Post by hhaltt » Wed Sep 28, 2016 3:25 pm

Hi all, my "product" table has two additional columns called "base_price" and "base_currency_code". So, how i can add this columns to import/export in this extension?

Newbie

Posts

Joined
Wed Sep 28, 2016 3:15 pm

Post by EcommercoNL » Thu Sep 29, 2016 9:36 pm

How do i use this extension? I have installed it successfully acording to the extension installer but i can't find the extension or how to use it... maybe something went wrong after all but i don't know. Can someone post a screenshot where the functions are located..?

Newbie

Posts

Joined
Thu Sep 29, 2016 9:34 pm

Post by EcommercoNL » Fri Sep 30, 2016 3:42 pm

Found it! Is this extension also capable of exporting products from one opencart, and importing them into another? Simply by insstalling the module on both installation? Ive tried but i get blanks imported, when i select replace names with id's, an error is given: Uploaded spreadsheet file has validation errors!
See also 'System > Tools > Error Logs' for more details.
No server data has been changed.

So i guess that won't work, but maybe i'm missing something...

appreciate the help and the extension!

Newbie

Posts

Joined
Thu Sep 29, 2016 9:34 pm

Post by HasanJunaidHashmi » Fri Sep 30, 2016 9:04 pm

Please Help
OpenCart Version 2.3.0.2
Says Extension Installed Successfully
Extensions->Modifications shows Export/Import Tool (V3.5) for OpenCart 2.x . So refreshed Extensions->Modifications
It show nothing in Settings->User Groups ->Admin-> Access Permission
It show nothing in Settings->User Groups ->Admin-> Modify Permission
What to do ?


Posts

Joined
Thu Mar 21, 2013 1:30 pm

Post by JNeuhoff » Sat Oct 01, 2016 5:08 am

HasanJunaidHashmi wrote:Please Help
OpenCart Version 2.3.0.2
Says Extension Installed Successfully
Extensions->Modifications shows Export/Import Tool (V3.5) for OpenCart 2.x . So refreshed Extensions->Modifications
It show nothing in Settings->User Groups ->Admin-> Access Permission
It show nothing in Settings->User Groups ->Admin-> Modify Permission
What to do ?
This question has been asked multiple times before. You most likely uploaded the files to the wrong place because of a missing or wrong value in System > Settings > edit Store > tab FTP > FTP Root

MHC Web Design
Override Engine * Integrated VQMod * Unused Images Manager * Instant Option Price Calculator * TrustPilot Reviews * Google Rich Snippets * Google Tag Manager * Export/Import Tool * Template Switcher PHP/Twig


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am


Post by JNeuhoff » Sat Oct 01, 2016 5:11 am

hhaltt wrote:Hi all, my "product" table has two additional columns called "base_price" and "base_currency_code". So, how i can add this columns to import/export in this extension?
You can add support for these 2 additional fields via a VQmod XML script which would modify the admin/model/tool/export_import.php file. Or we can do it for you for a small charge, contact us here.

MHC Web Design
Override Engine * Integrated VQMod * Unused Images Manager * Instant Option Price Calculator * TrustPilot Reviews * Google Rich Snippets * Google Tag Manager * Export/Import Tool * Template Switcher PHP/Twig


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am


Post by deizik » Sat Oct 08, 2016 11:57 am

Hello, opencart v 2.3.0.2, module v 3,7

When you try to export: Could not close zip file php://output.
Error log:
2016-10-08 7:55:32 - PHP Warning: realpath(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/var/www/deiz/data:.) in /var/www/deiz/data/www/vinca.by/system/PHPExcel/Classes/PHPExcel/Shared/File.php on line 178
2016-10-08 7:55:32 - PHP Warning: tempnam(): open_basedir restriction in effect. File() is not within the allowed path(s): (/var/www/deiz/data:.) in /var/www/deiz/data/www/vinca.by/system/PHPExcel/Classes/PHPExcel/Writer/Excel2007.php on line 190
2016-10-08 7:55:32 - PHP PHPExcel_Writer_Exception: Could not close zip file php://output. in /var/www/deiz/data/www/vinca.by/system/PHPExcel/Classes/PHPExcel/Writer/Excel2007.php on line 389


What am I doing wrong? =(

Ps Hi from Belarus

Newbie

Posts

Joined
Sat Oct 08, 2016 11:51 am

Post by ray-yourswj » Sun Oct 09, 2016 7:38 pm

Hi,

I am using "Opencart SEO Pack PRO" on my multilingual website (OC2.0.3.1).

Could anybody advise how can I export and import the multilingual SEO Keywords via "Multilingual Export/Import for OpenCart 2.x"? Does a standard version of "Multilingual Export/Import for OpenCart 2.x" support for that? Or should I apply a modified version from JNeuhoff ;D ?

Raymond

Newbie

Posts

Joined
Sat Sep 12, 2015 8:54 pm

Post by JNeuhoff » Sun Oct 09, 2016 9:25 pm

ray-yourswj wrote:Hi,

I am using "Opencart SEO Pack PRO" on my multilingual website (OC2.0.3.1).

Could anybody advise how can I export and import the multilingual SEO Keywords via "Multilingual Export/Import for OpenCart 2.x"? Does a standard version of "Multilingual Export/Import for OpenCart 2.x" support for that? Or should I apply a modified version from JNeuhoff ;D ?

Raymond
Our Export/Import tool is designed for standard OpenCart versions. However, we can add support for any additional DB fields introduced by 3rd party extensions via VQmod XML scripts, for a small charge. You can contact us here.

MHC Web Design
Override Engine * Integrated VQMod * Unused Images Manager * Instant Option Price Calculator * TrustPilot Reviews * Google Rich Snippets * Google Tag Manager * Export/Import Tool * Template Switcher PHP/Twig


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am


Post by mercurysa » Mon Oct 10, 2016 2:35 pm

Hi there. Running v3.7 of import export, also tried on 3.6. Keep getting a 404 error if i try export my whole product list. No errors logged. All my php settings are fine, iv checked, double checked and confirmed with my VPS host. I can export categories and products in batches but not my whole list (10 000+ products). I see the same problem here http://forum.opencart.com/viewtopic.php ... 01#p641701 ... No resolution though. Please advise. ;D

OC2.0.1.1

Newbie

Posts

Joined
Thu Mar 19, 2015 2:44 pm

Post by JNeuhoff » Mon Oct 10, 2016 4:11 pm

mercurysa wrote:Hi there. Running v3.7 of import export, also tried on 3.6. Keep getting a 404 error if i try export my whole product list. No errors logged. All my php settings are fine, iv checked, double checked and confirmed with my VPS host. I can export categories and products in batches but not my whole list (10 000+ products). I see the same problem here http://forum.opencart.com/viewtopic.php ... 01#p641701 ... No resolution though. Please advise. ;D

OC2.0.1.1
10 000 products is quite a lot. Realistically you won't be able to do more than 2000 to 4000 products at a time. The Export/Import uses the 3rd party PHPExcel library which happens to be quite memory hungry. You may want to try the phpTemp cache settings to reduce the memory requirements a bit.

MHC Web Design
Override Engine * Integrated VQMod * Unused Images Manager * Instant Option Price Calculator * TrustPilot Reviews * Google Rich Snippets * Google Tag Manager * Export/Import Tool * Template Switcher PHP/Twig


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am


Post by mercurysa » Mon Oct 10, 2016 4:19 pm

Thanks for the reply. Even a 4000 batch does not go, before i could do 10 000 in a few mins. Tried the phptemp cache as well.
The only thing that has changed is we switched from apache + suPHP to apache + fastCGI on our VPS. But user and global php config has not changed.

Are you perhaps aware of any specific settings with fastCGI that need to be applied?

Newbie

Posts

Joined
Thu Mar 19, 2015 2:44 pm

Post by JNeuhoff » Mon Oct 10, 2016 5:02 pm

The main disadvantage of the FastCGI handler is that it can be very memory intensive. This is because FastCGI keeps PHP sessions opened in the background in memory for quicker access and the ability to use PHP opcode caching can add to the memory usage as well. I think unless your Opencart server is heavily bombarded with requests you'd be better off with suPHP.

User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am


Post by Xciso » Sun Nov 20, 2016 3:14 am

Hi. I really love this extension.
I want to add a new tab for a special extension I have made.
But it looks hard to make a new one easy. To only make a new field like "isbn" for example isnt so much work.
But I need to have 8 new fields. Thats why I need a new tab.

Does anyone know where in the export_import file I need to edit to get a new tab?
I know it is file: admin/model/tool/export_import.php

Thanks.

Active Member

Posts

Joined
Fri Jul 15, 2011 5:20 am

Post by alex@requiemarms.com » Thu Nov 24, 2016 3:27 pm

I have been using this for two years. Today I exported and did a clean install.
Will not import correctly. I changed nothing.
2016-11-24 1:25:32 - Export/Import: Undefined option_name '21' used in worksheet 'ProductOptions'!
It is defined, as "false" (with no quotes).
Thanks.


Posts

Joined
Thu Nov 24, 2016 3:23 pm

Post by JNeuhoff » Fri Nov 25, 2016 11:13 pm

alex@requiemarms.com wrote:I have been using this for two years. Today I exported and did a clean install.
Will not import correctly. I changed nothing.
2016-11-24 1:25:32 - Export/Import: Undefined option_name '21' used in worksheet 'ProductOptions'!
It is defined, as "false" (with no quotes).
Thanks.
Are you still using the same Export/Import tool settings? E.g.

Use option_id instead of option name in worksheets 'ProductOptions' and 'ProductOptionValues'
Use option_value_id instead of option_value name in worksheet 'ProductOptionValues'

MHC Web Design
Override Engine * Integrated VQMod * Unused Images Manager * Instant Option Price Calculator * TrustPilot Reviews * Google Rich Snippets * Google Tag Manager * Export/Import Tool * Template Switcher PHP/Twig


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am


Post by artgarcia » Sat Nov 26, 2016 10:46 am

This is the file exported by the extension

Hi JN! Thanks for your extension. I have a problem I use mac with numbers for import/export. I export the products save on Numbers for Mac and then without any mods I save the file as Excel.xlsx and import to opencart. Opencart give me an error:

2016-11-25 9:55:00 - Export/Import: Missing product_ids in worksheet 'Discounts'!
2016-11-25 9:55:00 - Export/Import: Missing product_ids in worksheet 'ProductFilters'!
2016-11-25 9:55:00 - Export/Import: Missing customer_groups in worksheet ‘Discounts'!


If I open the Microsoft excel xlsx file I get this in the Discount tab:
Image

If I open Mac Numbers I get this in the Discount tab:
Image

I really can't find the difference between the 2 files.

I don't have the microsoft exel licence then I can't modify the file.

I'm included in this post 2 files:

1) The .xlsx file exported by the extension
2) The same file opened in Mac Numbers and then saved as a .xlsx file

I'll appreciate your help. Thanks JN!

Attachments

This is the same file opened in Numbers for mac and then exported as an excel file using the export utility in the Numbers software.


Newbie

Posts

Joined
Mon Dec 05, 2011 8:59 am

Post by JNeuhoff » Sun Nov 27, 2016 11:05 pm

artgarcia: This same question has been posted so many times now. At the danger of repeating myself: Your error messages about missing product_ids are generated because you have invisible trailing blank lines. Why can't you use OpenOffice or LibreOffice?

MHC Web Design
Override Engine * Integrated VQMod * Unused Images Manager * Instant Option Price Calculator * TrustPilot Reviews * Google Rich Snippets * Google Tag Manager * Export/Import Tool * Template Switcher PHP/Twig


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am


Post by Hackej » Thu Dec 01, 2016 2:18 pm

Hi JNeuhoff!

Would it be possible for you to also include the related Download id's for each Product in the export/import?
The would be very helpful.

BR
/Hackej

New member

Posts

Joined
Fri May 27, 2011 1:47 pm

Post by pinmaster » Sat Dec 03, 2016 12:05 am

Hi, thanks for the mod! Can you add a feature to specify all product filters in the one signle Excel cell, like this:

Code: Select all

product_id   filter_group          filter_name
1            some_group            filter1|fil2|flt3|more
2            othergrp              otherflt1|othflt2|and_so_on
instead of standard way:

Code: Select all

product_id   filter_group          filter_name
1            some_group            filter1
1            some_group            fil2
1            some_group            flt3
1            some_group            more

Newbie

Posts

Joined
Fri Dec 02, 2016 7:23 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests