Post by bluefishdesigns » Thu Jan 30, 2014 10:18 pm

Hi, I am looking for a shipping option that anybody who orders from outside the UK has to call for a shipping quote.

Has anybody got any ideas? I thought I could use the Flat Shipping rate which I believe I can change the wording but it will show up on UK orders as well. This would do but I was wondering if there was a better way?

Thanks in advance,
Clare.


Posts

Joined
Mon Nov 18, 2013 7:27 pm

Post by ogun » Fri Jan 31, 2014 1:22 am

Maybe copy the 'cash on delivery' files?

Active Member

Posts

Joined
Tue Aug 14, 2007 6:04 am

Post by Johnathan » Fri Jan 31, 2014 11:54 pm

If you limit your shipping method to a geo zone that is associated with the UK, then all other customers should see the "no shipping methods" error message. You can edit the text for this in /catalog/language/english/checkout/checkout.php, and could change it to "call for a shipping quote".

If you actually want them to complete checkout, then you should use Free Shipping and rename it (in the language file /catalog/language/english/shipping/free.php), so that a 0.00 cost is applied to their cart. You'll have to then collect information and payment for shipping from them later.

Image
Image Image Image Image


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Fri Dec 18, 2009 3:08 am


Post by bluefishdesigns » Mon Feb 03, 2014 8:33 pm

Thank you for your reply. I shall digest that information later :)


Posts

Joined
Mon Nov 18, 2013 7:27 pm

Post by Anthony1632 » Sun Mar 02, 2014 12:13 am

Hi Johnathan,

I tried to rename the FREE SHIPPING in the language file but when i check-out it still shows FREE SHIPPING.

Active Member

Posts

Joined
Sun Oct 14, 2012 10:02 am

Post by Johnathan » Sun Mar 02, 2014 1:23 am

You sure you don't have any caching or anything like that? And are you sure you're using the Free Shipping module, and not some other one? Make sure you're editing the correct file for the extension you're using.

Image
Image Image Image Image


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Fri Dec 18, 2009 3:08 am


Post by Anthony1632 » Sun Mar 02, 2014 1:33 am

Thanks Johnathan...clean cache and history browsing made it happen that it worked. I always forget this!

Active Member

Posts

Joined
Sun Oct 14, 2012 10:02 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests