Post by kemes » Mon Oct 22, 2012 4:07 am

kemes wrote:Mitenkäs saan linkin päivittymään heti sen jälkeen kun jokin tuote on lisätty koriin?
Ei tosiaan tarvi mitään täydellisia ohjeita alkaa kirjoittamaan. Muutama vinkki riittää.

Jonkin verran ohjelmointikokemusta, mutta ensimmäinen kerta kun pelaan MVC-rakenteen kanssa, joten hieman on vielä hakusessa. Välillä vaikea ymmärtää mitä tapahtuu missäkin osassa koodia.

Newbie

Posts

Joined
Sun Oct 14, 2012 8:06 pm

Post by kemes » Mon Oct 22, 2012 4:58 am

Toistaieksi toteutin asian seuraavasti.

product.tpl -tiedoston jquery scriptiin lisätty location.reload(); joka päivittää sivun. Tämän yksinkertaisen funkkarin lisäämisestä aiheutuu se, että "tuote lisätty onnistuneesti" viesti ei toimi enään niin kuin sen pitäisi. Päädyin vain kommentoimaan tämän ominaisuuden pois jquery scriptistä.

Ei elegantein tapa, mutta toimii toistaiseksi. Parempaa keinoa miettiessä...

Newbie

Posts

Joined
Sun Oct 14, 2012 8:06 pm

Post by rmi » Wed Nov 07, 2012 5:22 am

Taas jatkuu paini alvien kanssa, tällä kertaa vanhemman 1.4.9 version kanssa.. Onko mahdollista muuttaa tilausvahvistuksen hinnat verolliseksi .tpl tiedostossa? Kun on multistoressa useampia kauppoja eri asiakasryhmille ja tukku hommat saisi pysyä verottomana ja vain kuluttaja kauppaan pitäisi saada verolliset hinnat..

edit: sen verran helpotusta että myös controller tiedostoon sopii kajota (eri checkout kuin tukussa)

tuote- ja rivihinnat menikin helposti .tpl tiedostosta verolliseksi, kertokaapa vielä joku mitä sinne pitää laitaa muuttujaksi että tulee 1,23 (eli tuotteen veroprosentti kertoimeksi muutettuna)? Kokeilin suoraan luvulla ja se ainakin toimii..

rmi
New member

Posts

Joined
Tue Nov 09, 2010 3:13 am

Post by Anzelmi » Thu Dec 06, 2012 8:26 pm

Onnistuuko jollain saada jokaiseen kategoriaan oma slideshow.
Niin että slideshow on ennen kategoria tekstiä.

Newbie

Posts

Joined
Tue Jul 03, 2012 3:05 pm

Post by Anzelmi » Sun Dec 09, 2012 3:35 pm

Ratkaisin hommaan niin että jokaisella kategorialla on oma layout.

Newbie

Posts

Joined
Tue Jul 03, 2012 3:05 pm

Post by pm-netti » Fri Jan 25, 2013 5:46 pm

Anzelmi wrote:Ratkaisin hommaan niin että jokaisella kategorialla on oma layout.
Katsos vaan, täällä oli näköjään hiukan samankaltaista touhuttu kuin minäkin.
Minä olen parhaillaan tekemässä kategoria-kohtaista sliderwall-moduulia. Sen tarkoituksena on normaalin tuotelistan sijasta esitellä tuotteet "seinäesityksenä".
Pikku pulma tuli eteen. Tällä hetkellä tulostaa tuon moduulin sisällön kahteen kertaan. Ikäänkuin kuin tuo koko moduuli tulostettaisiin kahtena. Minulla ei siinä ole mitään silmukkaa, mikä sen aiheuttaisi, mistä moinen mahtaa johtua?

T: peku

ps. Saimpa tämän kohdan toimimaan. Homma oli josatkin selaimen välimuistista kiinni. Vielä kun saan nuo kategorian nykyiset listaukset siitä pois... :)

Ps 2: Kun asensin tämän pätkän tiedoston sliderwall.tpl loppuun "vanhoja" kategorioita ei näytetä:

Code: Select all

<style type="text/css">
  h1{ display:none;}
  h2{ display:none;}
 .category-list{ display:none;}
 .product-filter{ display:none;}
 .product-list{ display:none;}
 .product-compare{ display:none;}
 .pagination{ display:none;}
</style>
Tämän tapaisella systeemillä varmaankin saisi kenties myös tuon Anzelmin käyttämän sildeshown toimimaan..... ;)

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by Jurexco » Thu Feb 07, 2013 8:12 pm

Hei

Mistähän kohtaa pitäisi ja mitä muokata että saisi tulostetulta laskulta pois Maksajalta tekstit Etunimi = jne. Eli tulostuisi vain nimi.
Laskunäkymä.png

Lasku - Laskunäkymä.png (55.56 KiB) Viewed 3120 times


Newbie

Posts

Joined
Tue Jan 22, 2013 6:11 pm

Post by Venkko » Fri Feb 08, 2013 6:47 am

suomennetutulta järjestelmältä löytyy tälläisestä paikasta:

ylläpito -> lokalisointi -> maat -> Finland -> muokkaa

sieltä alla oleva kohta

Osoitteen muoto:
Etunimi = {firstname}
Sukunimi = {lastname}
Yritys = {company}
Katuosoite = {address_1}
Osoitetarkenne = {address_2}
Postitoimipaikka = {city}
Postinumero = {postcode}
Alue = {zone}
Alueen koodi = {zone_code}
Maa = {country}

ja poista tuosta nuo "Etusivu = " merkinnät, eli jäljelle vain halumasi { } -merkkien sisällä olevan teksti.

http://www.pikkukoala.fi


Active Member

Posts

Joined
Mon Mar 05, 2012 8:32 pm

Post by Jurexco » Fri Feb 08, 2013 7:19 pm

Kiitos avusta!

Newbie

Posts

Joined
Tue Jan 22, 2013 6:11 pm

Post by Jurexco » Fri Feb 22, 2013 2:04 am

Miten saisi bannerin linkin avautumaan omaan ikkunaansa. Eli mihin pitäisi lisätä 'target="_blank"' ohjaus?

Kun on valmistajan logo CAROUSEL:ssa ja napauttaa logoa niin valmistajan sivu avautuisi uuteen ikkunaan.

Paikkahan löytyi: Catalog/view/theme/default/template/module/carousel.tpl, josta rivi 4
Ihan vaan tiedoksi muillekin.

Newbie

Posts

Joined
Tue Jan 22, 2013 6:11 pm

Post by Uitto » Thu Jun 20, 2013 4:38 pm

Ajattelin jakaa tässä muutaman vinkin, joita itse viime yön pimeinä tunteina värkkäsin.

Päivittelin kaupan 1.5.3.1 -> 1.5.5.1 ja samalla lisäilin hieman vqmodeja sekä tein myös omia muutoksia.


Isoin muutos liittyy konversioprosentin kasvattamiseen (ainakin yritän). Nyt ei puhuta tuotekuvauksista yms. asiaan liittyvästä vaan keskitytään opencartin tekniseen puoleen. Pyrin nostamaan konversiota kahdella tavalla:
1. "Lisää koriin"-napin väri
2. Lisää koriin -> Osta nyt (Add to cart -> Buy It Now !)


Etsi käsiisi polku catalog/view/theme/teemasi/stylesheet/stylesheet.css

Tänne voi lisätä ihan loppuun seuraavan:

Code: Select all

.cart input.button {
background-color:#FF4500 !important;
font-size:13px;
font-weight:600 !important;
letter-spacing:1px;
text-shadow: 2px 2px 2px #000000;
}
Sopivan värin voi etsiä vaikkapa täältä http://www.somacon.com/p142.php. Tuo antamani väri on oranssinpunainen.


Sitten etsitään catalog/language/finnish/finnish.php

Siellä on noin rivillä 25 riippuen käännösversiosta:

Code: Select all

$_['button_cart']           = 'Osta nyt !';
Toki nämä voisi tehdä vqmodilla, jolloin kaupan päivitys olisi helpompaa.

Koska kaupassani ei ole tuotteille mitään tarkempia teknisiä tietoja, ei tuotevertailulla ole mitään järkeä. Poistinkin tuotevertailun sen footerista, kategorioista ja product-sivulta. Samalla poistin footerista affiliate-linkin.

Tässä vqmod siihen, en lupaa mitään toimivuutta muissa teemoissa:

Code: Select all

<modification>
	<id><![CDATA[@nasin omat setupit]]></id>
	<version><![CDATA[1]]></version>
	<vqmver><![CDATA[1.0.0]]></vqmver>
	<author><![CDATA[Nasin]]></author>
	<file name="catalog/view/theme/*/template/common/header.tpl">
		<operation>
			<search position="after" error="log"><![CDATA[<?php echo $text_home; ?></a></li>]]></search>
			<add><![CDATA[<li><a href="http://omalinkki.fi">Lisää oma linkkisi headeriin tai poista tämä</a></li>]]></add>
		</operation>
	</file>
	<file name="catalog/view/theme/*/template/common/footer.tpl">
		<operation>
			<search position="replace" error="log"><![CDATA[<li><a href="<?php echo $affiliate; ?>"><?php echo $text_affiliate; ?></a></li>]]></search>
			<add><![CDATA[]]></add>
		</operation>
		<operation>
			<search position="after" error="log"><![CDATA[<?php echo $text_special; ?></a></li>]]></search>
			<add><![CDATA[<li><a href="http://omalinkki.fi">Tämä lisää oman linkin ekstrat-osioon alimmaiseksi</a></li>]]></add>
		</operation>
	</file>
	<file name="catalog/view/theme/*/template/product/product.tpl">
		<operation>
			<search position="replace" error="log"><![CDATA[<a onclick="addToCompare('<?php echo $product_id; ?>');"><?php echo $button_compare; ?></a>]]></search>
			<add><![CDATA[]]></add>
		</operation>
	</file>
	<file name="catalog/view/theme/*/template/product/category.tpl">
		<operation>
			<search position="replace" error="log"><![CDATA[<div class="product-compare"><a href="<?php echo $compare; ?>" id="compare-total"><?php echo $text_compare; ?></a></div>]]></search>
			<add><![CDATA[]]></add>
		</operation>
		<operation>
			<search position="replace" error="log"><![CDATA[<div class="compare"><a onclick="addToCompare('<?php echo $product['product_id']; ?>');"><?php echo $button_compare; ?></a></div>]]></search>
			<add><![CDATA[]]></add>
		</operation>
		<operation>
			<search position="replace" error="log"><![CDATA[html += '  <div class="compare">' + $(element).find('.compare').html() + '</div>';]]></search>
			<add><![CDATA[]]></add>
		</operation>
		<operation>
			<search position="replace" error="log"><![CDATA[html += '<div class="compare">' + $(element).find('.compare').html() + '</div>';]]></search>
			<add><![CDATA[]]></add>
		</operation>
	</file>
</modification>
Ja kyllä, teemassani tuo viimeinen kohta on kahteen kertaan category.tpl-tiedostossa. En ole varma miten vqmod toimii, joten laitoin tuon kahteen kertaan. Ei ainakaan virheilmoituksia anna.

Kauppani nasinmatkailuautot.fi/kauppa
OC 1.5.5.1, theme Mobileshoppe
Käytetyt moduulit: Posti, Matkahuolto, Checkout Finland
Ja kasa VQModeja...


New member

Posts

Joined
Tue Jul 10, 2012 10:02 pm
Location - Finland

Post by NordicPro » Sat Aug 17, 2013 2:10 pm

Terve,

Haluaisin asentaa verkkokauppaan online chatboxin. Pääsivulle se on asennettu (koodi vaan koodien väliin) mutta miten se asennetaan opecarttiin? :) Osaako joku auttaa?

Newbie

Posts

Joined
Tue Aug 13, 2013 6:57 pm

Post by butte » Sun Aug 18, 2013 1:45 am

Tervetuloa foorumeilla. Joka chatbox? Useat ilmainen chatboxes ovat käytettävissä, jotka voidaan työntää OpenCart. Ainakin yksi chatbox on laajennus (ks. foorumi laajennus store).

Katso PM (ylhäällä vasemmalla sivulla, kun olet kirjautunut sisään). . .

Guru Member

Posts

Joined
Wed Mar 20, 2013 6:58 am

Post by NordicPro » Sun Aug 18, 2013 2:06 pm

Terve Butte,

Pääsivulla on JivoChat ja olen siihen tyytyväinen. Sen voisi asentaa myös opencarttiin.

Pääsääntöisesti haluaisin tietää sen reitin miten asennan. Haluaisin itseäni kehittää uuden harrastuksen parissa. :)

Newbie

Posts

Joined
Tue Aug 13, 2013 6:57 pm

Post by butte » Mon Aug 19, 2013 12:35 am

Tervehdys, NordicPro,

Tarvitset harrastukset talvella, ei kesällä. "Hyvänen aika."

Mikä on verkkotunnus tai URL (osoite)?

JivoChat käyttää Adobe / Flex (kanssa ".air" tiedosto paikalliseen työpöydälle tai kannettava kone).

OpenCart on php ja js.

Guru Member

Posts

Joined
Wed Mar 20, 2013 6:58 am

Post by jkohtala » Fri Oct 25, 2013 2:11 am

Moi,

Piti lähtä kysymään neuvoa on onko joku tehnyt modannut tuota adminin tilaus notifikaatio mailia niin, että siellä näkyis tuote ja tuotteen optioiden hinnat eriteltynä.

Tällä hetkellä käytän tätä extensionia joka on melkein täydellinen mutta..
http://www.opencart.com/index.php?route ... on_id=4137
Nythän tuo näyttää tämän näin:

Tuote Malli määrä hinta yhteensä
Grilli
- isompi sytytin Beefeater 1 395,00€ 395,00€
- suojapressu

Asiakas haluaisi, että se näkyisi näin.
Tuote Malli määrä hinta yhteensä
Grilli Beefeater 1 349,00€ 395,00€
- isompi sytytin +29,00€
- suojapressu +17,00€

Newbie

Posts

Joined
Fri Oct 25, 2013 2:00 am

Post by Aamu » Thu Mar 13, 2014 1:49 am

Olen nähnyt joissakin (kilpailevissa) verkkokaupoissa, että tuotetietoja katsottaessa on reunalla bannerissa listattuna kyseisen tuotteen toimituskulut eri toimitustavoilla. Sellaista nyt kaipailen, eli onko Opencartissa mitään keinoa saada Postin ja Matkahuollon moduulissa määritelty toimituskulu näkyviin suoraan yksittäisen tuotteen tietoihin? Sen tiedonhan pitäisi määrittyä jotenkin tuotteen painon perusteella.

Asiakas saisi siten tämän oleellisen ostopäätökseen vaikuttavan tiedon näkyviin heti, eikä sitä tarvitsisi kaivella ostoskorin tai kassan kautta. Käytössäni on versio 1.5.6.1 ja Hydenetin postimoduulit.

Kiitos guruille jo etukäteen valaisevasta vastauksesta!

Newbie

Posts

Joined
Thu Aug 22, 2013 9:25 pm

Post by Mi_Kaheli » Tue Apr 01, 2014 1:02 am

Tuola hakusivulla on checkbox sitä varten, että etsitään myös valitun kategorian ala-kategorioista

Koodi sille on tälläinen tuola category/view/..../product/search.tpl

Code: Select all

<?php if ($sub_category) { ?>
      <input type="checkbox" name="sub_category" value="1" id="sub_category" checked="checked" />
      <?php } else { ?>
      <input type="checkbox" name="sub_category" value="1" id="sub_category" />
      <?php } ?>
      <label for="sub_category"><?php echo $text_sub_category; ?></label>

Onko näin, että mikäli alakategorioita löytyy, niin tuon boxin pitäisi olla jo valittuna valmiiksi..
Se ei kuitenkaan valittuna ole ja haluaisin sen valituksi.

Kun laitan tuohon else:n jälkeiseen riviin myös checked="checked", ei valintaa ole vieläkään, mutta jos haen jostain kategoriasta, ilmestyy valinta heti haun jälkeen, mutta hakutulos ei vielä vastaa sitä, että täppä on boxissa.

Periaatteessa tämä ei olisi ongelma, mutta kun mulla on kaikki tuotteet vasta neljännen polven kategoriassa, eikä niitä voi valita tuolla haun pudotusvalikolla, niin olisi hyvä olla tuo täppä jo valmiina..
Last edited by Mi_Kaheli on Wed Apr 02, 2014 12:00 pm, edited 1 time in total.

New member

Posts

Joined
Sun Nov 03, 2013 2:39 am

Post by pm-netti » Tue Apr 01, 2014 2:44 pm

Mi_Kaheli wrote:

Code: Select all

<?php if ($sub_category) { ?>
      <input type="checkbox" name="sub_category" value="1" id="sub_category" checked="checked" />
      <?php } else { ?>
      <input type="checkbox" name="sub_category" value="1" id="sub_category" />
      <?php } ?>
      <label for="sub_category"><?php echo $text_sub_category; ?></label>
Tuolla php-silmukalla ei ole kunnolla käyttöä tuossa kohtaa, sillä asia hoidetaan javascriptissä. Ruutu tulee valituksi, kun riville 134 (minun versio 1.5.6) lisää checked-valinnan tuon remove-rivin jälkeen:

Code: Select all

$('input[name=\'sub_category\']').removeAttr('disabled');
$('input[name=\'sub_category\']').attr('checked','checked');
Voit myös kokeilla, miten saat tuon hoidettua vqmodilla, mutta sunnilleen tähän tapaan:

Code: Select all

<search position="after"><![CDATA[removeAttr('disabled');]]></search>
<add><![CDATA[$('input[name=\'sub_category\']').attr('checked','checked');]]></add>

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by Mi_Kaheli » Tue Apr 01, 2014 11:43 pm

Oot sä vaan nero :)

Tosin, ihan noin ei vielä toiminut, boxi oli epäaktiivisena hakusivulle mentäessä, eikä tuo koodi lisännyt siihen täppää.
Kun valitsin jonkin alakategorian, niin boxi aktivoitui, mutta siihen ilmestyi täppä vasta sitten, kun oli käyttänyt hakua, eli oli sivu päivittynyt.
Tuon rivin 133, kun poisti, niin alakategorian valittuani, täppä ilmestyy boxiin, joskin tällöin boxi on edelleen siinä tilassa, että täppää ei itse saa sitte otettua pois... joskaan tämä ei taida kyllä haitata mitään, kun ei mun kaupasta ole mikään järki hakea muutoin, kuin ei noissa ylemmissä kategorioissa ole mitään
Jos poistaa vielä rivin 131, niin sitten boxi on aktiivinen kokoajan ja täppä ilmestyy, kun valitsee alakategorian ja myös katoaa, jos valitseekin, että etsii kaikista kategorioista.. ja sen saa miten vain itse klikattua hiirellä päälle ja pois.
Tästä ei juurikaan liene haittaa vaikka täppä olisi kokoaika läsnä, vai alkaako koodi hakemaan tuplasti, kun hakee ensin kaikista kategorioista tuon pudotusvalikon valitsemana ja sitten vielä uudelleen täpän valitsemana?


Ehkäpä teen noin, että jätän tuon rivin 133 pois, niin toiminta on sellainen, kuin haluan..



Tein homman tuolla aiemmassa viestissäni mainitsemallani vQModerator lisäosalla... on kyllä järjettömän helppoa :)


btw.. onko 1.5.6 -> 1.5.6.1 päivityksestä mitään hyötyä suuntaan tai toiseen? Sä kun oot tehnyt tuota tietokanta-päivittäjää, mutta ei ole tuolle yhdistelmälle päivittäjää, joten ei sitten liene edes olevan eroja?

Kaippa tuo pitäisi päivittääkkin, ennen kuin saan kaupan siihen kuntoon, että voi sivun avata käyttöön..
Ainakin pääsisi sitten syntyneet ongelmat korjaamaan, kun kuitenkin oon jotain sössinyt, kun en oo vqmodia käyttänyt alusta asti ja kaikkea ei aina oo voinu muistaa kirjoittaa ylös, mitä on muokannu..
Last edited by Mi_Kaheli on Wed Apr 02, 2014 12:00 pm, edited 1 time in total.

New member

Posts

Joined
Sun Nov 03, 2013 2:39 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest