Post by Anttih » Wed Apr 04, 2012 4:27 pm

ilmaxi wrote: Eli versio on 1.4.9.3.
admin/model/sale/order.php tiedostosta riviltä 114 eteenpäin.
Saat ainakin helposti muokattua tekstiversiota hieman fiksummaksi lisäämällä verkkokaupan tiedot ym. oleellista.

Tästä voisi kyllä tehdä modauksen jossain vaiheessa 1.5x versiolle...

Ehkä sinun kannattaisi päivittää kauppaasi ainakin versioon 1.4.9.6...

Shipping methods: Matkahuolto, Posti, PostNord
Payment methods: Advance payment / Bank transfer, Checkout, Paytrail, Maksukaista
Modules: Prinetti, Matkahuolto's adress label, Random Products
vQmod: Checkout prices with tax, Product price input with tax
See my all modules


Active Member

Posts

Joined
Thu Feb 03, 2011 5:11 pm
Location - Finland

Post by ilmaxi » Wed Apr 04, 2012 4:37 pm

Anttih wrote:
Tästä voisi kyllä tehdä modauksen jossain vaiheessa 1.5x versiolle...

Ehkä sinun kannattaisi päivittää kauppaasi ainakin versioon 1.4.9.6...
Kiitos Anttih.
Varmasti päivitänkin jossakin vaiheessa kauppaa uudempaan versioon 1.5x versioon.
Ei ole vaan kerkinyt kehityksessä pysyä mukana kun tuo kauppa ei ole pääsääntöinen tulonlähde vaan harrastus. ;)

Kun saan päivitettyä oman kaupan niin varmasti sinne myös tulen tekemään korjauksia esim. juuri tähän ilmoitukseen joka lähtee asiakkallee sähköpostilla tilauksen tilanteen muutoksesta.

Katotaan nyt saanko edes tämän version oikeaksi ensi alkuun :laugh:

Newbie

Posts

Joined
Wed Apr 04, 2012 1:52 am

Post by pm-netti » Sat Apr 07, 2012 11:28 pm

Pikkuisen tuli ongelmia, kun olen asentamassa OpenCart-verkkokauppaa. Kun vaihdoin oletuskieleksi Suomi, ei hintaa laskettaessa tunnista lainkaan ALVia. Jos on oletuskielenä englanti ja sitten klikkaa suomen kielen kuvaketta, ALV toimii.
Mistä tämä johtuu?
Asetin muuten Suomen ALV-prosentit ennen kuin muutin oletuskieleksi Suomi. Voiko se vaikuttaa asiaan ja jos vaikuttaa miten sen voi perua?

Ps. OpenCart versio on 1.5.2

Ps2: Toinen testi. Testasin ostoksen lähettämistä, mutta se ei onnistuut. Ilmoitti tällaisen vian:
"Varoitus: maksuvaihtoehtoja ei ole saatavilla. Otathan yhteyttä meihin saadaksesi apua!"

Jonkun verran olen muuttanut ulkoasua, mutta sen ei luulisi vaikuttavan, kun en ole koskenut tuohon javascript-hommaan joka avaa teksti-boxeja.

Ps3: Minulla on valittuna maksuvaihtoehdot "Vapaasti kassalle", "Tlisiirto" ja "Jälkivaatimus", ei muita. Huom: Nuo kaikki on siis suomenkielisiä, onko niitä alkuperäisessä paketissa..? Tosin ne nyt näkyvät myös listassa, jos on valittu oletuskieleksi ja maaksi Englanti. Noissa maksutavoissa on minulla asetuksena "Pending", onko se oikein..?

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by Anttih » Mon Apr 09, 2012 1:21 am

pm-netti wrote:Pikkuisen tuli ongelmia, kun olen asentamassa OpenCart-verkkokauppaa. Kun vaihdoin oletuskieleksi Suomi, ei hintaa laskettaessa tunnista lainkaan ALVia. Jos on oletuskielenä englanti ja sitten klikkaa suomen kielen kuvaketta, ALV toimii.
Mistä tämä johtuu?
Asetin muuten Suomen ALV-prosentit ennen kuin muutin oletuskieleksi Suomi. Voiko se vaikuttaa asiaan ja jos vaikuttaa miten sen voi perua?
Sinulla on varmaankin veroluokkien määrittelyssä (järjestelmä > lokalisointi > verot > veroluokat) vero luokka sivulla "perustuu" (based on) kohdassa jotakin muuta kuin "kaupan osoite" (store address).
pm-netti wrote: Ps2: Toinen testi. Testasin ostoksen lähettämistä, mutta se ei onnistuut. Ilmoitti tällaisen vian:
"Varoitus: maksuvaihtoehtoja ei ole saatavilla. Otathan yhteyttä meihin saadaksesi apua!"
Tarkasta maksutavoista kohta "Maantietelinen alue" (Geo zone).
pm-netti wrote:Ps3: Minulla on valittuna maksuvaihtoehdot "Vapaasti kassalle", "Tlisiirto" ja "Jälkivaatimus", ei muita. Huom: Nuo kaikki on siis suomenkielisiä, onko niitä alkuperäisessä paketissa..? Tosin ne nyt näkyvät myös listassa, jos on valittu oletuskieleksi ja maaksi Englanti. Noissa maksutavoissa on minulla asetuksena "Pending", onko se oikein..?
Mainitsemasi maksuvaihtoehdot on OpenCartin perusasennuksesta tulleita ja suomenkielisiksi ne on tullut käännöksen myötä. ;D
Maksutavoissa on periaatteessa ihan sama mitä lukee "tilauksen tila" (Order status) kohdassa, se kun ei vaikuta muuhun kun tilauksen tila tietoon, joka on vain informatiivinen (paitsi ladattavissa tuotteissa). Sinun kannattaa muokata tilauksen tila tekstit itsellesi sopiviksi ja suomentaa ne samalla.

Shipping methods: Matkahuolto, Posti, PostNord
Payment methods: Advance payment / Bank transfer, Checkout, Paytrail, Maksukaista
Modules: Prinetti, Matkahuolto's adress label, Random Products
vQmod: Checkout prices with tax, Product price input with tax
See my all modules


Active Member

Posts

Joined
Thu Feb 03, 2011 5:11 pm
Location - Finland

Post by pm-netti » Mon Apr 09, 2012 4:56 pm

Kiitoksia vastauksestasi. Minulla oli tuossa "perustuu" kohdassa valinta "Toimitusosoite". Muutin sen oikein mutta edelleenkään ei ALV lisäänny tuotteisiin. Minulla on siellä veroluokat "Yleinen verokanta" ja "Lisäverokanta" ja veroasteena toisessa on Alv(23%) ja toisessa Alv(9%). Samoin tuotteissa on lisätty verokanta.
Maksutavoissa tuossa "Vapaasti kassalle" ei ollut lainkaaan valintaa "Maantieteellinen alue", joten varman päälle poistin sen. Noissa muissa minulla oli jo valintana "Suomi". Ei ruvennut tämäkään toimimaan millään tavalla.

Olisin myös ollut kiinnostunut testaamaan Maksuturvaa, jonka moduulin olen tuolta alemmasta keskustelusta imuroinut. (Onko sitä muuten ladattavissa tuolta opencartin extensions-sivulta, ellei niin kannattaa laittaa jos toimivuus on testattu). En vaan onnistunut löytämään maksuturvan sivulta niitä tunnuksia joilla sitä voi testata.

Löysin samalla uuden toimimattomuuden. Olen luonut testitunnuksen ja kokeilin Unohtunutta salasanaa. Ei lähettänyt mitään sähköpostia eikä ilmoittanut mitään vaan käänsi suoraan kirjautumissivulle takaisin. Tuokin pitäisi saada toimimaan.

Bonusta Anttih: Jos tämän saisi toimimaan, olisin myös kiinnostunut noista sinun Matkahuolto ja Itella-moduuleista.

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by Anttih » Tue Apr 10, 2012 12:45 am

???
Onhan sinulla maantiteellisessä alueessa Suomen kohdalla määritelty "kaikki alueet"?
Onhan sinulla varmasti kaikki vero asetukset kunnossa? Esim. näytä verolliset hinnat: kyllä, veroluokat ja verokannat määritelty oikein.
Onko sähköposti asetukset kunnossa?
Oletko kokeillut oletus teemalla mihin et ole tehnyt muutoksia?
Onko tullut mitään viheilmoituksia virhe lokiin?

Shipping methods: Matkahuolto, Posti, PostNord
Payment methods: Advance payment / Bank transfer, Checkout, Paytrail, Maksukaista
Modules: Prinetti, Matkahuolto's adress label, Random Products
vQmod: Checkout prices with tax, Product price input with tax
See my all modules


Active Member

Posts

Joined
Thu Feb 03, 2011 5:11 pm
Location - Finland

Post by pm-netti » Tue Apr 10, 2012 1:59 am

Anttih wrote:???
Onhan sinulla maantiteellisessä alueessa Suomen kohdalla määritelty "kaikki alueet"?
Onhan sinulla varmasti kaikki vero asetukset kunnossa? Esim. näytä verolliset hinnat: kyllä, veroluokat ja verokannat määritelty oikein.
Onko sähköposti asetukset kunnossa?
Oletko kokeillut oletus teemalla mihin et ole tehnyt muutoksia?
Onko tullut mitään viheilmoituksia virhe lokiin?
Kiitos! Nyt toimii tuo maksutavan valinta, kun muutin "Kaikki alueet" tuohon kohtaan Moduulit/Maksut.
Tuotteissa on valittuna Lisäverokanta. Sen veroaste on Alv(9%).
Entä miten on tuotteen sijainti? Se ei ole merkitty pakolliseksi tiedoksi.
Entä onko tarpeen lisätä tuotteelle ominaisuutta tuotteen lisäys-sivulla?

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by pm-netti » Tue Apr 10, 2012 3:49 am

Anttih wrote: Onhan sinulla maantiteellisessä alueessa Suomen kohdalla määritelty "kaikki alueet"?
No niin. Nyt kun oli aikaa ajatella, niin sain tämänkin asian "Järjestelmä/Lokalisointi/Maantieteelliset alueet" kohdasta kuntoon.
Nyt toimii myös ALV oikein. KIitoksia paljon!

Asiasta toiseen: Onko tässä jossakin mahollista asettaa myyjän tilinumero?

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by Anttih » Tue Apr 10, 2012 4:26 am

Yleensä asiat selkeytyy kun niitä hieman pohtii rauhassa. Hyvä että rupesi toimimaan.
pm-netti wrote:Asiasta toiseen: Onko tässä jossakin mahollista asettaa myyjän tilinumero?
Jos tarkoitat tilisiirron tilinumeroa, niin se täytyy laittaa tilisiirron asetuksista "Tilisiirron ohjeet" kenttän.
Mikäli haluat helpottaa maksun seuraamista viitenumeron muodossa ja muutenkin fiksumman ratkaisun, niin katso tekemäni maksutapa. ;D
pm-netti wrote:Entä miten on tuotteen sijainti? Se ei ole merkitty pakolliseksi tiedoksi.
Mitään mitä ei ole merkitty pakolliseksi ei tarvitse täyttää. Tuo kyseinen kenttä ei näy missään.
pm-netti wrote:Entä onko tarpeen lisätä tuotteelle ominaisuutta tuotteen lisäys-sivulla?
Riippuu tuotteesta mitä myyt. Jos myyt paitoja tms. niin on varmaankin fiksua laittaa vaikka väri tai materiaali.

Kokeilemalla oppii parhaiten...

Shipping methods: Matkahuolto, Posti, PostNord
Payment methods: Advance payment / Bank transfer, Checkout, Paytrail, Maksukaista
Modules: Prinetti, Matkahuolto's adress label, Random Products
vQmod: Checkout prices with tax, Product price input with tax
See my all modules


Active Member

Posts

Joined
Thu Feb 03, 2011 5:11 pm
Location - Finland

Post by pm-netti » Tue Apr 10, 2012 5:00 am

Anttih wrote: Jos tarkoitat tilisiirron tilinumeroa, niin se täytyy laittaa tilisiirron asetuksista "Tilisiirron ohjeet" kenttän.
Mikäli haluat helpottaa maksun seuraamista viitenumeron muodossa ja muutenkin fiksumman ratkaisun, niin katso tekemäni maksutapa. ;D
Kiitos! Taas toimii tuokin asia.

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by pm-netti » Tue Apr 10, 2012 6:39 pm

Minulla tulisi kauppaan useita samanlaisia tuotteita, ainoa ero on että niillä on koko ja hintaero. Onko mahdollista jollakin moduulilla tai muuten saada sellainen lisäys, että tuotteen sivulta valitaan tuotekoko?

Tavoitteena siis olisi että yksi tuote olisi vain yhdellä esittelysivulla, jossa olisi lisävalintoja. Ilmeisesti nuo lisävalinnat täytyisi jotenkin saada näkymään myös tuotteenlisäys-lomakkeelle...?

Nykyisellään samasta tuotteesta olevat erikokoiset versiot joutuu laittamaan erikseen eri kategorioihin tai muuten eri tuotteena.

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by Anttih » Tue Apr 10, 2012 11:11 pm

Lueppas tämä posti ja seuraa siitä löytyvää linkkiä.

Shipping methods: Matkahuolto, Posti, PostNord
Payment methods: Advance payment / Bank transfer, Checkout, Paytrail, Maksukaista
Modules: Prinetti, Matkahuolto's adress label, Random Products
vQmod: Checkout prices with tax, Product price input with tax
See my all modules


Active Member

Posts

Joined
Thu Feb 03, 2011 5:11 pm
Location - Finland

Post by pm-netti » Wed Apr 11, 2012 12:54 am

Kiitos. Sain tuolla laiteltua.

Yksi pulma on näin aloittelijalla. Tähän on varmaan olemassa valmis ratkaisu, mutta en sitä nyt hoksaa.
Tuotteen sivulla, missä aikaisemmin luki esim: "Hinta: 185,60", pitäisi tuo hinta tieto saada siitä pois. Jos tuotteen Data-sivulla on jokin hinta, se laskee sen hinnan ja valitun tuotteen hinnan yhteen.
Miten siis saisi näkymään jotain muuta, vaikka "Hinta alk. 99€".

Ps. Sain tässä jo joitakin muutoksia aikaan tiedostossa product.tpl, mutta ne tulostuu oikein vain niille käyttäjille, jotka selaa sivua suomenkielellä.
Yksi oleellinen asia oli tuo kokovalinnat, niitä joudun melkein joka tuottelle kirjoittamaan omansa. Siksi kirjoitin tiedostoon product.tpl tekstin "Kokovalinta", jotta ei tulostu joka tuotteelle eri niminen kehote kun kokoa valitaan.
Hinta olisi mahdollista ottaa sieltä kokonaan pois tai kirjoittaa siihen jotakin.
Toisaalta olisi oikein hyvä ratkaisu jos siihen voisi tulostaa sen tuotteen alhaisimman hinnan siihen tyyliin kuin mainitsin tuossa edellä. Jos tällaista moduulia ei vielä ole kehitetty niin ei kun siitä vaan suunnittelemaan :)


Ps 2: Huomasin tässä juuri että ilmeisesti esim. tuossa product.tpl tiedostossa php-skripti ei toimi täysin halutulla tavalla. Tällaisessa tapauksessa jossa hintaa ei ole määritelty lainkaan, ei ole tarpeen ilmoittaa että "Veroton 0.00". Ilmeisesti siinä tämä kohta
<?Php if ($tax) { ?>
pitäisi oletuksena toimia, jos tuottella on hinta ja jättää tulostamatta jos sitä ei ole lainkaan. Mutta kun ei toimi, ainakaan minulla.
Korjasin sitä tämän verran ja sitten toimii:

Code: Select all

<?php if ($tax > 0) { ?>
        <span class="price-tax"><?php echo $text_tax; ?> <?php echo $tax; ?></span><br />
<?php } ?>
Samalla periaattella myös muutamaa riviä ylempänä hinnan tulostaminen toimii väärin.

Ps 3: Huomasin juuri minkä takia tuo if($tax) tai if($price) ei toimi. Nehän kysyvät onko kohdassa hinta mitään muuta kuin tyhjää tai nolla. Ja onhan siellä: "0.0000". Tuotelomakkeelle avautuu tuollainen lukema ja tarkistin niin mysql-taulun product kentälle price on asetettu juuri tuo oletusarvo. Niimpä tiedosta "hinta" löytyy myös tuo piste ja silloinhan tuo kysely if($tax) ja if($price) on aina true.

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by pm-netti » Thu Apr 12, 2012 1:10 am

Sain tämän jo laiteltua omin nokin :)

Tiedostoon catalog/language/finnish/product/product.php tämä rivi:

Code: Select all

$_['text_price_from']   = 'alkaen';
ja englannin kieliseen sama engalanniksi. Ja tiedostoon catalog/controller/product/product.php tämä rivi:

Code: Select all

$this->data['text_price_from'] = $this->language->get('text_price_from');
Homman tein luvattoman yksinkertaisesti product.tpl tiedostoon:

Code: Select all

  if($options){
		         $my_prices = array();
		         $hinnat = $options[0]['option_value'];
		        	for($i=0;$i<count($hinnat);$i++){
		        		$hinnat[$i]['price'] = str_replace(",",".",$hinnat[$i]['price']);
		        		$hinnat[$i]['price'] = str_replace("€","",$hinnat[$i]['price']);
		        		$my_prices[$i] = $hinnat[$i]['price'];  
		        	}
		        
		         
		        
	          	$hinta = min($my_prices);
	          	$hinta = str_replace(".",",",$hinta);
	     
	          	echo $text_price_from." "; echo $hinta."€";  
        	}
Joku viisaampi voisi kehitellä tämän homman jostakin ulkoisesta tiedostosta tulostumaan. Mutta toimii näinkin.

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by Anttih » Thu Apr 12, 2012 2:53 am

Tuo muokkauksesi olisi varmaankin ollut järkevää tehdä catalog/controller/product/product.php ja tietenkin vqmod:ia käyttäen, ettei tarvitse päivityksen jälkeen tehdä uusiksi. Olethan tehnyt oletusteemasta kopion ja tehnyt nuo muutokset siihen kopioon.

Voithan sinä käyttää yhtä tekemääsi optiota niin monessa tuotteessa kuin haluat. Jos siis ovat smanlaisia valintoja kuten esim. paidoissa koko.

Shipping methods: Matkahuolto, Posti, PostNord
Payment methods: Advance payment / Bank transfer, Checkout, Paytrail, Maksukaista
Modules: Prinetti, Matkahuolto's adress label, Random Products
vQmod: Checkout prices with tax, Product price input with tax
See my all modules


Active Member

Posts

Joined
Thu Feb 03, 2011 5:11 pm
Location - Finland

Post by pm-netti » Thu Apr 12, 2012 5:06 pm

Anttih wrote:Tuo muokkauksesi olisi varmaankin ollut järkevää tehdä catalog/controller/product/product.php ja tietenkin vqmod:ia käyttäen, ettei tarvitse päivityksen jälkeen tehdä uusiksi. Olethan tehnyt oletusteemasta kopion ja tehnyt nuo muutokset siihen kopioon.

Voithan sinä käyttää yhtä tekemääsi optiota niin monessa tuotteessa kuin haluat. Jos siis ovat smanlaisia valintoja kuten esim. paidoissa koko.
Kiitoksia ideoista! Sain tämän ohjelman asennettua tuonne controller/..product.php tiedostoon. Samalla hiukan viilailin sitä paremmaksi, jotta sallii muunlaisten pudotusvalikkojen käytön ilman että tulostaa tätä.
Homma hoituu nyt näin lyhyesti product.tpl tiedostossa:

Code: Select all

 if($options){	   
		  if($price_from > 0){
	             echo $text_price_from;    echo $price_from;  
	     }
        elseif($price_one > 0){
	         	
	         	echo $price_one;
	         	
	     }
 }
Tuo jälkimmäinen kummallisuus $price_one on sitä varten jos jostakin kumman syystä haluaa laittaa kaikille pudotusvalikossa oleville tuotteille saman hinnan sinne option-tietoihin.

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by pm-netti » Mon Apr 30, 2012 3:44 pm

Sellainen olisi suunnitelma, että tuotetta, jota ei ole merkitty olevan varastossa, voisi myös siirtyä kassalle ostamaan. Johtuu siitä, että kaupassamme eräitä tuotteita ei hankita varastoon lainkaan vaan niitä valmistetaan ja toimitetaan asiakkaille heiltä tulleiden tilausten mukaan.

Miten tuon toiminnon voisi saada toimimaan?

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by Anttih » Mon Apr 30, 2012 4:40 pm

Tee "Stock Status" (Tilauksien tilat) kohtaan uusi tila, esim. "Ennakkotilaus" ja vaihda kaupan asetuksista "Option" (Optiot) -välilehdeltä "Stock Chekout" tilaksi "Yes".
Tuotteen kohdalle laitat "Out Of Stock Status" (Loppu varastosta tila) tilaksi tekemäsi tilan.

Shipping methods: Matkahuolto, Posti, PostNord
Payment methods: Advance payment / Bank transfer, Checkout, Paytrail, Maksukaista
Modules: Prinetti, Matkahuolto's adress label, Random Products
vQmod: Checkout prices with tax, Product price input with tax
See my all modules


Active Member

Posts

Joined
Thu Feb 03, 2011 5:11 pm
Location - Finland

Post by pm-netti » Mon Apr 30, 2012 5:06 pm

Kiitos!

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by Venkko » Mon May 14, 2012 3:46 pm

Hello!

Alkaa pikkuhiljaa oma OpenCart –verkkokauppa valmistumaan, ulkoasu ja lisämoduulit olemaan kunnossa.
Nyt pitäisi pikkuhiljaa keskittyä vielä tuohon, että miten OC:n suorituskykyä pystyy viilaamaan paremmaksi?

Täällä kun on kuitenkin muutamia kokeneita OC konkareita, niin onko tiedossa hyviksi todettuja viilauksia mitä voi tehdä?

Lontoo kieliseltä foorumilta on tullut vastaa mm. se , että OC:n suorituskyky paranee paljon jos kuvat siirtää omalle alidomainille, onko kenelläkään kokemuksia asian suhteen?

Niin ja minulla siis käytössä OC 1.5.1.3

Etukäteen jo kiitos kaikista neuvoista…

-Racc00n-

http://www.pikkukoala.fi


Active Member

Posts

Joined
Mon Mar 05, 2012 8:32 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests