Post by 4elements » Thu Aug 30, 2018 12:34 pm

This is the error that I'm getting from PayPal:

There’s a problem with your shipping address.
Please return to the merchant and update your information, including your city, state, and ZIP code.


The cart has been working fine for the past year and all of a sudden it won't pass the shipping address to PayPal. Please help me fix this.

Newbie

Posts

Joined
Sat Jan 07, 2017 5:12 am

Post by straightlight » Thu Aug 30, 2018 6:53 pm

As a new forum user, please read the forum rules. No OC version posted, incomplete information addressed about PayPal. Which PayPal?

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Programmer / Opencart Tester


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by 4elements » Thu Aug 30, 2018 10:01 pm

My apologizes:

Opencart 3.0.2.0
PayPal Standard

Thank you.

Newbie

Posts

Joined
Sat Jan 07, 2017 5:12 am

Post by straightlight » Thu Aug 30, 2018 10:07 pm

- catalog/view/theme/<your_theme>/template/extension/payment/pp_standard.twig file.

Code: Select all

no_shipping
currently set to 1. Followed is the documentation for the no_shipping option:
no_shipping
Optional
Do not prompt buyers for a shipping address.

Valid value is:

0. Prompt for an address, but do not require one.
1. Do not prompt for an address.
2. Prompt for an address and require one.
Source: https://developer.paypal.com/docs/class ... -variables

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Programmer / Opencart Tester


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by 4elements » Thu Aug 30, 2018 10:56 pm

Thank you, but I've tried that solution (all 3 options) before and now, and still getting the error. Anything else that might be causing this? Thanks

Newbie

Posts

Joined
Sat Jan 07, 2017 5:12 am

Post by straightlight » Thu Aug 30, 2018 11:27 pm

Did you refreshed the cache after making the modifications? FAQ: viewtopic.php?f=176&p=733002#p718325

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Programmer / Opencart Tester


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by 4elements » Fri Aug 31, 2018 12:51 am

Initially no, but even now doing that still doesn't fix the issue.

Newbie

Posts

Joined
Sat Jan 07, 2017 5:12 am

Post by straightlight » Fri Aug 31, 2018 3:09 am

When viewing the Developers Kit after making the change and trying a new transaction with PayPal standard, do you notice the changed value on the no_shipping field?

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Programmer / Opencart Tester


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by 4elements » Fri Aug 31, 2018 4:13 am

Yes, whatever I typed in (0, 1 or 2) it sticks, but the error of the shipping address is still there. Is this a common issue others have seen?

Newbie

Posts

Joined
Sat Jan 07, 2017 5:12 am

Post by straightlight » Fri Aug 31, 2018 5:05 am

See your OC admin error logs page and look for a prefix starting with: PP_STANDARD :: (recent)

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Programmer / Opencart Tester


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by 4elements » Mon Sep 03, 2018 8:05 am

Any other possible things that could make the shipping go crazy?

Newbie

Posts

Joined
Sat Jan 07, 2017 5:12 am

Post by 4elements » Mon Sep 03, 2018 9:27 am

ok this is what i've concluded (but still need help). I installed a clean version of OP in new folder with new database. When I add an item and proceed to cart paypal works, BUT, if I add an option to the product and then select it in the cart and try to check out, I get the paypal shipping address error. minus the option and with the plain product i can select requires shipping yes or no and it works, but as soon as I add an option in the admin section regardless if I have required shipping yes or no I still the error. So all of a sudden after the cart has been running for a year flawless, now options are crashing paypal...thoughts?

Newbie

Posts

Joined
Sat Jan 07, 2017 5:12 am

Post by straightlight » Mon Sep 03, 2018 6:57 pm

What is also concluded, in this case, is that the error logs still hasn't been posted in order to define the root cause.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.


Regards,
Straightlight
Programmer / Opencart Tester


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by 4elements » Mon Sep 03, 2018 10:05 pm

FINAL CONCLUSION: don't use PayPal standard. They must have upgraded something, because it now doesn't like radio, checkbox or select options. All the rest worked. So I switched to PayPal express and everything worked fine. So hopefully this will continue to work.

Express > Standard

Thanks for the help.

Newbie

Posts

Joined
Sat Jan 07, 2017 5:12 am

Post by Gilmore » Wed Apr 22, 2020 3:22 am

To get PayPal Standard to pass thew address, you also have to set address_override" value="0" to 1, along with the directions above. Then the address will pass. Just tested it with a PayPal rep and the address passes just fine.

Line 34

Code: Select all

address_override" value="0"
change to

Code: Select all

address_override" value="1"
Last edited by straightlight on Sat May 09, 2020 5:39 am, edited 1 time in total.
Reason: Added code tags.

Thanks!

Gilmore


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Thu Aug 12, 2010 7:33 am

Post by coucou » Fri May 08, 2020 11:33 pm

Gilmore wrote:
Wed Apr 22, 2020 3:22 am
To get PayPal Standard to pass thew address, you also have to set address_override" value="0" to 1, along with the directions above. Then the address will pass. Just tested it with a PayPal rep and the address passes just fine.

Line 34

Code: Select all

address_override" value="0"
change to

Code: Select all

address_override" value="1"
Where can I find the file where I can change these values? I looked here but there was no payment folder there: - catalog/view/theme/<your_theme>/template/extension/payment/pp_standard.twig

I have OC Version 3.0.3.2 and running Journal 3 theme...thank you

Newbie

Posts

Joined
Thu Nov 05, 2015 4:09 pm

Post by Gilmore » Sat May 09, 2020 1:20 am

coucou wrote:
Fri May 08, 2020 11:33 pm
Gilmore wrote:
Wed Apr 22, 2020 3:22 am
To get PayPal Standard to pass thew address, you also have to set address_override" value="0" to 1, along with the directions above. Then the address will pass. Just tested it with a PayPal rep and the address passes just fine.

Line 34

Code: Select all

address_override" value="0"
change to

Code: Select all

address_override" value="1"
Where can I find the file where I can change these values? I looked here but there was no payment folder there: - catalog/view/theme/<your_theme>/template/extension/payment/pp_standard.twig

I have OC Version 3.0.3.2 and running Journal 3 theme...thank you
Not sure on Journal 3, but I think you have to look here...
catalog/view/theme/default/template/extension/payment/pp_standard.twig

I think Journal has to use the default theme for some files. I don't know much about Journal.

I hope that helps!

Thanks!

Gilmore


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Thu Aug 12, 2010 7:33 am

Post by ADD Creative » Sat May 09, 2020 1:23 am

You need to look in the default theme as no custom theme should have any payment templates. catalog/view/theme/default/template/extension/payment/pp_standard.twig

www.add-creative.co.uk


Active Member

Posts

Joined
Sat Jan 14, 2012 1:02 am
Location - United Kingdom

Post by aoe123 » Thu Apr 29, 2021 10:35 pm

Is this fixed on OC 3.0.3.7?
Coz for some orders I have the same issue with PayPal.

I don't get the customer order in my admin panel. Only received the PayPal payment.

My customer said that:
Hello, great that you are in touch! Yes, when PayPal returned to your page, there was an error message and your shop was terminated.

Thanks

Newbie

Posts

Joined
Tue Oct 15, 2019 3:30 pm

Post by ADD Creative » Fri Apr 30, 2021 1:37 am

No it's not fixed in 3.0.3.7, but is in the 3.0.x.x_Maintenance branch. See the commits for https://github.com/opencart/opencart/issues/9463.

I don't think it's the cause of your issue as it would prevent the customer from paying. You probably need to check your PHP and OpenCart logs.

www.add-creative.co.uk


Active Member

Posts

Joined
Sat Jan 14, 2012 1:02 am
Location - United Kingdom
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests