Post by Sekaman » Fri Mar 27, 2015 7:27 pm

Olen tässä jonkun aikaa miettinyt oikeata hetkeä päivitykselle.
Mutta kun aina nämä päivitykset eivät mene niinkuin Strömössä... Ja silloin on kauppa jumissa ym.

Omalta kohdalta uskon että se päivityksen aika koittaa pian,
kun pitäisi vaihtaa/ ostaa teema, muutama moduuli, mm. ERP ja POS...
niin nämä 1.5.6 version mallit eivät kaikki ole yhteensopivia 2.0 kanssa.
(OC2.0 prinetin moduulia vaille, kaikki tarvittava löytyy jo OC2.0 versiona)

Mutta kannattaako OC2.0 asentaa erilliseen kansioon ja hämmentää moduulit siellä valmiiksi.
Ja sitten koittaa vääntää Teema siihen päälle...
Miten tässä tapauksessa saisin entisen kaupan tilaukset ja tuotteet siihen? Vai saako mitenkään... ???
Sitten kun kaikki on valmista, cPanelista ohjaa URL tähän kansioon (Toimiiko se näin)

Vai päivittäisikö OC2.0 entisen päälle, ja siihen teema ja moduulit...
Ja toivoisi että kaikki palaset loksahtaisivat paikalleen, ikään kuin helinä-keijun taikasauvan heilautuksella.
Tämä tapa ottaa jonkun aikaa... mutta olisipahan vanhalla "hyvällä" pohjalla

Onko teillä kokemuksia tästä?
Itse olen kokeillut molempia aiemmin, päivitellyt kauppaa 1.5.6.4 asti ja teemaakin vaihtanut.
Ja ihan aina se ei ole kerrasta mennyt oikein.

New member

Posts

Joined
Mon Apr 08, 2013 2:44 pm

Post by pm-netti » Fri Mar 27, 2015 9:24 pm

Sekaman wrote:Olen tässä jonkun aikaa miettinyt oikeata hetkeä päivitykselle.
Mutta kun aina nämä päivitykset eivät mene niinkuin Strömössä... Ja silloin on kauppa jumissa ym.

Omalta kohdalta uskon että se päivityksen aika koittaa pian,
kun pitäisi vaihtaa/ ostaa teema, muutama moduuli, mm. ERP ja POS...
niin nämä 1.5.6 version mallit eivät kaikki ole yhteensopivia 2.0 kanssa.
(OC2.0 prinetin moduulia vaille, kaikki tarvittava löytyy jo OC2.0 versiona)

Mutta kannattaako OC2.0 asentaa erilliseen kansioon ja hämmentää moduulit siellä valmiiksi.
Ja sitten koittaa vääntää Teema siihen päälle...
Miten tässä tapauksessa saisin entisen kaupan tilaukset ja tuotteet siihen? Vai saako mitenkään... ???
Sitten kun kaikki on valmista, cPanelista ohjaa URL tähän kansioon (Toimiiko se näin)

Vai päivittäisikö OC2.0 entisen päälle, ja siihen teema ja moduulit...
Ja toivoisi että kaikki palaset loksahtaisivat paikalleen, ikään kuin helinä-keijun taikasauvan heilautuksella.
Tämä tapa ottaa jonkun aikaa... mutta olisipahan vanhalla "hyvällä" pohjalla

Onko teillä kokemuksia tästä?
Itse olen kokeillut molempia aiemmin, päivitellyt kauppaa 1.5.6.4 asti ja teemaakin vaihtanut.
Ja ihan aina se ei ole kerrasta mennyt oikein.
Tärkeintä (jopa teemaa tärkeämmät) kai tässä päivityksessä on se, että ne moduulit ja lisäosat joita omaan kauppaan halutaan ja joista ei haluta tinkiä, ovat saatavilla myös versioon 2.0.1.1 (uudempia RC versioita en suosittele).
Ongelmia kaupan tietojen päivittämisen suhteen ei ole.
Sen sijaan, että tekisi ensin puhtaan OC 2.0.1.1 asennuksen, suosittelen luomaan kopion oman kaupan tietokannasta ja päivittämään tietokannan version 2.0.1.1 tasolle.
Sen jälkeen voi asentaa uuteen tietokantaan tarvittavia laajennuksia (esim. testi kaupasta yourstore/test).
Sitten lopuksi vaihtaa kaupan tietokannan osoittamaan tähän uuteen tietokantaan (ja päivittää tarvittaessa muutamat taulut, jos niihin on tullut tänä aikana muutoksia, kuten `address`, `customer` ja `order` taulut) ja vaihtaa kaikki kaupan tiedostot versioon 2.0.1.1.

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by Sekaman » Fri Mar 27, 2015 10:38 pm

@pm-netti
Totta turiset. Enpä osannut ajatella että databasen voi ottaa talteen entisestä kaupasta...
Tällöinhän historia pysyy tallessa. Ja tilausten numerointi pysyy / jatkuu entisellään.

Mutta olisi pari kyssäriä tähän:
1. Elikkäs databasen kopiointi.
Päivittyykö kopioidun DB taulut, asentamalla OC2.0.1, "OpenCart-Migration-Upgrade-Tool" ohjeen "B" mukaan, uuteen subdomainiin.
2. Lopuksi kun vaihtaa vanhan kaupan osoittamaan uuteen tietokantaan,
Niin kuinkas nuo kaupan tiedostot päivitetään uudempaan 2.0.1.1 versioon, ilman että uusi database ei nollaannu.

En tiedä saako tuosta selkoa, kun välillä on hankalaa laittaa ajatuksia sanoiksi :crazy:

New member

Posts

Joined
Mon Apr 08, 2013 2:44 pm

Post by pm-netti » Fri Mar 27, 2015 11:31 pm

Sekaman wrote:@pm-netti
Totta turiset. Enpä osannut ajatella että databasen voi ottaa talteen entisestä kaupasta...
Tällöinhän historia pysyy tallessa. Ja tilausten numerointi pysyy / jatkuu entisellään.

Mutta olisi pari kyssäriä tähän:
1. Elikkäs databasen kopiointi.
Päivittyykö kopioidun DB taulut, asentamalla OC2.0.1, "OpenCart-Migration-Upgrade-Tool" ohjeen "B" mukaan, uuteen subdomainiin.
2. Lopuksi kun vaihtaa vanhan kaupan osoittamaan uuteen tietokantaan,
Niin kuinkas nuo kaupan tiedostot päivitetään uudempaan 2.0.1.1 versioon, ilman että uusi database ei nollaannu.

En tiedä saako tuosta selkoa, kun välillä on hankalaa laittaa ajatuksia sanoiksi :crazy:
Tällä hetkellä tuo kohta B ei ole käytössä ( olen yrittänyt heikolla englannin kielen taidolla sitä kertoa). Tarkoitus on, että jos ja kun tuo kohta B tulee käyttöön, sen tarkoitus on ainoastaan kopioida kaikki kaupassa olevat kuvat toiseen hakemistoon. Tätä ominaisuutta tarvitsisi käyttää ainoastaan silloin kun domainin juurihakemsito (DOCUMENT_ROOT) siirretään toiseen paikkaan.
Tietokannan voi kopioida kätevästi phpmyadminissa linkistä Operations > Copy database to / Toiminnot > Kopioi tietokanata nimellä.
Kun askaretelee jonkin aikaa uuden tietokannan parissa jostakin testikaupasta käsin, niin sinä aikana varsinaiseen kauppaan voi tulla uusia asiakkaita ja uusia tilauksia.
Minä olen päivittänyt sen pääosin näin:
Poistan uudesta tietokannasta taulun order. Siirryn vanhaan tietokantaan tauluun order ja sieltä linkki Toiminnot > Kopioi tämä taulu toiseen tietokantaan > siitä valitsen uuden tietokannan nimen. Sama muutamalle muulle taululle. Lopuksi kun kaikki on päivitetty, ajetaan uudestaan OC Migration & Upgarde Tool, joka lisää näihin tauluihin uudet sarakkeet. Tämän toimnnon aikana kannattaa olla Maintenance päällä, jotta ei vahingossa tule kaupan vanhaan tietokantaan uutta dataa.

ps. Ja poistaa maintenance tila sen jälkeen, kun on on vaihtanut kaupan käyttämään uutta tietokantaa.

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by Sekaman » Sat Mar 28, 2015 9:47 pm

Kiitos selvityksestä.

Ja kyllä siellä tosiaan on että "B" malli ei ole käytössä, nyt kun sen ajatuksella katsoi.

New member

Posts

Joined
Mon Apr 08, 2013 2:44 pm

Post by Sekaman » Thu Apr 02, 2015 12:05 am

Oli tuossa aikaa kokeilla kyseistä Migraatiota... mutta heikoin tuloksin.

Eli vaiheittain tein seuraavaa:
PHPAdminissa.
1. Exporttasin (Vein) vanhan databasen, olkoon nyt "data1"
2. Loin uuden databasen "data2"
3. Importtasin (Toin) tähän vanhan databasen taulut

cPanelin File Managerissa:
1. Kopioin vanhan kaupan (v1.5.6.4) kaikki tiedostot uuteen "testi" kansioon
2. Muutin "testi" kaupan "config" ja "/admin/Config" tiedot vastaamaan uudeet tietokantaan "data2"
"admin/config" tiedostosta piti vaihtaa HTTPS > HTTP:ksi, muutoin ei antanut kirjaustua adminiin.
(testaus että sivut toimivat ja laitoin ne huoltotilaan ja otin "SEO url" pois käytöstä)

Asennus:
1. Uploadasin FTP:llä Migraation "UPLOAD" sisällön "public_html/testi/" juureen.
2. Selaimella http://www.omasivu.com/testi/converter/index.php
3. Luodaan config.php... Kirjaudutaan... tulee ilmoitus että https ei käytössä tässä osoitteessa.
4. Muuttamaan Filemanagerilla "/converter/config" tiedostoa, "define('HTTPS_SERVER', 'http:/"
5 . Uusi kirjautuminen... ylälaidassa on jo "Notice: Undefined index: token in /home/sekadlae/public_html/sandbox/converter/controller/common/home.php on line 114"
Mutta kokeillaan...
Ja tuloksena on (...lyhennetty...)
"Notice: Undefined index: token in /.../public_html/testi/converter/controller/common/home.php on line 114
Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, object given in /.../public_html/testi/converter/system/library/user.php on line 70
...
Last edited by Sekaman on Thu Apr 02, 2015 1:02 am, edited 1 time in total.

New member

Posts

Joined
Mon Apr 08, 2013 2:44 pm

Post by pm-netti » Thu Apr 02, 2015 12:22 am

Sekaman wrote:Oli tuossa aikaa kokeilla kyseistä Migraatiota... mutta heikoin tuloksin.

Eli vaiheittain tein seuraavaa:
PHPAdminissa.
1. Exporttasin (Vein) vanhan databasen, olkoon nyt "data1"
2. Loin uuden databasen "data2"
3. Importtasin (Toin) tähän vanhan databasen taulut

cPanelin File Managerissa:
1. Kopioin vanhan kaupan (v1.5.6.4) kaikki tiedostot uuteen "testi" kansioon
2. Muutin "testi" kaupan "config" ja "/admin/Config" tiedot vastaamaan uudeet tietokantaan "data2"
"admin/config" tiedostosta piti vaihtaa HTTPS > HTTP:ksi, muutoin ei antanut kirjaustua adminiin.
(testaus että sivut toimivat ja laitoin ne huoltotilaan ja otin "SEO url" pois käytöstä)

Asennus:
1. Uploadasin FTP:llä Migraation "UPLOAD" sisällön "public_html/testi/" juureen.
2. Selaimella http://www.omasivu.com/testi/converter/index.php
3. Luodaan config.php... Kirjaudutaan... tulee ilmoitus että https ei käytössä tässä osoitteessa.
4. Muuttamaan Filemanagerilla "/converter/config" tiedostoa, "define('HTTPS_SERVER', 'http:/"
5 . Uusi kirjautuminen... ylälaidassa on jo "Notice: Undefined index: token in /home/sekadlae/public_html/sandbox/converter/controller/common/home.php on line 114"
Mutta kokeillaan...
Ja tuloksena on (...lyhennetty...)
"Notice: Undefined index: token in /.../public_html/testi/converter/controller/common/home.php on line 114
Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, object given in /.../public_html/testi/converter/system/library/user.php on line 70
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /.../public_html/testi/converter/index.php:133) in /.../public_html/testi/converter/vqmod/vqcache/vq2-system_engine_controller.php on line 30
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /.../public_html/testi/converter/index.php:133) in /.../public_html/testi/converter/vqmod/vqcache/vq2-system_engine_controller.php on line 31
Tuota voi yrittää korjata vaihtamalla kaupan library/user.php hakemistoon converter/system/library.
Toinen vaihtoehto on että admin tunnukset ovat jotenkin väärin.

Ps. Pitäisikö tälle työkalulle tehdä suomenkieliset ohjeet :)

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by pm-netti » Thu Apr 02, 2015 11:03 pm

No niin, siinäpä se.

Nyt tähän on tehty suomenkielinen ohje:
https://github.com/pekka2/OpenCart-Migr ... _minut.txt

Ps. Ja tällä välin kun tässä ketjussa on pohdiskeltu, versio 2.0.2.0 on ilmestynyt. Tämä Muuntaja käy myös siihen, koska tietokannan rakenteessa ei ole tapahtunut uusia muutoksia.

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by pm-netti » Mon Jun 29, 2015 1:20 am

Tähän laajennukseen on lisätty käännösprojekti:

https://crowdin.com/project/opencart-mi ... grade-tool

Halukkaat voivat kääntää tätä suomesta muille kielille :)

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests