Post by japeka » Wed Dec 14, 2011 1:15 am

Hei,

Osaisiko joku vähän "viisaampi" auttaa ongelmassani? Joku kommentoi foorumilla aiemmin, että oli kääntänyt tekstit itse, kun ei jaksanut odotella suomenkielisten käännösten valmistumista. Sama juttu täällä eli minä kanssa kääntelin aikana ratoksi tekstit suomeksi ja käytin pohjana englanninkielistä kielipakettia. Käytän opencartista versiota 1.5.1.3:sta.

Kaikki muu yhtä ongelmaa lukuunottamatta näyttää pelittävän ok. Nimittäin tämä, kun lähdetään tilaamaan tuotetta eli valitaan ostoskorista tuote -> kassalle ja siirrytään laskutus-, toimitustietojen ja toimitustapavalintojen jälkeen jquery häkkyrässä toimitustapa kohtaan, niin mulla homma pysähtyy jostain kumman syystä tähän. En siis pääse tästä kohdasta millään ilveellä eteenpäin. Muissa kielissä, joita mulla on asennettu, homma toimii ongelmitta. Löytyy esimerkiksi englanti ja venäjä. Osaisiko kukaan sanoa, mistä kyseinen ongelma voi johtua?

ps. epätoivoinen

Newbie

Posts

Joined
Wed Dec 14, 2011 1:00 am

Post by Anttih » Thu Dec 15, 2011 5:03 pm

Käännöstiedostossa on ilmeisesti jokin merkki vääräsä paikassa, puuttuu jotakin tms.
Minkä virhe ilmoituksen saat?

Shipping methods: Matkahuolto, Posti, PostNord
Payment methods: Advance payment / Bank transfer, Checkout, Paytrail, Maksukaista
Modules: Prinetti, Matkahuolto's adress label, Random Products
vQmod: Checkout prices with tax, Product price input with tax
See my all modules


Active Member

Posts

Joined
Thu Feb 03, 2011 5:11 pm
Location - Finland

Post by japeka » Sat Dec 17, 2011 8:51 pm

Anttih,

Sain ongelman korjattua. Vika oli juurikin jossain kohtaa kääntämiäni tekstejä. Kokeilemalla löytyi. Kiitos, Anttih, antamastasi vinkistä!

Newbie

Posts

Joined
Wed Dec 14, 2011 1:00 am

Post by Miguelito » Wed Dec 28, 2011 6:56 am

Laitetaan tämän topicin alle ongelmatilanteet ja yleiset tuki-asiat.

The Finnish OpenCart Forum
"Real programmers don't document. If it was hard to write, it should be hard to understand."


Active Member

Posts

Joined
Sun Jan 10, 2010 10:11 pm

Post by sas » Tue Jan 31, 2012 10:37 pm

Lisäsin adminin puolella alennuskoodin ja otin sen käyttöön, mutta kaupasta ei löydy mitään kohtaa, mihin asiakas voisi koodin kirjoittaa. Missä vika?

sas
New member

Posts

Joined
Wed Nov 16, 2011 3:52 am

Post by sas » Thu Feb 02, 2012 3:17 am

Näköjään laskukaavoissa piti ottaa alennuskoodi käyttöön.

sas
New member

Posts

Joined
Wed Nov 16, 2011 3:52 am

Post by DarkWarder » Sun Mar 04, 2012 8:08 am

Koitan lisätä tuotetta/tuotealueita niin ei onnistu saan vain virhe viestin ----> error_warning en muuta ja lisäys ei onnistu eli missä vika?
Sitten admin paneelissa näkyy noi tekstit näin eli väärin

heading_title
entry_vendor
entry_password
entry_test
entry_transaction
entry_total
entry_order_status
entry_geo_zone
entry_status
entry_sort_order

ja tämä teksti näkyy näin vain kun on suomi kielenä
eli missä vika on nyt?

New member

Posts

Joined
Fri Mar 02, 2012 5:41 am

Post by DarkWarder » Sun Mar 04, 2012 7:09 pm

Löytysköhän joltain kokeneelta apuja tähän ongelmaan?

New member

Posts

Joined
Fri Mar 02, 2012 5:41 am

Post by DarkWarder » Sun Mar 04, 2012 7:13 pm

Sitten sain virhe logiin tälläisen virhe tiedon

2012-03-04 0:27:19 - PHP Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/darkwar/public_html/opencart/admin/language/finnish/shipping/free.php:1) in /home/darkwar/public_html/opencart/system/engine/controller.php on line 28
2012-03-04 0:27:19 - PHP Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/darkwar/public_html/opencart/admin/language/finnish/shipping/free.php:1) in /home/darkwar/public_html/opencart/system/engine/controller.php on line 29
2012-03-04 0:27:50 - PHP Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/darkwar/public_html/opencart/admin/language/finnish/shipping/free.php:1) in /home/darkwar/public_html/opencart/system/engine/controller.php on line 28
2012-03-04 0:27:50 - PHP Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/darkwar/public_html/opencart/admin/language/finnish/shipping/free.php:1) in /home/darkwar/public_html/opencart/system/engine/controller.php on line 29
2012-03-04 0:28:07 - PHP Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/darkwar/public_html/opencart/admin/language/finnish/shipping/free.php:1) in /home/darkwar/public_html/opencart/system/engine/controller.php on line 28
2012-03-04 0:28:07 - PHP Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/darkwar/public_html/opencart/admin/language/finnish/shipping/free.php:1) in /home/darkwar/public_html/opencart/system/engine/controller.php on line 29
2012-03-04 0:28:14 - PHP Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/darkwar/public_html/opencart/admin/language/finnish/shipping/free.php:1) in /home/darkwar/public_html/opencart/system/engine/controller.php on line 28
2012-03-04 0:28:14 - PHP Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/darkwar/public_html/opencart/admin/language/finnish/shipping/free.php:1) in /home/darkwar/public_html/opencart/system/engine/controller.php on line 29

miksitämä virhe ilmoitus tulee?
Miten tämän voisi korjata?

New member

Posts

Joined
Fri Mar 02, 2012 5:41 am

Post by Anttih » Mon Mar 05, 2012 12:52 am

DarkWarder wrote:Koitan lisätä tuotetta/tuotealueita niin ei onnistu saan vain virhe viestin ----> error_warning en muuta ja lisäys ei onnistu eli missä vika?
Sitten admin paneelissa näkyy noi tekstit näin eli väärin

heading_title
entry_vendor
entry_password
entry_test
entry_transaction
entry_total
entry_order_status
entry_geo_zone
entry_status
entry_sort_order

ja tämä teksti näkyy näin vain kun on suomi kielenä
eli missä vika on nyt?
Nuo kyseiset kohdat puuttuvat käännöstiedostosta.

Shipping methods: Matkahuolto, Posti, PostNord
Payment methods: Advance payment / Bank transfer, Checkout, Paytrail, Maksukaista
Modules: Prinetti, Matkahuolto's adress label, Random Products
vQmod: Checkout prices with tax, Product price input with tax
See my all modules


Active Member

Posts

Joined
Thu Feb 03, 2011 5:11 pm
Location - Finland

Post by DarkWarder » Mon Mar 05, 2012 2:03 am

Ahh ok sitten millos käännökset valmistuu kokonaan?

ja sitten tämä toinen asia
Koitan lisätä tuotetta/tuotealueita niin ei onnistu saan vain virhe viestin ----> error_warning en muuta ja lisäys ei onnistu eli missä vika?

tuo error_warning näkyy tarkoittavan --> Warning: Please check the form carefully for errors!
kun muuttaa englannin kieleksi suomenkielestä eli miksi tuo tulee kun täytän kaikki tarvittavat kohdat niin silti saan tuon virheilmoituksen ja en pysty lisäämään uutta kategoriaa tai tuotetta.

New member

Posts

Joined
Fri Mar 02, 2012 5:41 am

Post by Anttih » Mon Mar 05, 2012 3:07 pm

Ei taida käännöksien valmistumisajankohtaa olla kellään tiedossa kun ei sitä ole mitenkään organisoitu. Täytyisi jotakin keksiä, että käännökset saataisiin pidettyä ajan tasalla.

Toi varoitus homma ei oikein aukea. Saisitko kuvankaappausta tms. ongelmasta.
Tuleeko varoitus vain kun Suomen kieli on valittuna?

Shipping methods: Matkahuolto, Posti, PostNord
Payment methods: Advance payment / Bank transfer, Checkout, Paytrail, Maksukaista
Modules: Prinetti, Matkahuolto's adress label, Random Products
vQmod: Checkout prices with tax, Product price input with tax
See my all modules


Active Member

Posts

Joined
Thu Feb 03, 2011 5:11 pm
Location - Finland

Post by Venkko » Mon Mar 05, 2012 8:43 pm

Hei!

Törmasin tuossa vähän aika sitten opencart:iin kun etsin Joomlan lisäosia. Vaikuttaa hyvältä, varsinkin tuo useamman domainin mahdollisuus hyödyntää samaa tuoterekisteriä. Olen aikaisemmin käyttänyt VirtueMartia, mutta siinä oli muutamia huonoja ominaisuuksia mm. alennuksien rajallinen käyttömahdollisuus.

Muutamaa asiaa olen pähkäillyt ja toivottavasti täältä saisin vastaukset, niin pääsen jatkamaan projektia.

1. Saako alv% määritettyä tuotteen perusteella? Esim. kirjat 9% ja vaatteet 23%?
Sen mitä olen asiaan paneutunut niin näyttäisi, että tuon alv% saa laitettua toimitusaluekohtaisesti, mutta pystyykö tuotteelle määrittämään sitten vielä erikseen mitä alv% käyttää milläkin toimitusalueella?

2. Toimiiko tuo multi-domain ominaisuus miten hyvin ja olenko ymmärtänyt oikein, että se osaa hyödyntää tuota yhtä ja samaa tuoterekisteriä useammassa verkko-osoitteessa?

3. Onko OpenCart oikeasti hyvä? Mihin huonoihin puoliin olette törmänneet? Kuinka aktiivinen käyttäjäkunta on? Entäpä kehitysporukka?

4. Onko tuohon 1.5.x-versioon saatavilla jo ajantasaisia kielipaketteja?

Etukäteen jo kiitos kaikista vastauksista.

Yst. terv.
TV

http://www.pikkukoala.fi


Active Member

Posts

Joined
Mon Mar 05, 2012 8:32 pm

Post by DarkWarder » Tue Mar 06, 2012 2:13 am

sain toimaan tuon varoitus homman piti täyttää molemmat suomi että englanti puoli sitten toimi

New member

Posts

Joined
Fri Mar 02, 2012 5:41 am

Post by Anttih » Tue Mar 06, 2012 7:54 pm

1. ALV:t määritellän maantieteellisenalueen mukaan (ts. toimitusaluekohtaisesti), liitetään veroluokkaan ja sitten veroluokka liitetään tuotteeseen. Hieman vaikea selittää lyhyesti. On kyllä hyvä systeemi kun vaan tajuaa toiminnan.

2. Multi-domain hyödyntää samaa tuotetietokantaaa ja voit valita missä kaupoissa mikäkin tuote näkyy. Osassa toiminnoista ei kuitenkaan voi valita kauppaa missä on käytössä. Toiminnasta ei ole vielä omakohtaisia kokemuksia, mutta ilmeisesti toimii ihan OK.

3. Hyvyys tai huonous on enemmänkin käyttäjän mieltymyksistä kiinni. Itse voin kyllä suositella. Vaatiin aluksi hieman opettelua koska on varsin monipuolinen systeemi. Huonona puolena on korjauspäivitykset, niitä kun ei ihan helposti aina löydä. Päivityksien jakelu käytäntöön on ilmeisesti tulossa jonkin näköinen päivitys seuraavan version myötä.
Mielestäni kehitysporukka ja englannin kielinen foorumi on varsin aktiivista. Suomenkielinen foorumi sen sijaan on aikas hiljainen.

4. Joitakin kielipaketteja löytyy, mutta ei varmaankaan mitään yhtä täydellistä.

Toivottavasti näistä vastauksista oli jotakin hyötyä...

Shipping methods: Matkahuolto, Posti, PostNord
Payment methods: Advance payment / Bank transfer, Checkout, Paytrail, Maksukaista
Modules: Prinetti, Matkahuolto's adress label, Random Products
vQmod: Checkout prices with tax, Product price input with tax
See my all modules


Active Member

Posts

Joined
Thu Feb 03, 2011 5:11 pm
Location - Finland

Post by zuspe » Tue Mar 20, 2012 11:36 pm

Moikka!
Voikohan jostain asetuksista muuttaa tuota kuvan maksimivaatimuksia. Tarvis saada kuvat yli 1000px pisimmiltä sivuilta ja yli 300kb kokoiseksi. Ja vielä sellainen, että voiko jostain vaihtaa tuota, että opencart ei huonontaisi laatua tehdessään noita pienempiä versioita kuvasta. Kiitos vastauksista jo etukäteen :)

Newbie

Posts

Joined
Tue Mar 20, 2012 11:35 pm

Post by Anttih » Wed Mar 21, 2012 3:26 pm

Aikas isoja kuvia meinaat käyttää...
Hallintapaneelista saat muutettua nuo kuvan koot.

Ladattavan tiedoston koon voit muuttaa seuraavasti:
OC versio 1.5.2.1
Avaa tiedosto admin\controller\common\filemanager.php
Etsi seuraava koodin pätkä (n. rivi 435)

Code: Select all

if ($this->request->files['image']['size'] > 300000) {
    $json['error'] = $this->language->get('error_file_size');
}
Muuta tuo "300000" haluamaksesi.

Suosittelen vQmod:in käyttöä muokkaukseen. Kts. http://code.google.com/p/vqmod/

Shipping methods: Matkahuolto, Posti, PostNord
Payment methods: Advance payment / Bank transfer, Checkout, Paytrail, Maksukaista
Modules: Prinetti, Matkahuolto's adress label, Random Products
vQmod: Checkout prices with tax, Product price input with tax
See my all modules


Active Member

Posts

Joined
Thu Feb 03, 2011 5:11 pm
Location - Finland

Post by ilmaxi » Wed Apr 04, 2012 2:09 am

Tervehdys kaikille ja ISO KIITOS tälle foorumille. Pitkään olen harkinnut tähän rekisteröitymistä, mutta olen ongelmat saanut aina selvitettyä paitsi nyt. Eli en tiedä onko muilla sama ongelma? Kun kaupasta tehdään tilaus niin siitä lähtee asiakkaalle suoraan s-postiin ilmoitus mitä tilattu ja mitä maksaa, asialllisella postilla joissa värit yms. Muistaakseni "moottorina" toimii sellainen kuin order_confirm.tpl, mutta nyt haluaisin selvittää mikä "moottori" lähettää asiakkaan s-postiin tilauksen tilan muutoksesta? Tätä kysyn siksi kun tilan muutoksesta tulee asiakkalle pelkästään tekstin muodossa, eli ei ole yrityksen logoa yms. antaa paremman kuvan asiakkaalle kun on yhtenevä tilauksessa olevaan s-postiin. En löytänyt tähän ongelmaan mitään viittaavaa juttua mistään. Onko minulla joku asetus väärin vai pitääkö adminin puolelta olevaa order_status.tpl muuttaa jotenkin?
Älkää heti antako liian kovaa kritiikkiä minulle, kun kuitenkin olen uusi täällä ja varmasti jaan omaa tietoani toiseen suuntaan. Esim. suomennoksissa on admin ja catalogin puolella kaikki olemassa. :)

Newbie

Posts

Joined
Wed Apr 04, 2012 1:52 am

Post by Anttih » Wed Apr 04, 2012 2:18 pm

ilmaxi wrote:Muistaakseni "moottorina" toimii sellainen kuin order_confirm.tpl, mutta nyt haluaisin selvittää mikä "moottori" lähettää asiakkaan s-postiin tilauksen tilan muutoksesta? Tätä kysyn siksi kun tilan muutoksesta tulee asiakkalle pelkästään tekstin muodossa, eli ei ole yrityksen logoa yms. antaa paremman kuvan asiakkaalle kun on yhtenevä tilauksessa olevaan s-postiin.
Asiakkaalle lähtevä tilauksen tilannetieto on suunniteltu lähteväksi pelkästään tekstinä.
Versiossa 1.5.2.2 tuo lähetyksen hoitava "moottori" löytyy admin/model/sale/order.php tiedostosta riviltä 612 eteenpäin. Varmaan muissakin versioissa löytyy samoilta tienoilta.
Joudut siis rakentamaan sähköpostin pohjan (.tpl) ja muokkaamaan lähettävää koodia.

Mainitse jatkossa mihin versioon haet apua...

Shipping methods: Matkahuolto, Posti, PostNord
Payment methods: Advance payment / Bank transfer, Checkout, Paytrail, Maksukaista
Modules: Prinetti, Matkahuolto's adress label, Random Products
vQmod: Checkout prices with tax, Product price input with tax
See my all modules


Active Member

Posts

Joined
Thu Feb 03, 2011 5:11 pm
Location - Finland

Post by ilmaxi » Wed Apr 04, 2012 3:23 pm

Anttih wrote:
Mainitse jatkossa mihin versioon haet apua...
Juuh pitää se mainita jatkossa ja piti nytkin laittaa mikä versio mutta jostain kumman syystä unohdin koko version ilmoittaa :choke:
Eli versio on 1.4.9.3.
Tuolla admin/model/sale/order.php puolella ei ollut tässä versiossa edes nuin monta riviä, mutta uskon että sieltä kuitenkin löytyy vastaava homma.
Kiitos tästä Anttih.

Jos kuitenkin jollain valmis koodin pätkä niin voisin ottaa vastaan avoimin sylin vastaan. :) Myöskin tuo .tpl pohja valmiina jos jollakin löytyy niin sekin otetaan vastaan.

Newbie

Posts

Joined
Wed Apr 04, 2012 1:52 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests