Post by rwalker » Wed Jul 31, 2013 4:03 am

BionicBill wrote:Fix done

In: catalog/model/shipping/usps.php
Find:

Code: Select all

$result = str_replace('<sup>®</sup>', '', $result);
$result = str_replace('<sup>™</sup>', '', $result);
Replace with this:

Code: Select all

$result = str_replace('<sup>®</sup>', '', $result);
$result = str_replace('<sup>™</sup>', '', $result);
I have tested this on 1.5.4.1 and it also fixes First Class Mail which was not come up.
Note Priority Mail is Now displayed as Priority Mail 1-Day, Priority 2-Day or Priority 3-Day

I have not tested it yet but if you what to add the symbols they add for trademark I think this would work

Code: Select all

$result = str_replace('&lt;sup&gt;&#174;&lt;/sup&gt;', '<sup>&#174</sup>', $result);
$result = str_replace('&lt;sup&gt;&#8482;&lt;/sup&gt;', '<sup>&#8482</sup>', $result);

Like I said I have not tested these changes to add the TM symbols.

Thank you works on 1.5.1

Discount Golf Clubs and Golf Equipment - Powered by Opencart


New member

Posts

Joined
Fri Jul 01, 2011 8:14 am

Post by 1geekmedia » Thu Aug 01, 2013 1:02 pm

I am running 1.5.1.3 and AceShop 1.4.8 (NOT BY CHOICE)

A client called me and asked me to help them set up their cart, since they gave their previous web team the boot.

I cannot for the LIFE OF ME get the <sup>TM</sup> to go away from shipping quotes and checkout.

I have performed the code replacement 3 times now.

I have been at this for HOURS and I still cannot figure out what I am doing wrong, I am in need of some serious help or guidance, or I may just hit the nuke button.

Can someone PLEASE post the correct updated files for this fix?

-Gabe @ 1GeekMedia

Newbie

Posts

Joined
Thu Aug 01, 2013 12:59 pm

Post by Sidecutter » Fri Aug 02, 2013 2:40 am

[quote="BionicBill"]Fix done

In: catalog/model/shipping/usps.php
Find:

Code: Select all

$result = str_replace('&lt;sup&gt;&amp;reg;&lt;/sup&gt;', '', $result);
$result = str_replace('&lt;sup&gt;&amp;trade;&lt;/sup&gt;', '', $result);
Replace with this:

Code: Select all

$result = str_replace('&lt;sup&gt;&#174;&lt;/sup&gt;', '', $result);
$result = str_replace('&lt;sup&gt;&#8482;&lt;/sup&gt;', '', $result);
Finally got the chance to sit down and try it out, and at least for me, on 1.4.9.6, this part here works to correct the issue. I was able to locate the same old code in the same file named here, and I imagine that would hold true for anyone using the previous updates and fixes to the USPS shipping module for most 1.4.9 versions.

Active Member

Posts

Joined
Tue Jan 18, 2011 6:58 am

Post by tom327 » Sat Aug 03, 2013 5:32 am

Just tried the above fix on OC vesion 1.5.2.1 and it worked.

In checkout I was seeing: Standard Post<sup>®</sup>

And now it is back to just "Standard Post", and similar for other USPS services.

Thanks for taking the time to post this helpful fix!

Active Member

Posts

Joined
Thu Feb 16, 2012 7:33 am

Post by MissXy » Sat Aug 03, 2013 6:03 am

I'm using OC v. 1.5.5.1
The first part of BionicBills fix to remove the <sup>TM</sup> and R sup coding from the Estimated Shipping pop up and the Checkout worked great.
But.. the code to add the TM or the R, if we wish to have that show, did not work for me.
Also, I no longer have a the First Class Mail option at all (for thick envelopes under 13 oz.). :'(
I just went in and set up Weight Based shipping, so my customers would have something cheaper to choose, rather than just the Priority Flat Rate Envelope and Sm. or Med. Flat Rate Box.
Does anyone know how to add the option for First Class Mail?

UPDATE: First Class Mail option just started working.. The only thing I changed was the fix for the <sup> script (the top part of BionicBills fix). I probably just needed time for it to update with my hosting. lol

Newbie

Posts

Joined
Mon Jun 11, 2012 8:31 am

Post by cavaco » Sun Aug 04, 2013 12:58 pm

Just to add that I also had this issue and resolved it by running BionicBills fix.
I'm running OC v1.5.5.1
Also my First-Class Mail showed up

Newbie

Posts

Joined
Sun Aug 04, 2013 12:54 pm

Post by BionicBill » Wed Aug 07, 2013 7:21 pm

Is there a way to change the names that are displayed so that it reads

Express Mail 1-2 Day
Priority Mail 2-3 Day

?nealero

Posts: 3
Joined: Tue Jul 02, 2013 1:37 pm
Private message

No the "Priority Mail Express" is the new "Express mail" this was the whole reason behind this USPS update. The USPS is rebranding their services. This includes changeing their Shipping boxes as well.

New member

Posts

Joined
Tue Dec 04, 2012 4:08 am

Post by LionHeart Moto » Sun Aug 11, 2013 5:02 am

can anyone help me? I am on 1.5.5.1 but I am lost on how to set this sucker up...please contact me info@lionheartmoto if you can help! I have setup the account on usps but besides that I am LOST.


Posts

Joined
Tue Jun 11, 2013 10:31 am

Post by JohnM » Fri Aug 16, 2013 8:46 am

Nothing worked for me.
???

I have the following selected only:
First-Class Mail Parcel
First-Class Mail Large Envelope

but then get this error...
Warning: No Shipping options are available.

Using 1.5.6

Get this error in log...

Code: Select all

2013-08-16 0:01:11 - USPS DATA SENT: API=RateV4&XML=<RateV4Request USERID="XXXXXXXXXXXX">	<Package ID="1">		<Service>ALL</Service>		<ZipOrigination>30097</ZipOrigination>		<ZipDestination>32807</ZipDestination>		<Pounds>15</Pounds>		<Ounces>0</Ounces>		<Container>VARIABLE</Container>		<Size>REGULAR</Size>		<Width>3</Width>		<Length>3</Length>		<Height>3</Height>		<Girth>15</Girth>		<Machinable>false</Machinable>	</Package></RateV4Request>
2013-08-16 0:01:11 - USPS DATA RECV: <?xml version="1.0"?><RateV4Response><Package ID="1"><ZipOrigination>30097</ZipOrigination><ZipDestination>32807</ZipDestination><Pounds>15</Pounds><Ounces>0</Ounces><Size>REGULAR</Size><Machinable>FALSE</Machinable><Zone>4</Zone><Postage CLASSID="3"><MailService>Priority Mail Express 2-Day<sup>&#8482;</sup></MailService><Rate>82.25</Rate></Postage><Postage CLASSID="2"><MailService>Priority Mail Express 2-Day<sup>&#8482;</sup> Hold For Pickup</MailService><Rate>82.25</Rate></Postage><Postage CLASSID="55"><MailService>Priority Mail Express 2-Day<sup>&#8482;</sup> Flat Rate Boxes</MailService><Rate>39.95</Rate></Postage><Postage CLASSID="56"><MailService>Priority Mail Express 2-Day<sup>&#8482;</sup> Flat Rate Boxes Hold For Pickup</MailService><Rate>39.95</Rate></Postage><Postage CLASSID="13"><MailService>Priority Mail Express 2-Day<sup>&#8482;</sup> Flat Rate Envelope</MailService><Rate>19.95</Rate></Postage><Postage CLASSID="27"><MailService>Priority Mail Express 2-Day<sup>&#8482;</sup> Flat Rate Envelope Hold For Pickup</MailService><Rate>19.95</Rate></Postage><Postage CLASSID="30"><MailService>Priority Mail Express 2-Day<sup>&#8482;</sup> Legal Flat Rate Envelope</MailService><Rate>19.95</Rate></Postage><Postage CLASSID="31"><MailService>Priority Mail Express 2-Day<sup>&#8482;</sup> Legal Flat Rate Envelope Hold For Pickup</MailService><Rate>19.95</Rate></Postage><Postage CLASSID="62"><MailService>Priority Mail Express 2-Day<sup>&#8482;</sup> Padded Flat Rate Envelope</MailService><Rate>19.95</Rate></Postage><Postage CLASSID="63"><MailService>Priority Mail Express 2-Day<sup>&#8482;</sup> Padded Flat Rate Envelope Hold For Pickup</MailService><Rate>19.95</Rate></Postage><Postage CLASSID="1"><MailService>Priority Mail 2-Day<sup>&#8482;</sup></MailService><Rate>25.05</Rate></Postage><Postage CLASSID="22"><MailService>Priority Mail 2-Day<sup>&#8482;</sup> Large Flat Rate Box</MailService><Rate>16.85</Rate></Postage><Postage CLASSID="17"><MailService>Priority Mail 2-Day<sup>&#8482;</sup> Medium Flat Rate Box</MailService><Rate>12.35</Rate></Postage><Postage CLASSID="28"><MailService>Priority Mail 2-Day<sup>&#8482;</sup> Small Flat Rate Box</MailService><Rate>5.80</Rate></Postage><Postage CLASSID="16"><MailService>Priority Mail 2-Day<sup>&#8482;</sup> Flat Rate Envelope</MailService><Rate>5.60</Rate></Postage><Postage CLASSID="44"><MailService>Priority Mail 2-Day<sup>&#8482;</sup> Legal Flat Rate Envelope</MailService><Rate>5.75</Rate></Postage><Postage CLASSID="29"><MailService>Priority Mail 2-Day<sup>&#8482;</sup> Padded Flat Rate Envelope</MailService><Rate>5.95</Rate></Postage><Postage CLASSID="38"><MailService>Priority Mail 2-Day<sup>&#8482;</sup> Gift Card Flat Rate Envelope</MailService><Rate>5.60</Rate></Postage><Postage CLASSID="42"><MailService>Priority Mail 2-Day<sup>&#8482;</sup> Small Flat Rate Envelope</MailService><Rate>5.60</Rate></Postage><Postage CLASSID="40"><MailService>Priority Mail 2-Day<sup>&#8482;</sup> Window Flat Rate Envelope</MailService><Rate>5.60</Rate></Postage><Postage CLASSID="4"><MailService>Standard Post<sup>&#174;</sup></MailService><Rate>25.05</Rate></Postage><Postage CLASSID="6"><MailService>Media Mail<sup>&#174;</sup></MailService><Rate>8.67</Rate></Postage><Postage CLASSID="7"><MailService>Library Mail</MailService><Rate>8.26</Rate></Postage></Package></RateV4Response>

Newbie

Posts

Joined
Thu Jun 07, 2012 1:28 am

Post by JohnM » Tue Sep 17, 2013 8:30 pm

Any help please ???

Newbie

Posts

Joined
Thu Jun 07, 2012 1:28 am

Post by butte » Tue Oct 01, 2013 2:27 am

Since http://forum.opencart.com/viewtopic.php?f=142&t=111243 is not set up to take replies, this goes here.

The original &amp; along with the string containing it is a bit of a poke in the eye, but is probably just held over from the stagecoach days of html. Certain symbols no longer need to be constructed by hand and given superscripts to boot.

In the fix we see &#174; and &#8482; which are both essentially malformed except for adding to & the amp; so as to escape consequences of & by itself in that context. We are ordinarily supposed to command & when we want to see &, because & by itself can mean otherwise, so we use the &. The fix poses such an "otherwise" -- perhaps another one would help where the fix dinna fix.

The posts below the fix suggest scattered success. Perhaps the fix just needs to be amended so as to replace each &# (escaping the &) with a differently escaped \&# (escaping the &) -- dunno, dinna try it. The essential problem is escaping dual-function characters so that text string emerges as text string when the processor is done with it.

Pro forma the symbols are these (minding character sets to go with them):
For ® use also &#174; use also &reg;
For © use also &#169; use also &copy;
For ™ use also &#8482; use also &trade;

For general reference see both
http://www.w3schools.com/html/html_entities.asp
http://www.ascii.cl/htmlcodes.htm

Guru Member

Posts

Joined
Wed Mar 20, 2013 6:58 am

Post by mobilewill » Tue Oct 01, 2013 10:23 am

Just a FYI, I posted a free VQMod that mostly fixes this.

http://www.opencart.com/index.php?route ... n_id=14008

Thanks!

Current VQMods: http://www.opencart.com/index.php?route ... mobilewill
Blog: http://www.mobilewill.us
Shop: http://friedcircuits.us


Newbie

Posts

Joined
Tue Oct 01, 2013 10:15 am

Post by butte » Tue Oct 01, 2013 9:56 pm

Thanks for that, mobilewill . . . since it is expressly tested for 1.5.6.0 it may well work also for 1.5.5.1 and similar, and folks will surely test it for prior versions, too. The trick now seems to be resolving the exceptions, among versions where the fixes don't yet work.

Guru Member

Posts

Joined
Wed Mar 20, 2013 6:58 am

Post by butte » Sun Oct 06, 2013 2:23 am

Okay, going through threads we seem to have these fixes for these versions . . .

Code, BionicBill (above)
1.5.4.1 but works 1.4.9.6, 1.5.1.0, 1.5.2.1, 1.5.4.0, 1.5.5.1
probably back to 1.5.1.3
http://forum.opencart.com/viewtopic.php ... 96#p424265
added language file usps.php
http://forum.opencart.com/download/file.php?id=17718

Code, Johnathan (linked)
probably wide span
http://forum.opencart.com/viewtopic.php ... 43#p442240

Extension, mobilewill (above)
1.5.6.0
http://www.opencart.com/index.php?route ... n_id=14008

Versions where do/does work may still have occasional exceptions.
Not yet 1.4.9.3 or 1.4.9.5 or 1.5.1.1

Guru Member

Posts

Joined
Wed Mar 20, 2013 6:58 am

Post by YarniaPDX » Thu Oct 10, 2013 8:47 am

Has anybody found a solution yet to the problem of First Class Shipping no longer showing up as an option? That is happening for me as well, and even after trying the fix here, it doesn't work (when I replace the code with that suggested by BionicBill, I get an error message when trying to check out as a guest, when it gets to the Step 4: Delivery Method).

I would really like to continue to offer First Class Shipping to my customers--please help!

Active Member

Posts

Joined
Sat Sep 04, 2010 7:10 am

Post by butte » Thu Oct 10, 2013 9:22 am

YarniaPDX, which version is BionicBill's approach not working with in your instance?

Guru Member

Posts

Joined
Wed Mar 20, 2013 6:58 am

Post by YarniaPDX » Thu Oct 17, 2013 8:57 am

I'm running 1.5.4.

Active Member

Posts

Joined
Sat Sep 04, 2010 7:10 am

Post by YarniaPDX » Thu Oct 17, 2013 9:06 am

So I found this extension which is designed to solve the problem we're talking about:

http://www.opencart.com/index.php?route ... t%20class
Even though I'm only running OC v 1.5.4, I've installed this and it seems to take care of the <sup> problem just fine. However, my main problem is that First Class Shipping still isn't showing up at all as an option at checkout, and that's what I really need :(

Any ideas of how I can reinstate this shipping option?

Thanks,

Active Member

Posts

Joined
Sat Sep 04, 2010 7:10 am

Post by butte » Thu Oct 17, 2013 9:08 am

[Given 2 min. lag, this speaks to both preceding it.]

It has been found to work with 1.5.4.0 (1.5.4) and 1.5.4.1 (4th [now 5th] above here), so apparently something distinguishes your OC installation or server. You might take a peek at http://forum.opencart.com/viewtopic.php ... 82#p444959 (note downloads there, too) and then http://forum.opencart.com/viewtopic.php ... 20#p445975 .

Guru Member

Posts

Joined
Wed Mar 20, 2013 6:58 am

Post by BellaBella » Tue Oct 22, 2013 12:36 am

Just a FYI, I posted a free VQMod that mostly fixes this.

http://www.opencart.com/index.php?route ... n_id=14008

Thanks!
Current VQMod
:banana: :banana: :banana: THANK YOU! WORKED BEAUTIFULLY! WOOT! I'm running 1.5.6

Change Star Ratings to Hearts


User avatar
Newbie

Posts

Joined
Fri Mar 22, 2013 9:11 am
Location - Racine, WI
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests