Post by daniel7912 » Thu Aug 19, 2010 9:18 pm

Hi,

I have designed a website for a client and it has been up and running for about a week now. When I was designing it, I placed some test orders and these generated the bestsellers..but the client has now deleted these orders and the bestsellers have disappeared.

I've placed a couple more orders but the bestsellers are still not showing..is there something I need to do to force them through? I have waited about 15 minutes and nothing is happening.

Thanks for any help.

New member

Posts

Joined
Wed Jul 21, 2010 6:49 pm

Post by daniel7912 » Fri Aug 20, 2010 12:05 am

I tried deleting the cache file so that it created a new one, but still no luck?

Any ideas?

New member

Posts

Joined
Wed Jul 21, 2010 6:49 pm

Post by mbaldock2001 » Mon Aug 30, 2010 9:19 pm

I also had a similar problem under 1.4.8b and it continues in 1.4.9 => the bestseller box is empty !

I found the MySQL query and executed it in MySQL and got results. It would appear that the results are not getting through to the storefront for some reason ! ???

I have tried moving the module from left column to elsewhere and uninstall/re-installing the module, but result is still the same -- no bestsellers appear !?

Has anyone else come across this and know of a solution ?

Thanks
M

OC v1.4.9.1
(dev:)WampServer v2.0: Apache 2.2.11, PHP 5.3.0, MySQL 5.1.36
(prod:) Apache , PHP 2.10.0.2, MySQL 5.1.37


Newbie

Posts

Joined
Sun Mar 14, 2010 3:27 am
Location - Paris, France

Post by Qphoria » Mon Aug 30, 2010 10:26 pm

Didn't have this problem in 1.4.8 and just tried with a fresh install of 1.4.9. As soon as I click "Confirm" on the payment page, the items went straight to my bestsellers box

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by mbaldock2001 » Mon Aug 30, 2010 10:40 pm

Qphoria wrote:Didn't have this problem in 1.4.8 and just tried with a fresh install of 1.4.9. As soon as I click "Confirm" on the payment page, the items went straight to my bestsellers box
Q, thanks for looking into it.

I may have carried out something similar to daniel7912, in that i deleted all my 'test' orders before i went live.

Q, What happens after you delete the 'test' order you have just created ? Do the bestsellers disappear ??

If this is the case, what happens when you add new 'test' orders? Do you get bestsellers appearing again ?

So far as i can tell, they don't come back for me either....

EDIT:
Qphoria wrote: It's empty if you haven't sold anything
I have 230 completed orders in my store to date.

thanks,
M

OC v1.4.9.1
(dev:)WampServer v2.0: Apache 2.2.11, PHP 5.3.0, MySQL 5.1.36
(prod:) Apache , PHP 2.10.0.2, MySQL 5.1.37


Newbie

Posts

Joined
Sun Mar 14, 2010 3:27 am
Location - Paris, France

Post by Qphoria » Tue Aug 31, 2010 12:59 am

Try deleting your system/cache files manually. They should clear automatically as soon as the order is placed

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by mbaldock2001 » Tue Aug 31, 2010 3:30 am

Qphoria wrote:Try deleting your system/cache files manually. They should clear automatically as soon as the order is placed
just tried that. nothing left in system/cache at all... still no bestsellers, even after Ctrl+F5 on store front !?

also inspected the webpage: <div class="middle"></div> appears, but the <div></div> is empty.

after looking in the code, it seems that $products at line 4 in catalog\view\theme\default\template\module\bestseller.tpl is/has not been set for some reason!? :

Code: Select all

<?php if ($products) { ?>
i've also tried MyTheme as well as the default theme, but results are the same.

thanks,
M

OC v1.4.9.1
(dev:)WampServer v2.0: Apache 2.2.11, PHP 5.3.0, MySQL 5.1.36
(prod:) Apache , PHP 2.10.0.2, MySQL 5.1.37


Newbie

Posts

Joined
Sun Mar 14, 2010 3:27 am
Location - Paris, France

Post by mbaldock2001 » Mon Sep 13, 2010 4:10 am

My problem is resolved :

I found that the bestsellers did not work correctly only after loading historic data (from another system).

When i looked into the function, i realised that it is the order_product table that is used to generate the bestsellers list. When i looked into my uploaded data in the order_products table, i saw that some rows did not have the correct product_id (different product_id than those in the order/products tables).

Once the records were corrected (i forgot a join in my export query ::) ), the bestsellers updated perfectly.

Thanks to Q in setting me onto the right track ! :)

HTH anyone who might have similar problems.
Mark

OC v1.4.9.1
(dev:)WampServer v2.0: Apache 2.2.11, PHP 5.3.0, MySQL 5.1.36
(prod:) Apache , PHP 2.10.0.2, MySQL 5.1.37


Newbie

Posts

Joined
Sun Mar 14, 2010 3:27 am
Location - Paris, France

Post by jfn99 » Mon Dec 16, 2013 1:39 pm

How exactly did you correct the records? or how did you know they were not correct in the first place?
I'm having the same issue with my store. OC 1.5.4

New member

Posts

Joined
Thu Feb 25, 2010 5:14 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests