Page 1 of 1

3 Företag 1

Posted: Fri Nov 04, 2011 2:28 am
by vildamatilda
Jag fick en fråga från en frisör om man kan typ vara 3 företagare på en webshop från OP. Jag kan tänka mig att man kan bygga upp så att man lägger sitt eget märke/produkt under kategori då kan man välja typ Matrix och där lägger man i underkategorier till hennes olika produkter spray, vax, gel osv och sedan kommer nästa företagare med sitt märke o produkter under denna underkategori...Det är ju lätt att se vad kunden köper och man kan själv ansvara för sina sålda produkter, frågan är bara hur man går tillväga när det gäller köpen:
Man vill inte dela på ett och samma konto för att sedan göra upp däremellan, går det att lägga upp ett system så att köpen går in på de olika konton och att köpen går in på sitt eget konto...blir lättare vid bokföringen.
Finns det någon som har några tankar eller ideér om hur man kan gå ihopa som företagare på en webshop???

Re: 3 Företag 1

Posted: Fri Nov 04, 2011 2:40 am
by Ontrial
Jaha, det låter krångligt. Vad händer om kunden i webbshopen väljer spray från firma 1 och så en annan produkt från firma 2? Skall kunden betala med sitt kort två gånger? Det här upplägget kräver ju att kunden endast får köpa från samma firma.... förvirrande. OC kan ju hantera flera shoppar... kanske bästa att ha separata shopar?

Re: 3 Företag 1

Posted: Thu Nov 10, 2011 2:24 pm
by svempa
Nja, men undrar om jag inte såg någon funktion hos Textalk (Jag hade dem innan jag bytte till OC.)
De kallar den ÅF-modul, "I Textalk Webshop Plus ingår en återförsäljarmodul med automatisk delning av köpesumman.".
Jag har dock inte testat den.

Re: 3 Företag 1

Posted: Thu Nov 10, 2011 11:16 pm
by Ontrial
Seriöst, hur fungerar detta praktiskt. Som handlare i fysisk butik och med webbshop låter detta märkligt. Jag får inte ihop det. Särskilt som de inte villa ha ett gemensamt konto för senare delning av köpesummorna...