Post by gocreative » Sat Nov 22, 2014 8:59 am

It should do.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Tue Jan 12, 2010 5:46 pm

Post by deal1668 » Tue Nov 25, 2014 10:29 pm

hi there,every one fix this problem for opencart 2.0,pls issue vqmod file,thanks for share

Newbie

Posts

Joined
Mon Nov 17, 2014 10:46 pm

Post by LuboUzunov » Fri Dec 05, 2014 2:55 am

comprido wrote:In your theme header.tpl:

Code: Select all

<!-- mod og:image para FB -->
<?php if ($thumb || $images) { ?>
<meta property="og:image" content="<?php echo $thumb; ?>">
<?php } else { ?>
<meta property="og:image" content="<?php echo $logo; ?>">
<?php } ?>
<!-- mod og:image para FB -->
In controller/common/header.php, just after: $this->data['name'] = $this->config->get('config_name'); :

Code: Select all

if (isset($this->request->get['product_id'])) {
			$product_id = (int)$this->request->get['product_id'];
		} else {
			$product_id = 0;
		}
		
		$this->load->model('catalog/product');
		$product_info = $this->model_catalog_product->getProduct($product_id);		
		$this->data['product_info'] = $product_info;
		if ($product_info['image']) {
				$this->data['thumb'] = $this->model_tool_image->resize($product_info['image'], $this->config->get('config_image_thumb_width'), $this->config->get('config_image_thumb_height'));
			} else {
				$this->data['thumb'] = '';
			}			
			$this->data['images'] = array();
This code fix the problem for me.
Thanks man! It works perfectly!

SixTrips.com <- My OC store :)


Newbie

Posts

Joined
Mon Aug 25, 2014 11:04 pm

Post by mRC » Wed Dec 10, 2014 1:33 am

not working Version 1.5.6.4 just tried it

mRC
Active Member

Posts

Joined
Wed Nov 12, 2014 12:43 am

Post by salesn » Sat Jan 24, 2015 7:38 am

How to fix Fb share in OpenCart 2.0.1.1? Has anyone managed to solve this alone?

Newbie

Posts

Joined
Sat Jun 18, 2011 10:43 pm
Location - serbia

Post by mayursthakor » Fri Jun 26, 2015 5:51 pm

is any Facebook Product Share w/Product image extension is available for opencart 2.0.1.1 ?

Newbie

Posts

Joined
Thu Jun 25, 2015 8:41 pm

Post by debbiekipt » Mon Oct 05, 2015 9:16 pm

I am having a similar issue with trying to share blog posts using the Facebook Share button, using Journal2 theme on 1.5.6.4 opencart installation.

I tried the code given in this thread but saw no change.

When I try to share a product, it does show the image, but no product name or info.
When trying to share a blog post it just shows text 'share.es' and shows website name only.

Has anyone experienced this or solved it in 1.5.6.4 willing to share how? :-)

Many thanks!

Active Member

Posts

Joined
Sun Nov 21, 2010 8:10 pm

Post by Flysan » Sun Nov 08, 2015 5:57 am

It doesn't work on OC 2.0.2.0, how update?

New member

Posts

Joined
Tue Apr 28, 2015 6:25 pm

Post by fakb » Sat Jan 30, 2016 9:09 pm

Hello,
is there way to make this fix working in Opencart 2.0.2.0, default theme, no vQmod. I have the problem with wrong image shown in facebook, when a product is shared from product page. Always store logo is shown instead product image.
comprido wrote:In your theme header.tpl:

Code: Select all

<!-- mod og:image para FB -->
<?php if ($thumb || $images) { ?>
<meta property="og:image" content="<?php echo $thumb; ?>">
<?php } else { ?>
<meta property="og:image" content="<?php echo $logo; ?>">
<?php } ?>
<!-- mod og:image para FB -->
In controller/common/header.php, just after: $this->data['name'] = $this->config->get('config_name'); :

Code: Select all

if (isset($this->request->get['product_id'])) {
			$product_id = (int)$this->request->get['product_id'];
		} else {
			$product_id = 0;
		}
		
		$this->load->model('catalog/product');
		$product_info = $this->model_catalog_product->getProduct($product_id);		
		$this->data['product_info'] = $product_info;
		if ($product_info['image']) {
				$this->data['thumb'] = $this->model_tool_image->resize($product_info['image'], $this->config->get('config_image_thumb_width'), $this->config->get('config_image_thumb_height'));
			} else {
				$this->data['thumb'] = '';
			}			
			$this->data['images'] = array();
This code fix the problem for me.

Newbie

Posts

Joined
Sat Oct 24, 2015 8:32 pm

Post by OSWorX » Sat Jan 30, 2016 10:30 pm


Image


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Mon Jan 11, 2010 10:52 pm
Location - Austria

Post by vincent_angbt » Wed Jun 15, 2016 7:25 pm

Hi,

are u able to solve the issue ?

New member

Posts

Joined
Tue Dec 17, 2013 11:35 am

Post by ljubas75 » Wed Sep 28, 2016 12:11 am

Hi,
I think I managed to solve the problem of sharing pictures on Facebook!
I tried everything I found on forums and all the plugins and nothing gave results.
The problem is solved on HOSTING. cPanel - security - hotlink protection - Allow direct requests. And that's it

Maybe someone still be useful...


Sorry my Englesh is not native :)

Newbie

Posts

Joined
Wed Sep 28, 2016 12:02 am

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Mar 16, 2012 10:18 am
Location - Canada, QC

Post by sunsys » Tue Nov 29, 2016 2:10 am

agatha65 wrote:Here is working solution for the sharing on Facebook:
SEO Facebook Open Graph Tags
Hi, I have installed your extension and there is surely an improvement in facebook sharing but in many products I find that og:description tags remains empty <meta property="og:description" content="" > and the description displayed below the shared image is picked up from the footer portion of my store, I don't know how it picks up that information only and that too consistently for products where this problem occurs.
Please kindly have a look at my store, I have PM'd the store link to you.

Thank you for the excellent extension and also you time.

Regards,
Sun Systems
Industrial Electronics and Instrumentation


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Tue Jan 27, 2015 5:19 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests