Post by JAY6390 » Sat Aug 07, 2010 3:46 am

@i2Paq - I know exactly what you meant as it's kind of what I suggested to start with, but on second thought it makes sense to remove the old version to force the upgrade to a stable and reliable paypal mod

Image


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Wed May 26, 2010 11:47 pm
Location - United Kingdom

Post by Qphoria » Sat Aug 07, 2010 4:03 am

Only the RC version that I have already released will be available for 1.4.8 (might work on 1.4.7)
But I'm not supporting anything earlier than that. The RC4 version should have all the final changes that will be in 1.4.9. I just won't call it "final" until 1.4.9

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by i2Paq » Sat Aug 07, 2010 4:16 am

JAY6390 wrote:@i2Paq - I know exactly what you meant as it's kind of what I suggested to start with, but on second thought it makes sense to remove the old version to force the upgrade to a stable and reliable paypal mod
I know, but if you state that you need to remove the "old" version first (de-install) and the overwrite the "old" files via FTP with the new files the only change in the BO would be PayPal Improve instead of just PayPal.

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

Our FREE search: Find your answer FAST!.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by gunsaddles » Mon Aug 09, 2010 3:33 am

I'm not sure if these have been addressed elsewhere, but here are some issues I've been having with orders:

This is a 1.4.8 clean install.

Problem 1:
All orders come in as 'missing order'
I get notification of payments, I can filter for the orders, edit them and change them to pending/complete/whatever with no issues. Once I do this, I can see them in the store software and all is well, it just irks me that they come in as missing.
I've read some things on here about paypal and ports, but my previous store (using V1.3.0) worked just fine, so I'm not sure thats it unless the mechanism for communication with paypal has changed from 1.3.0 to 1.4.8.

Problem 2:
Missing product options in the order.
When the order comes in (as missing) I can see all the product options. Once the order is saved with a new status (pending usually) the option are gone from the order page. Also 'print invoice' does not print the options. For what i do, the options are really important.
Any idea where the options went?

User avatar
New member

Posts

Joined
Thu Sep 17, 2009 9:07 am

Post by JAY6390 » Mon Aug 09, 2010 3:41 am

Are you testing this on a live server or a local machine?

Image


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Wed May 26, 2010 11:47 pm
Location - United Kingdom

Post by Johnathan » Mon Aug 09, 2010 11:47 am

Qphoria wrote:Ok then for the final version that actually comes with 1.4.9 I'll change the text to "Paypal Standard" as opposed to just "Paypal". But I won't change it on the RC versions that I release in the RC thread. Or maybe I'll add RC4 to the title for the RC version
Hopefully I didn't get my vote in too late! If you're changing the title text, you should change it to "PayPal - Website Payments Standard" since that's what it's actually called.

Image
Image Image Image Image


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Fri Dec 18, 2009 3:08 am


Post by Maansy » Thu Aug 12, 2010 10:10 pm

I noticed this:
1- after a customer buys and pays in paypal, i notice that in paypal the Item Title: is the website name not the item name.
2- let say $ is the default currancy. after a customer pays 30.19 EUR in paypal, i see that in admin under Reports > Products Purchased in item total fiels $30.19


please ignore this post if its been mentioned before

ALL Templates :: 1.5.1+ Templates :: 50%-75% PRICE DROP ONLY at OpencartStuff.com


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Thu Jun 24, 2010 6:04 am


Post by Qphoria » Thu Aug 12, 2010 10:43 pm

Maansy wrote:I noticed this:
1- after a customer buys and pays in paypal, i notice that in paypal the Item Title: is the website name not the item name.
2- let say $ is the default currancy. after a customer pays 30.19 EUR in paypal, i see that in admin under Reports > Products Purchased in item total fiels $30.19


please ignore this post if its been mentioned before
Really? you been here this long and haven't seen one of the THOUSANDS of threads about this?
Try this: New Paypal Standard Improved RC4 Sneak Peak

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by Maansy » Fri Aug 13, 2010 8:01 am

si i see the party already started :) thanks Q and sorry if i did see the THOUSANDS of threads about this ;)
now i see one. keep up the great work.

ALL Templates :: 1.5.1+ Templates :: 50%-75% PRICE DROP ONLY at OpencartStuff.com


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Thu Jun 24, 2010 6:04 am


Post by JAY6390 » Sat Aug 14, 2010 10:58 pm

Quick language text that needs updating - Coupon description field error says
"Coupon Description must be between 3 characters!"
Should say both numbers the limits are between

Image


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Wed May 26, 2010 11:47 pm
Location - United Kingdom

Post by Qphoria » Mon Aug 16, 2010 12:48 am

JAY6390 wrote:Quick language text that needs updating - Coupon description field error says
"Coupon Description must be between 3 characters!"
Should say both numbers the limits are between
Fixed. thanks

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by dzcastilleja » Sat Aug 21, 2010 1:03 pm

Qphoria wrote:For those getting "Error: Email to required!"
This is due to the additional alert email check adding a single "blank" email to the additional email list.

-EDIT- This also seems to be causing the "Please Wait" message on some payment modules. The error prevents the function from returning back.

Quick fix:

1. EDIT: catalog/model/checkout/order.php

2. FIND (~line 379):

Code: Select all

// Send to additional alert emails
$emails = explode(',', $this->config->get('config_alert_emails'));
foreach ($emails as $email) {
    $mail->setTo($email);
    $mail->send();
} 
3. REPLACE WITH:

Code: Select all

// Send to additional alert emails
$emails = explode(',', $this->config->get('config_alert_emails'));
foreach ($emails as $email) {
    if ($email) {
        $mail->setTo($email);
        $mail->send();
    }
} 
Hi, I tried this solution but the problem is still. Does anyone know another solution?

Many thanks

D

Newbie

Posts

Joined
Sun Aug 15, 2010 1:53 am

Post by comiclair » Sun Aug 22, 2010 1:56 am

I have been using 1.48b for a couple of months now and I just had an issue where I created items using the copy function in the product section. Where the item was listed fine in the front end but if you went to purchase it the price value came up as 0.00 in the cart. I finally figured out where the problem was from which is the link section related products. You see you have 2 of the same named items(copied item Dark X-men Poster). I found if you selected the wrong related product (dark xmen poster) link you would have the problem where the product would have the 0.00 price in the cart.
Image

Active Member

Posts

Joined
Sun Jun 07, 2009 5:08 am
Location - Trenton, NJ

Post by RajaA » Wed Aug 25, 2010 6:52 pm

OSWorX wrote:
i2Paq wrote:
akarikuu wrote:Hello,

Sort by price seems not to work (in my shop 1.4.8b and also in demo.opencart.com)
It seems not even order by price considering it a string instead of a number?!

I found this topic: http://forum.opencart.com/viewtopic.php?f=31&t=13002 but i did not help me.

Is this a Bug?
I agreed, does not work on my store either.
In ../catalog/model/catalog/product.php:

FIND ALL SECTIONS LIKE THIS:

Code: Select all

$sort_data = array(
			'pd.name',
			'p.sort_order',
			'special',
			'rating'
		);

Change them to be:

Code: Select all

$sort_data = array(
			'pd.name',
			'p.sort_order',
			'special',
			'rating',
			'p.price'
		);
Now sorting after price works.

Should be about 5-6 places
The fix does work, but the "Special Offer" price is not considered when sorting by price. Should this be raised as a new bug?

Newbie

Posts

Joined
Mon Aug 09, 2010 3:52 pm

Post by Sub7 » Wed Aug 25, 2010 7:00 pm

check that it's may a bug: Problem with internal search engine 1.4.8b.

Newbie

Posts

Joined
Wed Aug 25, 2010 5:23 pm

Post by 12oclocker » Fri Aug 27, 2010 10:52 pm

Some things I noticed in 1.4.8b, which might be bugs, searched around the forums and didn't see anyone else post anything up about them, so I figured I'd ask here....

1) When you get an order from Canada, and they forget to add their Postal Code, you CANNOT update it in their order, you also CANNOT update it but modifying the customer; Can't update postal code for Canada address.
2) When editing an order, if you click [Save] all order options for all products ordered get deleted! (this may have already been previously covered somewhere in here by now)

Active Member

Posts

Joined
Fri Feb 19, 2010 10:50 am

Post by Xsecrets » Fri Aug 27, 2010 10:54 pm

12oclocker wrote:Some things I noticed in 1.4.8b, which might be bugs, searched around the forums and didn't see anyone else post anything up about them, so I figured I'd ask here....

1) When you get an order from Canada, and they forget to add their Postal Code, you CANNOT update it in their order, you also CANNOT update it but modifying the customer; Can't update postal code for Canada address.
2) When editing an order, if you click [Save] all order options for all products ordered get deleted! (this may have already been previously covered somewhere in here by now)
these are known limitations both are being addressed in 1.4.9

OpenCart commercial mods and development http://spotonsolutions.net
Layered Navigation
Shipment Tracking
Vehicle Year/Make/Model Filter


Guru Member

Posts

Joined
Sun Oct 25, 2009 3:51 am
Location - FL US

Post by 12oclocker » Fri Aug 27, 2010 11:04 pm

Ah cool ;D I need to hang out here more

Active Member

Posts

Joined
Fri Feb 19, 2010 10:50 am

Post by evan01 » Sun Aug 29, 2010 6:40 pm

Hello,
I use v 1.4.8b (clean install).
I use greek language for catalog and english for admin.
I noticed that the order update emails that are sent to costumers, when I manually update their order status from sales->order->order history (check "Notify Costumer") have wrong date and time. I checked admin/model/sale/order.php line 87, i echoed variable $language->get('date_format_short') and it returned "date_format_short" instead of "d/m/Y"! For some reason the var doesnt pass.
So i changed the line to
$message .= $language->get('text_date_added') . ' ' . date('d/m/Y H:i:s', strtotime($order_query->row['date_added'])) . "\n\n"; and everything is ok.

Newbie

Posts

Joined
Thu Aug 26, 2010 9:08 pm

Post by foodsalive » Sat Oct 30, 2010 2:17 am

I have made the change above, but I still have customers calling me and telling me that the payment process screen says please wait forever....:

My cart is hosted on godaddy, could that be the issue?
www.foodsalive.com/storefront is the site.
Last edited by foodsalive on Sat Oct 30, 2010 2:18 am, edited 1 time in total.

Newbie

Posts

Joined
Thu Oct 07, 2010 3:59 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests