Post by pm-netti » Wed May 16, 2012 6:05 pm

Venkko wrote:Hello!
Lontoo kieliseltä foorumilta on tullut vastaa mm. se , että OC:n suorituskyky paranee paljon jos kuvat siirtää omalle alidomainille, onko kenelläkään kokemuksia asian suhteen?

Niin ja minulla siis käytössä OC 1.5.1.3

Etukäteen jo kiitos kaikista neuvoista…

-Racc00n-
Mitään huppuneuvoja minulla ei ole tarjolla. Tarpeeksi järeä palvelin. Lisäksi kiinnitän huomiota yhteen OC:n ominaisuuteen: Siinä on helppo laitella koko etusivu lähes pelkistä kuvista, joista jo oletuksena slideshow-kuvat on aika suuria.
Vaikka nuo kuvaesitykset on näyttäviä, kannattaa panostaa muuhunkin kuin suuriin kuvaesityksiin. Itse olen tehnyt uusia moduuleita, joilla voi näppärästi lisätä muotoiltuja CSS - laatikoita sivuille. Tietysti tuolla Tervetuloa-moduulillakin saa jotakin tehtyä, mutta en ole siihen ihan tyytyväinen.

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by Seela » Sun Jun 10, 2012 11:10 pm

Vaikka olen tallentanut alennuksen vain rekisteröityneille asiakkaille (Default), alennus näkyy myös rekisteröitymättömille? Mitähän sille voisi tehdä? Special- ja discount-toiminnoissa molemmissa on sama ongelma. Eli tämän perusteella kaikki kaupassa vierailevat asiakkaat lasketaan default-asiakkaiksi.

Newbie

Posts

Joined
Sun Jun 10, 2012 11:05 pm

Post by pm-netti » Mon Jun 11, 2012 2:10 am

Seela wrote:Vaikka olen tallentanut alennuksen vain rekisteröityneille asiakkaille (Default), alennus näkyy myös rekisteröitymättömille? Mitähän sille voisi tehdä? .
Voisiko tuohon vaikuttaa se, miten olet Järjestelmä/Asetukset sivulla määritellyt asiakasryhmän? Mikä siellä on valittuna kohdassa Valinta/Customer Group? Jos valitset alennuksen ryhmälle Default, se näkyy kaikille, jos tuolla Asetukset sivulla on myös valittuna Default.

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by Seela » Mon Jun 11, 2012 2:37 am

Kiitos nopeasta vastauksesta.
Alkuperäinen idea oli antaa alennus vain uusille, rekisteröityneille asiakkaille. Kaikki muut vanhat asiakkaat rekisterissä olin tallentanut toisella statukselle. Eli alennuksen saannin edellytyksenä oli, että sivulle tullut uusi asiakas rekisteröityy jolloin hänen statuksensa muuttuu Defaultiksi. Ja alennusten näkeminen edelyttäisi nimenomaan tuota rekisteröitymistä. Ilmeisesti status on aina Default, kun asiakas tulee sivulle, vaikka asiakas ei rekisteröidykään.

Newbie

Posts

Joined
Sun Jun 10, 2012 11:05 pm

Post by pm-netti » Mon Jun 11, 2012 3:20 am

Seela wrote: Ilmeisesti status on aina Default, kun asiakas tulee sivulle, vaikka asiakas ei rekisteröidykään.
Kyllä. Status on alussa kaikille aina se, mikä on määritelty asetukset-sivulla.

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by Scatman » Thu Jun 14, 2012 8:29 pm

En saa koodeja toimimaan. Kun menen maksu tapoihin ja teen tilauksen (siis itslleni testi mielessä) niin se ei missään välissä kysy koodia? ??? siis sitä koodia millä saa esim. alennuksen. ;D

Voisitteko neuvoa hädässä olevaa?

Newbie

Posts

Joined
Thu Jun 14, 2012 8:23 pm

Post by Anttih » Mon Jun 18, 2012 4:57 pm

Alennus- ja lahjakorttikoodit annetaan ostoskori sivulla.

Shipping methods: Matkahuolto, Posti, PostNord
Payment methods: Advance payment / Bank transfer, Checkout, Paytrail, Maksukaista
Modules: Prinetti, Matkahuolto's adress label, Random Products
vQmod: Checkout prices with tax, Product price input with tax
See my all modules


Active Member

Posts

Joined
Thu Feb 03, 2011 5:11 pm
Location - Finland

Post by Anzelmi » Tue Jul 03, 2012 5:10 pm

Yritän kääntää catalog\language\finnish\total\credit.php tiedostoon käännöksiä.
Kun tallennan tiedosto ja lataa sen serverille niin käy niin että sivun yläreunaan tulee pieni väli ja IE9 selaimella katsottuna sivut menevät aivan sekaisin.

Tämä ongelma ratkesi että joissakin käännös tiedostoissa oli virheitä. En kyllä tiedä mitä ???

Attachments

ylapalkkisiirtyy_ie.png

ylapalkkisiirtyy_ie.png (154.79 KiB) Viewed 2036 times

ylapalkkisiirtyy.png

ylapalkkisiirtyy.png (144.13 KiB) Viewed 2036 times


Newbie

Posts

Joined
Tue Jul 03, 2012 3:05 pm

Post by Anzelmi » Tue Jul 03, 2012 9:12 pm

Sitten olis toinen ongelma että Chrome selaimella selatessa sivuja alhaalla on vierityspalkki näkyvissä koko ajan.
Kokeiltu kahdella eri tietokoneella.

Newbie

Posts

Joined
Tue Jul 03, 2012 3:05 pm

Post by pm-netti » Tue Jul 03, 2012 9:24 pm

Viittaa hiukan CSS tyylin ongelmiin. Noista kuvista päätellen olet hiukan lisännyt CSS-tyylejä? Tämä ei ole varsinainen ohjelmointi-opas sivu, suosittelen kysymään myös sivuilta http://www.mureakuha.com tai http://www.ohjelmointiputka.net.

Ps 05.07: Toivon, ettet pahastunut yllä olevasata neuvosta. Ohjelmointi-sivuilta voi tosiaan saada paljon asiantuntevaa opastusta. Mutta sen verran tuosta sinun ongelmastasi: Ilmeisesti olet aluksi tehnyt sivun ulkoasun IE-selaimessa suhteellisen toimivaksi. Niin ei koskaan kannattaisi menetellä kun on kyse CSS:sta. En ole testannut IE9:ää, mutta ainakin sitä vanhemmissa versiossa Mikrosoftin CSS on enemmän tai vähemmän stardardien vastaista. Kannattaa käyttää vaikka Firefox-selainta alkuvaiheessa ulkoasua testatessa. Jälkeenpäin voi tehdä vanhemmille IE-selaimille muutamia omia CSS-juttuja.

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by Venkko » Fri Jul 06, 2012 6:36 pm

Moro!

Olen yrittänyt lontoon kielistä foorumia selata läpi, mutta en ole tullut oikeastaan yhtään viisaammaksi tämän asian suhteen.

Haluaisin siis, että mikäli tuote on alennettu osaisi järjestelmä lisätä tuotekuvan päälle toisen kuvan (pienehkö Ale-tekstin sisältämä kuva).
Miten tuommoisen saa tehtyä tai löytyykö tuohon jo jokin valmis palikka?

Ystävällisin terveisin
TV

http://www.pikkukoala.fi


Active Member

Posts

Joined
Mon Mar 05, 2012 8:32 pm

Post by pm-netti » Fri Jul 06, 2012 9:32 pm

En tiedä valmiudesta. Mutta tiedostoon catalog/view/.../template/product/product.tpl if($thumb) silmukan yläaosaan suunnilleen riville 13 voisi lisätä tämän tapaisen tekstin.

Code: Select all

<?php  if($discount){ ?>
  <img src="kuvan_osoite" class="discount-image" alt="ale">
<?php } ?>
Kuvaa sitten siirretään stylesheet.css tiedostossa toisen kuvan päälle.

Ps. Tässä siis yksi vaihtoehto. Ehkä hiukan hitaampi on tehdä tuotteen kuvasta kopio kuvankäsittelyohjelmalla ja liittää kuvaan "ale-leima". Mikäli tuotteella on ale, näytetään tuo kuva, jossa on ale-leima, muutoin tavallinen. Hiukan erilaisempi on sitten php:lla tehty uusiokuva, jossa kuvaa muutetaan "lennossa" ja joka vaatii hiukan ohjelmointitaitoja. Tällaisessa tapauksessa näytetään aina sama kuva, sen omiaisuuksia vain välillä muutetaan.

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by Uitto » Tue Jul 10, 2012 10:12 pm

Hei,

Minulla on opencart 1.5.3.1 ja hakukoneoptimoidut linkit toimii pääsääntöisesti hyvin. Kuitenkin esimerkiksi ostoskorista linkit tuotteisiin menee väärin.

Kauppani on siis url.fi/kauppa/kategoria/tuote
Kuitenkin esimerkiksi ostoskorista linkki menee url.fi/kauppa/tuote. Kategoria jää siis välistä pois. Tämä näyttää minun url.fi -etusivun ilman css-muotoiluja, joka ei näytä kovin hyvältä. Näyttäysi edes kaupan etusivun.

Onko mitään korjausehdotuksia?


Edit.

.htaccess tiedostoni on tämännäköinen:

-------------------
Options -Indexes

# Prevent Direct Access to files
<FilesMatch "\.(tpl|ini|log)">
Order deny,allow
Deny from all
</FilesMatch>

# SEO URL Settings
RewriteEngine On
# If your opencart installation does not run on the main web folder make sure you folder it does run in ie. / becomes /shop/

RewriteBase /kauppa/
RewriteRule ^sitemap.xml$ index.php?route=feed/google_sitemap [L]
RewriteRule ^googlebase.xml$ index.php?route=feed/google_base [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_URI} !.*\.(ico|gif|jpg|jpeg|png|js|css)
RewriteRule ^([^?]*) index.php?_route_=$1 [L,QSA]
-------------------
Loppuosaa ei ole defaultista muokattu.

Kauppani nasinmatkailuautot.fi/kauppa
OC 1.5.5.1, theme Mobileshoppe
Käytetyt moduulit: Posti, Matkahuolto, Checkout Finland
Ja kasa VQModeja...


New member

Posts

Joined
Tue Jul 10, 2012 10:02 pm
Location - Finland

Post by Anttih » Wed Jul 11, 2012 12:27 pm

Uitto wrote: Kuitenkin esimerkiksi ostoskorista linkki menee url.fi/kauppa/tuote. Kategoria jää siis välistä pois.
Linkki menee ihan oikein suoraan tuotteeseen, koska sinulla voi olla sama tuote vaikka kymmenessä eri kategoriassa.

Toimiiko sivut oikein jos otat hakukoneystävälliset urlit pois käytöstä?

Kannattaa lukea/kysyä kotisivutilan tarjoajalta tarviiko .htacces tiedostoon lisätä jotakin. Eräässä webhotellissa esim tarvitsee laittaa "Options +SymLinksIfOwnerMatch". Tämä siis vain esimerkiksi.

Onko sinulla käytössä oletus teema vai jokin oma?

Shipping methods: Matkahuolto, Posti, PostNord
Payment methods: Advance payment / Bank transfer, Checkout, Paytrail, Maksukaista
Modules: Prinetti, Matkahuolto's adress label, Random Products
vQmod: Checkout prices with tax, Product price input with tax
See my all modules


Active Member

Posts

Joined
Thu Feb 03, 2011 5:11 pm
Location - Finland

Post by Uitto » Fri Jul 13, 2012 1:31 am

Kaupassa oli jokin virhe.

Se tuote saattoi olla lisätty ennen kuin painoin seo-urlit käyttöön. Lisäsin meinaan uuden tuotteen ja se toimi oikein. Tämän jälkeen poistin tämän vanhan ja lisäsin sen uudestaan hieman eri sanoin ja sekin toimi.

Eli joku vanha asetus varmaan jäi päällle.

Eniten mua hämää se, että virhetapauksissa se menee mun url.fi/index.php sivulle, joka on täysin eri kuin käyttämäni kauppa. ei siis ole kaupan omaa error-sivua tai menisi edes kaupan etusivulle.

Tarvinnee lisätä siihen url.fi/kauppa/-kansion htaccessiin errordocumentit.

Kauppani nasinmatkailuautot.fi/kauppa
OC 1.5.5.1, theme Mobileshoppe
Käytetyt moduulit: Posti, Matkahuolto, Checkout Finland
Ja kasa VQModeja...


New member

Posts

Joined
Tue Jul 10, 2012 10:02 pm
Location - Finland

Post by Venkko » Fri Jul 13, 2012 6:14 pm

Hei!

Sain eilen tuon vihdoista viimein toimimaan niin kuin halusin, kiitos pm-netille ohjeista.

Piti vain muuttaa tuohon koodiisi $discount kohdan tilalle $special.
Olin siis vain ilmaissut itseni väärin kysymystä tehdessä :)

http://www.pikkukoala.fi


Active Member

Posts

Joined
Mon Mar 05, 2012 8:32 pm

Post by splattenstein » Wed Aug 01, 2012 8:06 pm

Pari kysymystä:

Sellainen ongelma on että kun yritin vaihtaa kaupan sähköpostiosoitetta (Ylläpito / Asetukset)
niin tilausvahvistukset eivät tule perille tähän uuteen osoitteeseen. Vaihdoin takaisin vanhaan ja taas toimii.
Pitääkö osoite käydä muuttamassa vielä jonnekin muuhun paikkaan? Molemmat osoitteet gmail ja kaupan versio 1.4.9.3

Päivittämisestä 1.5x versioon:

Kuinka päivitys kannattaa tehdä niin että pääsee helpoimmalla ja ongelmitta?
Tietysti varmuuskopioin kaiken mahdollisen :)

Voinko esim tehdä palvelimelle "kauppa1.5" kansion ja jättää 1.4.9.3 version toimintaan kunnes päivitys on valmis?
Sitten kun käyttövalmis niin vain nimetä kansiot uudelleen?
Lähinnä se että voinko käyttää samaa MySQL tietokantaa molempiin versioihin testiaikana?

Iso kiitos avusta :)

Newbie

Posts

Joined
Mon Jul 25, 2011 7:35 pm

Post by Anttih » Wed Aug 01, 2012 9:44 pm

splattenstein wrote: Sellainen ongelma on että kun yritin vaihtaa kaupan sähköpostiosoitetta (Ylläpito / Asetukset)
niin tilausvahvistukset eivät tule perille tähän uuteen osoitteeseen. Vaihdoin takaisin vanhaan ja taas toimii.
Pitääkö osoite käydä muuttamassa vielä jonnekin muuhun paikkaan? Molemmat osoitteet gmail ja kaupan versio 1.4.9.3
Kyllä sen pitäisi noin toimia.
splattenstein wrote: Voinko esim tehdä palvelimelle "kauppa1.5" kansion ja jättää 1.4.9.3 version toimintaan kunnes päivitys on valmis?
Sitten kun käyttövalmis niin vain nimetä kansiot uudelleen?
Periaatteessa voit, mutta jos teet näin, niin joudut huolehtimaan muutoksen käyttöönoton yhteydessä, että config.php ja admin/config.php tiedostossa on määritykset oikein.

Kannataa varmaankin harjoitella tekemällä kopio nykyisestä kaupasta ja testata kuinka päivitys sujuu. Kun teet kopion kaupasta, niin muista kopioida myös tietokanta ja varmistua ettet käytä tuotannossa olevaa tetokantaa.
Kun olet varma onnistumisesta ja siitä mitä teet, laita kauppa kiinni ja toteuta päivitys.

Lue tämä: http://forum.opencart.com/viewtopic.php?f=19&t=50292
splattenstein wrote: Lähinnä se että voinko käyttää samaa MySQL tietokantaa molempiin versioihin testiaikana?
Et voi käyttää samaa tietokantaa 1.4.x ja 1.5.x versioille, koska ietokannan rakene on muuttunut.

Shipping methods: Matkahuolto, Posti, PostNord
Payment methods: Advance payment / Bank transfer, Checkout, Paytrail, Maksukaista
Modules: Prinetti, Matkahuolto's adress label, Random Products
vQmod: Checkout prices with tax, Product price input with tax
See my all modules


Active Member

Posts

Joined
Thu Feb 03, 2011 5:11 pm
Location - Finland

Post by Venkko » Thu Aug 02, 2012 1:05 am

Onkohan kukaan törmännyt tämmöiseen aikaisemmin?

Mulla on OC 1.5.1.3 asennettuna (oikeasti aceshop & Joomla -yhdistelmä) ja kun yritän tehdä testi ostoja kaupasta, niin aina välillä tulee suomen verkkomaksujen palveluun siirryttäessä ilmoitus, että

Rajapintavirhe
Maksun tietoja on muutettu tai sen sormenjälki on laskettu virheellisesti.


Tuo ilmoitus tulee
a) jos tilattavan tuotteen nimessä on ä tai ö -kirjaimia
b) jos tilauksessa on enemmän kuin yksi tuote

Jos tilaa yhden tuotteen jonka nimessä ei ole ääkkösiä, niin tilaus onnistuu ihan hyvin.

Olen kokeillut sammutella kaikki asentamani ylimääräiset hilavitkuttimet ostokoriin (sliding shopping cart) tai kassaan liittyvät (one step checkout), mutta noista ei tunnu apua olevan. Kielitiedoston asensin uudestaan, mutta siitäkään ei tuntunut apua olevan.

Suomen verkkomaksuista tutkivat asiaa ja ilmoittivat tämmöistä:

...Tein useita testimaksuja ja tutkin niistä meille tuotavaa dataa. Lokeissamme ei edelleenkään näy mitään poikkeavaa, eli kolme tuotetta sisältävissä tilauksissa tuotava data ei poikkea vähemmän tuotteita sisältävästä tilauksesta. Huomasin testatessani, että yhden tuotteen tilauskin aiheuttaa rajapintavirheen...
Nämä molemmat viittaisivat vähän siihen, että teidän puolellanne olisi jotakin eroa esimerkiksi authcoden laskennassa, mikäli tuotteita tai veroprosentteja on usempia. Poikkeaako maksurajapintaan lähetettävien tietojen käsittely jotenkin näissä tilanteissa?


Minulta tuo meni oikeastaan loppua kohden ihan ohi ja ohjelmistotalo josta tuon verkkomaksut olen hankkinut pitää kesälomaa joten siltäkään suunnalta ei varmaan hetkeen ole apuja luvassa.

Joten jos on jotain neuvoja mitä voisi kokeilla, niin antakaa tulla vaan...

http://www.pikkukoala.fi


Active Member

Posts

Joined
Mon Mar 05, 2012 8:32 pm

Post by splattenstein » Thu Aug 02, 2012 8:50 am

Anttih wrote:
Et voi käyttää samaa tietokantaa 1.4.x ja 1.5.x versioille, koska tietokannan rakene on muuttunut.
Jep, tämä tekeekin päivittämisestä vaikeaa, varsinkin kun minulla on käytössä vain 1 kanta, ainakin
ensimmäinen yritys meni mönkään... päivitys skripti ilmoitti että update successful mutta en päässyt adminiin
enkä kauppaan, valkoinen ruutu kummassakin. scripti ilmeisesti ainakin tietokantaa muokkasi koska sekin
piti palauttaa varmuuskopiosta ennenkuin sain toimimaan kaupan.
Syynä voi tosin olla se että minulla on kaupassa pari itse muokattua moduulia niin tietäähän sen että jos kaikki ei ole
100% yhteensopivaa niin ei toimi ollenkaan :)

Taidan kokeilla seuraavaksi ensin laittaa tuolla updatella päivitetyn tietokannan ja sitten tehdä puhtaan asennuksen
ja kokeilla jos tuo updatella tehty tietokanta toimii sen jälkeen.
Ainakin sen tiedän sanoa että VARMUUSKOPIOIKAA KAIKKI ennenkuin alatte päivittää :D

Newbie

Posts

Joined
Mon Jul 25, 2011 7:35 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests