Post by bronts » Sun Sep 09, 2012 11:49 am

this is the weight

Attachments

weight.jpg

weight.jpg (26.13 KiB) Viewed 4332 times


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Jul 14, 2012 12:56 pm
Location - QLD Australia

Post by bronts » Sun Sep 09, 2012 11:50 am

this is the length

Attachments

length.jpg

length.jpg (27.54 KiB) Viewed 4331 times


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Jul 14, 2012 12:56 pm
Location - QLD Australia

Post by philbydevil » Sun Sep 09, 2012 11:54 am

That's not where I'm talking about.

Hover over "System" and in the drop-down menu click on Settings. Click "Edit" on your store and then click on the "Local" tab. There you will see some length/weight settings. Make sure these are set to gram and millimeter.

I'm not sure if this will fix it but hopefully.

Did you change the weight/length in your Product to make it 20g instead of 0.02g?

I Image cmd-f, cmd-c, cmd-v, cmd-z + vQmod.
My favourite page...
v1.5.4.1


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Dec 03, 2010 5:20 am
Location - Sunshine Coast, Australia

Post by bronts » Sun Sep 09, 2012 11:59 am

Yes, I checked that and it was set right.
Yes I changed it to 20.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Jul 14, 2012 12:56 pm
Location - QLD Australia

Post by philbydevil » Sun Sep 09, 2012 12:04 pm

And are you still getting the errors with the unedited AusPost module?

I Image cmd-f, cmd-c, cmd-v, cmd-z + vQmod.
My favourite page...
v1.5.4.1


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Dec 03, 2010 5:20 am
Location - Sunshine Coast, Australia

Post by bronts » Sun Sep 09, 2012 12:09 pm

yes, same error :-(

Warning: Division by zero in /home/content/G/e/n/GeneralChoi/html/SITES/RedraglynsGems/shop/system/library/weight.php on line 38Notice: Undefined index: length_class in /home/content/G/e/n/GeneralChoi/html/SITES/RedraglynsGems/shop/catalog/model/shipping/auspost.php on line 77

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Jul 14, 2012 12:56 pm
Location - QLD Australia

Post by bronts » Sun Sep 09, 2012 12:20 pm

I really appreciate you trying to help me.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Jul 14, 2012 12:56 pm
Location - QLD Australia

Post by philbydevil » Sun Sep 09, 2012 12:30 pm

PM me the two files mentioned in your errors. You'll probably have to zip them to attach them to the PM.

I Image cmd-f, cmd-c, cmd-v, cmd-z + vQmod.
My favourite page...
v1.5.4.1


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Dec 03, 2010 5:20 am
Location - Sunshine Coast, Australia

Post by philbydevil » Sun Sep 09, 2012 2:12 pm

FIXED - needed to upgrade to the latest version of the module.

I Image cmd-f, cmd-c, cmd-v, cmd-z + vQmod.
My favourite page...
v1.5.4.1


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Dec 03, 2010 5:20 am
Location - Sunshine Coast, Australia

Post by tecktipsaaran » Mon Sep 10, 2012 12:31 pm

philbydevil wrote:
tecktipsaaran wrote:
tora0515 wrote:

Having problems with dimensions.

I have some large products that are often bought in multiples. When more than 2 products are added to the cart, the dimensions exceed auspost's values. My customers receive the error: The dimensions exceed the maximum girth of 140cm.

Is there a way to split this into 2 shipments? Maybe using length and cubic volume?

Thanks
I am having the same problem.
Does anyone have a solution for this?

Thanks

Aaran
It looks like the Split Shipping option isn't working for some scenarios.

If I have 50, relatively heavy items (12kg each) to the cart then the split shipping works.

But, if I have 50 very light items (100g each) to the cart, it comes back with the "exceeds maximum girth" error.

None of my products have dimensions entered in admin, so it should just go on weight shouldn't it?
Yes splitting the items when the weight is over 20kg is working OK.
I need to be able to split the items into separate packages when the girth is >=140cm.
Should it work? Or is there extra code required?

Newbie

Posts

Joined
Tue Sep 04, 2012 6:18 am

Post by philbydevil » Mon Sep 10, 2012 12:38 pm

Seems like it's just splitting weight. This is out of my depth so you'll probably need SuperJuice's help.

I Image cmd-f, cmd-c, cmd-v, cmd-z + vQmod.
My favourite page...
v1.5.4.1


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Dec 03, 2010 5:20 am
Location - Sunshine Coast, Australia

Post by bronts » Mon Sep 10, 2012 1:08 pm

Hi Philby,
How do I get registered on for those 2 new ones we put in?
And I also ship internationally (several different postage zones), those smaller padded bags (large envelopes), that go off airmail, express and registered also, so I presume I need SuperJuice's help too.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Jul 14, 2012 12:56 pm
Location - QLD Australia

Post by philbydevil » Mon Sep 10, 2012 1:35 pm

Do you want registration optional on the satchel? If so, I don't know.

If you want it mandatory, just add the registration amount ($2.50 or whatever) onto the prices that we set in the model/auspost.php file. This won't automatically calculate any insurance though (like the registered insurance option in admin).

I think that all of the international stuff is calculated automatically by Australia Post when the cart info is passed over to their calculator... I think you can only turn air or sea on and off in admin.

I Image cmd-f, cmd-c, cmd-v, cmd-z + vQmod.
My favourite page...
v1.5.4.1


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Dec 03, 2010 5:20 am
Location - Sunshine Coast, Australia

Post by bronts » Mon Sep 10, 2012 1:47 pm

yeah I need it optional.
The commercial AusPost extension I bought originally, works perfectly for all the national/international options I need except that it does not have the large letters in it.
I just wish he could update it. I have offered to pay him or anyone else for that matter to do so.
Maybe I should speak to these clear thinking people to see if they can help.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Jul 14, 2012 12:56 pm
Location - QLD Australia

Post by philbydevil » Mon Sep 10, 2012 1:52 pm

Does it have satchels? PM me the commercial extension (all files) and I'll take a quick look at it.

I Image cmd-f, cmd-c, cmd-v, cmd-z + vQmod.
My favourite page...
v1.5.4.1


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Dec 03, 2010 5:20 am
Location - Sunshine Coast, Australia

Post by bronts » Mon Sep 10, 2012 2:02 pm

sent.
I hope you can help or can direct me to someone who can.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Jul 14, 2012 12:56 pm
Location - QLD Australia

Post by bronts » Mon Sep 10, 2012 2:38 pm

Ty for all your help.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Jul 14, 2012 12:56 pm
Location - QLD Australia

Post by bronts » Tue Sep 11, 2012 7:39 am

Hi, Phillbydevil,
Can that ebay satchel thing be turned into registered?
Registered is $3.20 - no matter what the letter/padded bag size is.
Although for my shop, we can't have registered with express as the post office is only agent run, it's only open for a few hours a day and they don't have all the Australia Post shipping options lol - The shop is run from a small town called Wowan (near Rocky somewhere).

Bronte

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Jul 14, 2012 12:56 pm
Location - QLD Australia

Post by philbydevil » Tue Sep 11, 2012 8:53 am

That should work.

Find (in model/auspost.php):

Code: Select all

"satcheby" => array(0 => 1.20, 1 => 1.80, 2 => 6.20, 3 => 10.55, 4 => 14.50),
Change to:

Code: Select all

"satcheby" => array(0 => 4.40, 1 => 5.00, 2 => 6.20, 3 => 14.60, 4 => 17.70),
Then open your language file and change the ebay satchel to something more relevant (like Standard Registered Letter or something).

It won't add any extra insurance if the value is over $100 though.

I Image cmd-f, cmd-c, cmd-v, cmd-z + vQmod.
My favourite page...
v1.5.4.1


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Dec 03, 2010 5:20 am
Location - Sunshine Coast, Australia

Post by bronts » Tue Sep 11, 2012 9:01 am

will try it now - ty

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Jul 14, 2012 12:56 pm
Location - QLD Australia
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests