Post by carpin » Sun Mar 10, 2013 4:24 am

Gerrit, in printbar.php staat op regel 1234 de verwijzing naar het font helemaal in hoofdletters en de extensie TTF ook.
Ik heb dat veranderd in kleine letters en de file OCRA.ttf veranderd in system/library/barcode/font/ocra.ttf.

Nu krijg ik de cijfers onder de barcode ook.
Alles werkt bij mij op opencart versie 1.5.4.1 als een zonnetje

Alleen ik moet de breedte van de bestelbon aanpassen want ik krijg een schuifbalkje onder de bestelbon omdat de bon te breed is.

Dus wat problematisch is, zijn toch de juiste rechten van de bestanden dacht ik.
De factuur en bestel module van Nederlandse bodem is top.
Alles werkt zo te zien, ook de kleuren, de barcode met cijfers eronder.

New member

Posts

Joined
Sun May 09, 2010 8:10 am
Location - Netherlands

Post by seagull » Sun Mar 10, 2013 5:30 am

Gerrit,


De rechten waar geadviseerd aangepast, de cache compleet geschoond. Desondanks hou ik dezelfde meldingen/problemen.
Bij anderen werkt het vrijwel vlekkeloos, dus moet het ergens anders aan liggen
Ik heb al eerder bemerkt dat bij de huidige provider een installatie met installatron niet altijd even goed gaat.
Ga de komende dagen opnieuw een clean install doen om te kijken of er wat veranderd.

OpenCart 1.5.4.1 in a multishop configuration (as theme Shoppica2) with a lot of vqmods and further improvements . The last months I am busy with an OC 3.0.3.1 configuration (and now without the Stoppica 2 theme).


User avatar
New member

Posts

Joined
Mon Feb 20, 2012 10:32 pm
Location - Zuid Nederland

Post by kijmij » Sun Mar 10, 2013 8:41 am

Gerrit wrote:Een paar vragen en antwoorden hierboven staat een versie met link. Deze versie is aangepast aan wat daaronder staat.
Je kan dus deze link opnieuw aanklikken.

deze update heeft wel de map met javascript.
deze update heeft ook printbar.php

Suggestie om een blanco regel toe te voegen kan je zelf doen in de templates, doe dit aan de voor en achterkant om hetzelfde beeld te houden.

G.
Hallo Gerrit,

ik wil dat best zelf proberen alleen ik weet niet veel van programeren
dus als je mij een beetje kan vertellen hoe en wat ik moet doen zou ik dat zeer op prijs stellen

ik ben er ook achter waar door ik een lege klanten bestelling kreeg
het logo wat daar gebruikt wordt is nog steeds het site logo
en als die in PNG is doen die gewoon niets
me logo op de site logo is nu een jpg en het werkt :)

alleen zodra de bestelling is verwerkt dus een factuur is geworden krijg ik weer een lege pagina
ik zie geen fout melding alleen maar wit
dit staat in adres balk : http://www.*+**+*+*+.nl/index.php?route=account/order/my_invoice&order_id=6&pdf=true

ik hoop ook dat daar een oplosing voor is

graag hulp voor die lege regel op de factuur
mag van iedereen zijn hoor
alleen ik begrijp daar nog niet zo veel van :)
Last edited by kijmij on Sun Mar 10, 2013 9:05 am, edited 1 time in total.

Wij filmen alles!!
U OOK ??

https://www.123carcam.nl

Image- -Image


User avatar
New member

Posts

Joined
Wed Feb 06, 2013 7:57 am
Location - Almere

Post by carpin » Sun Mar 10, 2013 8:42 am

kijmij wrote:wat gaat er bij mij fout :(

ik heb nog steeds een witte pagina bij de klanten print
ik begrijp er niets van
HELP :(
Probeer eens een andere web browser, misschien helpt dat, of krijg je een foutmelding te zien.

New member

Posts

Joined
Sun May 09, 2010 8:10 am
Location - Netherlands

Post by kijmij » Sun Mar 10, 2013 8:51 am

carpin wrote:
kijmij wrote:wat gaat er bij mij fout :(

ik heb nog steeds een witte pagina bij de klanten print
ik begrijp er niets van
HELP :(
Probeer eens een andere web browser, misschien helpt dat, of krijg je een foutmelding te zien.
dat hat ik ook al gedaan

ik kreeg eerst een fout melding zoals eerder bij een ander ook al
alleen die was ineens weg en toen was de pagina gewoon leeg :(

alleen dat was het probeelm niet

het logo van de site wordt nog steeds gebruikt voor de klanten factuur
en ja die was in png en daardoor doet die het niet
ook heb ik een verandering aan gebracht in de pdf.php en nu werkt het wel bij de bestelling
alleen als de bestelling verwerkt is werkt het weer niet
dan heb ik weer gewoon een lege pagina

ook bij een andere browser


nu ben ik ook nog aan het zoeken hoe ik een lege regel in de factuur kan krijgen
dus als je het weet hoor ik het graag :)

Wij filmen alles!!
U OOK ??

https://www.123carcam.nl

Image- -Image


User avatar
New member

Posts

Joined
Wed Feb 06, 2013 7:57 am
Location - Almere

Post by Gerrit » Sun Mar 10, 2013 5:58 pm

Beste allemaal,

Ik ben helemaal vergeten om aan de klantzijde het factuurlogo te programmeren, zodat je nog steeds een verkeerd logo krijgt. Zal dat straks even oppakken. Wat stom ::)
Ondertussen heb ik de helper file aangepast zodat deze geen bestand meer schrijft als het al bestaat. Omdat de klant deze helper file ook gebruikt, gaat de klant een facuur op de server schrijven. Dat kan nu niet meer.

Verder zag in dat het woordje BTW ontbreekt in de layout van de templates.

Een lege regel zal ik meteen bekijken of dat mogelijk is.

Als je nog andere verzoeken hebt doe dat dan op korte termijn, heb een tweetal vrije dagen. :yahoo:

G.

For modelcars cars see my OC 3.0.2.0 shop: http://www.gbcars.nl/
For Wooden Toys see my 2.3.0.2 shop: https://www.dehoutentreinenwinkel.nl/


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Nov 27, 2009 9:06 pm

Post by Gerrit » Sun Mar 10, 2013 8:18 pm

Aan de klantzijde heb ik nu het logo weer goed gezet zodat deze de juiste factuur krijgt.

(verzoek) Tussen de producten en totalen is een kleine lege regel gemaakt te verbetering van het lezen.

je kan nu in de module de voorwaarden in de footer aan en uitzetten, deze voorwaarden kan je zelf aan passen in het taalbestand. Dat was al zo in het admin gedeelte.

Onderaan links ben ik bezig een blokje te bouwen met nogmaals de totaal gegevens.
Deze kan je straks aan en uitzetten in je module.

Ik zal in de loop van de avond een nieuwe versie neerzetten.
Laat me weten wat je tegen komt, dan kan ik daar rekeing mee houden.

Image

For modelcars cars see my OC 3.0.2.0 shop: http://www.gbcars.nl/
For Wooden Toys see my 2.3.0.2 shop: https://www.dehoutentreinenwinkel.nl/


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Nov 27, 2009 9:06 pm

Post by lowlands » Sun Mar 10, 2013 8:40 pm

Fantastisch project Gerrit,

Zie er naar uit om de module te gaan gebruiken. Eén vraagje. Ik zie in het voorbeeld niet of de opties (kleur, maat, etc.) bij een product ook worden weergegeven. Wellicht omdat deze niet bij de voorbeeldproducten voorkomen. In de standaard factuur is dat wel het geval. Zit die mogeijkheid ook in deze module?

My OC-shop: http://www.Soldeerpunt.nl


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun Dec 20, 2009 8:49 am

Post by Gerrit » Sun Mar 10, 2013 9:03 pm

lowlands wrote:Fantastisch project Gerrit,

Zie er naar uit om de module te gaan gebruiken. Eén vraagje. Ik zie in het voorbeeld niet of de opties (kleur, maat, etc.) bij een product ook worden weergegeven. Wellicht omdat deze niet bij de voorbeeldproducten voorkomen. In de standaard factuur is dat wel het geval. Zit die mogeijkheid ook in deze module?
Zal zo even naar de opties kijken, volgens mij moet dat geen probleem geven.

// edit : Opties worden getoond.

For modelcars cars see my OC 3.0.2.0 shop: http://www.gbcars.nl/
For Wooden Toys see my 2.3.0.2 shop: https://www.dehoutentreinenwinkel.nl/


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Nov 27, 2009 9:06 pm

Post by lowlands » Sun Mar 10, 2013 9:17 pm

Fantastisch!

Nogmaals grote waardering voor al het werk dat je verzet.

My OC-shop: http://www.Soldeerpunt.nl


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun Dec 20, 2009 8:49 am

Post by seagull » Mon Mar 11, 2013 12:16 am

Gerrit,

Het is zo'n voortreffelijke uitbreiding, ook de kleurinstellingen bij de module werken goed en toch krijg ik het niet compleet werkend.

Heb zoals aangekondigd vanmiddag een complete clean install van OC 1.5.4.1 gedaan en dit zijn weer de dingen waar ik tegen aanloop:

Bij de bestellijst is alles goed.
Bij de PDF-factuur admin-zijde en bij de factuur aan klantzijde krijg ik opnieuw € voor de bedragen i.p.v. €.

Als de klant een bestelling heeft gedaan en de bestelling wil uitprinten, krijg ik de volgende melding:
Warning: file_put_contents(pdf/invoices/order_2.pdf) [function.file-put-contents]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/apple4you.eu/httpdocs/system/helper/pdf.php on line 25Unable to stream pdf: headers already sent

Dezelfde melding bij bij het overzicht bestellingen, als de klant is ingelogd en vervolgens via het printsymbool de bestelling wil uitprinten.

Gestoeid met de rechten van de directory dompdf, maar dat leverde geen verbetering op. Het web nog even afgezocht rond dat €, maar daar vind ik ook nog geen echte oplossing. Er zijn PHP en UTF-8 verwijzingen, maar daar ontbreekt mij de kennis voor om daar iets mee te doen.
Ook andere browsers geprobeerd, waarbij er wel minimale reactie-verschillen waren, maar geen echte verandering bij mijn constateringen.

Mogelijke oplossingen hoor ik graag van de meer deskundigen.

OpenCart 1.5.4.1 in a multishop configuration (as theme Shoppica2) with a lot of vqmods and further improvements . The last months I am busy with an OC 3.0.3.1 configuration (and now without the Stoppica 2 theme).


User avatar
New member

Posts

Joined
Mon Feb 20, 2012 10:32 pm
Location - Zuid Nederland

Post by carpin » Mon Mar 11, 2013 12:47 am

Gerrit het ziet er goed uit, ik had het niet eens gezien.

seagull@

Ik ben weer wakker :)
seagull ik heb een account bij je gemaakt en wat besteld, ik kon het pdf factuur bij je downloaden.
En ja je hebt een probleem ergens met je characterset.
Het kan zijn dat jouw tekst programma niet goed ingesteld staat, en bij het opslaan de php file veranderd.

http://www.pfz.nl/wiki/charactersets/

Maar dat komt wel goed, is alleen even zoeken :)


Gebruik deze editor eens http://www.crimsoneditor.com/

New member

Posts

Joined
Sun May 09, 2010 8:10 am
Location - Netherlands

Post by Gerrit » Mon Mar 11, 2013 3:22 am

Beste allemaal,

Vandaag heel hard aan het werk geweest en heb een RC3 af om te downloaden.
Er zijn wat probleempjes opgelost zoals die in het forum waren aagedragen.
Het logo voor de factuur werkt nu ook op de klantzijde, ook meteen de bestelbon aangepast,deze had ook het verkeerde logo.
De factuur layout heeft nu een extra witregeltje op verzoek en heedt een btw blokje links onderaan wat je in de module kan aan of uit zetten. Zie schermafdruk elders. Veder heb ik bij de verzending een kortere uitleg gemaakt. Als deze verzendoptie geen korte uitleg heeft dan komt daar het normale te staan.

Image

Image

Image

Je kan versie RC3 hier downloaden

For modelcars cars see my OC 3.0.2.0 shop: http://www.gbcars.nl/
For Wooden Toys see my 2.3.0.2 shop: https://www.dehoutentreinenwinkel.nl/


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Nov 27, 2009 9:06 pm

Post by carpin » Mon Mar 11, 2013 3:26 am

Dank je wel Gerrit, ik ga meteen aan de slag.

Update

Alles doet het, ik moest alleen aan de admin en klant zijde in de my_invoice_pdf.php een aanpassing maken.

De adres blokken stonden te hoog en overlapte de onderkant van de website url tekst.

Aanpassing gemaakt in .invoice_address en .invoice_address_left

van top: 115pt; heb ik top: 125pt; gemaakt.



Vraagje Gerrit, wat is er voor nodig om dit naar opencart v1.5.5.1 te brengen, is dat ingewikkeld?

New member

Posts

Joined
Sun May 09, 2010 8:10 am
Location - Netherlands

Post by burley » Mon Mar 11, 2013 5:44 am

Ziet er heel goed uit G!!

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun Oct 09, 2011 3:30 pm

Post by seagull » Mon Mar 11, 2013 8:37 pm

Vanmorgen RC3 geïnstalleerd.

Bleef deze foutmelding houden bij het printen van de factuur aan klantzijde:
Warning: file_put_contents(pdf/invoices/order_5.pdf) [function.file-put-contents]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/apple4you.eu/httpdocs/system/helper/pdf.php on line 27Unable to stream pdf: headers already sent

Het zou hier mee te maken kunnen hebben:De BOM (Byte Order Mark) bestaat uit 3 bytes welke aangeven wat de karakterset is van het bestand. Php kan hier echter niet goed mee omgaan. Als de php-pagina geopend wordt in de browser, is deze BOM dan ook te zien. Dit kan tot vervelende situaties leiden, waaronder de veel voorkomende Headers_Already_Sent.

De BOM ziet er zo uit:



Heb de regels 25, 26 en 27 uit pdf.php verwijderd en nu wordt de factuur netjes getoond.

Nu ook nog steeds € voor de getallen in de factuur i.p.v. het €-teken. Het heeft ongetwijfeld met de karakterset te maken, maar waar te zoeken. Gerrit heeft in verschillende files duidelijk aangegeven dat UTF-8 gebruikt moet worden, maar desondanks wordt er bij mij op de factuur dat foutje gemaakt.

In dit artikel "http://annevankesteren.nl/2004/12-utf-8.nl.html" wordt er op ingegaan, maar ik zie nog zo niet hoe en waar mij dat kan helpen om dit probleem op te lossen.

Bij het aanmaken van de pdf gaat er dus op dit gebied iets fout.

OpenCart 1.5.4.1 in a multishop configuration (as theme Shoppica2) with a lot of vqmods and further improvements . The last months I am busy with an OC 3.0.3.1 configuration (and now without the Stoppica 2 theme).


User avatar
New member

Posts

Joined
Mon Feb 20, 2012 10:32 pm
Location - Zuid Nederland

Post by dklnd » Fri Mar 15, 2013 4:19 pm

Een handige feauture zou zijn dat je zelf handmatig de factuurdatum kunt ingeven, nu loop ik soms tegen de lamp dat mensen een betaling met paypal doen om 23:xx des nachts en dat de factuurdatum dan niet overeen komt met de betalingsdatum.

Of, de mogelijkheid om de betalingsdatum te specificeren op de factuur; dit zou nog beter zijn.

Voor de rest.. SUPERWERK!

Active Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 6:30 pm

Post by seagull » Fri Mar 15, 2013 6:51 pm

Gerrit,
:joker: Nu alles werkend ;D
Deze week de volgende veranderingen in volgorde aangebracht:

1. In de valuta-instellingen € teken vervangen door Euro, dan komt de prijs op de factuur achter het bestelde artikel met Euro te staan i.p.v. €

2. Bij een threat "Invoice to PDF 1.2" gevonden en aan te passen:
In de file admin/view/template/sale/my_order_invoice.tpl regel 381, <?php echo $total['text']; ?> veranderd in <?php echo str_replace('€','&euro;',$total['text']); ?> en nu verschijnt erop de rest van de factuur netjes het €.

3. Ook het volgende zou ook kunnen helpen:
I added the following line in between <head> tags of the order_invoice.tpl
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />

4. Naar aanleiding van pt. 3
- cache gecleand.
- In de valuta-instellingen weer het € ingevoerd.
- In de file admin/view/template/sale/my_order_invoice.tpl <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" /> ingevoerd. En nu verschijnt overal netjes op de factuur €.

5. Als de klant een bestelling heeft gedaan en de bestelling wil uitprinten, krijg ik de volgende melding:
Warning: file_put_contents(pdf/invoices/order_2.pdf) [function.file-put-contents]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/apple4you.eu/httpdocs/system/helper/pdf.php on line 25Unable to stream pdf: headers already sent

Dezelfde melding bij bij het overzicht bestellingen, als de klant is ingelogd en vervolgens via het printsymbool de bestelling wil uitprinten.

Heb de regels 25, 26 en 27 uit pdf.php verwijderd en nu wordt de factuur wel getoond, maar ook hier weer met €

6.In de file catalog/view/theme/default/template/checkout/my_invoice_pdf.tpl <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" /> ingevoerd. En nu verschijnt ook hier overal netjes op de factuur €.

7. Nu nog als de klant een bestelling heeft gedaan en de bestelling wil uitprinten. Opnieuw de factuur met €.
In de file catalog/view/theme/default/template/checkout/my_invoice.tpl <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" /> ingevoerd. En nu verschijnt ook hier overal netjes op de factuur €.

8. Mijn constateringen hebben dus te maken met het gebruik van de UTF-8 karakterset. Waarom dit verschijnsel bij mij en niet bij anderen daar ben ik nog niet exact achter. Maar na een week zoeken, allelei dingen uitgeprobeerd, fora doorgelezen, enz nu uiteindelijk alles werkend zoals de bedoeling is.

9. Slechts nog 1 dingetje. Nu na de wijzigingen op te lossen in de klantfactuur in de laatste bestelling bij verzendmethode: Notice: Undefined index: shopping_method in catalog/view/theme/default/template/checkout/my_invoice.tpl
Bij de oude bestellingen staat er netjes: Ophalen in de winkel
Ja, je moet dus wel eerst een factuurnummer genereren. Dat was dus de oorzaak.

OpenCart 1.5.4.1 in a multishop configuration (as theme Shoppica2) with a lot of vqmods and further improvements . The last months I am busy with an OC 3.0.3.1 configuration (and now without the Stoppica 2 theme).


User avatar
New member

Posts

Joined
Mon Feb 20, 2012 10:32 pm
Location - Zuid Nederland

Post by Twindaddy » Sat Mar 16, 2013 5:58 pm

Beste Gerrit,

dit is echt een top extensie.
Ik heb alleen 1 probleem wat nergens in dit topic omschreven staat.
Als ik alles doe volgens de handleiding zie ik geen extra tab blad (Kvk en bank) bij winkel instellingen.
ik heb opencart versie 1.5.4.1 en heb de module in een clean install geïnstalleerd.
En gebruik de standaard layout.
Ik heb versie RC3, als ik bij winkel instellingen op toevoegen druk voor een multi store dan staat het tabje er wel.
Kan iemand mij hierbij helpen om de bank opties in mijn configuratie te krijgen.

Alvast bedankt.

Twindaddy

New member

Posts

Joined
Thu Jan 03, 2013 9:03 pm

Post by seagull » Sun Mar 17, 2013 6:16 am

Check nog eens of alle files wel in de juiste directory staan. Zo'n foutje heb ik ook wel eens meegemaakt en meestal was het aan mezelf te wijten.

OpenCart 1.5.4.1 in a multishop configuration (as theme Shoppica2) with a lot of vqmods and further improvements . The last months I am busy with an OC 3.0.3.1 configuration (and now without the Stoppica 2 theme).


User avatar
New member

Posts

Joined
Mon Feb 20, 2012 10:32 pm
Location - Zuid Nederland
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests