Post by markyhenderson » Sun Dec 13, 2009 2:49 am

Found a major problem with the sage pay module on version 1.3.4

There are fields missing ou the page hence it does not work when passing to sage pay, final error is when I get to sage pay it says the following: I have tried pasting a new file from another fresh install and it is still the same is anyone else having this issue????


Form Transaction Error

This transaction attempt has failed. Please use the Proceed button go back to the web store from which you were purchasing. The details of the failure are given below.

Status: INVALID

Status Detail: 3087 : The SuccessURL format is invalid.

Proceed

Copyright Sage Pay 2009
Last edited by i2Paq on Mon Feb 15, 2010 3:53 pm, edited 1 time in total.
Reason: Topic moved to module support


Posts

Joined
Thu Nov 12, 2009 8:30 pm

Post by i2Paq » Sun Dec 13, 2009 4:32 am

Is this paymend module a community release or done by Sage pay as I cannot find it in the contributions or elswhere?

Wich version of OC and that module?

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

Our FREE search: Find your answer FAST!.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by Qphoria » Sun Dec 13, 2009 9:25 am

sagepay comes with opencart 1.3.4... all flavors (normal, direct, uk)

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by Qphoria » Sun Dec 13, 2009 9:29 am

try
1. EDIT: catalog/controller/payment/sagepay.php
2. FIND:

Code: Select all

$data['SuccessURL'] = html_entity_decode($this->url->https('payment/sagepay/success&order_id=' . $this->session->data['order_id']));
3. REPLACE WITH:

Code: Select all

$data['SuccessURL'] = $this->url->https('payment/sagepay/success&order_id=' . $this->session->data['order_id']);
Not saying it will work. But some payment providers want the return url encoded and some decoded, and some not encoded.. so it's worth trying. I've not looked at the sagepay spec so I'm only guessing.

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by i2Paq » Sun Dec 13, 2009 9:03 pm

Qphoria wrote:sagepay comes with opencart 1.3.4... all flavors (normal, direct, uk)
OK, I knew I've seen it but just could not remember where.

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

Our FREE search: Find your answer FAST!.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by markyhenderson » Sun Dec 13, 2009 11:37 pm

Hi all, Information, This worked fine on the previous version of Open Cart, something has altered since the upgrade!!

may be worth the developer looking at as I am sure others will have the exact smae issue with the sage pay module!!!!


Posts

Joined
Thu Nov 12, 2009 8:30 pm

Post by Qphoria » Tue Jan 12, 2010 11:28 pm

I'm seeing this problem with one of my client's sites. I upgraded him from 1.3.2 to 1.3.4 and sagepay started returning an error. I will likely have to update the 1.3.2 version to work with 1.3.4 and use that I guess

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by sunburn1979 » Wed Jan 13, 2010 1:17 am

Has this issue been resolved?

I'm going live with an 1.3.4 project this weekend and client uses sage pay, this will be a complete arse-hat if this issue hasn't been resolved.

Any one?

New member

Posts

Joined
Thu Aug 13, 2009 4:36 pm

Post by sunburn1979 » Thu Jan 14, 2010 6:00 pm

Can any developer look into this issue for us non developer types?
I have tried Q's. suggestion but this hasn't resolved the problem, I'm sure there are others but I really need this payment module to be working again.

The store owner will go mental! and it was working in prior version to 1.3.4 afaik!

Please get in touch.

New member

Posts

Joined
Thu Aug 13, 2009 4:36 pm

Post by Qphoria » Thu Jan 14, 2010 8:30 pm

what was my sugg? to convert the old 1.3.2 to 1.3.4? I haven't modded it yet.. unless you have

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by Daniel » Thu Jan 14, 2010 8:41 pm

i think the solution has already been posted once.

it was something to do with mispelled country_info.

OpenCart®
Project Owner & Developer.


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Fri Nov 03, 2006 6:57 pm

Post by Qphoria » Thu Jan 14, 2010 8:56 pm

That was for usps.
The sagepay 1.3.4 has a few php errors in it for similar things. But even after fixing those, the checkout process gives an error when it gets redirected to sagepays site. Something about invalid hash. There was no error on the 1.3.2 one. Looking at the code, there are some pretty significant changes. I haven't looked into it fully yet.

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by gngman » Thu Jan 14, 2010 11:54 pm

Hi Guys,

Any news on this mod..... Im getting the same error:

Status: INVALID

Status Detail: 3087 : The SuccessURL format is invalid


Any help would be appreciated.

thanks

Newbie

Posts

Joined
Thu Aug 20, 2009 8:56 pm

Post by Qphoria » Fri Jan 15, 2010 12:05 am

yea thats the error i get tooo

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by gngman » Fri Jan 15, 2010 12:27 am

anyone able to look into this, ive been on it all afternoon and think it just needs a fresh pair of eyes...

catalog/controller/payments/sagepay.php

on line 31:


$data['SuccessURL'] = 'payment/sagepay/success&order_id=' . $this->session->data['order_id'];

????

Newbie

Posts

Joined
Thu Aug 20, 2009 8:56 pm

Post by Qphoria » Fri Jan 15, 2010 1:01 am

that part hasn't changed since 1.3.2.. my client said he got it working changing some settings in his sagepay account about unneeded IPs for forms. I'll see about more info

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by sunburn1979 » Fri Jan 15, 2010 3:45 am

Any info Q/ Daniel would be greatly appreciated.

I wait with baited breath!

New member

Posts

Joined
Thu Aug 13, 2009 4:36 pm

Post by christopherdarling » Thu Jan 21, 2010 9:39 pm

getting the same error, using v1.4.

Simulator is giving the following :

http%3A%2F%2Fdomainname.co.uk%index.php%3Froute%3Dpayment%2Fsagepay%2Fsuccess%26order_id%3D21
The SuccessURL field should contain a Fully Qualified Address i.e. it should begin with http:// or https:// followed by the full web page address.

Christopher Darling - Web Design Bristol


New member

Posts

Joined
Sat Jan 02, 2010 12:26 am

Post by christopherdarling » Thu Jan 21, 2010 9:59 pm

Just found a fix for this, open catalog/controller/payment/sagepay.php

Goto line 109 (should be $this->data['vendor'] = $vendor;)

Add the following code underneath..

Code: Select all

$cryptArr = array();
	
foreach($data as $key=>$val){
	$cryptArr[] = $key . '=' . $val;
}
Now change the following line:

Code: Select all

$this->data['crypt'] = base64_encode($this->simpleXor(http_build_query($data), $password));
to :

Code: Select all

$this->data['crypt'] = base64_encode($this->simpleXor(implode('&',$cryptArr), $password));

Please post your results of using this bugfix.

Christopher Darling - Web Design Bristol


New member

Posts

Joined
Sat Jan 02, 2010 12:26 am

Post by tony44 » Sun Feb 14, 2010 6:48 pm

Just wondering if this fix is for 1.4.0 and if anyone has tried it yet? I've had to disable Sage Pay on my site until this is fixed and I need a solution urgently.

Thanks.

New member

Posts

Joined
Mon Aug 17, 2009 4:32 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests