Page 1 of 1

Flytte til nyt domæne

Posted: Thu Jul 30, 2015 4:52 am
by stolpe35
Hej alle.

Er der nogen der kan instruere mig i hvordan jeg flytter min Opencart webshop fra mit ene domæne til mit andet? Jeg er hostet hos One.Com med begge og jeg bruger Opencart 1.5.6.1

mvh

stolpe35

Re: Flytte til nyt domæne

Posted: Sat Jan 21, 2017 12:02 am
by michael2820
lang tid siden at det blev spurgt, men i dag er den blevet set over 700 gange, så en vis interesse og behov findes. :) Det forudsætter, at du kan bruge FTP program og dit kontrolpanel.
  • Tag backup af databasen. Det kan gøres internt i Opencart via Tools->Backup. Jeg bruger phpMyAdmin, fordi jeg er vant til det.
  • Log ind dit Kontrolpanel på din server (ofte cPanel). Stil dig i den folder, hvor shoppen er, og marker den. Højreklik og vælg komprimer. Der dannes en zip fil, som du downloader.
  • Download de to config.php filer. Config.php ligger i roden (altså den folder, hvor din shop er) og en anden config.php ligger i /admin
  • På det nye domæne logger du ind i cPanel, opretter en database, gerne med samme navn og skaber en bruger og tilknytter denne bruger til databasen med alle privilegier.
  • Du uploader din zip fil i den mappe, hvor shoppen skal være. Unzipper (extract) den.
  • Der er to vigtige filer, som hedder det samme, men ligger i to forsk. foldere. Config.php ligger i roden (altså den folder, hvor din shop er) og en anden config.php ligger i /admin/ mappen. De skal begge rettes så det passer med dit nye domæne. Her skal du vide noget om stien fra roden af dit webhotel. Ofte er det public_html. User, password og databasenavn skal passe til de navne, du brugte i Kontrolpanelet, da du oprettede database og oprettede bruger.
  • Som admin skal du uploade din database, som du hentede til egen computer. Tools -> Backup og vælg restore og vælg filen, som sikkert hedder .sql til efternavn.
Øvelse gør mester ! Det var, hvad jeg lige kunne huske i hovedet. Har jeg glemt noget ?