Page 1 of 1

Does the Fedex module work with 1.5.6.1

Posted: Wed Mar 19, 2014 6:09 am
by Dubblicious
1.5.6.1
upgrade

Hi
I installed the Fedex shipping module, I got my account with Fedex and inputed all the needed data , set sort order to 1, enabled it, made sure weight class was the same as set in systems settings and even updated the php file from github but when I do a test sale Fedex option for shipping is not there. My Canada Post option for shipping does show and I have it set to sort order 2. When I disable the Canada post module I get Warning: No Shipping options are available even though the Fedex is enabled. So is the Fedex module broken, or is there a fix for it , or am I missing something ?
Thanks for any help you can offer. O0

Re: Does the Fedex module work with 1.5.6.1

Posted: Thu Mar 20, 2014 1:44 am
by butte
Did you carefully preset geo zones for shipping?

Re: Does the Fedex module work with 1.5.6.1

Posted: Thu Mar 20, 2014 2:36 am
by Dubblicious
butte wrote:Did you carefully preset geo zones for shipping?
Hi butte
Do you mean like from this tutorial


GeoZones [for Dummies] http://forum.opencart.com/viewtopic.php?t=7099
by Qphoria

Yes I made 3 geo zones for shipping and added all zones to each and with the Europe zone added all the countries and their zones

** Canada Shipping Zone
** Europe Shipping Zone
** United States Shipping Zone

In the Fedex module I set Geo Zone to "All Zones" , but the Fedex shipping option does not show at all in the store.

Re: Does the Fedex module work with 1.5.6.1

Posted: Thu Mar 20, 2014 11:51 am
by butte
1/ Yes.

2/ The problem might be how the FedEx module is set for geo zones. You could try resetting it for one particular zone to see whether it awakens.

Re: Does the Fedex module work with 1.5.6.1

Posted: Thu Mar 20, 2014 3:00 pm
by Dubblicious
butte wrote:1/ Yes.

2/ The problem might be how the FedEx module is set for geo zones. You could try resetting it for one particular zone to see whether it awakens.
I tried that, but no change at all, I still can not see the Fedex option at check out.

Re: Does the Fedex module work with 1.5.6.1

Posted: Thu Mar 20, 2014 5:50 pm
by butte
Back to basics. In admin review all checkboxes for shipping, and all geo zones.