Post by herbalstore » Sat Jun 28, 2014 5:53 pm

Hej,

Jag försöker installera ett tillägg som gör att Län fösvinner från registreringen.
Jag har laddat ner denna: http://www.shinewebb.se/extensions/sverige/hide-zone

Det står följande i instruktionerna:
- Add the hide_zone database field in your Database/Scheme (you have to do this manually with the following SQL).
Please remember to add your table prefix to `country` (ex: `prefix_country`).
ALTER TABLE `country` ADD COLUMN `hide_zone` TINYINT(1) NOT NULL DEFAULT 0 AFTER `status`;

- Copy the content from "Upload" to your OpenCart root.

Jag förstår inte vad det är jag ska ändra/lägga till?

Tacksam för svar.

Ida Nyman
http://www.herbalstore.se
http://facebook.se/herbalstore.se


User avatar
New member

Posts

Joined
Thu Apr 24, 2014 8:19 pm


Post by Shopson.se » Sat Jun 28, 2014 9:35 pm

Själva kommandot för databasen gör du i ett verktyg som kallas phpMyAdmin. Det har du oftast tillgång till genom ditt webhotell. När du loggat in på phpmyadmin, klickar du på den dataabas som är kopplad till butiken, och sedan på fliken SQL uppe i menyn. Där får du då upp ett fält där du kan skriva in kommandot. Och som sagt, glömt inte bort att lägga till prefixet om du använder det :)

Senaste butik på OpenCart: htm.se som bl.a säljer kvittorullar, kassarullar och cigarettändare


Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 22, 2012 2:33 pm

Post by Effell » Wed Jul 02, 2014 6:04 pm

Hej

Har nyss installerat detta själv, och det gick bra (har inget prefix verkar det som :)

Tänkte bara påminna om att ta backup på databasen innan du försöker, för oss som är osäkra på databas-pillande är det nog en god vana att ta (jag har fått återställa databasen en eller två gånger än så länge...)

Lycka till :)

/Frans

New member

Posts

Joined
Thu Nov 01, 2012 5:32 am

Post by herbalstore » Thu Aug 07, 2014 5:13 pm

Tack så mycket för svar!

Jag har lyckats komma in i phpmyadmin, men vågar inte göra någonting innan jag tagit backup på databasen.
Hur gör jag det?

Ida Nyman
http://www.herbalstore.se
http://facebook.se/herbalstore.se


User avatar
New member

Posts

Joined
Thu Apr 24, 2014 8:19 pm


Post by Shopson.se » Fri Aug 08, 2014 8:06 am

När du är i vyn "Struktur" för databasen, så markerar du alla tabeller och väljer "Med markerade = Exportera".

Skulle det skita sig och du måste återställa så gör du följande:
I vyn Struktur, markera alla och "Med markerade = Ta bort". Sedan går du till fliken "Importera" och väljer den fil du fick tidigare när du exporterade.

Annars när du ligger hos loopia kan du via deras kundpanel återställa databaserna till hur de var tidigare, tror de bl.a lagrar kopior varje timme och som ett dygn.

Senaste butik på OpenCart: htm.se som bl.a säljer kvittorullar, kassarullar och cigarettändare


Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 22, 2012 2:33 pm

Post by herbalstore » Fri Aug 08, 2014 1:43 pm

Tack!

En fråga till... Vad är det exakt jag ska skriva in i fältet i databasen?

Ida Nyman
http://www.herbalstore.se
http://facebook.se/herbalstore.se


User avatar
New member

Posts

Joined
Thu Apr 24, 2014 8:19 pm


Post by Shopson.se » Fri Aug 08, 2014 8:25 pm

Det är följande rad:

ALTER TABLE `country` ADD COLUMN `hide_zone` TINYINT(1) NOT NULL DEFAULT 0 AFTER `status`;

Har du ett prefix i databasen så måste du även ange det, låt säga att du har "oc_" som prefix, så blir det:

ALTER TABLE `oc_country` ADD COLUMN `hide_zone` TINYINT(1) NOT NULL DEFAULT 0 AFTER `status`;

Senaste butik på OpenCart: htm.se som bl.a säljer kvittorullar, kassarullar och cigarettändare


Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 22, 2012 2:33 pm

Post by herbalstore » Fri Aug 08, 2014 8:36 pm

Då blir min andra fråga; hur vet jag vad jag har för prefix?

Ida Nyman
http://www.herbalstore.se
http://facebook.se/herbalstore.se


User avatar
New member

Posts

Joined
Thu Apr 24, 2014 8:19 pm


Post by herbalstore » Fri Aug 08, 2014 8:41 pm

Ah, det är det som står innan min webbadress i databasen? I så fall är det oc_

Dock så får jag detta felmeddelande oavsett om jag skriver det med oc_ eller inte. Varför?

SQL-fråga:
ALTER TABLE `country` ADD COLUMN `hide_zone` TINYINT(1) NOT NULL DEFAULT 0 AFTER `status`
MySQL sa: Dokumentation
#1142 - ALTER command denied to user 'herbal@h98640'@'phpmyadmin.loopia.se' for table 'country'

Ida Nyman
http://www.herbalstore.se
http://facebook.se/herbalstore.se


User avatar
New member

Posts

Joined
Thu Apr 24, 2014 8:19 pm


Post by herbalstore » Sat Aug 09, 2014 12:48 am

Kan det vara för att jag har lagt .xml filen fel?
Jag har lagt den i databas i filezilla. Ska den ligga någon annanstans?

Ida Nyman
http://www.herbalstore.se
http://facebook.se/herbalstore.se


User avatar
New member

Posts

Joined
Thu Apr 24, 2014 8:19 pm


Post by snakehult » Sat Aug 09, 2014 3:17 am

Det betyder att den användare du loggat in med har inte rättighet att ändra i den tabellen.

Kolla inloggningsuppgifter i filen config.php i din installation. och använd de.

Men det finns ett ännu enklare sätt att ändra i databasen
skapa en textfil med tex "anteckningar" i windows
klistra in raden (endast) och spara filen.

ALTER TABLE `country` ADD COLUMN `hide_zone` TINYINT(1) NOT NULL DEFAULT 0 AFTER `status`;



sen loggar du in i admin och går till system backup/restore klickar på select all och och trycker på backup.
så laddas en backupfil på din databas ner "datum-tid.sql"

Sen klickar du på bläddra och väljer din fil som du sparade förut med texten ovan. Klickar på OK och återställ/restore
så installerar opencart databasändringen automatiskt

leta upp din fil och klicka på

Markus Edholm
ME fix IT AB
Facebook
mefixit.se


New member

Posts

Joined
Tue Jan 15, 2013 7:28 pm

Post by herbalstore » Tue Aug 19, 2014 12:19 am

Jag lyckades lösa så jag fick upp följande meddelande i databsen:
MySQL returnerade ett tomt resultat (dvs inga rader). (Frågan tog 0.0144 sekunder.)

Men jag kan inte ändra någonting så jag gissar att något blev fel ändå?
Vad kan det vara då?

Ida Nyman
http://www.herbalstore.se
http://facebook.se/herbalstore.se


User avatar
New member

Posts

Joined
Thu Apr 24, 2014 8:19 pm


Post by herbalstore » Tue Apr 14, 2015 5:17 pm

Hej,

Jag lyckades tillslut lösa det här. Tyvärr så kan mina kunder inte registrera sig/slutföra köp när jag valt att gömma län - någon som vet vad jag kan ha missat?

Ida Nyman
http://www.herbalstore.se
http://facebook.se/herbalstore.se


User avatar
New member

Posts

Joined
Thu Apr 24, 2014 8:19 pm

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests