Post by Herte » Sun Nov 27, 2011 4:46 am

Går det att ha en tvingande radbrytning i ex.vis ett produktnamn?
Hur?

/Herte

Newbie

Posts

Joined
Sun Nov 13, 2011 5:48 am

Post by Davideri » Sun Nov 27, 2011 5:18 am

Jag förstår inte riktigt hur du menar? Kan du ge ett exempel, bild eller dylikt?

New member

Posts

Joined
Fri Sep 23, 2011 1:02 am

Post by Herte » Sun Nov 27, 2011 5:26 am

Jag har texten:

"MDaemon PRO BlackBerry Edition, 12 brevlådor. 1 års uppgradering"

och den radbryts så här:

(bild)
MDaemon PRO
BlackBerry Edition, 12
brevlådor. 1 års
uppgradering

och det är gissar jag bild-/kolumnbredd som styr detta.
Jag vill dock kunna göra en radbrytning efter de ord jag väljer och i detta exempel skulle jag vilja att det ser ut ex.vis så här:

MDaemon PRO
BlackBerry Edition,
12 brevlådor.
1 års uppgradering

Om det centreras ell vänsterjusteras är inte så viktigt (just nu i alla fall)

/Herte

Newbie

Posts

Joined
Sun Nov 13, 2011 5:48 am

Post by Ontrial » Thu Dec 01, 2011 7:42 am

Gå till filen: catalog/view/theme/default/template/product/category.tpl byt ut rad 75 mot följande kod om du kör 1.5.1.x och default template

Code: Select all

      <div class="name"><a href="<?php echo $product['href']; ?>"><?php echo preg_replace('/,/', '<br />', $product['name']); ?></a></div>
Vad den gör är att den använder sig av kommatecknet " , " som radbrytning, därför skall du använda dig av kommatecknet när du vill ha en ny rad. Kommatecknet tas bort i grid och list vy.

Lycka till!
/niclas
Last edited by Ontrial on Fri Dec 02, 2011 3:57 am, edited 2 times in total.

New member

Posts

Joined
Tue Sep 13, 2011 7:13 pm

Post by Herte » Fri Dec 02, 2011 2:14 am

Tackar!
Jag har dock version 1.4.9.5 att jobba med och jag tycker inte att det ser likadant ut där.
Har du möjlighet att hjälpa mig där så skulle jag bli glad.

/Herte

Newbie

Posts

Joined
Sun Nov 13, 2011 5:48 am

Post by Ontrial » Fri Dec 02, 2011 3:40 am

Har inte just din version tillgänglig, men den 1.4.9.4.
Prova nedanstående och hör av dig om det funkar eller inte.

Hitta filen: catalog\view\theme\default\template\product\category.tpl
i närheten av rad 52 hittar du:

Code: Select all

          <a href="<?php echo $products[$j]['href']; ?>"><?php echo $products[$j]['name']); ?></a><br />
byt ut raden till:

Code: Select all

          <a href="<?php echo $products[$j]['href']; ?>"><?php echo preg_replace ('/,/','<br />', $products[$j]['name']); ?></a><br />

New member

Posts

Joined
Tue Sep 13, 2011 7:13 pm

Post by Herte » Fri Dec 02, 2011 10:01 pm

Tycker nog att jag har ändrat enligt dina anvisningar nu men får ingen förändring.
Har du tid/lust/möjlighet så titta gärna på http: det gäller den första produkten (övre raden till vänster)

SecurityPlus för MDaemon
För 6 brevlådor, 1 års uppgradering

Det borde alltså vara en radbrytning efter kommatecknet och kommatecknet borde inte synas, eller har jag missuppfattat dig?

/Herte
Last edited by Herte on Fri Dec 02, 2011 10:38 pm, edited 1 time in total.

Newbie

Posts

Joined
Sun Nov 13, 2011 5:48 am

Post by Ontrial » Fri Dec 02, 2011 10:20 pm

Aha, jag trodde du ville ha det på själva produktnamnet, jag ser att du förmodligen har lagt till övrig info under fältet "model"
ändra rad 53:

Code: Select all

         <span style="color: #999; font-size: 11px;"><?php echo $products[$j]['model']; ?></span><br />
till

Code: Select all

         <span style="color: #999; font-size: 11px;"><?php echo preg_replace('/,/','<br />',$products[$j]['model']); ?></span><br />
Tänk på att du kan behöva göra dessa ändringar lite varstans, t.ex. i tabbarna för related om du använder det.

New member

Posts

Joined
Tue Sep 13, 2011 7:13 pm

Post by Herte » Fri Dec 02, 2011 10:26 pm

Nu klarnar det lite för mig;-)
Innebär detta att jag i stället för ett kommatecken skulle kunna använda vilket tecken som helst för att tvinga fram denna radbrytning, förutsatt att jag byter ut kommatecknet i det du har skrivit?

/Herte

Newbie

Posts

Joined
Sun Nov 13, 2011 5:48 am

Post by Ontrial » Fri Dec 02, 2011 10:34 pm

Ja i princip, det beror på. Men jag skulle rekommendera kommatecken eftersom du inte behöver ändra så mycket kod överallt.

New member

Posts

Joined
Tue Sep 13, 2011 7:13 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests