Post by ifone_developer » Fri Oct 01, 2010 2:29 am

Hi guyz,
I tried activating authorize.net for my shopping cart.
I entered authorized login ID, transaction key and everything in admin panel.
When i tried to do in real mode, authorize.net is not allowing me to process.
I think there are some steps involved to activate it properly. Could anyone plz help me in knowing this ???
Thank you
Last edited by i2Paq on Mon Oct 04, 2010 10:42 pm, edited 1 time in total.
Reason: Topıc moved

New member

Posts

Joined
Sat Jul 10, 2010 6:48 pm

Post by Qphoria » Fri Oct 01, 2010 9:17 am

whats the error?

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by ifone_developer » Fri Oct 01, 2010 3:50 pm

hi. Am getting this alert always.
"Merchant login id or password is invalid or the account is inactive"
But am sure the merchant id and the transaction key entered in admin panel is valid.
Because i have tried entering these details in authorize.net website. It accepts my id and password.
Wat do u think will be the reason for this alert????

New member

Posts

Joined
Sat Jul 10, 2010 6:48 pm

Post by Qphoria » Fri Oct 01, 2010 7:52 pm

are you using a real account or a test account?

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by ifone_developer » Sat Oct 02, 2010 12:43 pm

hi am using in live mode.Its working well now yaar. no issues.
Tanx

New member

Posts

Joined
Sat Jul 10, 2010 6:48 pm

Post by g0606e » Fri Oct 08, 2010 12:08 pm

hi,

We have enjoyed using opencart to learn about online shopping carts. As we are testing, we have found something unusual as it concerns the checkout process for the authorize.net AIM feature with version 1.4.9.1 of opencart. When "USE SSL" is set to "NO", everything works great without any problems. However, as soon as USE SSL is set to YES, then we run into problems. The link re-direction works great and the server correctly switches over to HTTPS, however the checkout process hangs on the final confirmation step when the credit card info has been asked for. When SSL is not used, then authorize.net gets and processes the tran correctly. If SSL is used, authorize.net does not even get the transaction.

Here is what I see in the error log...................

2010-10-07 2:46:33 - PHP Notice: Undefined index: order_id in /home/steph/public_html/catalog/controller/payment/authorizenet_aim.php on line 63
2010-10-07 2:46:33 - PHP Notice: Undefined index: cc_number in /home/steph/public_html/catalog/controller/payment/authorizenet_aim.php on line 90
2010-10-07 2:46:33 - PHP Notice: Undefined index: cc_expire_date_month in /home/steph/public_html/catalog/controller/payment/authorizenet_aim.php on line 91
2010-10-07 2:46:33 - PHP Notice: Undefined index: cc_expire_date_year in /home/steph/public_html/catalog/controller/payment/authorizenet_aim.php on line 91
2010-10-07 2:46:33 - PHP Notice: Undefined index: cc_cvv2 in /home/steph/public_html/catalog/controller/payment/authorizenet_aim.php on line 92

The server is a centos linux box running cpanel. We have root access to the server and there is nothing else currently installed on the server other than open cart.

Any guidance would be appreciated.

Thanks,
George

George Eivaz
http://www.nuggetbuy.com/


Newbie

Posts

Joined
Thu Oct 07, 2010 11:18 am


Post by ifone_developer » Fri Oct 08, 2010 1:31 pm

Hi george,
Go through this n make correction.
http://forum.opencart.com/viewtopic.php?f=20&t=16238

If this doesn't work, go catalog/language/english/mail and check all mails to be sent (Esp confirm order email).
C that u have edited anything wrongly. Esp deleting %s in those files will create this prob sometimes. It has been a prob for me when i did this mistake.
Thanks

New member

Posts

Joined
Sat Jul 10, 2010 6:48 pm
Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 8 guests