Post by pm-netti » Wed Apr 02, 2014 4:14 am

Mi_Kaheli wrote: btw.. onko 1.5.6 -> 1.5.6.1 päivityksestä mitään hyötyä suuntaan tai toiseen? Sä kun oot tehnyt tuota tietokanta-päivittäjää, mutta ei ole tuolle yhdistelmälle päivittäjää, joten ei sitten liene edes olevan eroja?

Kaippa tuo pitäisi päivittääkkin, ennen kuin saan kaupan siihen kuntoon, että voi sivun avata käyttöön..
Ainakin pääsisi sitten syntyneet ongelmat korjaamaan, kun kuitenkin oon jotain sössinyt, kun en oo vqmodia käyttänyt alusta asti ja kaikkea ei aina oo voinu muistaa kirjoittaa ylös, mitä on muokannu..
Kyllä nuo erot on todella pieniä, ainakin ulospäin. Ei varmaan kannata sen takia sitä ryhtyä päivittämään. Tosin se päivitys onnistunee ihan sillä, että kopioi version 1.5.6.1 tiedostot nykyisten päälle. Voi tietysti harkita, kannattaako index.php tiedostoja päivittää ja tuhota samalla niissä olevia vqmod-rakenteita. Tietokannassa ei tietääkseni ole eroja. Tuo minun update systeemi on tosiaan vanhemmille versioille, joissa on tietokannassa paljon päivitettävää.

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by DarkWarder » Sun May 04, 2014 12:02 am

Joo mä haluaisin tämän kanssa.

New member

Posts

Joined
Fri Mar 02, 2012 5:41 am

Post by Anttih » Sun May 04, 2014 7:39 pm

Ei onnistu. Ei ainakaan mitenkään helposti.
Täytyisi rakentaa palikka joka hakisi aina jokaisen tuotteet kohdalla kaikki toimitustavat ja sitten listaisi nämä johonkin kohtaan tuote sivulla.
Tuotteen paino tietoa ei normalisti edes ole saatavana tuotesivulla, mutta toki sen sinne saa helposti lisättyä.

Onko se oikeasti kovin oleellinen tieto paljonko toimituskulut on yhden tietyn tuotteen kohdalla?
Mielestäni järkevämpi tapa on ilmoittaa vaikka jollain bannerilla tylliin "Toimituskulut alk xx €".

Shipping methods: Matkahuolto, Posti, PostNord
Payment methods: Advance payment / Bank transfer, Checkout, Paytrail, Maksukaista
Modules: Prinetti, Matkahuolto's adress label, Random Products
vQmod: Checkout prices with tax, Product price input with tax
See my all modules


Active Member

Posts

Joined
Thu Feb 03, 2011 5:11 pm
Location - Finland

Post by DarkWarder » Sun May 04, 2014 9:23 pm

Anttih wrote:Ei onnistu. Ei ainakaan mitenkään helposti.
Täytyisi rakentaa palikka joka hakisi aina jokaisen tuotteet kohdalla kaikki toimitustavat ja sitten listaisi nämä johonkin kohtaan tuote sivulla.
Tuotteen paino tietoa ei normalisti edes ole saatavana tuotesivulla, mutta toki sen sinne saa helposti lisättyä.

Onko se oikeasti kovin oleellinen tieto paljonko toimituskulut on yhden tietyn tuotteen kohdalla?
Mielestäni järkevämpi tapa on ilmoittaa vaikka jollain bannerilla tylliin "Toimituskulut alk xx €".
Eli minäkin haluaisin sen paino+pituus+korkeus+leveys tiedot sinne tuote tietoihin näkyville.
Eli miten se hoituu sitten?

New member

Posts

Joined
Fri Mar 02, 2012 5:41 am

Post by Anttih » Mon May 05, 2014 2:23 pm

DarkWarder wrote: Eli minäkin haluaisin sen paino+pituus+korkeus+leveys tiedot sinne tuote tietoihin näkyville.
Eli miten se hoituu sitten?
Muokkaa tiedostoa catalog/controller/product/product.php seuraavasti:
Rivin

Code: Select all

$this->data['points'] = $product_info['points'];
(~279) jälkeen lisää seuraavat rivit:

Code: Select all

$this->data['weight'] = $this->weight->format($product_info['weight'], $product_info['weight_class_id']);
$this->data['width'] = $this->length->format($product_info['width'], $product_info['length_class_id']);
$this->data['height'] = $this->length->format($product_info['height'], $product_info['length_class_id']);
$this->data['length'] = $this->length->format($product_info['length'], $product_info['length_class_id']);
Ulkoasutiedostossa (catalog/view/theme/TEEMAN_NIMI/template/product/product.tpl) voit sitten tulostaa tiedot haluamaasi kohtaan seuraavasti:

Code: Select all

<?php echo $weight; ?> // Paino
<?php echo $width; ?> // Leveys
<?php echo $height; ?> // Korkeus
<?php echo $length; ?> // Pituus
Kannattaa käyttää vQmodia noihin muokkauksiin.

En kokeilut, mutta pitäisi toimia. Vastaavalla tapaa saat muutkin tuotteen tiedot mitä ei normaalisti ole näkyvissä.

Shipping methods: Matkahuolto, Posti, PostNord
Payment methods: Advance payment / Bank transfer, Checkout, Paytrail, Maksukaista
Modules: Prinetti, Matkahuolto's adress label, Random Products
vQmod: Checkout prices with tax, Product price input with tax
See my all modules


Active Member

Posts

Joined
Thu Feb 03, 2011 5:11 pm
Location - Finland

Post by Mi_Kaheli » Fri May 09, 2014 4:38 am

Etsiessäni keinoja kaupan sivulatausten nopeuttamiseen, törmäsin tälläiseen
http://bloke.org/opencart/opencart-slow ... 3-edition/

Tuola on linkki opencart-turbo -scriptiin
https://github.com/chrisatomix/opencart-turbo
jonka avulla ymmärtääkseni ainakin indexoidaan tietokantaa.
Meinasin jo klikata scriptin käyntiin, mutta en tohtinut painaa käynnistä-nappulasta.

Onko kellään kokemusta tuosta? onko vain ongelmien kerjäämistä, jos tuon tekee?

New member

Posts

Joined
Sun Nov 03, 2013 2:39 am

Post by DarkWarder » Sun May 11, 2014 12:44 am

onko joku testannu tätä onko turvallinen vai sekoittaako kaiken?

New member

Posts

Joined
Fri Mar 02, 2012 5:41 am

Post by pm-netti » Sun May 11, 2014 1:53 am

DarkWarder wrote:onko joku testannu tätä onko turvallinen vai sekoittaako kaiken?
Minä kokeilin tuota demo-kauppaan. Hyvin toimi, en tiedä muuttiko mitään... en oikeastaan tajua tuon ohjelman merkitystä.
Onko alkuperäisessä openacartin tietokannassa jotain puutteita... ???

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by Mi_Kaheli » Sun May 11, 2014 3:06 am

Tietokannoista en kovin mitään tiijä, mutta ainakin vauhtia saisi olla enemmän, kun menee kategoria-sivulle.
n. 8sekuntia kuluu aikaa, ennen kuin kategoria-lista aukeaa, eikä sielä ole kuin 8 kategoriaa, mutta tuotteita kategorioissa on yhteensä n. 150 000.
Se laskuri joka laskee tuotteiden määrän, ei ole käytössä.

Samoin saisi latest moduli hakea viimeksi lisätyt tuotteen vähän nopeampaa, senkin latausaika on n. 8sekuntia kun se moduli oli etusivulle laitettuna.

En toki tiedä, että mistä se hitaus johtuu, mutta voisin kuvitella, että kaikkien tuotteiden lisäys päiväys/kellonaika käydään läpi ja sen mukaan tuodaan latest tuotteet. ja se voisi olla nopeampaa jollain tietokannan ominaisuudella..

New member

Posts

Joined
Sun Nov 03, 2013 2:39 am

Post by pm-netti » Sun May 11, 2014 7:05 pm

Mi_Kaheli wrote:Tietokannoista en kovin mitään tiijä, mutta ainakin vauhtia saisi olla enemmän, kun menee kategoria-sivulle.
n. 8sekuntia kuluu aikaa, ennen kuin kategoria-lista aukeaa, eikä sielä ole kuin 8 kategoriaa, mutta tuotteita kategorioissa on yhteensä n. 150 000.
Se laskuri joka laskee tuotteiden määrän, ei ole käytössä.
Tarkoitako tuolla kategoria-listalla kategorian ihan noiden kahdeksan kategorian nimen listausta?

Sen sijaan kategorian tuotteiden listaus laskee aina kategoriassa olevien tuotteiden määrän, jotta voi tehdä niiden sivutuksen.
Niiden laskemiseen näyttää olevan aika iso skripti.
Minä olen tehnyt yksinkertaistetun homman, jossa on poistettu tuotelista-sivulta tuo kategorian filtteri, jossa voi järjestää tuotteet hinnan tai nimen mukaan.
Jos tuo filtteri ei ole tärkeä, niin se saatta nopeutaa hakua hiukan. Siinä ohitetaan taulut category_path, product_description ja product_filter, joiden hakemiseen voi mennä ylimääräistä aikaa.

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by Mi_Kaheli » Sun May 11, 2014 7:50 pm

Mulla on linkki etusivulla yhden pääkategorian alakategorioihin osoitteella
/index.php?route=product/category&path=25


Tuo listaa siis kategorian nro. 25 alakategoriat (8kpl) tuohon keskelle sivua.
Tuon linkin painaminen vie sen n. 8sek, ennen kuin sivu aukeaa.
Noissa kahdeksassa kategoriassa on tällähetkellä vasta n. 50 tuotetta
Kategoria, joka sisältää lähes 150 000 tuotetta, on disabloitu ja siellä olevat tuotteet voi löytää vain käyttämällä hakua.

Kun klikkaan jotain noista alakategorioista, kestää n. 2-3sek, että sen alakategoriat aukeaa
Mikäli alakategoriassa on suoraan tuotteita, kestää aukeaminen alle sekunin

En tiä mikä taika tuossa 8 sekunissa on mutta myös esim. haun käyttäminen vie tuon n. 8 sekuntia, mutta siinä toimessa voi pidemmän ajan sietääkkin.

Kun etusivulla oli latest moduli, niin etusivulle meneminen kesti myös n. 8sekuntia. (ilman latest modulia n. 1sek.)

New member

Posts

Joined
Sun Nov 03, 2013 2:39 am

Post by pm-netti » Mon May 12, 2014 12:46 am

Mi_Kaheli wrote:Mulla on linkki etusivulla yhden pääkategorian alakategorioihin osoitteella
/index.php?route=product/category&path=25


Tuo listaa siis kategorian nro. 25 alakategoriat (8kpl) tuohon keskelle sivua.
Tuon linkin painaminen vie sen n. 8sek, ennen kuin sivu aukeaa.
Noissa kahdeksassa kategoriassa on tällähetkellä vasta n. 50 tuotetta
Kategoria, joka sisältää lähes 150 000 tuotetta, on disabloitu ja siellä olevat tuotteet voi löytää vain käyttämällä hakua.

Kun klikkaan jotain noista alakategorioista, kestää n. 2-3sek, että sen alakategoriat aukeaa
Mikäli alakategoriassa on suoraan tuotteita, kestää aukeaminen alle sekunin

En tiä mikä taika tuossa 8 sekunissa on mutta myös esim. haun käyttäminen vie tuon n. 8 sekuntia, mutta siinä toimessa voi pidemmän ajan sietääkkin.

Kun etusivulla oli latest moduli, niin etusivulle meneminen kesti myös n. 8sekuntia. (ilman latest modulia n. 1sek.)
Aika erikoinen on ainakin tuo kategorian viive. Noiden 50 tuotteen laskemiseen ei pitäisi normaalisti mennä kuin 0.1 sekuntia.
Piitäisikö nekin jättää laskematta? Missä sinun piilotetut kategoriat sijaitsee? Jos se/ne on noiden kahdeksan alakategorioissa, niidenkin tuotteet käsittääkseni lasketaan.

Ps, Tarkistin hiukan tuota latest-moduulia ja yllätyin. Siinä käytetään samaa getProducts-metodia kuin tuotelistauksessa. Se käy läpi suuren määrän tauluja, joita ei tarvita tuossa lyhyessä latest-listauksessa. Lisäksi se käy läpi kaikki tuotteet, myös ne 150 000 piilossa olevaa.
Kanntaisi tekasta tuolle lyhyt getLatest - metodi, jossa ei haeta tuotteita, jos ne sijaitsee piilotetussa kategoriassa.

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by Mi_Kaheli » Mon May 12, 2014 2:43 am

Se 150 000 tuotetta sisältävä kategoria on pääkategoriana, eli ei ole niiden alla, jotka listataan sinne kategoria sivulle.

Joo, ehkä voisi olla helpoin vain estää sen yhden kategorian läpikäynti latest modulissa.
Pitää katsella jos sen haluan vielä käyttöön.
Periaatteessa se olisi ihan käytännöllinen omaan käyttööni, mutta ei vättämätön.

New member

Posts

Joined
Sun Nov 03, 2013 2:39 am

Post by Mi_Kaheli » Sat Jul 05, 2014 3:03 am

Tuola kun on tuo toiminto, jolla asiakas voi tehdä palautusilmoituksen, niitä täytyy aina muistaa erikseen mennä katsomaan, kun en saa esim. sähköposti-ilmoitusta saapuneesta palautusilmoituksesta eikä se näy myöskään etusivulla, jossa näkyy tilaukset.
Onkohan tuohon keinoa, että voisi saada sähköposti-ilmoituksen saapuneesta palautusilmoituksesta.

Viime kuussa ilmestyneen kuluttaja-asiamiehen linjauksen mukaisestihan asiakkaan täytyy tehä palautuksesta ilmoitus ennakkoon, eikä enää riitä pelkkä tuotteen palauttaminen tai tuotteen postista noutamatta jättäminen..
Saapuneesta palautusilmoitukesta täytyy asiakkaalle lähettää heti sen saapumisesta ilmoitus, eikä ole hyvä, jos ei jonain päivänä sitten muistakkaan niitä tarkastaa.


Pitäisi varmaan tuo palautusilmoituslomake muokata sellaiseksi, että se vastaa tuota kuluttaja-asiamiehen linjauksen mukaista oikeusministeriön peruuttamislomake -mallia

New member

Posts

Joined
Sun Nov 03, 2013 2:39 am

Post by pm-netti » Sat Jul 05, 2014 7:07 pm

Kyllä tuo on madollista toteuttaa.
Saat tuohon hiukan mallia tiedostosta catalog/model/checkout/order.php
Esimerkiksi riveillä 492-506 on varsinaiseen sähöpostin lähettämiseen liittyvät metodit. Vastaavat hommat tulisi lisätä tiedostoon catalog/model/account/return.php metodiin addReturn.
Varsinaisen viestin muotoiltu sisältö otetaan tuossa sitten tpl-tiedostosta, joka siepataan php-muuttujaan, kuten käy ilmi riveiltä 427-431 order.php tiedostosta.

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by Mi_Kaheli » Sun Jul 06, 2014 6:21 am

Joo, selailin noita tiedostoja vähän.
Pitäisi varmaan paremmin/laajemmin ymmärtää tuo toiminta, että pystyisin tekemään.

Selailin vähän olemassa olevia lisäosia.
Sielä löytyi ainakin heti ilmainen moduli, joka lähettää adminille sähköposti-ilmoituksen uudesta palautusilmoituksesta
http://www.opencart.com/index.php?route ... load_id=36

Ja sitten on maksullinen moduli, joka lähettää viestin sekä adminille, että asiakkaalle.
http://www.opencart.com/index.php?route ... load_id=36


Tuo jälkimmäinen taitaa täyttää hyvin tuon vaatimuksen siitä, että asiakkaalle ilmoitetaan viipymättä vastaanotetusta palautusilmoituksesta.
Tuon lisäksi täytyy muokata se palautusilmoituslomake vastaamaan vaatimuksia
Lisäkenttien teko ja tekstien teko tuonne lomakkeeseen on helppo, mutta pitää näköjään notenkin saada niiden täytettyjen kenttien tiedot kulkeentumaan oikeaan paikkaan, tietokantaan ne varmaan tallentuu..

Oikeastaan, kun asiaa ajatteli ja katselin ohjeistuksen mukaista mallia, niin tuo nykyinenkin lomake kutakuinkin sisältää kaikki tarpeelliset kentät, täytyy vain läjä informatiivista tekstiä lisätä sekaan.


Tuo kuluttaja-asiamiehen linjaushan löytyy täältä, jos joku ei oo vielä nähnyt
http://www.kkv.fi/Ajankohtaista/Tiedott ... myynnista/

New member

Posts

Joined
Sun Nov 03, 2013 2:39 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests