Post by philbydevil » Tue Sep 25, 2012 10:20 am

Have you set all of the relevant shipping methods to enabled (standard post express post, regular post, international, etc) and set the correct geo-zones, etc. There's lots of select/text boxes on the admin page so maybe you've missed something?

Are you sure all of the catalog files were uploaded correctly? And actually overwrote the crappy default Australia Post module? Sometimes, when I'm uploading files to my sever they saw that they're overwritten, but they haven't been.

Any errors in the error log?

Could it be theme related?

I Image cmd-f, cmd-c, cmd-v, cmd-z + vQmod.
My favourite page...
v1.5.4.1


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Dec 03, 2010 5:20 am
Location - Sunshine Coast, Australia

Post by circey » Wed Sep 26, 2012 9:38 am

Thanks Philbydevil.

I deleted the old auspost files first before installing the module and searched for any 'auspost' files within the site before proceeding, so I'm quite sure that I've installed it correctly.

It's certainly not theme related as I have tried this on 2 different sites - one themed, one brand new and un-themed. I've noticed that the default auspost shipping does not work either on these installs.

I'm getting the following errors in Error Log:

Code: Select all

2012-09-26 1:34:33 - PHP Warning:  Division by zero in /Users/circey/Sites/AJFlynn/system/library/weight.php on line 38
2012-09-26 1:34:33 - PHP Notice:  Undefined index: length_class in /Users/circey/Sites/AJFlynn/catalog/model/shipping/auspost.php on line 77
2012-09-26 1:34:33 - PHP Notice:  Undefined index: length_class in /Users/circey/Sites/AJFlynn/catalog/model/shipping/auspost.php on line 79
2012-09-26 1:34:33 - PHP Warning:  Division by zero in /Users/circey/Sites/AJFlynn/system/library/length.php on line 38
2012-09-26 1:34:33 - PHP Notice:  Undefined index: length_class in /Users/circey/Sites/AJFlynn/catalog/model/shipping/auspost.php on line 83
2012-09-26 1:34:33 - PHP Warning:  Division by zero in /Users/circey/Sites/AJFlynn/system/library/length.php on line 38
2012-09-26 1:34:33 - PHP Notice:  Undefined index: length_class in /Users/circey/Sites/AJFlynn/catalog/model/shipping/auspost.php on line 87
2012-09-26 1:34:33 - PHP Warning:  Division by zero in /Users/donina/Sites/AJFlynn/system/library/length.php on line 38
I've also enabled absolutely everything on the module, but I've uploaded a couple of screengrabs in case I've missed something. Please let me know if any other screengrabs would be helpful.
screen02.png

screen02.png (46.86 KiB) Viewed 7594 times

screen03.png

screen03.png (81.61 KiB) Viewed 7594 times


New member

Posts

Joined
Thu Sep 23, 2010 4:22 pm

Post by philbydevil » Thu Sep 27, 2012 7:35 am

Are you using the correct version of the AusPost extension for your OpenCart version? Someone else had a similar problem a couple of pages back and it was fixed by upgrading to the latest/correct version of the extension.

I Image cmd-f, cmd-c, cmd-v, cmd-z + vQmod.
My favourite page...
v1.5.4.1


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Dec 03, 2010 5:20 am
Location - Sunshine Coast, Australia

Post by circey » Thu Sep 27, 2012 8:07 am

Oh gosh. Yes, it was the version that was the issue. I think the problem is that when looking at the extension downloads table, the versions aren't in a "normal" order where the latest is listed at the top and the earliest version is listed at the bottom. I guess I automatically hit the download for the top listed version assuming it was the latest. Stupid mistake. Thanks very much for your help!

New member

Posts

Joined
Thu Sep 23, 2010 4:22 pm

Post by philbydevil » Thu Sep 27, 2012 9:01 am

No probs. Yes, it is a bit confusing in the extension store.

I Image cmd-f, cmd-c, cmd-v, cmd-z + vQmod.
My favourite page...
v1.5.4.1


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Dec 03, 2010 5:20 am
Location - Sunshine Coast, Australia

Post by bronts » Thu Sep 27, 2012 3:33 pm

@phil

My shop owner now wants the express satchel back in, but as I have changed things, I am a little wary about putting it back.

Code: Select all

private function getAuspostSatchel($service, $weight) {
      //Define the different satchel sizes / prices (0 represents unavailable) - Updated April 2012
            $satchel = array("satchreg" => array(0 => 0.60, 1 => 1.20, 2 => 1.80, 3 => 3.00, 4 => 14.50),
                              "satcheby" => array(0 => 3.20, 1 => 4.40, 2 => 5.00, 3 => 6.20, 4 => 14.60),
                              "satchexp" => array(0 => 5.25, 1 => 6.65, 2 => 9.55, 3 => 13.05, 4 => 21.65),
                              "satchpla" => array(0 => 0, 1 => 0, 2 => 13.90, 3 => 18.35, 4 => 0));

      //Default to return 0
      $satch_quote = 0;

      if($weight <= 1) { $satch_quote = $satchel[$service][0];}
      if(($weight > 1) && ($weight <= 125)) { $satch_quote = $satchel[$service][1];}
      if(($weight > 125) && ($weight <= 250)) { $satch_quote = $satchel[$service][2];}
      if(($weight > 250) && ($weight <= 500)) { $satch_quote = $satchel[$service][3];}
      if(($weight > 3000) && ($weight <=5000)) { $satch_quote = $satchel[$service][4];}

      //Added > 0 check to ensure handling wasn't added if no satchel was suitable
What do you suggest?

Bronts

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Jul 14, 2012 12:56 pm
Location - QLD Australia

Post by philbydevil » Thu Sep 27, 2012 4:08 pm

The express satchel is still there:

Code: Select all

"satchexp" => array(0 => 5.25, 1 => 6.65, 2 => 9.55, 3 => 13.05, 4 => 21.65),

I Image cmd-f, cmd-c, cmd-v, cmd-z + vQmod.
My favourite page...
v1.5.4.1


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Dec 03, 2010 5:20 am
Location - Sunshine Coast, Australia

Post by bronts » Fri Sep 28, 2012 12:45 pm

Oh Duh - *feels like an idiot* *lol*
I just wanted express satchels not envelopes - all fixed now.
Thank you anyway :)

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Jul 14, 2012 12:56 pm
Location - QLD Australia

Post by Qualinys » Mon Oct 22, 2012 6:34 pm

Hi guys,

I'm currently using cart version 1.5.4 so I'm a bit ahead of the compatibility, but hopefully you can help me anyway. For some reason, the estimated amount of the shipping cost is different to the amount that is added to the cart. The estimated amount I see for Standard is say $6.60, but when it's added to the cart, the actual amount is $6.82. Registered with insurance is $9.65/$9.97 and Express is $9.55/$9.87

I've checked the shipping module and Handle GST Locally is disabled and the Tax Class is set to none, and I have no Handling Charge. Any other ideas on what it might be? I even tried looking through the code but there was nothing there that I could see that would account for this discrepancy. I've also cleared the cache but that didn't seem to help.

Any help would be appreciated :)

Newbie

Posts

Joined
Mon Oct 22, 2012 6:19 pm

Post by philbydevil » Wed Oct 24, 2012 6:49 am

I have "Handle GST Locally" set to enabled, with my Tax Class as GST 10%. Using 1.5.4.1 as well.

Are there any other "handling charges mods" that you have installed?

The amounts that are added on are strange, not 10% so it seems unlikely that it would be related to the taxes...

I Image cmd-f, cmd-c, cmd-v, cmd-z + vQmod.
My favourite page...
v1.5.4.1


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Dec 03, 2010 5:20 am
Location - Sunshine Coast, Australia

Post by Qualinys » Wed Oct 24, 2012 8:26 am

Hmm looks like it was a problem with my Tax Classes. I was still using the default ones, but had added GST to them and set it to priority 1. What I hadn't done was removed the old ones, and this must've been affecting it somehow.

Now GST is the only Tax Rate for each Class and it works fine. Which is odd as I had it set to None... I also changed the Geo Zone from All to Australia, so maybe that was related.

Anyway, in the end it was just a setup issue and not a mod issue. PEBKAC! :-[

Newbie

Posts

Joined
Mon Oct 22, 2012 6:19 pm

Post by philbydevil » Fri Oct 26, 2012 7:54 am

Has anyone else lost the "delivery estimate" (days) from this module in the last few days? I've had it enabled in admin from day one, and now it's just stopped displaying... Australia Post may have changed something??

I Image cmd-f, cmd-c, cmd-v, cmd-z + vQmod.
My favourite page...
v1.5.4.1


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Dec 03, 2010 5:20 am
Location - Sunshine Coast, Australia

Post by FredBear » Sat Oct 27, 2012 9:28 am

I have a query regarding Satchel pricing.

I realise that a script can be "hacked" to update the satchel prices, however it would be far more convenient to update these prices thru the Admin interface. Aus Post have been making a habit of upping their prices up to twice a year so this is no longer a once in a while occurrence.

In addition to being convenient it would also eliminate the opportunity for users to introduce typos into the script and cause errors.

It would certainly attract more users to this module.

Aside from that I must say that this is an awesome module and perfectly suited for my small business as 90% of my orders are sent out in Express Post satchels!

Newbie

Posts

Joined
Thu Sep 06, 2012 5:17 pm

Post by yalan » Mon Oct 29, 2012 11:42 pm

philbydevil wrote:Has anyone else lost the "delivery estimate" (days) from this module in the last few days? I've had it enabled in admin from day one, and now it's just stopped displaying... Australia Post may have changed something??
Same here....It is now displaying 0 delivery days for standard parcel regardless of destination postcode.

I am trying to find out more information on what is causing this but at the mean time, I am displaying a general message to say that it will take between 3 - 7 business days for delivery.

Newbie

Posts

Joined
Mon Oct 29, 2012 11:23 pm

Post by yalan » Mon Oct 29, 2012 11:55 pm

philbydevil wrote:Has anyone else lost the "delivery estimate" (days) from this module in the last few days? I've had it enabled in admin from day one, and now it's just stopped displaying... Australia Post may have changed something??
Same here. It now display 0 delivery days for standard parcel regardless of destination.

I am trying to search for the cause but in the mean time, I am displaying a generic message in the checkout page to inform customer that delivery will usually take between 3 - 7 days.

Newbie

Posts

Joined
Mon Oct 29, 2012 11:23 pm

Post by mukur » Tue Oct 30, 2012 9:18 am

This module is working well and is a a lifesaver.

but I would like to make a minor tweek to the displayed text shown in both the quote and also on checkout, rather than display "Australia Post Standard" I would like to show a little bit more information.

Can anybody assist in where and what files I need to edit.

Thanks

Newbie

Posts

Joined
Fri Sep 07, 2012 9:55 am

Post by philbydevil » Tue Oct 30, 2012 11:19 am

Like most text changes in OC, it should be in catalog/language file/s.

However, there is some text in this module that is in the catalog/model file.

I Image cmd-f, cmd-c, cmd-v, cmd-z + vQmod.
My favourite page...
v1.5.4.1


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Dec 03, 2010 5:20 am
Location - Sunshine Coast, Australia

Post by mukur » Tue Oct 30, 2012 2:35 pm

Thanks philbydevil

Pointed me in the right direct and now all sorted

Newbie

Posts

Joined
Fri Sep 07, 2012 9:55 am

Post by motherlove90 » Tue Oct 30, 2012 4:16 pm

I thinks it would be good to see your AustPost shipping mod handle international post like the cubecart version did.
:joker: :joker:

Relax with friv today.!


Newbie

Posts

Joined
Tue Oct 30, 2012 4:04 pm


Post by stephanmuller » Sun Nov 25, 2012 8:13 pm

Is it possible to disable this module on some products? (I have a few that are way too heavy so no point having AusPost message, and some free shipping items where I only want to display the free shipping option?)
Could I request this as a future feature, or is this already possible?

(the opposite of this would also work, where I can just choose the couple of products where this module needs to be enabled).

Thanks

Newbie

Posts

Joined
Sun Aug 05, 2012 9:01 pm
Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 4 guests