Post by Dunald » Fri Mar 22, 2013 6:52 pm

Hej alla glada!
jag har ett problem som inte vill lösas.
Min hemsida är SEG!!!
Hade tidigare en webshop hos http://www.one.com men det tog ibland mellan 5-10 sekunder att ladda en sida. Även då jag testat webshopens prestanda genom https://developers.google.com/speed/pagespeed/ får jag ett helt uruselt resultat (21 av 100 är inte ok) Har sedan tittat runt lite på nätet och detta forum där one.com mer eller mindre har dömts ut pga att kombinationen one.com och opencart =SEGT. Ok jag ringde då fsdata (http://www.fsdata.se) och förklarade läget och dom lovade att med deras webhotel skulle min webshop fungera mycket bättre pga servrar i Sverige och färre användare per server) Prisskillnaden är enorm då one.com är ca 10 gånger billigare men enligt fsdata får man vad man betalar för. Dsv betala mycket till fsdat = snabb webshop.
Sagt och gjort jag öppnade ett kontor hos fsdata.se och har börjat installera min Opencart 1.5.5.1 där istället.

Nu till mitt problem. Min webshop är LIKA SEG!! hos fsdata. (faktiskt en % sämre) Supporten på fsdata svär sig fri och säger "Det ser mest ut att vara hur själva sidan är konfigurerad" dvs att mitt problem är pga Opencart och inte deras servrar. Men varför ska jag då betala flera tusen kr mer per år hos fsdata om min sida är lika dålig på one.com!?

Finns det någon som kan rekommendera ett snabbt och väl fungerande webhotell som fungerar bra med senaste Opencart?
Har någon några övriga tips i frågan, dvs hur man ska gör för att snabba upp Opencart? Har provat ett css-minifier program men jag kommer ändå inte upp i några bra värden.
Last edited by Dunald on Fri Apr 19, 2013 12:36 am, edited 1 time in total.

Active Member

Posts

Joined
Tue Mar 15, 2011 9:05 pm

Post by Davideri » Fri Mar 22, 2013 8:10 pm

Url?

Om du inte vill skriva i tråden kan du skicka ett PM.

New member

Posts

Joined
Fri Sep 23, 2011 1:02 am

Post by rokdazone » Fri Mar 22, 2013 9:30 pm

Wopsa Webbhotell http://www.wopsa.se
Aldrig haft problem med OpenCart shoppar där.

Nu kan ju ditt problem bero på andra saker, du kanske har väldigt många produkter?

OpenCart extension and templates developer. Working for Shine Webb AB in Sweden. Feel free to PM/contact me if you are in need of an extension or a template.


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon Jan 02, 2012 3:24 pm
Location - Sweden

Post by Dunald » Sat Mar 23, 2013 8:46 pm

Jag har två sidor nu. en som ligger hos one.com och en på fsdata.se
Märker iofs en enorm skillnad mellan dessa två webhotel (även om de enligt google speed test är lika dåliga. Den på fsdatas server går bra mycket snabbare att importera produkter till och fungerar även snabbare med sidvisningar etc. Jag har väldigt många kontorsprodukter på kontorbolaget.se,i dagsläget ca 10000 artiklar och en mängd kategorier. På kontorstema (one.com) har jag "bara" 3500 av de vanligaste kontorsprodukterna.
Wopsa tog jag en titt på men när jag körde deras demoshops i googles speed test blev resultaten under all kritik. Dessutom innehöll deras demoshops mängder av felmeddelanden så jag fick inget bra intryck av dom.
Last edited by Dunald on Wed May 15, 2013 7:25 pm, edited 1 time in total.

Active Member

Posts

Joined
Tue Mar 15, 2011 9:05 pm

Post by Shopson.se » Sun Mar 24, 2013 10:04 pm

Jag skulle säga att det inte är webhotellet det sitter i. fsdata är en av de bättre alternativen för Opencart. Ska jag vara ärlig tycker jag heller inte att kontorbolaget.se är speciellt långsam.

Google PageSpeed är heller inget bra mått på huruvida en sida är snabb eller inte, utan beskriver snarare hur mycket förbättringspotential det finns. Lägger du butiken på en thailändsk lågprisserver får du samma betyg som om du har en egen server i grannhuset. Såg också att du hade en hyfsat bra siffra också med dina 74/100.

Vill du ändå snygga till siffran ytterligare kan du åtgärda "klagomålet" du fått om att "Utnyttja cachelagring i webläsare", detta kan du göra genom att lägga till följande rader i din htaccess. det följer med en fil som heter htaccess.txt i opencart som är en bra grund, döp om den till htaccess. (behåll punkten)

Rader att lägga till för att utnyttja cachelagring:

Code: Select all

#cache starts
<FilesMatch "\.(ico|jpg|jpeg|png|gif|js|css|swf|woff|txt)$">
<IfModule mod_expires.c>
ExpiresActive on
Jag skulle tippa att du då hamnar på över 90 poäng i google pagespeed O0

När du ändå är inne i den filen så är det lika bra att lägga till en ompekning som bestämmer vilken adress som ska användas i butiken. Följande rader gör så att kontorbolaget.se automatiskt pekar vidare mot http://www.kontorbolaget.se. Det är bra att ha så inte samma sida indexeras både för kontorbolaget.se/kategori och http://www.kontorbolaget.se/kategori.

Rader att lägga till för uppstyrning av webadresser:

Code: Select all

#rewrite starts
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^(www\.|$) [NC]
RewriteRule ^ http://www.%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
Sedan skulle jag starkt rekommendera att du öppnar config.php och ändrar så att rätt domän används, öppna den filen och ersätt http://www.u4248153.fsdata.se med http://www.kontorbolaget.se

Om du sedan vill snabba upp sidan i reell mening skulle jag säga att det viktigaste är att inaktivera produktsumman för varje kategori. Det tar lite tid att söka igenom alla kategorier för att få fram summan av alla produkter varje gång sidan laddas. Du kan inaktivera det från kontrollpanelen under system/inställningar.

Senaste butik på OpenCart: htm.se som bl.a säljer kvittorullar, kassarullar och cigarettändare


Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 22, 2012 2:33 pm

Post by Shopson.se » Sun Mar 24, 2013 11:04 pm

Edit: Filen heter förstås .htaccess och inte htaccess. (punkten i början)

Senaste butik på OpenCart: htm.se som bl.a säljer kvittorullar, kassarullar och cigarettändare


Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 22, 2012 2:33 pm

Post by Dunald » Sun Mar 24, 2013 11:18 pm

Uppdatering: Verkar som att fsdata.se gör skäl för sin prissättning trots allt.
Även om det verkar skilja sig i servicetänk beroende vilken på supporten man får hjälp av. Ett STORT tack till fsdata och "Mattias A." som speedat upp min webshop från 20/100 häromdagen till över 74/100 på Googles speed test idag
Nu upplever jag inga som helst problem med min hemsidas prestanda. Tack Shopson.se ska prova dessa ändringar oxå :-)

Active Member

Posts

Joined
Tue Mar 15, 2011 9:05 pm

Post by Dunald » Mon Mar 25, 2013 6:44 pm

Fortsättning följer....
Är det en sak jag har lärt mig är det att ta backup på saker och ting. Jag ändrade .htaccess filen enligt ovan på min sida hos one.com och fick ett internal 500 error. Tog bort denna fil och ersatte med min gamla. Men inte fungerade det inte. Sidan blev kort och gott blank/tom. Supporten säger att det är pga något krångel med cache och har försökt hjälpa mig senaste två timmarna. Nu har jag fått lov att ta bort .htaccess filen med följden att mina URL inte längre är friendly. Min sida hos one.com är helt enkelt sämre nu än innan jag började med denna ändring. Har någon nått förslag på hur jag ska få tillbaka friendly URL och hur jag ska kunna ändra i .htaccess filen utan att hela sidan dör...?
Hur är det tänkt att cache ska fungera? Ska det ta en stund och sen ska allt fungera eller ska allt bara fungera på direkten efter att man gjort denna ändring?

Active Member

Posts

Joined
Tue Mar 15, 2011 9:05 pm

Post by Dunald » Fri Apr 19, 2013 12:44 am

Lösningen blev att slänga bort hela sidan och börja om från början....
Jag har inte vågat mixtra med de förslag som var här ovanför då det fick min sida att dö sist.
Har även köpt en "minifier" modul som reducerar sidans laddningstid avsevärt.
Upptäckte att one.com och opencart inte fungerar så bra ihop. Har provat att lägga upp sidan på en svensk server (fsdata)där gick allt jättesnabbt (tar en sekund att ladda en sida, jämfört med 10-15 sekunder)
Nu har jag dock klagat järnet hos one.com senaste fyra veckorna och fått hyfsad hjälp från dom och nu tar det ca 4 sekunder att ladda en sida....bättre än 10-15 sekunder i alla fall.
;D

Active Member

Posts

Joined
Tue Mar 15, 2011 9:05 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests