
How to Upgrade oc1.5 to 2.0.1.1
Upgrading OpenCart From v.1.4 or v.1.5 to V.2.2 Step by step


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Nov 27, 2009 3:40 pm
Location - Bangkok - Thailand

Post by Daniel » Wed May 25, 2011 12:57 pm

hawkey wrote:
Daniel wrote:
hawkey wrote:Hello

Testing affiliate system with latest SVN 304 and found some problems.

2. Missing INSERT to affiliate_transaction on checkout. Affiliate ID is assigned to order only => system does not count provisions. There is not any INSERT to affiliate_transaction on frontend, is it in progress?

just fixed this.

I have just released RC2. Please use this thread for bugs now:

http://forum.opencart.com/viewtopic.php?f=162&t=32488
Thanks for quick fix.
And my second point? Storing affiliate transactions is not done yet?
you do this manually from the admin > orders. there is a icon you click to add their transaction. maybe i need to make it a bit clearer and add it to the order list page.

same with reward points.

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by Daniel » Wed May 25, 2011 1:06 pm

karlpers wrote:
Daniel wrote:
karlpers wrote:Great look of the new category menu in header!
I found some bugs, I dont know if they are local or applys for everyone..,

1. I cant add more then 1 item in cart
2. When I try to use a coupon code (1111) - my shopping cart drops out and the items are removed from cart. The same thing happends with voucher/try to estimate shipping & tax
3. My cart drops when I try to click on Checkout - Shopping cart wents empty

:)

just happens to you. do u have a link? or is it localhost?

also sounds like your session directory is not writable.not opencart related.
Well, which directory is the session directory? I did just install it on webshop365.se/150

you problem is your using a shared ssl certifacte.

you can not do this. even prestashop won't allow this. session can not be transferred over multiple domains.

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by Daniel » Wed May 25, 2011 1:09 pm

celestial wrote:In Frontend menu tested with ie8 and ff4
footer01.jpg
footer02.jpg

I can not replicate this.

are you sure you did not add an unclosed tag to the category description.

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by Daniel » Wed May 25, 2011 1:10 pm

I'm going to start IE6 fixes.

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by leewan » Wed May 25, 2011 4:45 pm

I updated open cart 1.4.9.4 to this v1.5.0 RC2 and received this

on the admin page
Error: Unknown column 'store_id' in 'where clause'
Error No: 1054
SELECT * FROM setting WHERE store_id = '0'

and this on the homepage

Error: Unknown column 'store_id' in 'where clause'
Error No: 1054
SELECT * FROM setting WHERE store_id = '0' OR store_id = '0' ORDER BY store_id ASC

How to fix that ???

Newbie

Posts

Joined
Wed May 25, 2011 4:41 pm

Post by helenmarie » Wed May 25, 2011 5:25 pm

I think i found a bug? I have done a fresh install to test it out.

Everything adds to the cart fine from the category page except for the Apple Monitor 30" which has a special price applied to it, and when you click Add to cart it redirects you to the product page and doesnt add it to your cart?

EDIT: Is this happening because it has product options attached to it? If so, should it read 'Product Detail's as opposed to 'Add To Cart'?

User avatar
New member

Posts

Joined
Sat Nov 07, 2009 1:05 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests