Post by waude » Thu Jan 03, 2013 7:54 pm

Kiitos vinkistä, harmi kun ei helpommin onnistu. Tiedoksi vain kaikille jotka painii saman ongelman kanssa, niin kauppasofta Viart on erittäin pätevä ohjelma. Siinä tarvi vaan muuttaa alv % niin verolliset hinnat pysyivät kuitenkin samana. Itsellä se on käytössä toisessa webbikaupassa. maksaa vaan....ei ole ilmanen. Englantilainen valmistaja.

Newbie

Posts

Joined
Tue Jan 01, 2013 5:49 pm

Post by Anttih » Fri Jan 04, 2013 7:49 pm

Lukaskaa tämä: http://forum.opencart.com/viewtopic.php ... 99#p370599.

Jos käytössä on muitakin verokantoja kuin yleinen 23% tuo ei suoraan toimi, vaan päivitys täytyy tehdä jokaiselle verokannalle erikseen, eli:
UPDATE product SET price = (price*1.23/1.24) WHERE tax_class_id = ' [veroluokan id]'
UPDATE product SET price = (price*1.13/1.14) WHERE tax_class_id = ' [veroluokan id]'
UPDATE product SET price = (price*1.09/1.10) WHERE tax_class_id = ' [veroluokan id]'

Veroluokan ID:n löydät kun menet hallintapaneelissa veroluokan asetussivulle ja katsot osoiteriviltä kohdan tax_class_id= (esim. omakauppa.fi/admin/index.php?route=localisation/tax_class/update&token=8e4d0317ea4dcc796555c74a49e2ac14&tax_class_id=10)

Tämäkään ei vielä muuta tarjoushintoja tms. vaan ne täytyy tehdä erikseen vastaavalla tapaa.

HUOM!
En ole kokeillut näiden toimintaa.
Päivität omalla vastuullasi.
Muista tehdä varmuuskopio ennen päivitystä!

Shipping methods: Matkahuolto, Posti, PostNord
Payment methods: Advance payment / Bank transfer, Checkout, Paytrail, Maksukaista
Modules: Prinetti, Matkahuolto's adress label, Random Products
vQmod: Checkout prices with tax, Product price input with tax
See my all modules


Active Member

Posts

Joined
Thu Feb 03, 2011 5:11 pm
Location - Finland

Post by gigearo » Sun Jan 20, 2013 10:59 pm

Hei! Olen lykkäämässä opencartilla kauppaa tulille. Olen muokannut vähän teemaa ja ominaisuuksia, mutta koodiosaaminen ei ole kauhean suuri (jonkinverran osaan kyllä). Mietin vain että onko olemassa asetusta että saisi "Toivomuslistan" pois käytöstä? En sitä nyt löytänyt mistäänpäin asteuksia ja kuten mainittua, en osaa sitä koodista etsiä.

Käytössä 1.5.4 ja kielipaketti asennettuna kaupan puolelle.

Newbie

Posts

Joined
Thu Jan 17, 2013 2:50 am

Post by Venkko » Mon Jan 21, 2013 1:43 am

Hei!

Tuohon toivomuslistaan löytyy VQMod -sovellus joka poistaa sen käytöstä.

Omalla koneella tuo paketti on purettuna tällä nimellä: remove-wishlist-and-or-compare 1.5.2.X - 1.5.4.X
Löytynee kyllä varmaan tuolta extensions osiosta whislist -hakusanalla.

-Venkko-

http://www.pikkukoala.fi


Active Member

Posts

Joined
Mon Mar 05, 2012 8:32 pm

Post by gigearo » Mon Jan 21, 2013 3:21 am

Kiitoksia avusta!

Sitten toinen homma mitä pohdiskelin oli se että saako jostain poistettua nuo zonet pois käytöstä kokonaan? Muutaman aika monimutkaisen ohjeen tapaisen löysin foorumilta ja nekin olivat aikaisemmille versioille mitä 1.5.4 Kun suomessa ei niitä maakuntia pahemmin verkkokaupoissa käytetä kun postikulut on samat koko suomessa maakunnasta riippumatta.

Newbie

Posts

Joined
Thu Jan 17, 2013 2:50 am

Post by Venkko » Mon Jan 21, 2013 2:37 pm

Moi!

Maakuntiin en muista nähneeni mitään valmista koodia, jolla ne saisi pois käytöstä.

Itse olen ne jättänyt edelleen kauppaan voimaan, mutta helpoiten ne kaiketi saisi pois muokkaamalla .tpl –tiedostoja jotka noita käyttävät.
Onko ne nyt sitten rekisteröinnissä ja kassalla. Kassalla pitäisi vielä varmistaa, että onko ne erikseen vieraana ostaessa ja rekisteröityneenä ostaessa.

Nuo taitavat olla pakollisia tietoja, joten ne pitäisi poistaa myös .php –tiedostoista jotka noihin liittyvät tai sitten vain piilottaa tpl-tiedostosta kyseisen kentän ja pakottaa arvoksi 0 (tai jotain muuta turhanpäiväistä).

Mutta kuten sanottua, niin en ole noita itse käynyt muokkaamaan vaan ne on edelleen kaupassa näkyvissä, joten 100% varma en ole miten tuo menisi.

-Venkko-

http://www.pikkukoala.fi


Active Member

Posts

Joined
Mon Mar 05, 2012 8:32 pm

Post by gigearo » Mon Jan 21, 2013 7:31 pm

Juu. Täytyy siis raadollisesti ihan manuaalisesti hoitaa homma.

Toinen homma mitä en äkkiseltään löytänyt asetusta millä saa muokattua tilaukseen vaadittuja tietoja. Kun nyt se mahdollistaa jopa yritysasiakkaat vaikken haluaisi. Saattaa olla että kyselen tyhmiä, mutta niinhän me aloittelijat aina.

Newbie

Posts

Joined
Thu Jan 17, 2013 2:50 am

Post by macrom » Wed Jan 23, 2013 5:52 am

HEi,

Opettelin opencartin asennukset ja muokkaukset kantapään kautta tuossa viime viikolla, mutta on yksi ongelma jota en ole onnistunut millään korjaamaan.

Ongelmana on haku joka ei ymmärrä ääkkösiä å, ä, ö siis. Kaikkien tiedostojen tallennusmuotona on UTF-8 without BOM. Käytän Notepad++ editoria kaikkeen muokkaamiseen.

Tuotteet ja tagit olen importoinut excelistä suoraa kauppaan hallintapaneelin Import vQModin kautta. Hallintapaneelin kautta tuotteita katsottaessa ääkköset näkyvät tag kentässä kuitenkin oikein.

Koodissa tiedostossa catalog\model\catalog\product.php on kooditus asetettu näin:

Code: Select all

if (!empty($data['filter_tag'])) {
					$sql .= "MATCH(pd.tag) AGAINST('" . $this->db->escape(utf8_strtolower($data['filter_tag'])) . "')";
Järjestelmän ja kaupan kielenä on Suomi, Locale asetuksena: fi_FI.UTF-8,fi_FI,finnish

Miten ihmeessä saan haussa haettua tuotteet (tagit) joissa on joko å, ä tai ö sanassa?

Newbie

Posts

Joined
Wed Jan 23, 2013 5:39 am

Post by yeh920 » Sat Jan 26, 2013 4:25 am

Senttien pyöristystä on ihmetelty englanninkielisillä palstoilla, mutta tulosta ei siellä ole tullut. Mahtaako Suomessa joku olla viisaampi?

Ongelma on siis se, että kauppa laskee ja näyttää ostokset, kulut ja alvin kahdella desimaalilla. Yhteissumma loppuu siististi tasaeuroon. Verkkomaksujen maksu voi kuitenkin tosiasiassa olla sentin yli tai ali tasaeuron. Se on jotenkin noloa, kun asiakas luulee maksavansa 74 euroa, mutta maksusivulla peritäänkin 74,01 euroa.

Ilmeisesti OC käyttää sisäisesti useampaa kuin kahta desimaalia ja maksuja varten lasketaan summat ensin useammalla desimaalilla ja pyöristetään kahteen vasta lopuksi. Ongelmaa ei minusta olisi,jos jokainen rivi pyöristettäisiin ensin ja laskettaisiin yhteen vasta lopuksi.

Kokeilin laitaa tietokantaan kaikkialle, mistä sopivaa löysin, tarkkuudeksi 2 desimaalia, mutta se ei tuota pyöristyksen vaiheistusongelmaa ratkaissut, niinkuin vähän epäilinkin. Hintoja on melko mahdoton saada laitettua niin, että se alvin kanssa olisi ihan tarkalleen tasaeuron, tahtoo olla jotan 69,9998 tapaista mihin lähimmillään pääsee, eikä se olisi ratkaisu, jos maksua varten ensin lasketaan alvittomat hinnat yhteen.

Eli siis onko joku keksinyt miten tuon saa menemään oikein? Onko tässä jokin juoni?

Newbie

Posts

Joined
Tue Nov 20, 2012 10:17 pm

Post by yeh920 » Sat Jan 26, 2013 9:43 pm

Löytyikin vielä yksi paikka, jossa oli enemmän kuin kaksi desimaalia. Nyt pitää seurata, joko alkoi summat tasoittua.

Newbie

Posts

Joined
Tue Nov 20, 2012 10:17 pm

Post by Uitto » Sun Jan 27, 2013 12:06 am

Hei,

Mitä ilmeisemmin OC laskee alvittomat summat yhteen, jonka päälle sitten lasketaan alvi ja pyöristetään.

Näin kahden tuotteen loppusumma voikin erota sitten tuosta tasasummasta. Itse olen käyttänyt kaupassa 4 desimaalin tarkkuutta alvittomien hintojen kirjaamisessa tuotteille ja toimituskuluille.

Kauppani nasinmatkailuautot.fi/kauppa
OC 1.5.5.1, theme Mobileshoppe
Käytetyt moduulit: Posti, Matkahuolto, Checkout Finland
Ja kasa VQModeja...


New member

Posts

Joined
Tue Jul 10, 2012 10:02 pm
Location - Finland

Post by yeh920 » Sun Jan 27, 2013 7:46 pm

Neljällä desimaalilla minäkin ne olen laittanut, vaikka tietokannassa onkin kahden desimaalin tarkkuus. Yksittäisen tavaran tai kulun hinta menee aika likelle tasaeuroa, kolme desimaalia on nollia, mutta edelleen loppusumma on ,99 loppuinen (ja toisessa ostoksessa ,01).

Newbie

Posts

Joined
Tue Nov 20, 2012 10:17 pm

Post by louccu » Sun Mar 10, 2013 2:45 am

Hei mistäs pääsee muokkaamaan tuota asiakkaalle lähtevää tilausvahvistusta? Mielestäni yritin kaikki järkevät (ja vähemmän järkevät) tiedostosijainnit käydä läpi, mutta ei vaan löytynyt. Ei toisaalta olis eka kerta kun en jotain löydä :laugh:

Verkkokauppaa ---> www.kelpotekniikka.com/shop/


Newbie

Posts

Joined
Sat Oct 06, 2012 4:07 am


Post by Anttih » Mon Mar 11, 2013 7:31 pm

louccu wrote:Hei mistäs pääsee muokkaamaan tuota asiakkaalle lähtevää tilausvahvistusta?
catalog\view\theme\default\template\mail\order.tpl

Shipping methods: Matkahuolto, Posti, PostNord
Payment methods: Advance payment / Bank transfer, Checkout, Paytrail, Maksukaista
Modules: Prinetti, Matkahuolto's adress label, Random Products
vQmod: Checkout prices with tax, Product price input with tax
See my all modules


Active Member

Posts

Joined
Thu Feb 03, 2011 5:11 pm
Location - Finland

Post by OskariK » Fri Mar 15, 2013 4:18 pm

Hei!

Tässä on jo hetken aikaa tuskailtu ja tätäkin foorumia selailtu mutta vastaus valitettavasti vieläkin hakusessa.
Tarkoitus siis pystyttää OpenCart -verkkokauppa niin että käyttäjälle näkyy hinnat verollisina ja esim. ostoskorissa sitten tuo veron määrä on eritelty. Admin puolellakin pitäisi pystyä syöttämään tuotteet verollisena.

Tähänmennessä ostettu seuraavat lisäosat:
Checkout prices with tax - Tällä sain ostoskorin yms näkymät hyväksi. Lisäosa kuitenkin laskeskelee alvit väärin, koska olettaa että verkkokaupassa näkyvä hinta on alviton.
http://www.opencart.com/index.php?route ... _id=283802

Set Price Inc Tax - Tällä lisäosalla sai laskettua hinnat automaattisesti (tämä on ehto, mitään alv-laskureita ei pitäisi tarvita käyttää), mutta nyt kaupan puolella näkyvä hinta on alviton. Tämä ei toimi koska kaupassa näkyvät hinnat tulisi olla alvillisia ettei kuluttaja hämmenny.
http://www.opencart.com/index.php?route ... _id=283813


Olisiko jollain se puuttuva linkki jolla tämä opencartin toiminnallisuus saataisiin sille tasolle kuin suomalaisissa verkkokaupoissa ja verkkokauppasoftissa on?

Newbie

Posts

Joined
Fri Mar 15, 2013 3:43 pm

Post by lisa2020 » Sun Mar 31, 2013 6:25 pm

Miten kuvat saa laskeutumaan siististi tuotekatalogissa? Käytössäni olevat kuvat eivät kaikki ole samankokoisia. Onko työkalua, jolla ne voi muokata samankokoisiksi?

Newbie

Posts

Joined
Sun Mar 31, 2013 6:15 pm

Post by Kauppamies » Sun Apr 07, 2013 7:28 pm

Päivää.

Sellainen ongelma on, ei näy kategoriat vasemmalla.
Vaikka käytössä on vielä template jossa pitäisi olla vasemmalla sekä ylhäällä. Mutta vain ylhäällä näkyy.

Osaisiko joku kertoa mistä sitä saisi muokattua että kategoriat olisivat vasemmalla puolella pitkittäin?

OC on ihan uusi juttu minulle, vaikka aika lailla samanlainen on kyllä kuin prestashoppiki. Vähän yksinkertaisemmalta kuitenkin näyttää. ja bugittomammalta.

Newbie

Posts

Joined
Sun Apr 07, 2013 7:23 pm

Post by Kauppamies » Sun Apr 07, 2013 7:46 pm

päivää.

osaiskohan joku auttaa miestä mäessä.

Mitenkäs sellanen onnistuisi että saisin näkyviin vasemmalle pitkittäin kategoriat... Yrittänyt katsoa vaikka mistä ja jopa teema on sellainen jossa pitäisi olla vasemmalla kategoria.

Ylhäällä palkissa kyllä näkyy.

OC vielä uusi mulle.
Hyvältä näyttää kyllä muuten. Yksinkertaisempi kuin prestashop(ja takuulla vähemmän bugeja) mutta kuitenkin samat
ominaisuudet.

Newbie

Posts

Joined
Sun Apr 07, 2013 7:23 pm

Post by Sekaman » Mon Apr 08, 2013 3:01 pm

Uutenä käyttäjänä on nyt pieni ongelma (yllätys)
Näin aluksi, käytössäni on OC 1.5.5.1.

Ongelmana on että arvosteluiden keskiarvo tähdet (kuva) ei näy.
Itse arvostelussa näkyy tähdet oikein 4 ja 5 tähteä ym. tasa luvut.
Mutta kun keskiarvo on 4.750, niin eipä näy kuvaa tuotteen alla.

Kuvan hakee mielestäni oikeasta paikasta:

Code: Select all

<img src="catalog/view/theme/default/image/stars-4.7500.png" alt="4 arvostelua">
Default/ product templatessa on seuraavanlainen "oikean" tuntuinen koodi

Code: Select all

<div><img src="catalog/view/theme/default/image/stars-<?php echo $rating; ?>.png" alt="<?php echo $reviews; ?>" />&nbsp;&nbsp;<a onclick="$('a[href=\'#tab-review\']').trigger('click');"><?php echo $reviews; ?></a>&nbsp;&nbsp;|&nbsp;&nbsp;<a onclick="$('a[href=\'#tab-review\']').trigger('click');"><?php echo $text_write; ?></a></div>
Ja Default / Image kansiosta löytyy kuvat:
stars-.png
stars-1.png
stars-2.png
stars-3.png
stars-4.png
stars-5.png

Sivuston osoite:
http://sekaman.com/genie-bra-original

Arvostaisin kovasti jos tämä selviää.

New member

Posts

Joined
Mon Apr 08, 2013 2:44 pm

Post by pm-netti » Tue Apr 09, 2013 12:48 am

Sekaman wrote: Ja Default / Image kansiosta löytyy kuvat:
stars-.png
stars-1.png
stars-2.png
stars-3.png
stars-4.png
stars-5.png
Kuvaa ei selvästikään ole hakemistossa.
Tämän tapainen pyöristys voisi auttaa:

Code: Select all

<?php echo floor($rating); ?>
Tai sitten kopioit noita kuvia eri nimille ja muokkaat hiukan niiden ulkoasua pistemäärän mukaan...

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests