Post by Miguelito » Tue Dec 21, 2010 10:33 pm

Heitetäänpän toimitustapojen osalta kyselyä ilmoille eli mitä toimitustapoja verkkokauppiaat yleensä käyttävät? Itselläni tiedossa perinteiset Posti, Matkahuolto ja nouto, mutta onko muita? Tässä tietenkin kartoittaa massojen tarpeet eli varmasti joitaikin marginaalisia löytyy, mutta unohdetaan ne tässä :)

Onko seuraavia toimitustapoja kenelläkään valmiina ja jos on, niin mihin ne pohjautuvat tai miten toteutettu?
Matkahuolto: Bussipaketti, Jakopaketti, Pikapaketti, Lähi-paketti
Posti: Kotipaketti, Ovelle-paketti, Postipaketti, Helposti-paketti

Allekirjoittanut toteuttanut nuo kaikki yllä mainitut ja ne pohjautuvat joko painoon tai sitten ovat kiinteän hintaisia.

Entä onko kellään muita toimitustapoja toteutettuna?

The Finnish OpenCart Forum
"Real programmers don't document. If it was hard to write, it should be hard to understand."


Active Member

Posts

Joined
Sun Jan 10, 2010 10:11 pm

Post by Pirtu » Wed Dec 22, 2010 3:18 am

Moi!

Uusi käyttäjä ilmoittautuu. Meillä on ollut parisen vuotta käytössä itse väsätty Wosbee-kauppa ja suunnitelmissa on
jo jonkin aikaa ollut ottaa jokin paremmin muokattavissa oleva kauppa käyttöön. Aluksi mielessä oli magento, mutta tämä opencart tuntuisi riittävän meille aika hyvin.

Lähinnä ne ominaisuudet mitä tarvittaisiin, on helppo mahdollisuus eri laskutus- ja toimitusosoitteisiin, koska tilaajana meillä on paljon kouluja/kuntia, missä laskutusosoitteet ja viitteet on monimutkaisia ja tilaajat ei niin osaavia netinkäyttäjiä.

Toinen tärkeä juttu olisi mahdollisuus saada osoitekortit sekä postille että MH:lle tulostettua suoraan kaupasta. Tällä hetkellä teemme niin, että lasku kirjoitetaan ensin Passeliin ja sen jälkeen vielä erikseen osoitekortit. Turhaa työtä, koska tiedot ovat jo verkkokaupassa valmiina muuttujissa, mutta kun niitä ei saa sieltä siirrettyä wosbeessa.

Täällä näyttäisi olevan kovasti intoa tehdä noita moduleita. Ajattelin itse aloittaa testaamalla matkahuollon xml-rajapintaa, siihen ainakin löytyy koodiakin jo valmiiksi mh:n sivuilta.

Itse aiheeseen, meillä on käytössä ainoastaan posti 16,mh, sekä mh-lähellä. Näillä on pärjätty, mutta voisihan noita ehkä muitakin ottaa käyttöön, ongelmana vaan se miten käyttäjä saadaan tajuamaan mitä ne tarkoittaa... :) Kyllähän
meillekin tulee usein tilauksia missä asiakas toiselta puolelta suomea valitsee toimitustavaksi noudon (varmaan koska se on 0e), ja sitten myöhemmin kun ilmoitetaan että tilaus on noudettavissa, sanovat: "Ai, luulin että noudan sen postista".

-Ville

Newbie

Posts

Joined
Wed Dec 22, 2010 1:47 am

Post by Miguelito » Wed Dec 22, 2010 5:13 am

Moi Ville ja tervetuloa OpenCartin pariin!

Postin ja Matkahuollon osoitekorttien tulostus suoraan kaupasta on jo itse asiassa allekirjoittaneella valmis :) Pitää vielä lisätä linkitys asiakkaan valitseman tuotteen ja tulosteeseen tulevan tuotteen välillä, mutta se on pieni homma enää.

Nuo Postin ja Matkahuollon eri toimitustavat ovat tosiaan melko sekavia ja suht saman nimisiä, mutta laitoin niistä linkit suoraan kuvauksiin, jolloin asiakas voi katsoa mitä mikäkin toimitustapa tarkoittaa. Luulisi sen edes vähäsen helpottavan ymmärtämistä. Alla kuvatus omasta kehitysympäristön Toimitustapa-listauksesta (hinnat tekaistuja).
oc_toimitustavat.jpg

Toimitustapoja - oc_toimitustavat.jpg (26.35 KiB) Viewed 9914 times


The Finnish OpenCart Forum
"Real programmers don't document. If it was hard to write, it should be hard to understand."


Active Member

Posts

Joined
Sun Jan 10, 2010 10:11 pm

Post by Miguelito » Wed Dec 22, 2010 7:12 am

Nyt olisi myös tuo linkitys asiakkaan valitseman tuotteen ja tulosteeseen tulevan tuotteen välillä tehty. Ihmetyttää miksi Postilla pitää olla kuluttajatuotteiden nimet sellaisia, ettei niitä meinaa millään saada kohdistettua mihinkään yritystuotteeseen... Matkahuollolla homma oli huomattavasti selkeämpää.

Oli vähän ongelmia IE:n kanssa (yllätys) saada pdf aukeamaan, mutta se homma myös hoidossa. Käytännössä siis kysytään sekä Postin että Matkahuollon osoitekorttitulostuksessa, että avataanko pdf vai tallennetaanko (normaali tiedostorutiini selaimessa). Tällöin kauppias voi halutessaan tallentaa tietokoneelle kopion osoitekortista.

Olikos ihmisillä niitä toimitustapoja tiedossa (siis niitä, jotka pitäisi vielä OpenCartiin saada)?

The Finnish OpenCart Forum
"Real programmers don't document. If it was hard to write, it should be hard to understand."


Active Member

Posts

Joined
Sun Jan 10, 2010 10:11 pm

Post by Miguelito » Sun Dec 26, 2010 7:58 pm

Itse itselleni vastaten: Kaukokiito, TransPoint ja Kiitolinja (Schenker). Nämä varmaankin ovat ne muut kotimaiset?

Löysin sellaisen sivuston kuin kuljetustilaus.fi, jossa voi tehdä näille firmoille kuljetustilauksen. Pitänee siis olla sivuston omistajaan (Kuljetusyritysten liitto) yhteydessä, jos vaikka rajapinta löytyisi.

Kaukokiito ei näyttäisi tarjoavan omaa palvelua/rajapintaa, Transpointilla on jokin tarjolla kuin myös Kiitolinjalla (mySchenker). Pitää näidenkin mahdollisuudet kartoittaa eli ilmoittelen kun saadaan vastauksia ja homma etenee...


-Miguelito-

The Finnish OpenCart Forum
"Real programmers don't document. If it was hard to write, it should be hard to understand."


Active Member

Posts

Joined
Sun Jan 10, 2010 10:11 pm

Post by Pirtu » Tue Dec 28, 2010 2:46 am

Jaa, vailla tarkempaa tietoa veikkaisin että nuo 3 viimeksi mainittua ovat varmaankin aika harvinaisia toimitustapoja "tavallisessa" verkkokaupassa, joista iso osa taitaa kuitenkin olla sivutoimisia, kotoa pyöritetteviä kauppoja. Ja jos taas ajattelee firmoja jotka myyvät niin isoja tuotteita että vaaditaan tuon kokoluokan kuljetuskapasiteettia, voi olla että niillä on opencartia suurempia ohjelmistoja, joissa on erp:t ja muut samassa.
Oletko muuten tekemässä näitä lisäyksiä kaupalliseen käyttöön vai muuten vaan? Eli kysyn suoraan oletko halukas jakamaan näitä vai miten? Ilmoittaudun tietenkin halukkaaksi testaajaksi jos jaat.

Mulla on opencart asennettuna ja oon muutamia tuotteita lisännyt yms. mutta täytyy kyllä tehdä se täysin valmiiksi ja testata ennen kun luovun wosbeesta kokonaan. Eniten mietityttää saakohan rekisteröityjen asiakkaiden tietoja siirrettyä mitenkään että toimisivat suoraan myös opencartissa ja ellei, niin mitenköhän asiakkaat suhtautuvat jos joutuvat rekisteröitymään uudelleen...

Newbie

Posts

Joined
Wed Dec 22, 2010 1:47 am

Post by Miguelito » Tue Dec 28, 2010 4:58 am

Juu, varmastikin ovat harvinaisia mutta jos tuo kuljetustilaus.fi pystyy tarjoamaan jonkinlaisen palvelun, niin pistetään sekin työn alle.

Nämä lisäykset tulevat olemaan kaupalliseen käyttöön eli näitä voi tilata verkkokaupasta. Toki testaukseen osallistujat saavat omat modulinsa ilmaiseksi (ehdot: ei saa jakaa eteenpäin eikä käyttää omissa asiakastoteutuksissa) :)

Asiakkaiden vientiin löytyi parikin kikkaretta:
http://www.opencart.com/index.php?route ... ion_id=942 (kaupallinen, 15 dollaria)
http://www.opencart.com/index.php?route ... ion_id=944 (ilmainen, mutta varmastikin hankalampi käyttää)

The Finnish OpenCart Forum
"Real programmers don't document. If it was hard to write, it should be hard to understand."


Active Member

Posts

Joined
Sun Jan 10, 2010 10:11 pm

Post by Pirtu » Tue Jan 04, 2011 2:21 am

Ok, niin ajattelinkin. Eli jos haluat voin osallistua testaukseen ja sitten kun kauppa alkaa olla julkaisukunnossa, lunastaa lisäykset oikeaa käyttö varten. Hinta saisi tietysti mielellään olla vähän lemonlimen magentolle tarjoamia edullisempi.
Asiakastietojen tuontia en ole vielä edes miettinyt, vaan ensimmäinen ongelma on wosbeesta vienti, jota ei tuossa ilmaisversiossa ole, eikä parempia versioita joissa tuo on mahdollista, ole edes saatavana. Täytyy varmaan kysellä smilehousen puolelta tuota asiaa.

Newbie

Posts

Joined
Wed Dec 22, 2010 1:47 am

Post by DBSchenkerComms » Fri Jan 07, 2011 4:32 pm

Tervehdys DB Schenkeristä

Tässä ketjussa on kyselty verkkokauppiaiden käyttämistä kuljetuspalveluista ja myös DB Schenkerin ja Kiitolinjan nimet ovat vilahtaneet. Osallistun sen verran keskusteluun, että vahvistan meidän palveluittemme olevan myös verkkokauppiaiden käytössä ja kokoan muutaman suoran linkin lisätietoihin. Kuluttajakaupassa jakelutiemme kanavoituu R-kioskien kautta ns. Ärrä-expressinä, joka taipuu pienillekin verkkokauppiaille.

Lisätietoja verkkokauppiaille tarjoamistamme palveluista löytyy mm. Network-lehdestä 3/2010 [http://bit.ly/g9LxG1], jossa on useita käytännön case-esimerkkejä. Kaikki lehdet löytyvät täältä:
http://www.schenker.fi/ajankohtaista/network-lehti/

Ärrä-express-noutopistepalveluista on kerrottu pdf-esitteessä
http://www.schenker.fi/upload/attachmen ... opiste.pdf
ja R-kioskin sivuilla
http://www.r-kioski.fi/AErrae_Express_- ... .58.0.html

Laajemmin verkkokauppiaille soveltuvista palveluistamme on osoitteessa
http://www.schenker.fi/verkkokauppa/

Ketjussa mainitusta mySchenker-verkkopalvelustamme on tarkempia tietoja täällä:
http://www.schenker.fi/e-services/mysch ... kopalvelu/

Menestystä verkkokaupalle vuoteen 2011!

Pasi Ripatti
viestintäpäällikkö
DB Schenker


Posts

Joined
Fri Jan 07, 2011 4:10 pm

Post by Hulttio » Mon Feb 14, 2011 5:23 am

Nyt olisi myynnissä Matkahuollon ja Postin toimitustavat osoitteessa http://www.mikimporting.com/opencart/in ... th=102_115 .

Matkahuollon toimitustavat:
- Bussipaketti
- Lähi-paketti
- Jakopaketti
- Pikapaketti

Postin toimitustavat:
- Helposti-paketti
- Ovelle-paketti
- Kotipaketti
- Postipaketti

Mikimporting
Suomalaisille moduuleita myynissä: http://verkkokauppa.mikimporting.com/


User avatar
Newbie

Posts

Joined
Thu Feb 10, 2011 3:00 am


Post by IKK » Thu Apr 21, 2011 9:51 pm

Moro kaikki,

Uutena täällä ja yks kysymys mielessä. Asensin just kaupan ja mietin et...

Mitenkäs tonne sais postiennakon, kun sen tarviis myös?
Meneekö maksu systeemit sitten mitenkä ja onko sitä mahdollista toteuttaa?

IKK
Newbie

Posts

Joined
Thu Apr 21, 2011 9:48 pm

re:


Post by Mescesperdesk » Tue Apr 26, 2011 10:00 am

+1

online proxy


Newbie

Posts

Joined
Wed Jan 05, 2011 4:45 pm
Location - Spain

Post by Miguelito » Tue May 03, 2011 6:53 pm

Moro,

Eikös Postiennakko perustu painoon + Postin käsittelykuluun (jotain 3,80 EUR)? Eli tällöin toimitustapa Postiennakko olisi periaatteessa sama kuin painoon pohjautuva toimitus + käsittelykulut päälle.

Näyttäisi, että Postiennakkoa tarjotaan Postipakettiin ja Ovelle-pakettiin ja näillä on eri hinnat eli taas käsittelykulut astuvat kuvioon mukaan.

Postiennakko ei siis ole toimitustapa vaan Postin lisäpalvelu eli käytännössä OpenCartin näkökulmasta käsittelykulu joka liittyy toimitustapaan. Tällaisen rakentaminen varmasti onnistuu.

The Finnish OpenCart Forum
"Real programmers don't document. If it was hard to write, it should be hard to understand."


Active Member

Posts

Joined
Sun Jan 10, 2010 10:11 pm

Post by Miguelito » Thu May 05, 2011 3:38 pm

Tarkennetaan siis vielä OpenCartin näkökulmasta asiaa eli Postiennakko on maksutapa. Ensin asiakas siis valitsee toimitustavaksi esim. Postipaketin ja sen jälkeenhän tulee maksutavan valinta, jossa vaihtoehtona olisi Postiennakko. Postiennakkoa ei kuitenkaan saisi tarjota muihin kuin Postin toimitustapoihin, joten maksutapa pitää jotenkin saada sidottua/linkitettyä toimitustapoihin. Ylläpidon puolella maksutavalle Postiennakko pitäisi siis pystyä määrittämään toimitustavat, joissa ko. maksutapa on tarjolla tai toisinpäin (=toimitustavalle voidaan määritellä maksutavat). Pitääpä penkoa foorumia, jos linkitykseen on jo jokin keino olemassa...

The Finnish OpenCart Forum
"Real programmers don't document. If it was hard to write, it should be hard to understand."


Active Member

Posts

Joined
Sun Jan 10, 2010 10:11 pm

Post by callex » Thu May 12, 2011 6:03 am

http://www.opencart.com/index.php?route ... order=DESC

Joku oli heittänyt ruotsi-forumin puolella samankaltaisen kysymyksen,ja tätä tarjottiin yhdeksi vaihtoehdoksi,
maksaa kylläkin 10$ ,itse en kokeillut,eli tällä voinee postennakko maksun määrän vaihtaa.

Newbie

Posts

Joined
Mon Feb 07, 2011 3:00 am

Post by Miguelito » Thu May 12, 2011 6:21 pm

Tuo callexin mainitsema laskukaava tosiaan lisää prosenttiosuuden tai kiinteän hinnan jokaiseen tilaukseen, mutta sehän ei tässä täysin auta. Lisäksi pitäisi pystyä määrittämään, että tämä prosentti/kiinteä osuus koskeaa vain Postin toimitustapoja.

Edelleenkin siis lähtisin siitä, että Postiennakko on oma maksutapansa jolla on kiinteä hinta ja se pitää pystyä linkittämään tiettyihin (=Postin) toimitustapoihin. En vaan ainakaan itse ole ehtinyt etsimään ratkaisua linkitykseen...

The Finnish OpenCart Forum
"Real programmers don't document. If it was hard to write, it should be hard to understand."


Active Member

Posts

Joined
Sun Jan 10, 2010 10:11 pm

Post by splattenstein » Mon Jul 25, 2011 7:59 pm

Terve vaan voorumilaisille.
Itse myös pähkäilen miten saada erikseen postiennakolle oma toimitustapa / maksutapa. En ole keksinyt muuta keinoa kuin että kopioida "kiinteähintainen toimitus" moduuli eli tässä tapauksessa "Postipaketti" ja muokata siihen lisänä postiennakon hinta 3,80€. Opencart on kyllä muuten erittäin asiallinen muokata mutta toimitus ja maksutapojen muokkaus on tehty kai tahallaan vaikeaksi että saataisiin myytyä lisäosia. Jos joku tietää kuinka postiennakon saisi jotenkin maksutavaksi eikä toimitustavaksi jossa lisähinta 3,80€ olisin kiitollinen. Täältä löysin ohjeet moduulin kopioimiseen:

http://wikansaged.com/guide/opencart/du ... -opencart/

Tämmöistä njettikauppaa on väsäilty, saa heittää kommenttia:

http://www.hoitolamango.fi/kauppa/

Newbie

Posts

Joined
Mon Jul 25, 2011 7:35 pm

Post by splattenstein » Wed Jul 27, 2011 12:04 am

Onnistuin saamaan postiennakon maksutavaksi kopioimalla cod eli käteinen moduulin ja muokkasin siitä uudella nimellä postiennakon. Kyllä oli kertakaikkiaan vaikeaksi tehty mutta onnistui ylläolevan linkin ohjeilla. Jos joku tietäisi sanoa kuinka saan postiennakon lisättyä loppusummaan eli postipaketti + postiennakko kaavan olisi hieno homma. On kyllä vaikeaksi tehty tämä puoli Opencartissa mutta onneks on melkein valmis kauppa jo...

Newbie

Posts

Joined
Mon Jul 25, 2011 7:35 pm

Post by Anttih » Fri Jul 29, 2011 6:16 pm

Itse olen toteuttanut postiennakko maksun "Payment Type Fee" -lisäosalla (http://www.opencart.com/index.php?route ... ion_id=196).

Tässä on tietenkin se ongelma, että ihmiset valitsevat väärän yhdistelmän toimitustavasta ja maksutavasta.
Tuohonkin ongelmaan löytyy moduuli "Shipping to Payment" (http://www.opencart.com/index.php?route ... ion_id=951), josta ei tosin ole kokemuksia

Shipping methods: Matkahuolto, Posti, PostNord
Payment methods: Advance payment / Bank transfer, Checkout, Paytrail, Maksukaista
Modules: Prinetti, Matkahuolto's adress label, Random Products
vQmod: Checkout prices with tax, Product price input with tax
See my all modules


Active Member

Posts

Joined
Thu Feb 03, 2011 5:11 pm
Location - Finland

Post by splattenstein » Fri Jul 29, 2011 9:21 pm

Juu kai se luovutettava ja sijoitettava tuohon lisäosaan, halpahan se onneksi on mutta kumminkin. Siinä pian menisi vain hermot jos tuota yrittäisi itse koodata postiennakkoon. No näinhän se on että "You gotta spend money to make money"

Newbie

Posts

Joined
Mon Jul 25, 2011 7:35 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest