Page 3 of 4

Re: Miten pääsen käsiksi ostoskorin tietoihin?

Posted: Mon Oct 22, 2012 4:07 am
by kemes
kemes wrote:Mitenkäs saan linkin päivittymään heti sen jälkeen kun jokin tuote on lisätty koriin?
Ei tosiaan tarvi mitään täydellisia ohjeita alkaa kirjoittamaan. Muutama vinkki riittää.

Jonkin verran ohjelmointikokemusta, mutta ensimmäinen kerta kun pelaan MVC-rakenteen kanssa, joten hieman on vielä hakusessa. Välillä vaikea ymmärtää mitä tapahtuu missäkin osassa koodia.

Re: Miten pääsen käsiksi ostoskorin tietoihin?

Posted: Mon Oct 22, 2012 4:58 am
by kemes
Toistaieksi toteutin asian seuraavasti.

product.tpl -tiedoston jquery scriptiin lisätty location.reload(); joka päivittää sivun. Tämän yksinkertaisen funkkarin lisäämisestä aiheutuu se, että "tuote lisätty onnistuneesti" viesti ei toimi enään niin kuin sen pitäisi. Päädyin vain kommentoimaan tämän ominaisuuden pois jquery scriptistä.

Ei elegantein tapa, mutta toimii toistaiseksi. Parempaa keinoa miettiessä...

Re: Ongelmia ALV:ien kanssa

Posted: Wed Nov 07, 2012 5:22 am
by rmi
Taas jatkuu paini alvien kanssa, tällä kertaa vanhemman 1.4.9 version kanssa.. Onko mahdollista muuttaa tilausvahvistuksen hinnat verolliseksi .tpl tiedostossa? Kun on multistoressa useampia kauppoja eri asiakasryhmille ja tukku hommat saisi pysyä verottomana ja vain kuluttaja kauppaan pitäisi saada verolliset hinnat..

edit: sen verran helpotusta että myös controller tiedostoon sopii kajota (eri checkout kuin tukussa)

tuote- ja rivihinnat menikin helposti .tpl tiedostosta verolliseksi, kertokaapa vielä joku mitä sinne pitää laitaa muuttujaksi että tulee 1,23 (eli tuotteen veroprosentti kertoimeksi muutettuna)? Kokeilin suoraan luvulla ja se ainakin toimii..

Kategoria kohtaiset slideshow

Posted: Thu Dec 06, 2012 8:26 pm
by Anzelmi
Onnistuuko jollain saada jokaiseen kategoriaan oma slideshow.
Niin että slideshow on ennen kategoria tekstiä.

Re: Kategoria kohtaiset slideshow

Posted: Sun Dec 09, 2012 3:35 pm
by Anzelmi
Ratkaisin hommaan niin että jokaisella kategorialla on oma layout.

Re: Kategoria kohtaiset slideshow

Posted: Fri Jan 25, 2013 5:46 pm
by pm-netti
Anzelmi wrote:Ratkaisin hommaan niin että jokaisella kategorialla on oma layout.
Katsos vaan, täällä oli näköjään hiukan samankaltaista touhuttu kuin minäkin.
Minä olen parhaillaan tekemässä kategoria-kohtaista sliderwall-moduulia. Sen tarkoituksena on normaalin tuotelistan sijasta esitellä tuotteet "seinäesityksenä".
Pikku pulma tuli eteen. Tällä hetkellä tulostaa tuon moduulin sisällön kahteen kertaan. Ikäänkuin kuin tuo koko moduuli tulostettaisiin kahtena. Minulla ei siinä ole mitään silmukkaa, mikä sen aiheuttaisi, mistä moinen mahtaa johtua?

T: peku

ps. Saimpa tämän kohdan toimimaan. Homma oli josatkin selaimen välimuistista kiinni. Vielä kun saan nuo kategorian nykyiset listaukset siitä pois... :)

Ps 2: Kun asensin tämän pätkän tiedoston sliderwall.tpl loppuun "vanhoja" kategorioita ei näytetä:

Code: Select all

<style type="text/css">
  h1{ display:none;}
  h2{ display:none;}
 .category-list{ display:none;}
 .product-filter{ display:none;}
 .product-list{ display:none;}
 .product-compare{ display:none;}
 .pagination{ display:none;}
</style>
Tämän tapaisella systeemillä varmaankin saisi kenties myös tuon Anzelmin käyttämän sildeshown toimimaan..... ;)

Laskulta Etunimi = teksti pois?

Posted: Thu Feb 07, 2013 8:12 pm
by Jurexco
Hei

Mistähän kohtaa pitäisi ja mitä muokata että saisi tulostetulta laskulta pois Maksajalta tekstit Etunimi = jne. Eli tulostuisi vain nimi.
Laskunäkymä.png

Lasku - Laskunäkymä.png (55.56 KiB) Viewed 3524 times


Re: Laskulta Etunimi = teksti pois?

Posted: Fri Feb 08, 2013 6:47 am
by Venkko
suomennetutulta järjestelmältä löytyy tälläisestä paikasta:

ylläpito -> lokalisointi -> maat -> Finland -> muokkaa

sieltä alla oleva kohta

Osoitteen muoto:
Etunimi = {firstname}
Sukunimi = {lastname}
Yritys = {company}
Katuosoite = {address_1}
Osoitetarkenne = {address_2}
Postitoimipaikka = {city}
Postinumero = {postcode}
Alue = {zone}
Alueen koodi = {zone_code}
Maa = {country}

ja poista tuosta nuo "Etusivu = " merkinnät, eli jäljelle vain halumasi { } -merkkien sisällä olevan teksti.

Re: Laskulta Etunimi = teksti pois?

Posted: Fri Feb 08, 2013 7:19 pm
by Jurexco
Kiitos avusta!

Bannerin linkki avautumaan uuteen ikkunaan?

Posted: Fri Feb 22, 2013 2:04 am
by Jurexco
Miten saisi bannerin linkin avautumaan omaan ikkunaansa. Eli mihin pitäisi lisätä 'target="_blank"' ohjaus?

Kun on valmistajan logo CAROUSEL:ssa ja napauttaa logoa niin valmistajan sivu avautuisi uuteen ikkunaan.

Paikkahan löytyi: Catalog/view/theme/default/template/module/carousel.tpl, josta rivi 4
Ihan vaan tiedoksi muillekin.

Sivuston räätälöinti, SEO, konversion kasvattaminen...

Posted: Thu Jun 20, 2013 4:38 pm
by Uitto
Ajattelin jakaa tässä muutaman vinkin, joita itse viime yön pimeinä tunteina värkkäsin.

Päivittelin kaupan 1.5.3.1 -> 1.5.5.1 ja samalla lisäilin hieman vqmodeja sekä tein myös omia muutoksia.


Isoin muutos liittyy konversioprosentin kasvattamiseen (ainakin yritän). Nyt ei puhuta tuotekuvauksista yms. asiaan liittyvästä vaan keskitytään opencartin tekniseen puoleen. Pyrin nostamaan konversiota kahdella tavalla:
1. "Lisää koriin"-napin väri
2. Lisää koriin -> Osta nyt (Add to cart -> Buy It Now !)


Etsi käsiisi polku catalog/view/theme/teemasi/stylesheet/stylesheet.css

Tänne voi lisätä ihan loppuun seuraavan:

Code: Select all

.cart input.button {
background-color:#FF4500 !important;
font-size:13px;
font-weight:600 !important;
letter-spacing:1px;
text-shadow: 2px 2px 2px #000000;
}
Sopivan värin voi etsiä vaikkapa täältä http://www.somacon.com/p142.php. Tuo antamani väri on oranssinpunainen.


Sitten etsitään catalog/language/finnish/finnish.php

Siellä on noin rivillä 25 riippuen käännösversiosta:

Code: Select all

$_['button_cart']           = 'Osta nyt !';
Toki nämä voisi tehdä vqmodilla, jolloin kaupan päivitys olisi helpompaa.

Koska kaupassani ei ole tuotteille mitään tarkempia teknisiä tietoja, ei tuotevertailulla ole mitään järkeä. Poistinkin tuotevertailun sen footerista, kategorioista ja product-sivulta. Samalla poistin footerista affiliate-linkin.

Tässä vqmod siihen, en lupaa mitään toimivuutta muissa teemoissa:

Code: Select all

<modification>
	<id><![CDATA[@nasin omat setupit]]></id>
	<version><![CDATA[1]]></version>
	<vqmver><![CDATA[1.0.0]]></vqmver>
	<author><![CDATA[Nasin]]></author>
	<file name="catalog/view/theme/*/template/common/header.tpl">
		<operation>
			<search position="after" error="log"><![CDATA[<?php echo $text_home; ?></a></li>]]></search>
			<add><![CDATA[<li><a href="http://omalinkki.fi">Lisää oma linkkisi headeriin tai poista tämä</a></li>]]></add>
		</operation>
	</file>
	<file name="catalog/view/theme/*/template/common/footer.tpl">
		<operation>
			<search position="replace" error="log"><![CDATA[<li><a href="<?php echo $affiliate; ?>"><?php echo $text_affiliate; ?></a></li>]]></search>
			<add><![CDATA[]]></add>
		</operation>
		<operation>
			<search position="after" error="log"><![CDATA[<?php echo $text_special; ?></a></li>]]></search>
			<add><![CDATA[<li><a href="http://omalinkki.fi">Tämä lisää oman linkin ekstrat-osioon alimmaiseksi</a></li>]]></add>
		</operation>
	</file>
	<file name="catalog/view/theme/*/template/product/product.tpl">
		<operation>
			<search position="replace" error="log"><![CDATA[<a onclick="addToCompare('<?php echo $product_id; ?>');"><?php echo $button_compare; ?></a>]]></search>
			<add><![CDATA[]]></add>
		</operation>
	</file>
	<file name="catalog/view/theme/*/template/product/category.tpl">
		<operation>
			<search position="replace" error="log"><![CDATA[<div class="product-compare"><a href="<?php echo $compare; ?>" id="compare-total"><?php echo $text_compare; ?></a></div>]]></search>
			<add><![CDATA[]]></add>
		</operation>
		<operation>
			<search position="replace" error="log"><![CDATA[<div class="compare"><a onclick="addToCompare('<?php echo $product['product_id']; ?>');"><?php echo $button_compare; ?></a></div>]]></search>
			<add><![CDATA[]]></add>
		</operation>
		<operation>
			<search position="replace" error="log"><![CDATA[html += '  <div class="compare">' + $(element).find('.compare').html() + '</div>';]]></search>
			<add><![CDATA[]]></add>
		</operation>
		<operation>
			<search position="replace" error="log"><![CDATA[html += '<div class="compare">' + $(element).find('.compare').html() + '</div>';]]></search>
			<add><![CDATA[]]></add>
		</operation>
	</file>
</modification>
Ja kyllä, teemassani tuo viimeinen kohta on kahteen kertaan category.tpl-tiedostossa. En ole varma miten vqmod toimii, joten laitoin tuon kahteen kertaan. Ei ainakaan virheilmoituksia anna.

Chatbox opencarttiin

Posted: Sat Aug 17, 2013 2:10 pm
by NordicPro
Terve,

Haluaisin asentaa verkkokauppaan online chatboxin. Pääsivulle se on asennettu (koodi vaan koodien väliin) mutta miten se asennetaan opecarttiin? :) Osaako joku auttaa?

Re: Chatbox opencarttiin

Posted: Sun Aug 18, 2013 1:45 am
by butte
Tervetuloa foorumeilla. Joka chatbox? Useat ilmainen chatboxes ovat käytettävissä, jotka voidaan työntää OpenCart. Ainakin yksi chatbox on laajennus (ks. foorumi laajennus store).

Katso PM (ylhäällä vasemmalla sivulla, kun olet kirjautunut sisään). . .

Re: Chatbox opencarttiin

Posted: Sun Aug 18, 2013 2:06 pm
by NordicPro
Terve Butte,

Pääsivulla on JivoChat ja olen siihen tyytyväinen. Sen voisi asentaa myös opencarttiin.

Pääsääntöisesti haluaisin tietää sen reitin miten asennan. Haluaisin itseäni kehittää uuden harrastuksen parissa. :)

Re: Chatbox opencarttiin

Posted: Mon Aug 19, 2013 12:35 am
by butte
Tervehdys, NordicPro,

Tarvitset harrastukset talvella, ei kesällä. "Hyvänen aika."

Mikä on verkkotunnus tai URL (osoite)?

JivoChat käyttää Adobe / Flex (kanssa ".air" tiedosto paikalliseen työpöydälle tai kannettava kone).

OpenCart on php ja js.

Adminin tilaus notifikaatio maili..

Posted: Fri Oct 25, 2013 2:11 am
by jkohtala
Moi,

Piti lähtä kysymään neuvoa on onko joku tehnyt modannut tuota adminin tilaus notifikaatio mailia niin, että siellä näkyis tuote ja tuotteen optioiden hinnat eriteltynä.

Tällä hetkellä käytän tätä extensionia joka on melkein täydellinen mutta..
http://www.opencart.com/index.php?route ... on_id=4137
Nythän tuo näyttää tämän näin:

Tuote Malli määrä hinta yhteensä
Grilli
- isompi sytytin Beefeater 1 395,00€ 395,00€
- suojapressu

Asiakas haluaisi, että se näkyisi näin.
Tuote Malli määrä hinta yhteensä
Grilli Beefeater 1 349,00€ 395,00€
- isompi sytytin +29,00€
- suojapressu +17,00€

Toimituskulu näkyviin tuotetietoihin?

Posted: Thu Mar 13, 2014 1:49 am
by Aamu
Olen nähnyt joissakin (kilpailevissa) verkkokaupoissa, että tuotetietoja katsottaessa on reunalla bannerissa listattuna kyseisen tuotteen toimituskulut eri toimitustavoilla. Sellaista nyt kaipailen, eli onko Opencartissa mitään keinoa saada Postin ja Matkahuollon moduulissa määritelty toimituskulu näkyviin suoraan yksittäisen tuotteen tietoihin? Sen tiedonhan pitäisi määrittyä jotenkin tuotteen painon perusteella.

Asiakas saisi siten tämän oleellisen ostopäätökseen vaikuttavan tiedon näkyviin heti, eikä sitä tarvitsisi kaivella ostoskorin tai kassan kautta. Käytössäni on versio 1.5.6.1 ja Hydenetin postimoduulit.

Kiitos guruille jo etukäteen valaisevasta vastauksesta!

Haku-toiminnossa sub-kategorian checked [RATKAISTU]

Posted: Tue Apr 01, 2014 1:02 am
by Mi_Kaheli
Tuola hakusivulla on checkbox sitä varten, että etsitään myös valitun kategorian ala-kategorioista

Koodi sille on tälläinen tuola category/view/..../product/search.tpl

Code: Select all

<?php if ($sub_category) { ?>
      <input type="checkbox" name="sub_category" value="1" id="sub_category" checked="checked" />
      <?php } else { ?>
      <input type="checkbox" name="sub_category" value="1" id="sub_category" />
      <?php } ?>
      <label for="sub_category"><?php echo $text_sub_category; ?></label>

Onko näin, että mikäli alakategorioita löytyy, niin tuon boxin pitäisi olla jo valittuna valmiiksi..
Se ei kuitenkaan valittuna ole ja haluaisin sen valituksi.

Kun laitan tuohon else:n jälkeiseen riviin myös checked="checked", ei valintaa ole vieläkään, mutta jos haen jostain kategoriasta, ilmestyy valinta heti haun jälkeen, mutta hakutulos ei vielä vastaa sitä, että täppä on boxissa.

Periaatteessa tämä ei olisi ongelma, mutta kun mulla on kaikki tuotteet vasta neljännen polven kategoriassa, eikä niitä voi valita tuolla haun pudotusvalikolla, niin olisi hyvä olla tuo täppä jo valmiina..

Re: Haku-toiminnossa sub-kategorian checked

Posted: Tue Apr 01, 2014 2:44 pm
by pm-netti
Mi_Kaheli wrote:

Code: Select all

<?php if ($sub_category) { ?>
      <input type="checkbox" name="sub_category" value="1" id="sub_category" checked="checked" />
      <?php } else { ?>
      <input type="checkbox" name="sub_category" value="1" id="sub_category" />
      <?php } ?>
      <label for="sub_category"><?php echo $text_sub_category; ?></label>
Tuolla php-silmukalla ei ole kunnolla käyttöä tuossa kohtaa, sillä asia hoidetaan javascriptissä. Ruutu tulee valituksi, kun riville 134 (minun versio 1.5.6) lisää checked-valinnan tuon remove-rivin jälkeen:

Code: Select all

$('input[name=\'sub_category\']').removeAttr('disabled');
$('input[name=\'sub_category\']').attr('checked','checked');
Voit myös kokeilla, miten saat tuon hoidettua vqmodilla, mutta sunnilleen tähän tapaan:

Code: Select all

<search position="after"><![CDATA[removeAttr('disabled');]]></search>
<add><![CDATA[$('input[name=\'sub_category\']').attr('checked','checked');]]></add>

Re: Haku-toiminnossa sub-kategorian checked

Posted: Tue Apr 01, 2014 11:43 pm
by Mi_Kaheli
Oot sä vaan nero :)

Tosin, ihan noin ei vielä toiminut, boxi oli epäaktiivisena hakusivulle mentäessä, eikä tuo koodi lisännyt siihen täppää.
Kun valitsin jonkin alakategorian, niin boxi aktivoitui, mutta siihen ilmestyi täppä vasta sitten, kun oli käyttänyt hakua, eli oli sivu päivittynyt.
Tuon rivin 133, kun poisti, niin alakategorian valittuani, täppä ilmestyy boxiin, joskin tällöin boxi on edelleen siinä tilassa, että täppää ei itse saa sitte otettua pois... joskaan tämä ei taida kyllä haitata mitään, kun ei mun kaupasta ole mikään järki hakea muutoin, kuin ei noissa ylemmissä kategorioissa ole mitään
Jos poistaa vielä rivin 131, niin sitten boxi on aktiivinen kokoajan ja täppä ilmestyy, kun valitsee alakategorian ja myös katoaa, jos valitseekin, että etsii kaikista kategorioista.. ja sen saa miten vain itse klikattua hiirellä päälle ja pois.
Tästä ei juurikaan liene haittaa vaikka täppä olisi kokoaika läsnä, vai alkaako koodi hakemaan tuplasti, kun hakee ensin kaikista kategorioista tuon pudotusvalikon valitsemana ja sitten vielä uudelleen täpän valitsemana?


Ehkäpä teen noin, että jätän tuon rivin 133 pois, niin toiminta on sellainen, kuin haluan..



Tein homman tuolla aiemmassa viestissäni mainitsemallani vQModerator lisäosalla... on kyllä järjettömän helppoa :)


btw.. onko 1.5.6 -> 1.5.6.1 päivityksestä mitään hyötyä suuntaan tai toiseen? Sä kun oot tehnyt tuota tietokanta-päivittäjää, mutta ei ole tuolle yhdistelmälle päivittäjää, joten ei sitten liene edes olevan eroja?

Kaippa tuo pitäisi päivittääkkin, ennen kuin saan kaupan siihen kuntoon, että voi sivun avata käyttöön..
Ainakin pääsisi sitten syntyneet ongelmat korjaamaan, kun kuitenkin oon jotain sössinyt, kun en oo vqmodia käyttänyt alusta asti ja kaikkea ei aina oo voinu muistaa kirjoittaa ylös, mitä on muokannu..