Post by JNeuhoff » Tue Apr 16, 2013 1:27 am

tvmc_chennai wrote:Dear Jneuhoff

First of all thanks a lot for making such an awesome extension.

Im using import /export for 1.5.5.1 .

Import & export works fine for about 500 categories and 1500 products . Above 1500 products , i get an error 2006 : sql server gone away.for both import as well as exports.

I have an offline installation of opencart using wamp server. where it works fine for n number of products.

Can i ask the server to change some settings or is there an option to upload the products in parts.

Please assist.



Thanks in advance
Might be a timeout issue somewhere, check you PHP settings for this.

MHC Web Design
Override Engine * Integrated VQMod * Unused Images Manager * Instant Option Price Calculator * Number Option * Google Rich Snippets * Google Tag Manager * Export/Import Tool * SpamBot Buster


User avatar
Expert Member
Online

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am


Post by tvmc_chennai » Tue Apr 16, 2013 1:44 am

Dear Jneuhoff , My Php settings are as below...

These PHP configuration settings are customizable by the server administrator. They are listed for reference only.


Sub Section Directive Info Value
Language Options asp_tags Allow ASP-style <% %> tags. Off
File Uploads file_uploads Whether to allow HTTP file uploads. On
Resource Limits max_execution_time 30
Resource Limits max_input_time 60
Resource Limits memory_limit 512M
Data Handling Off
Language Options safe_mode Off
File Uploads Maximum allowed size for uploaded files. 16M

Newbie

Posts

Joined
Sun Apr 14, 2013 2:22 am

Post by jidol » Tue Apr 16, 2013 3:16 pm

Hi, I have got problem with latest version of import/export tool on my 1.5.5.1 OC installation. Import is working fine, I have no trubles with server, memory etc.. But as I live in the Czech republic, my products and categories contain some "strange" character as č, š,ě ... (but also Ö from german). After import, the products with Š, Ö are at the very top of the alphabetic list and I only after resaving in OC editor they get orderd correctly. And product filter in admin doesn´t work either with products containing this special signs... (when I click on correctly shown name of product offered by filter after typing some letters, the result is nothing, but if i type only 2-3 first letters and hit "Filter", i get some products.

Also when I tried some feed extension, there has been then some entity issues and final xml was broken.

Could you help me a litle bit? I am using excel 2003 with extension for xlsx, but also I tried Excel 2007 for working and saving import file with same result. may be I am wrong with cell format or something like this.
I would really appreciate your help. Thank you.

Attachments

my product file


Newbie

Posts

Joined
Thu Jul 16, 2009 8:11 pm

Post by baltasarb » Tue Apr 16, 2013 6:38 pm

Hi JNeuhoff, i have a problem when imports, the table xx_url_alias duplicate rows... i think that first delete all rows and after insert 2 times the same row. It create an error when i want to edit a category or product in admin page.

I don't know what i can do... ask me any question if you need. Thnaks for all.

Newbie

Posts

Joined
Tue Feb 19, 2013 12:51 am

Post by bobmartinusa » Fri Apr 19, 2013 11:56 pm

Hi,

I am using OC 1.5.5.1 an have installed the free export import tool , it was working perfectly fine till a day back suddenly it has started giving the following error while exporting

2013-04-19 13:12:51 - PHP Fatal Error: Out of memory (allocated 60817408) (tried to allocate 2409835 bytes) in /home/*******/public_html/system/PHPExcel/Classes/PHPExcel/Writer/Excel2007.php on line 271
2013-04-19 13:12:51 - PHP Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/*******/public_html/system/PHPExcel/Classes/PHPExcel/Writer/Excel2007.php:271) in /home/*******/public_html/admin/model/tool/export.php on line 49
2013-04-19 13:12:51 - PHP Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/*******/public_html/system/PHPExcel/Classes/PHPExcel/Writer/Excel2007.php:271) in /home/*******/public_html/admin/model/tool/export.php on line 50

I have increased my server RAM its now 1GB, and after reading through various solutions have done the needful like increasing from 64M to 1024M etc, but nothing seems to work.

Any kind of support would be most gratefully welcome

New member

Posts

Joined
Sat Mar 16, 2013 5:39 pm

Post by bobmartinusa » Sat Apr 20, 2013 8:52 pm

Any support updates on the previous query will be helping me in my project

New member

Posts

Joined
Sat Mar 16, 2013 5:39 pm

Post by bobmartinusa » Mon Apr 22, 2013 3:12 pm

I was trying to migrate from prestashop to open cart because of this 1 very important feature in opencart (there are a lot more features like this) unfortunately I notice that there is not a lot of support floating aroung . Very disappointed ....

New member

Posts

Joined
Sat Mar 16, 2013 5:39 pm

Post by JNeuhoff » Tue Apr 23, 2013 10:07 pm

bobmartinusa wrote:Hi,

I am using OC 1.5.5.1 an have installed the free export import tool , it was working perfectly fine till a day back suddenly it has started giving the following error while exporting

2013-04-19 13:12:51 - PHP Fatal Error: Out of memory (allocated 60817408) (tried to allocate 2409835 bytes) in /home/*******/public_html/system/PHPExcel/Classes/PHPExcel/Writer/Excel2007.php on line 271
2013-04-19 13:12:51 - PHP Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/*******/public_html/system/PHPExcel/Classes/PHPExcel/Writer/Excel2007.php:271) in /home/*******/public_html/admin/model/tool/export.php on line 49
2013-04-19 13:12:51 - PHP Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/*******/public_html/system/PHPExcel/Classes/PHPExcel/Writer/Excel2007.php:271) in /home/*******/public_html/admin/model/tool/export.php on line 50

I have increased my server RAM its now 1GB, and after reading through various solutions have done the needful like increasing from 64M to 1024M etc, but nothing seems to work.

Any kind of support would be most gratefully welcome
Your error message clearly indicates that it does not accept your 1024M for your PHP setting 'memory_limit'. Therefore, you should get in touch with your webhost on this.

User avatar
Expert Member
Online

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am


Post by baltasarb » Tue Apr 23, 2013 10:13 pm

Hi JNeuhoff, anay idea with my problem???
baltasarb wrote:Hi JNeuhoff, i have a problem when imports, the table xx_url_alias duplicate rows... i think that first delete all rows and after insert 2 times the same row. It create an error when i want to edit a category or product in admin page.

I don't know what i can do... ask me any question if you need. Thnaks for all.

Newbie

Posts

Joined
Tue Feb 19, 2013 12:51 am

Post by jidol » Wed Apr 24, 2013 5:33 pm

Dear JNeuhoff, could you please shortly answer to my previous question regarding import/export tool? Thank you.

Newbie

Posts

Joined
Thu Jul 16, 2009 8:11 pm

Post by JNeuhoff » Wed Apr 24, 2013 6:35 pm

jidol wrote:Dear JNeuhoff, could you please shortly answer to my previous question regarding import/export tool? Thank you.
I am unable to reproduce your error. Check that you have no duplicate SEO keyword for your products.

MHC Web Design
Override Engine * Integrated VQMod * Unused Images Manager * Instant Option Price Calculator * Number Option * Google Rich Snippets * Google Tag Manager * Export/Import Tool * SpamBot Buster


User avatar
Expert Member
Online

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am


Post by cheepnis » Wed Apr 24, 2013 7:09 pm

Jeff, can you please address my issue?
cheepnis wrote:Hi, I just did a fresh install of this module for 1.5.5.1 and attempted to run an export.

This was the resulting error message which appeared immediately:

PHP Notice: Error: MySQL server has gone away<br />Error No: 2006<br />SELECT `product_id`, `image`, `sort_order` FROM `oc_product_image` pi ORDER BY pi.`product_id`, pi.`sort_order`, pi.`image`; in /home/renamed/public_html/store/system/database/mysql.php on line 50

http://www.CheesyFlix.com


User avatar
New member

Posts

Joined
Fri Feb 15, 2013 3:56 am

Post by quepassa » Wed Apr 24, 2013 10:24 pm

Hi JNeuhoff

I need a modification to this module, are you still doing modifications?

Thanks for an awesome module.

Regards

Newbie

Posts

Joined
Fri Nov 05, 2010 7:29 pm

Post by JNeuhoff » Thu Apr 25, 2013 3:08 am

quepassa wrote:Hi JNeuhoff

I need a modification to this module, are you still doing modifications?

Thanks for an awesome module.

Regards
Yes, but not for the next few week as I am quite busy finishing some other OpenCart projects first.

MHC Web Design
Override Engine * Integrated VQMod * Unused Images Manager * Instant Option Price Calculator * Number Option * Google Rich Snippets * Google Tag Manager * Export/Import Tool * SpamBot Buster


User avatar
Expert Member
Online

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am


Post by jidol » Thu Apr 25, 2013 12:59 pm

Dear JNeuhoff,
I admit it´s hard to replicate my error, but it is obvious, that my data from xls containing diacritical signs (ščřžýá) are saved in database during import in html entities and than it makes trables in search function, sorting etc even if all text are displayed on web correctly. Only after resaving in ckeditor in Oc it saves right.
So there must be error in my xlsx sheet or database/table collation ????

Newbie

Posts

Joined
Thu Jul 16, 2009 8:11 pm

Post by JNeuhoff » Thu Apr 25, 2013 3:44 pm

jidol wrote:Dear JNeuhoff,
I admit it´s hard to replicate my error, but it is obvious, that my data from xls containing diacritical signs (ščřžýá) are saved in database during import in html entities and than it makes trables in search function, sorting etc even if all text are displayed on web correctly. Only after resaving in ckeditor in Oc it saves right.
So there must be error in my xlsx sheet or database/table collation ????
This is a known issue, the tool converts it into html entities because writing XLS files with proper UTF-8 simply doesn't work, because XLS does not offer proper UTF-8 support. We will try and address this issue in the next release of the 1.5.5.x version of OpenCart. The latter already fully supports XLSX, and, at least according the the documentation I read, XLSX should be able to support proper UTF-8.

MHC Web Design
Override Engine * Integrated VQMod * Unused Images Manager * Instant Option Price Calculator * Number Option * Google Rich Snippets * Google Tag Manager * Export/Import Tool * SpamBot Buster


User avatar
Expert Member
Online

Posts

Joined
Wed Dec 05, 2007 3:38 am


Post by baltasarb » Thu Apr 25, 2013 7:29 pm

Hello JNeuhoff, I wonder if you can help with your extension. When I export the data can not find any problem but when I import I see the xx_url_alias table records are duplicated, are all duplicates. I'm sure it must be a minor issue and easy solution but not how. I hope you can help me to correct this error, do not hesitate to ask me any additional information.

Thanks for everything, I hope your answer.

Newbie

Posts

Joined
Tue Feb 19, 2013 12:51 am

Post by jidol » Fri Apr 26, 2013 3:24 pm

Mr. Neuhoff, meantime I managed to solve this solution by replacing htmlentities function by htmlspecialchars in your script and it seems to work.
Of course i will be more than happy, if you deal with this in next release. and also if XLSX gets better in proper UTF handling.

Newbie

Posts

Joined
Thu Jul 16, 2009 8:11 pm

Post by tvmc_chennai » Tue Apr 30, 2013 3:06 am

by JNeuhoff » Mon Apr 15, 2013 10:57 pm

tvmc_chennai wrote:
Dear Jneuhoff

First of all thanks a lot for making such an awesome extension.

Im using import /export for 1.5.5.1 .

Import & export works fine for about 500 categories and 1500 products . Above 1500 products , i get an error 2006 : sql server gone away.for both import as well as exports.

I have an offline installation of opencart using wamp server. where it works fine for n number of products.

Can i ask the server to change some settings or is there an option to upload the products in parts.

Please assist.



Thanks in advance


Might be a timeout issue somewhere, check you PHP settings for this.
Caught hold of the problem , it was a very low Sql.connect.timeout , increased it and problem solved..

Thanks Jneuhoff

Newbie

Posts

Joined
Sun Apr 14, 2013 2:22 am

Post by cheepnis » Tue Apr 30, 2013 3:12 am

Is that why I get this error immediately when trying to use your plugin on 1.5.5.1 to run an export?
(I have ~2000 products using the stock theme)

PHP Notice: Error: MySQL server has gone away<br />Error No: 2006<br />SELECT `product_id`, `image`, `sort_order` FROM `oc_product_image` pi ORDER BY pi.`product_id`, pi.`sort_order`, pi.`image`; in /home/renamed/public_html/store/system/database/mysql.php on line 50

If you need more information I can provide it, but I don't know how else to help you help me.

http://www.CheesyFlix.com


User avatar
New member

Posts

Joined
Fri Feb 15, 2013 3:56 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests