Post by vildamatilda » Fri Jan 13, 2012 10:18 pm

Jag har ställt in så att kunder inte kan genomföra något köp om varan inte finns i butik(slut). Men när en vara är slut så vill man också att modellen på klädesplagget ska räknas ner/försvinna så att kunder inte ska behöva gå igenom vilka produkter som finns och inte finns ex om en kund tittar på en byxa och väljer storlek:

Tillgänglighet: 4
Tillgängliga alternativ: ( 50 Marin, 56 Marin, 62 Marin, 68 Marin, 74 Marin)

Nu finns det 5 alt. men 74 Marin är slut, men om en kund väljer 74:an och går vidare så kommer det upp att den är slut...det är detta som jag vill få bort, så att kunden inte behöver gissa, typ kunden valde 2 byxor och fick meddelande finns inte i lager. Då trycker kunden kanske 1 och uppdatera och får samma meddelande.

Hade varit super om man hade kunnat länka så att varan som räknas ner också går in i Tillgängliga alternativ och ta bort storleken i Tillgängliga alternativ??
Vill inte att man ska behöva går in i admin och rensa förhand.
Hoppas att ni förstår vad jag menar!!!

http://www.barnbutikenvildamatilda.se
Version: 1.5.1.3


New member

Posts

Joined
Sun Aug 21, 2011 5:55 pm

Post by nipra » Fri Jan 13, 2012 11:04 pm

Funderar precis på ungefär samma problem samt ett par andra saker.

1) Finns det inget sätt så att antalet per alternativ summerar det faktiska antalet totalt?

Ex. Man har 10 st stl S och 10 st stl M på lager, totalt 20 st. Det fungerar ju skitbra när den skall räkna ner, men när man skall lägga till produkter så måste man i huvudet räkna ihop antalet och summera det hela i "huvudantalet", för annars så kommer det bli 0 tillslut och då står den som "ej i lager".

2) Passar på att fråga en till i samma tråd, var ändrar man översättningen på Tillgänglighets-alternativen? Känner ju inte direkt så seriöst att det står "2-3 Days" istället för "2-3 dagar". Försökt leta bland översättningsfilerna men hittar inte själva alternativen, hittar bara där man ändrar själva ordet "Tillgänglighet:".

Blev kanske lite rörigt men hoppas någon förstår. :)

Newbie

Posts

Joined
Fri Jan 13, 2012 10:58 pm

Post by incan » Fri Jan 13, 2012 11:29 pm

Hej!

Lagerstatus mm finns inte i språkfilerna utan i databasen. Du ändrar i admindelen (meny system - lokalt - lagerstatus)
Jag har annars en snabbfil som översätter orderstatus, lagerstatus, returorsaker, returstatus mm: http://www.opencart.com/index.php?route ... order=DESC

För att gömma produkter som inte finns i lager (eller gömma alternativ) föreslår jag att du börjar läsa här tex: http://forum.opencart.com/viewtopic.php?t=7080

Active Member

Posts

Joined
Fri May 28, 2010 5:53 pm

Post by vildamatilda » Sat Jan 14, 2012 12:41 am

Jag fick göra så här:
Gick in på produkter/Data där gav jag antal(3) sedan gick jag till Alternativ där jag tryckte Lägg till alternativ. Där fyllde jag i STORLEK sedan tryckte jag på LÄGG TILL VÄRDE FÖR ALTERNATIV så blev det som en under katergori till STORLEKEN och på så vi kom nästa som jag fyllde i typ 50 antal 1 och här kan man skriva typ Röd 50 om man typ har en blå och en röd tröja på bilden
här är en länk som ex:
http://webshop.barnbutikenvildamatilda. ... a_med_luva

Sedan gick jag upp till STORLEK igen och tryckte på lägg till alternativ så kommer det upp en ny underkatergori till STORLEK och så har jag fortsatt till alla jag fyllt i alla storlekar.
Det låter och ser väldigt klyddigt men i verkligheten är det enkelt. Men det är nog därför som inte detta försvinner från hemsidan under "Tillgängliga alternativ"

http://www.barnbutikenvildamatilda.se
Version: 1.5.1.3


New member

Posts

Joined
Sun Aug 21, 2011 5:55 pm

Post by Davideri » Sat Jan 14, 2012 4:19 pm

Vildamatilda
Förlåt om jag går offtopic nu men jag undrar hur du får in Klarnas delbetalningssummor i varje produkt? Jag såg att det också varierade beroende på vilket pris det var. Blir det per automatik eller görs detta manuellt?

New member

Posts

Joined
Fri Sep 23, 2011 1:02 am

Post by vildamatilda » Sat Jan 14, 2012 10:14 pm

Det är ju det som är meningen med forum...så det är inga problem med att fråga. Nu till din fråga så fungerar Delbetalningen på Automatik genom Klarna. Jag har Klarna Invoice, Klarna part payment, och det har fungerat smidigt för oss. Hoppas att du fick svar på din fråga???
/Roger

http://www.barnbutikenvildamatilda.se
Version: 1.5.1.3


New member

Posts

Joined
Sun Aug 21, 2011 5:55 pm

Post by Davideri » Sat Jan 14, 2012 10:54 pm

vildamatilda wrote:Det är ju det som är meningen med forum...så det är inga problem med att fråga. Nu till din fråga så fungerar Delbetalningen på Automatik genom Klarna. Jag har Klarna Invoice, Klarna part payment, och det har fungerat smidigt för oss. Hoppas att du fick svar på din fråga???
/Roger
Jag kör också med Klarnas moduler till opencart, senaste uppdateringen. Jag kör opencart 1.5.1 med ett annat tema än det som kommer med just opencart. Kan det vara därför? Att det inte är default? Eller för att det är en annan version? Såg att ni kör lägre än 1.5, eller hur?

Är det ingen fält man ska lägga in vid priserna? Det är vid priserna vid varje produkt som jag vill att det ska synas.

Annars får jag kolla med Klarna.

New member

Posts

Joined
Fri Sep 23, 2011 1:02 am

Post by vildamatilda » Sun Jan 15, 2012 5:50 pm

Davideri wrote:
vildamatilda wrote:Det är ju det som är meningen med forum...så det är inga problem med att fråga. Nu till din fråga så fungerar Delbetalningen på Automatik genom Klarna. Jag har Klarna Invoice, Klarna part payment, och det har fungerat smidigt för oss. Hoppas att du fick svar på din fråga???
/Roger
Jag kör också med Klarnas moduler till opencart, senaste uppdateringen. Jag kör opencart 1.5.1 med ett annat tema än det som kommer med just opencart. Kan det vara därför? Att det inte är default? Eller för att det är en annan version? Såg att ni kör lägre än 1.5, eller hur?

Är det ingen fält man ska lägga in vid priserna? Det är vid priserna vid varje produkt som jag vill att det ska synas.

Annars får jag kolla med Klarna.
Vi kör med 1.4.9.3 och inställningar gör i admin men det är typ merch.id, shared sec, moms osv men det gör man med support för att sedan kunna kolla sina test köp direkt. Det finns inget fält som man ska lägga in vid priserna på klarna modulen. Men syftet att det ska funka på automatik på alla produkter blir i deras kodning. Har lite svårt att tror att det ska vara någon skillnad för att du bytar tema eller att du har någon nyare version. Detta ska vara en kodning på en matematisk uträkning från dina produkter/priser. Men kontakta Klarna support så får du svar på din fråga. Din webbadress???
/Roger

http://www.barnbutikenvildamatilda.se
Version: 1.5.1.3


New member

Posts

Joined
Sun Aug 21, 2011 5:55 pm

Post by Davideri » Sun Jan 15, 2012 9:19 pm

Ska skriva alt ringa dem i veckan. Här är länk till butik http://bit.ly/z9Uebm

New member

Posts

Joined
Fri Sep 23, 2011 1:02 am

Post by spharx » Tue Jan 17, 2012 5:42 am

Läste en annan tråd här på forumet som beskriver hur man kan se lagerstatus på respektive produkt alternativ (i drop boxen). Kan ju vara bra om man inte vill att produkten ska försvinna helt från listan när den är slut. Ska se om jag hittar länken...

Newbie

Posts

Joined
Mon Jan 16, 2012 11:22 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests