Post by dom77 » Thu Oct 06, 2011 7:04 pm

I'm testing the Use Gift Voucher function on my store-front, but continually get the following error:

Error: Gift Voucher is either invalid or the balance has been used up!

Looking through the forums there appears to be many with the same problem, and all so far are unsolved. Inside the admin it sends the Voucher to the recipients email ok, but when you then copy / paste the voucher code into the box and click Apply Voucher' it gives the above error every time!

The balance / code are sat in the voucher table in MySQL, all appears to be ok but there has to be a real annoying bug that hasn't yet been solved!

Anyone out there got around this problem yet?

Using OpenCart 1.5.0.5.

Newbie

Posts

Joined
Wed Mar 30, 2011 6:07 pm

Post by grgr » Fri Oct 07, 2011 4:12 pm

If voucher is bought through the store front then the order that bought the voucher must be set as completed before the voucher will work.

Vouchers created in the admin should just work straight away.

Image Image Image Image Image Image


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon Mar 28, 2011 4:08 pm

Post by sketchi » Sun Oct 09, 2011 10:45 pm

I'm still having this same issue in OC 1.5.1.3. If the voucher has been bought in the store front it always throws up the same error when entering the voucher code in the cart. Changing the order's status doesn't make any difference.

If I generate the voucher code in admin it gives me a success message when entering the code, but the voucher value isn't being deducted from the total, it says "0 kr" in the totals table.

How can I troubleshoot this further?

User avatar
New member

Posts

Joined
Wed Sep 22, 2010 5:04 pm

Post by FFJim » Sat Nov 19, 2011 4:46 am

Same issue for me with 1.5.1.3. I have a gift voucher purchased by a customer. The order is marked complete. The recipient tries to use the voucher code but is told it is either invalid or depleted. I have logged in as the user and experienced the same issue.

User avatar
New member

Posts

Joined
Wed Jul 21, 2010 6:44 am

Post by kdmp » Sun Dec 18, 2011 1:59 am

Same here. 1.5.1.3. Customer purchases gift voucher, order is marked complete, gift voucher is enabled and sent to the customer. Customer tries to use the voucher code and it greeted with the invalid or depleted error.

Kevin Davidson
Purolator Shipping Module
Canpar Shipping Module
VQMod - Paypal Transaction ID to Payment Details


Active Member

Posts

Joined
Thu Jun 04, 2009 10:40 am
Location - Ontario, Canada

Post by Wallimann » Mon Jan 02, 2012 2:42 pm

Getting a similar problem on OC 1.5.3..
Vouchers are correctly generated, no error when using them but regardless of the voucher value, no discount is applied...

Guitar Backing Tracks and Video Lessons at http://www.guitarplayback.com


New member

Posts

Joined
Fri Oct 29, 2010 1:38 am
Location - Colorado

Post by gene42 » Mon Jan 09, 2012 4:57 am

has anyone fixed this erro yet? im getting the same thing vouvher codes donot work in checkout im useing the latest version says :
Warning: Gift Voucher is either invalid or the balance has been used up!

Newbie

Posts

Joined
Wed Dec 28, 2011 7:16 am

Post by Wallimann » Mon Jan 09, 2012 6:41 am


Guitar Backing Tracks and Video Lessons at http://www.guitarplayback.com


New member

Posts

Joined
Fri Oct 29, 2010 1:38 am
Location - Colorado

Post by beuh_dave » Sun Sep 23, 2012 9:56 am

Using OpenCart 1.5.4 and i'm getting the same error as well

Newbie

Posts

Joined
Tue Sep 18, 2012 10:08 pm

Post by P76 » Fri Feb 15, 2013 11:06 pm

Is this bug solved? It gives a 'success' message, but it deductes 0 from the total.
please advise!!

P76
Newbie

Posts

Joined
Sat Jun 30, 2012 5:23 pm

Post by matthewkris » Fri Jun 21, 2013 5:31 am

Just sold my first voucher and am getting the same error. Going to try to debug.

Newbie

Posts

Joined
Wed Oct 31, 2012 9:33 am

Post by matthewkris » Fri Jun 21, 2013 5:33 am

Found a quick fix...

Issue: Customers aren't able to redeem store bought Vouchers. They get "Error: Gift Voucher is either invalid or the balance has been used up!" even though the voucher is active and has a balance.
Version: 1.5.4

Open up the voucher table in phpmyadmin. Find the voucher in question and change the order_id to 0. For some reason if this is set, the voucher won't work. That explains why any vouchers created from administration work, while vouchers created through a customer order don't.

I'll dig deeper into the code and see if I can find a permanent solution.

Newbie

Posts

Joined
Wed Oct 31, 2012 9:33 am

Post by nagginwitch » Thu Aug 22, 2013 12:45 pm

I am watching this post, waiting for a perm fix.

User avatar
Newbie

Posts

Joined
Tue Aug 06, 2013 9:26 pm

Post by neostar4096 » Tue Nov 19, 2013 12:28 am

i'm having the same problem with Warning: Gift Voucher is either invalid or the balance has been used up!

any news on this please?

Newbie

Posts

Joined
Wed Oct 23, 2013 6:23 pm

Post by atgrace » Fri Nov 22, 2013 1:58 am

We recently ran into this issue. The cause of our issue was the order status.

All of our orders are marked as "Paid" upon payment via Paypal or credit card. Because we want the vouchers to be sent out immediately upon receiving payment, we have set "Complete Order Status" in our store settings as to use the status of "Paid," as well. (Admin -> System -> Settings -> Edit, under the "Checkout Settings" head on the Options tab.)

Our order flow, however, takes orders beyond the status of paid. We move them through various order statuses...ultimately landing on "Complete" once an order is done.

For that reason, we always change the order status to "Complete" on Gift Vouchers so that we know they require no further work. However, the process that validates the voucher checks the status of the order for the gift voucher. If that order status is no longer set to the one you defined under your settings, it treats the voucher as invalid.

Long story short, make sure the order for the gift voucher has the proper status and the gift voucher will work fine.

Newbie

Posts

Joined
Fri Nov 22, 2013 1:51 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests