Post by WebDev22 » Fri Apr 22, 2011 1:10 am

JAY6390 wrote:The vQmod and the admin folder should be in exactly the same folder, so if your admin folder is in public_html then so should the vQmod folder. it should look like

Code: Select all

/
-- admin
-- catalog
-- download
-- image
-- system
-- vqmod
---- vqcache
---- xml
Jay - I've confirmed that admin and vqmod are both in the same folder, but can't get it to work properly.

Active Member

Posts

Joined
Tue Apr 05, 2011 8:35 pm

Post by WebDev22 » Fri Apr 22, 2011 5:16 am

WebDev22 wrote:
JAY6390 wrote:The vQmod and the admin folder should be in exactly the same folder, so if your admin folder is in public_html then so should the vQmod folder. it should look like

Code: Select all

/
-- admin
-- catalog
-- download
-- image
-- system
-- vqmod
---- vqcache
---- xml
Jay - I've confirmed that admin and vqmod are both in the same folder, but can't get it to work properly.
I still can't get this to work. We're on the verge of dividing and conquering and uploading all 800 products manually if we can't get this figured out by morning. If anyone has any ideas, please let me know. Thanks.

Active Member

Posts

Joined
Tue Apr 05, 2011 8:35 pm

Post by WebDev22 » Mon Apr 25, 2011 6:27 am

Are there other OpenCart product import tools that are worth checking into?

Active Member

Posts

Joined
Tue Apr 05, 2011 8:35 pm

Post by JNeuhoff » Mon Apr 25, 2011 8:18 pm

WebDev22 wrote: I've installed the Export/Import Tool as well as the vqmod file, but there's no such option under SYSTEM.
Are you using a Linux or Windows server? If you send me a PM with your FTP and Opencart login details, I can take a look at it. It's most likely an issue with VQmod not being able to dynamically generate the needed modified header files from the XML specifications.

MHC Web Design
Override Engine * Integrated VQMod * Unused Images Manager * Instant Option Price Calculator * TrustPilot Reviews * Google Rich Snippets * Google Tag Manager * Export/Import Tool * SpamBot Buster


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am


Post by WebDev22 » Mon Apr 25, 2011 9:12 pm

JNeuhoff wrote:
WebDev22 wrote: I've installed the Export/Import Tool as well as the vqmod file, but there's no such option under SYSTEM.
Are you using a Linux or Windows server? If you send me a PM with your FTP and Opencart login details, I can take a look at it. It's most likely an issue with VQmod not being able to dynamically generate the needed modified header files from the XML specifications.
I just sent a PM, but it seems to be stuck in the Outbox. Let me know if you don't get it. Thanks for your help.

Active Member

Posts

Joined
Tue Apr 05, 2011 8:35 pm

Post by JNeuhoff » Tue Apr 26, 2011 5:40 pm

I had a quick look at it.

First of all, it seems you are using an older version of the Export/Import tool.
Secondly, you have renamed your modified header.* files to header_b.* so it didn't pick it up.

Download and install the lasted version from http://www.mhccorp.com/opencart/export-import-tool

It supports VQmod, or you can modify the Opencart core header files manually to include the necessary entries for this tool. I won't be back in my office till later this week, if you can't sort it out till then I can upload it later this week to your site.

MHC Web Design
Override Engine * Integrated VQMod * Unused Images Manager * Instant Option Price Calculator * TrustPilot Reviews * Google Rich Snippets * Google Tag Manager * Export/Import Tool * SpamBot Buster


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am


Post by WebDev22 » Tue Apr 26, 2011 7:22 pm

JNeuhoff wrote:I had a quick look at it.

First of all, it seems you are using an older version of the Export/Import tool.
Secondly, you have renamed your modified header.* files to header_b.* so it didn't pick it up.

Download and install the lasted version from http://www.mhccorp.com/opencart/export-import-tool

It supports VQmod, or you can modify the Opencart core header files manually to include the necessary entries for this tool. I won't be back in my office till later this week, if you can't sort it out till then I can upload it later this week to your site.
Thanks for looking at it. I had switched back the header file when I installed VQmod, but will go ahead and install the latest version.

Active Member

Posts

Joined
Tue Apr 05, 2011 8:35 pm

Post by WebDev22 » Sun May 01, 2011 5:43 am

WebDev22 wrote:
JNeuhoff wrote:I had a quick look at it.

First of all, it seems you are using an older version of the Export/Import tool.
Secondly, you have renamed your modified header.* files to header_b.* so it didn't pick it up.

Download and install the lasted version from http://www.mhccorp.com/opencart/export-import-tool

It supports VQmod, or you can modify the Opencart core header files manually to include the necessary entries for this tool. I won't be back in my office till later this week, if you can't sort it out till then I can upload it later this week to your site.
Thanks for looking at it. I had switched back the header file when I installed VQmod, but will go ahead and install the latest version.
I uploaded the latest version and have troubleshooted for hours, but keep getting a repeating lockscreen.png image and now cannot login. I'm obviously missing something but cannot figure out what is is. Any suggestions or help would be greatly appreciated.

Active Member

Posts

Joined
Tue Apr 05, 2011 8:35 pm

Post by JNeuhoff » Sun May 01, 2011 8:54 pm

I uploaded the latest version and have troubleshooted for hours, but keep getting a repeating lockscreen.png image and now cannot login. I'm obviously missing something but cannot figure out what is is. Any suggestions or help would be greatly appreciated.
As I said in my PM, its either an issue with your admin/config.php, or it has a wrong value in your database's seeting table for the config_url key.

MHC Web Design
Override Engine * Integrated VQMod * Unused Images Manager * Instant Option Price Calculator * TrustPilot Reviews * Google Rich Snippets * Google Tag Manager * Export/Import Tool * SpamBot Buster


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am


Post by WebDev22 » Mon May 02, 2011 3:26 am

JNeuhoff wrote:
I uploaded the latest version and have troubleshooted for hours, but keep getting a repeating lockscreen.png image and now cannot login. I'm obviously missing something but cannot figure out what is is. Any suggestions or help would be greatly appreciated.
As I said in my PM, its either an issue with your admin/config.php, or it has a wrong value in your database's seeting table for the config_url key.
I'm out of time and am going to use phpMyAdmin to get this import completed. I might circle back on a future project to see if I can get this to work. Thanks for all your help.

Active Member

Posts

Joined
Tue Apr 05, 2011 8:35 pm

Post by WebDev22 » Mon May 02, 2011 11:32 pm

JNeuhoff - I'm trying to revert back to the original admin, but am having trouble and can't login. Do you know to how resolve this issue: http://www.tanningbedlotionsdirect.com/admin/?

Active Member

Posts

Joined
Tue Apr 05, 2011 8:35 pm

Post by WebDev22 » Mon May 02, 2011 11:55 pm

WebDev22 wrote:JNeuhoff - I'm trying to revert back to the original admin, but am having trouble and can't login. Do you know to how resolve this issue: http://www.tanningbedlotionsdirect.com/admin/?
Actually, I might see if we can get this to work. I'm trying to export products from a Yahoo Store and import into this new OpenCart store. I'll send you a PM.

Active Member

Posts

Joined
Tue Apr 05, 2011 8:35 pm

Post by WebDev22 » Wed May 04, 2011 12:13 am

Thanks to JNeuhoff, who helped get this properly installed. Now I'm working on the Excel file and was wondering if there was a user guide available to explain how to set up the data.

To get started on the file, I exported a spreadsheet to use as a template but am puzzled by the absence of a product_id field. Shouldn't each record have a unique ID? Let me know if there is any documentation available that would help answer such questions.

Active Member

Posts

Joined
Tue Apr 05, 2011 8:35 pm

Post by JNeuhoff » Wed May 04, 2011 5:17 am

I exported a spreadsheet to use as a template but am puzzled by the absence of a product_id field.
Just tested the Export to spreadsheet from your site, and the product_ids are in there just fine.

Case closed!

MHC Web Design
Override Engine * Integrated VQMod * Unused Images Manager * Instant Option Price Calculator * TrustPilot Reviews * Google Rich Snippets * Google Tag Manager * Export/Import Tool * SpamBot Buster


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am


Post by risingisland » Thu May 05, 2011 6:06 am

Is there a way that, instead of downloading/uploading the .xml, it could be saved/loaded to and from a folder on the server?

I would like to sync the data with the physical stores inventory.

Newbie

Posts

Joined
Thu Dec 02, 2010 7:09 pm

Post by WebDev22 » Fri May 06, 2011 2:42 am

JNeuhoff wrote:
I exported a spreadsheet to use as a template but am puzzled by the absence of a product_id field.
Just tested the Export to spreadsheet from your site, and the product_ids are in there just fine.

Case closed!
Ready for this? I didn't realize the exported spreadsheet had multiple tabs. Now, that's pretty sad. :-[

Active Member

Posts

Joined
Tue Apr 05, 2011 8:35 pm

Post by WebDev22 » Fri May 06, 2011 3:26 am

In Excel 2007, when defining the 'categories' column under the 'Products' tab, I get an Excel alert that says "Number stored as text". When I import, I don't see any of those products. However, the first 10 rows, which I imported manually, appear on the site AND appear to be stored as text. Is there something I'm missing?

Active Member

Posts

Joined
Tue Apr 05, 2011 8:35 pm

Post by JNeuhoff » Fri May 06, 2011 5:22 pm

In Excel 2007, when defining the 'categories' column under the 'Products' tab, I get an Excel alert that says "Number stored as text". When I import, I don't see any of those products. However, the first 10 rows, which I imported manually, appear on the site AND appear to be stored as text. Is there something I'm missing?
Better use OpenOffice then. I can't fix MS Excel 2007 bugs! And reporting bugs to Microsoft is a waste of time.

I just tested it with Excel2010, using numbers stored as text, even added a new product with a filled-in value for among others the categories, and then re-imported it. All products, including the new one, showed up just fine both on the backend and frontend of Opencart.

I don't have MS Excel 2007.

I normally don't even use Windows.

MHC Web Design
Override Engine * Integrated VQMod * Unused Images Manager * Instant Option Price Calculator * TrustPilot Reviews * Google Rich Snippets * Google Tag Manager * Export/Import Tool * SpamBot Buster


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am


Post by WebDev22 » Fri May 06, 2011 11:37 pm

JNeuhoff wrote:
In Excel 2007, when defining the 'categories' column under the 'Products' tab, I get an Excel alert that says "Number stored as text". When I import, I don't see any of those products. However, the first 10 rows, which I imported manually, appear on the site AND appear to be stored as text. Is there something I'm missing?
Better use OpenOffice then. I can't fix MS Excel 2007 bugs! And reporting bugs to Microsoft is a waste of time.

I just tested it with Excel2010, using numbers stored as text, even added a new product with a filled-in value for among others the categories, and then re-imported it. All products, including the new one, showed up just fine both on the backend and frontend of Opencart.

I don't have MS Excel 2007.

I normally don't even use Windows.
I've used Excel for these types of imports for years and I can't see Excel 2007 being the problem. I exported the latest file using the Export/Import Tool, opened in Excel, and there are products that have defined categories. For example, under the "Products" tab, lines 70 through 99 all show category 35. However, these categories aren't defined in admin, nor can they be seen on the front end.

I just don't get how it can be this complicated. I'm even saving the file as 97-2003 XLS. I'll give your OpenOffice suggestion a try, but don't think it will resolve the problem.

Active Member

Posts

Joined
Tue Apr 05, 2011 8:35 pm

Post by JNeuhoff » Sun May 08, 2011 12:08 am

Again, I am unable to reproduce your error.

On your own server, products with id 70 to 188 belong to category 35 according to your database. When I export that to a spreadsheet, this is exactly what I get, too. And your category 35 (Australian Gold) is showing up just fine both on the Opencart backend and frontend.

Also, as I said, if Excel2007 isn't able to store numbers as text, ditch it, and get another bugfree spreadsheet software instead!

MHC Web Design
Override Engine * Integrated VQMod * Unused Images Manager * Instant Option Price Calculator * TrustPilot Reviews * Google Rich Snippets * Google Tag Manager * Export/Import Tool * SpamBot Buster


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests