Post by tim21701 » Fri Feb 25, 2011 6:21 pm

example:
Image
decided:
1.) in catalog/view/theme/default/template/product/product.tpl find:

Code: Select all

<td><b><?php echo $text_availability; ?></b></td>
<td><?php echo $stock; ?></td>
</tr>
after add:

Code: Select all

<tr>  
<td><b><?php echo $text_weight; ?></b></td>
 <td><?php echo $weight; ?></td> 
<tr>              
<?php if ($weight) { ?>
<tr>
<?php } ?>
2.) in catalog/controller/product/product.php after this:

Code: Select all

$this->data['text_price'] = $this->language->get('text_price');
add this:

Code: Select all

$this->data['text_weight'] = $this->language->get('text_weight');
(in this file) after:

Code: Select all

$this->data['model'] = $product_info['model'];
add:

Code: Select all

$this->data['weight'] = $product_info['weight'];
3.) In your file localization: catalog/language/english/product/product.php add this:

Code: Select all

$_['text_weight']               = 'Weight:';
(Item 3 - do with the rest of localization files) and joy.

Sorry for my bad English ;D
Last edited by tim21701 on Fri Mar 08, 2013 4:26 am, edited 1 time in total.

User avatar
Newbie

Posts

Joined
Fri Feb 25, 2011 5:46 pm
Location - Russia, Murmansk

Post by jeglash » Tue Oct 02, 2012 4:18 am

This worked beautifully for me, and saved me so much time! Thanks so much.

On a related note, I'm trying to display the Weight on the search results for each product, in between Name and Description. For the life of me, I can't figure this out and can't find anything on the forum related to it.

Could you help me out here? Again, many thanks. Joe

Joe Eglash
http://EglashCreative.com


User avatar
New member

Posts

Joined
Sun Sep 30, 2012 5:10 am
Location - Tulsa, Oklahoma, USA

Post by octhebest » Tue Sep 03, 2013 5:16 pm

Dear Tim,

Nice work.I am getting the result.But i need to see the weight option only on some products.

and product Dimensions.Can you please update me.

Newbie

Posts

Joined
Tue Jan 08, 2013 9:24 pm

Post by Deeco » Thu Dec 12, 2013 4:43 am

Hello,

First and foremost, I'm sorry to bump this old thread. I have implemented this mod, but I have one problem. The measurement of weight is not displayed beside the weight.

For example:

It is showing Weight: 800.0000
I need it to show: Weight: 800kg


Thank you.

Newbie

Posts

Joined
Thu Dec 12, 2013 4:41 am

Post by ramjiopencart » Fri Mar 14, 2014 3:27 pm

Hi I Con't able to find

<td><b><?php echo $text_availability; ?></b></td>
<td><?php echo $stock; ?></td>
</tr>

Plz Help Me

Newbie

Posts

Joined
Tue Mar 11, 2014 9:53 pm
Location - india

Post by ramjiopencart » Fri Mar 14, 2014 3:44 pm

I Got it .. but it displays As
500.0000000

Newbie

Posts

Joined
Tue Mar 11, 2014 9:53 pm
Location - india

Post by IP_CAM » Wed Mar 19, 2014 11:04 am

ramjiopencart wrote:Hi I Con't able to find

<td><b><?php echo $text_availability; ?></b></td>
<td><?php echo $stock; ?></td>
</tr>

Plz Help Me


In my OpenShop 1.6 /OC1.5.6.1)
it has to be entered as such::

<?php } ?>
<?php if ($weight) { ?>
<span><?php echo $text_weight; ?><span> <?php echo $weight; ?><br />
<?php } ?>

----------------

<div class="description">
<?php if ($manufacturer) { ?>
<span><?php echo $text_manufacturer; ?></span> <a href="<?php echo $manufacturers; ?>"><?php echo $manufacturer; ?></a><br />
<?php } ?>
<span><?php echo $text_model; ?></span> <?php echo $model; ?><br />
<?php if ($reward) { ?>
<span><?php echo $text_reward; ?></span> <?php echo $reward; ?><br />
<?php } ?>
<?php if ($weight) { ?>
<span><?php echo $text_weight; ?><span> <?php echo $weight; ?><br />
<?php } ?>
<span><?php echo $text_stock; ?></span> <?php echo $stock; ?></div>
<?php if ($price) { ?>
<div class="price"><?php echo $text_price; ?>
<?php if (!$special) { ?>
<?php echo $price; ?>
<?php } else { ?>
<span class="price-old"><?php echo $price; ?></span> <span class="price-new"><?php echo $special; ?></span>
<?php } ?>
<br />

-------------

I had no chance yet to test it, because I have no products online at this time, but I guess it should work.
All other files are similar to the installation guide..

Good Luck

Ernie

Ernie's OpenCart v.1.5.6.5 LIGHT + OpenShop Admin v.1.75 Test Sites
http://www.ebikes.li - http://www.evelo.li - http://www.openshop.li
Image


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Tue Mar 04, 2014 1:37 am
Location - Switzerland

Post by IP_CAM » Thu Mar 20, 2014 9:31 am

I solved my Problems, latest Update on the Theme here:

http://forum.opencart.com/viewtopic.php ... 27#p484527

Ernie
ipc.li/cart

Ernie's OpenCart v.1.5.6.5 LIGHT + OpenShop Admin v.1.75 Test Sites
http://www.ebikes.li - http://www.evelo.li - http://www.openshop.li
Image


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Tue Mar 04, 2014 1:37 am
Location - Switzerland

Post by dazzyweb » Sat Dec 27, 2014 7:39 am

Does anyone know if this works for opencart 2.0

I can't seem to get it to work.

Newbie

Posts

Joined
Thu Jan 16, 2014 8:01 pm

Post by dazzyweb » Sun Dec 28, 2014 2:22 am

I managed to get it working now with some slight alterations

Newbie

Posts

Joined
Thu Jan 16, 2014 8:01 pm

Post by anurag.mittal10 » Mon May 18, 2015 9:26 pm

Hi dazzyweb

I am also using the opencart 2.0 , can you please help me to display the product weight on category page and product page.

Thanks in Advance


Posts

Joined
Mon May 18, 2015 9:24 pm

Post by anurag.mittal10 » Wed May 20, 2015 8:21 pm

Hi I am also using opencart, please help me to display the weight on product page


Posts

Joined
Mon May 18, 2015 9:24 pm

Post by tomroguk » Thu Apr 07, 2016 5:36 am

Hi all,
I recently did this on my Opencart 2.0 site. Only thing I haven't tried yet is to get the weight class (kg,ounce etc) to show next to the weight entry.

Firstly go to:
/catalog/view/theme/yourtheme/template/product/product.tpl
Find where you want to add the label and price and insert:

Code: Select all

<?php echo $text_weight; ?>: <?php echo $weight; ?>
This will display Weight: Weight you enter in the admin for each product with weight class

/catalog/controller/product/product.php
Around line 245 I have:

Code: Select all

$data['text_loading'] = $this->language->get('text_loading');
I added:

Code: Select all

$data['text_weight'] = $this->language->get('text_weight');
Around line 270 I have:

Code: Select all

$data['model'] = $product_info['model'];
$data['reward'] = $product_info['reward'];
$data['points'] = $product_info['points'];
I added:

Code: Select all

$data['weight'] = $product_info['weight'];
/catalog/language/english/product/product.php
I then added this:

Code: Select all

$_['text_weight']			   = 'Weight';
This is not fully tested but on initial review it works well. Please try and adapt/post new code below.

Newbie

Posts

Joined
Sat Jun 08, 2013 4:28 am

Post by SChalice » Thu Apr 07, 2016 8:24 am

Wed Apr 06, 2016 3:36 pm

Amazing timing.

So we have to hack html to put in weights?

Can't wait for OpenCart version 9.0....

Newbie

Posts

Joined
Thu Apr 07, 2016 8:21 am

Post by tomroguk » Mon Apr 11, 2016 5:05 am

I am heavily customising my template to move things around which is why I needed some specific coding in this instance.

Newbie

Posts

Joined
Sat Jun 08, 2013 4:28 am

Post by hameed » Thu Sep 08, 2016 7:36 pm

i got weight .
-> i need to show it weight:30kg, but it displayed as weight:30.000000kg.
-> please help me how to remove this zeros

Newbie

Posts

Joined
Thu Sep 08, 2016 12:54 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests