Post by eselpee » Mon Dec 19, 2011 3:18 am

Ik heb het forum doorzocht naar deze vraag maar kan er niets vinden.
Als ik in de banner/slideshow een link naar externe site wil plaatsen maar wil ook graag dat deze in een nieuw venster geopend wordt, hoe doe ik dat dan?

Al diverse dingen geprobeerd maar niets werkt, iemand hier een oplossing voor?

OC 1.5.1.3
Vqmod 2.1.5


New member

Posts

Joined
Mon Oct 03, 2011 5:37 am

Post by i2Paq » Mon Dec 19, 2011 3:25 am

Je zou kunnen Googlen op open link in new window ;)

Dan kom je deze pagina tegen: HTML Open Link in New Window.
Voor het gemak ga ik er van uit dat de banner HTML code ondersteund.

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

Our FREE search: Find your answer FAST!.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by eselpee » Mon Dec 19, 2011 7:03 am

Zover was ik ook al :-)
Als ik dat doe wordt automatisch mijn eigen domein voor de link gezet en werkt het niet.

OC 1.5.1.3
Vqmod 2.1.5


New member

Posts

Joined
Mon Oct 03, 2011 5:37 am

Post by i2Paq » Mon Dec 19, 2011 1:42 pm

eselpee wrote:Zover was ik ook al :-)
Als ik dat doe wordt automatisch mijn eigen domein voor de link gezet en werkt het niet.
Dat snap ik niet, zet die banner dat er automatisch voor?
Dat zal de code in de files van die banner veranderd moeten worden.

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

Our FREE search: Find your answer FAST!.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by eselpee » Mon Dec 19, 2011 9:46 pm

Als ik de code invoer zoals jij aangaf (die had ik al geprobeerd omdat het mij het meest logische leek te zijn), zet hij voor de link inderdaad mijn eigen domein gevolgd door de betreffende link.

Nu kan ik de code wel aanpassen maar dan werken de interne links weer niet correct (het enige is dan om de volledige URL van het betreffende product op de site te gebruiken) en worden ook op een nieuwe pagina getoond.

Op zich niet zo'n ramp maar de schoonheidsprijs win je er niet mee :-)

OC 1.5.1.3
Vqmod 2.1.5


New member

Posts

Joined
Mon Oct 03, 2011 5:37 am

Post by pprmkr » Tue Dec 20, 2011 2:07 am

Met wat kleine aanpassingen kun je het veld 'target' toevoegen.
Daarmee heb je controle over waar de url geopend wordt.

admin/controller/design/banner.php

Op regel 277 zoek:

Code: Select all

		$this->data['entry_link'] = $this->language->get('entry_link');
Voeg in direct daarna:

Code: Select all

		$this->data['entry_target'] = $this->language->get('entry_target');
Op regel 385 zoek:

Code: Select all

			$this->data['banner_images'][] = array(
				'banner_image_description' => $banner_image['banner_image_description'],
				'link'                     => $banner_image['link'],
Voeg in direct daarna:

Code: Select all

				'target'                   => $banner_image['target'],
admin/language/UW_TALEN/design/banner.php

Op regel 20 zoek:

Code: Select all

$_['entry_link']         = 'Link:';
Voeg in direct daarna:

Code: Select all

$_['entry_target']       = 'Target:';
admin/model/design/banner.php

Op regel 10 zoek:

Code: Select all

				$this->db->query("INSERT INTO " . DB_PREFIX . "banner_image SET banner_id = '" . (int)$banner_id . "', link = '" .  $this->db->escape($banner_image['link']) . "', image = '" .  $this->db->escape($banner_image['image']) . "'");
Vervang door:

Code: Select all

				$this->db->query("INSERT INTO " . DB_PREFIX . "banner_image SET banner_id = '" . (int)$banner_id . "', link = '" .  $this->db->escape($banner_image['link']) . "', target = '" .  $this->db->escape($banner_image['target']) . "', image = '" .  $this->db->escape($banner_image['image']) . "'");
Op regel 29 zoek:

Code: Select all

				$this->db->query("INSERT INTO " . DB_PREFIX . "banner_image SET banner_id = '" . (int)$banner_id . "', link = '" .  $this->db->escape($banner_image['link']) . "', image = '" .  $this->db->escape($banner_image['image']) . "'");
Vervang door:

Code: Select all

				$this->db->query("INSERT INTO " . DB_PREFIX . "banner_image SET banner_id = '" . (int)$banner_id . "', link = '" .  $this->db->escape($banner_image['link']) . "', target = '" .  $this->db->escape($banner_image['target']) . "', image = '" .  $this->db->escape($banner_image['image']) . "'");
Op regel 103 zoek:

Code: Select all

			$banner_image_data[] = array(
				'banner_image_description' => $banner_image_description_data,
				'link'                     => $banner_image['link'],
Voeg in direct daarna:

Code: Select all

				'target'                     => $banner_image['target'],
admin/view/template/design/banner_form.tpl

Op regel 43 zoek:

Code: Select all

              <td class="left"><?php echo $entry_link; ?></td>
Voeg in direct daarna:

Code: Select all

              <td class="left"><?php echo $entry_target; ?></td>
Op regel 60 zoek:

Code: Select all

              <td class="left"><input type="text" name="banner_image[<?php echo $image_row; ?>][link]" value="<?php echo $banner_image['link']; ?>" /></td>
Voeg in direct daarna:

Code: Select all

              <td class="left"><input type="text" name="banner_image[<?php echo $image_row; ?>][target]" value="<?php echo $banner_image['target']; ?>" /></td>
Op regel 93 zoek:

Code: Select all

	html += '<td class="left"><input type="text" name="banner_image[' + image_row + '][link]" value="" /></td>';	
Voeg in direct daarna:

Code: Select all

	html += '<td class="left"><input type="text" name="banner_image[' + image_row + '][target]" value="" /></td>';	
catalog/controller/module/slideshow.php

Op regel 23 zoek:

Code: Select all

					'link'  => $result['link'],
Voeg in direct daarna:

Code: Select all

					'target'  => $result['target']>''?'target="'.$result['target'].'"':'',
catalog/controller/view/theme/default/template/module/slideshow.tpl

Op regel 5 zoek:

Code: Select all

    <a href="<?php echo $banner['link']; ?>"><img src="<?php echo $banner['image']; ?>" alt="<?php echo $banner['title']; ?>" /></a>
Verander in:

Code: Select all

    <a href="<?php echo $banner['link']; ?>" <?php echo $banner['target'];?>><img src="<?php echo $banner['image']; ?>" alt="<?php echo $banner['title']; ?>" /></a>
Dan draai de query:

Code: Select all

ALTER TABLE `oc_banner_image` ADD `target` varchar(255) COLLATE utf8_bin NOT NULL DEFAULT ''
Als je de aanpassingen niet zelf wilt doen, download dan de bijlage en kopieer de inhoud naar de server ...

Succes.

Attachments

Bestanden met aanpassingen reeds gedaan


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Jan 08, 2011 11:05 pm
Location - Netherlands

Post by eselpee » Tue Dec 20, 2011 3:09 am

Bedankt!

Ik ga dit straks toepassen op de site, eens kijken of ik het op deze manier werkend kan krijgen.
btw wel aardig wat aanpassingen voor zo'n "klein probleempje" :choke:

OC 1.5.1.3
Vqmod 2.1.5


New member

Posts

Joined
Mon Oct 03, 2011 5:37 am

Post by eselpee » Tue Dec 20, 2011 8:24 am

Werkt super! Thanks!

OC 1.5.1.3
Vqmod 2.1.5


New member

Posts

Joined
Mon Oct 03, 2011 5:37 am

Post by NickAltena » Fri Feb 07, 2014 9:06 am

Dit is al een oud bericht, maar na het uitvoeren hiervan toch even een reactie voor andere die dit willen doen....

Eerst even een kompeliment voor pprmkr voor de moeite van het schrijven van het uitvoerige uitleg/bericht !!
Maar ik heb nu wel een probleem...

pprmkr schreef oa. hierboven:

catalog/controller/view/theme/default/template/module/slideshow.tpl

Op regel 5 zoek:

Code: Select all
<a href="<?php echo $banner['link']; ?>"><img src="<?php echo $banner['image']; ?>" alt="<?php echo $banner['title']; ?>" /></a>


Verander in:

Code: Select all
<a href="<?php echo $banner['link']; ?>" <?php echo $banner['target'];?>><img src="<?php echo $banner['image']; ?>" alt="<?php echo $banner['title']; ?>" /></a>

Indien het pakket wat onderaan het bericht te vinden is via ftp naar de server wordt gesleept... worden deze regels niet vervangen ?

Ik heb dat dus handmatig gedaan ... omdat ik 11 keer de volgende foutmeldingen kreeg ;

Notice: Undefined index: target in catalog/controller/module/slideshow.php on line 24

Onderaan wordt dan nog geschreven :
Dan draai de query:

Code: Select all
ALTER TABLE `oc_banner_image` ADD `target` varchar(255) COLLATE utf8_bin NOT NULL DEFAULT ''

Ik weet niet wat ik hier mee moet.... ik klooi al aardig aan maar dit is nog nieuwe kost voor mij.
Hoe moet dit... een .js file schrijven ?
Hoe meot die dan genoemd worden ???
Of waar plak ik dit bij in ??
Graag uitleg, want ook ik wil dolgraag dat linken op mijn site op een nieuw tabblad geopend worden (anders is de klant gevlogen omdat i elders nog meer te lezen vind of het (link)scherm (per ongeluk) dichtklikt om weer terug te komen...waardoor ook mijn pagina uit beeld is ;) )
De site is nog in opbouw, bestellingen /inlog knoppen en dergelijke zijn dus niet aanwezig.
De site draait op opencart + openshop (vanwegen de tweak mogelijkheden) en een zMaxcart theme.
Graag hulp omdat ik nu foutmeldingen in beeld heb en het weer handmatig verwijderen van alles hierboven aangevulde en vervangen zaken ook nogal een klus is......

Newbie

Posts

Joined
Thu Apr 25, 2013 7:01 am

Post by pprmkr » Fri Feb 07, 2014 4:24 pm

Code: Select all
ALTER TABLE `oc_banner_image` ADD `target` varchar(255) COLLATE utf8_bin NOT NULL DEFAULT ''

Ik weet niet wat ik hier mee moet.... ik klooi al aardig aan maar dit is nog nieuwe kost voor mij.
Hoe moet dit... een .js file schrijven ?
Hoe meot die dan genoemd worden ???
Of waar plak ik dit bij in ??
De query draai je in PhpMyAdmin.

Als je alle handmatige aanpassingen ongedaan maakt, gebruik bijgevoegde vQmod.
Deze maakt de aanpassingen zoals beschreven, en als extra een functie die controleert of veld 'target' aanwezig is in tabel banner_image. Zo niet, dan wordt het veld toegevoegd aan de database tabel.

Getest op 1.5.5.1

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Jan 08, 2011 11:05 pm
Location - Netherlands

Post by NickAltena » Thu Feb 20, 2014 7:38 pm

Bedankt voor het antwoord pprmkr.
Ik had alles handmatig ingevoerd...maar moet nu echt alles ook weer weg of terug veranderd voor die vqmod werkt ?
Ik dacht juist dat een vqmod alles omzeilde wat er standaard al stond ?
Nah... jammer dan...ik ga het proberen iig.
Maar ik moet eerst even een belangrijker probleem oplossen dus dit wordt even uitgesteld .... ik moet eerst zien dat ik de tekstkleur standaard anders zetten in de vervangen ckeditor (CKEditor 4.2.2 (revision f98db6d8) ) want nu komt het de ene keer in het wit...de andere keer in het zwart...en das lastig lezen met een zwart/grijs verlopende ondergrond.
Maar die vraag stel ik elders wel om deze lijn niet te verstoren.
Nogmaals dank voor de uitleg !
Groeten,
Nick

Newbie

Posts

Joined
Thu Apr 25, 2013 7:01 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests