Post by wearcorner.se » Tue Feb 07, 2017 3:19 am

Någon som har koll på hur "orderstatus" alternativen egentligen fungerar?
På vissa/något alternativ dras varan från lagret t.ex. Om man t.ex får en avbeställning så hittar jag ingen orderstatus där ordersumman dras bort igen från det totala försäljningssumman på översiktssidan.

Jag hittar inga inställningar där man kan ändra vad de olika orderstatusarna skall "göra", inte ens om man skapar en ny orderstatus.
Finns det någonstans där man kan ändra detta, vilken orderstatus som skall dra varan från lager m.m?
Eller måste man in och ändra i koden om man vill ändra funktionerna?

Kör 2.0.1.1

New member

Posts

Joined
Sun Feb 08, 2015 4:23 am
Location - Sweden

Post by JockePocke » Wed Feb 08, 2017 3:07 am

I min 2.0.3.1 installation väljer man vilka order statusar som skall minska lagret under settings/option/checkout/processing order status. De statusar som är ikryssade där minskar lagret vid en beställning. Om man därefter väljer t.ex. orderstatus "Canceled Reversal" ökar lagret igen.

Vad gäller försäljningsvärdet är jag lite osäker, tror inte det ändras. ???

New member

Posts

Joined
Wed Jan 11, 2012 5:51 am

Post by wearcorner.se » Wed Feb 08, 2017 3:26 am

Tack för svar :)
Jag har svenska språkfiler (engelskan är inte alltid vad den borde vara) men jag TROR jag hittat den inställningen du menar. Kallas i så fall "Pågående Order Status" i min språkfil. Men under frågetecknet så är översättningen något luddig i mina ögon "Standard status för att använda presentkort, kuponger och poäng" så jag har aldrig förstått vad som menas med den inställningen.
Men det verkar tyvärr inte stämma ändå i mitt fall för jag har orderstatus "Pågående" och "Behandlas" i klickade där men det är först när jag ändrar till "skickad" som produkten dras från butikens lager. Och den är ju inte ens i klickad...skumt.

Edit: Under den inställningen finns en annan som kallas "Godkänd nerladdningsstatus:" i min butik (heter "Complete Order Status" i original filen) där är "skickad" i klickad där emot.

Mvh
Jimmy

New member

Posts

Joined
Sun Feb 08, 2015 4:23 am
Location - Sweden

Post by JockePocke » Wed Feb 08, 2017 4:12 am

Du är på rätt ställe. Översättningen borde nog varit i stil med "Ställ in orderstatus som kundens beställning måste nå för att lagret skall minskas samt för att kuponger, presentkort och poäng skall kunna användas."

Möjligt att du kanske måste kryssa i på både "uppe" och "nere" för att det skall fungera för de statusar du har där lagret skall minskas. Kan vara något som ändras i programmet mellan versionerna. Prova dig fram. Lycka till!

New member

Posts

Joined
Wed Jan 11, 2012 5:51 am

Post by wearcorner.se » Wed Feb 08, 2017 4:29 am

Har testat lite mer nu fram och tillbaka. Och nu fungerar det som du skriver JockePocke, antagligen har jag varit där och klickat tidigare utan att jag vetat vad jag gjort. För nu drogs det från lager även på "pågende" och "behandlas" och att det gjort det på "skickat" även innan var för att den var i klickad i rutan nedanför.

Tack för hjälpen.

Hade varit bra om man kunde påverkat totala försäljningen också men det kan jag inte heller hitta någonstans.
Är väl inte hela världen egentligen men men.

New member

Posts

Joined
Sun Feb 08, 2015 4:23 am
Location - Sweden
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests